Отговори
# 555
Как си личи само, че времето е хубаво, всички са по разходки и във форума почти няма хора. Дочакахме го "топлото" най-накрая  Laughing.
Аз не знам Карина колко яде на ден, на поискване сме и идея нямам, всеки ден е различно, даже и броя на яденетата е различен, никакъв режим  Crazy. Като сме вкъщи не прави паузи от по 3 часа, но навън спи по 3, че и по 4 часа понякога, луда работа.
Имам един въпрос - от вчера беба ака едни зелени акита, а одеве имаше и нещо като ... сополи /извинявам се за описанието, ама не знам как инъче да го обясня  Blush/ вътре. Въпросът ми е това ли е слуз в акото? Не знам как изглежда тая слуз и се чудя това ли е  newsm78?

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 17:09 от kakadaka

# 556
kakadaka за зелените акита съм чувала,че може бебето да е настинали или от АМ, ама нали се кърмите ...

# 557
Да, за това че са зелени знам, че може да е от настиване, макар че нямам идея от къде може да е настинала  Thinking, ама се чудя за това лигавото от какво е? Мерих и Т, ама няма, не е хремава и за това си мисля че не е настинала, ама какво ли е? Утре ще звънна и на док. да видим какво ще каже.

# 558
Какадака, да не би да си хапвала повечко зелена салата, спанак или други зелени неща ( може например бонбони, торта с оцветители)?
Иначе скоро прочетох във форума, че бебета със зелено ако имат колики.Но не ми звучи много логично.  Thinking

# 559
  • София
И Симонка сучи по 10тина минути,в началото и аз се притеснявах,но щом виждам че се чувства добре и наддава нормално спрях да го мисля.Отдавна не изцеждам,смятам че няма нужда.
Ние излязохме към 11 днес и баткото се тръшна че иска да вземем колелото ShockedНаложи се да си променим плановете и излрязохме 4мата с татито и децата с количката,колелото,чанта,топка,колички,води и какво ли не още натоварени ShockedОтидохме в едно близко училище където се събират много деца уикендите и лятото,кибичихме 3 часа там докато се налудее баткото,но беше толкова приятно че не усетих кога мина толкова време.Навръщане обаче се наложи да се прибера сама с колелото и количката  #Crazy УСПЯХ Mr. Green

# 560
Какадака, да не би да си хапвала повечко зелена салата, спанак или други зелени неща ( може например бонбони, торта с оцветители)?
Иначе скоро прочетох във форума, че бебета със зелено ако имат колики.Но не ми звучи много логично.  Thinking

Тц, нищо зелено не съм яла, а и колики няма.   33uu

# 561

Тц, нищо зелено не съм яла, а и колики няма.   33uu
другата теория е, че може от претопляне да стане зелено акото.

# 562
  • Сандански
Здравейте с днешна дата!

Нещо не мога да се организирам напоследък да пиша ама Божидар много реве или сме навън.Поне успявам да ви прочета.

По темите,които сте захванали:

- за акото и аз съм чула,че е зелено ако бебето има колики,но щом има слуз е по-добре да се консултираш с педиатър Peace

- за сученето - Божидар всеки път суче различно,но никога повече от 5-6 мин.Давам му само от едната гърда и не изцеждам,а млякото не ми е намаляло.Когато сучат по-малко може просто да са жадни.

Да ви питам и аз нещичко - от вчера на Дари му е прегракнало гласчето.Днес е по-добре,но вчера едвам го чувах.Възможно ли е да е от много рев,защото предния ден много плака?Иначе не е настинал,няма сополки и не кашля.

# 563
Здравейте и от мен!  Hug
Вчера и днес големи разходки, голямо нещо... Вчера спа 5-6 часа в количката, днес изкара 3.

Искам да ви питам нещо... От няколко дена малкия като се нахрани и почва да реве... Изяжда си всичко, търси още, и след всяко ядене плаче...  Confused Каква може да е причината за този рев??

Забравих да добавя, че след всяко ядене си връща по малко мляко... Понякога веднага, понякога по-късно...

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 20:04 от Бира с таратор

# 564
Биричке, може да е криза на растежа.За няколко дни ще се регулират нещата.Слагай го по-често на гърда.

# 565
за количеството ядене и аз мисля, че има връзка с килограмите на хлапето. и Дара беше 3,6 кг. на първия месец и ядеше по 70 вместо по 110, сега е 4,5 кг. и понякога хапва по 70, понякога по 100. е до 120 мл. не го докарваме, но аз спрях да й се притеснявам. качва и расте добре. те децата си знаят. тя сама си увеличава. а и в крайна сметка никой от нас не яде еднакво количество на всяко ядене, нали така? освен това аз винаги съм била пълничка и хич не искам и тя да е такава...

имам си една мечта, знам, че лорка вече не е от поспаливите, но все пак, ако заспива пробвай да я изчакаш да дремне 5-10 минутки и пак й дай. дара винаги заспива на 50 мл., но я изчаквам, събужда се и си похапва останалото. същото важи и за варианта, при който плаче.

биричка, и моята така поплаква понякога. в началото все си мислях, че й се запушва биберонът и тичах да го отпушвам, а тя се дере милата. и сега не ми е ясно защо го прави понякога, но знам, че за няколко секунди до минутка й минава щуротийката и си похапва като пич след това.

# 566
здравейте:)
и ние се мотахме целия уикенд по парковете, много ни е хубаво, кърмим се под пончото на мама, гледкаме си дървета, хора и т.н. а най ни е гот батко да лети с ролерите бутайки или дърпайки количката  Party

Емили, 10х за окуражителните думи за ваксините на 2 м., на нас ни предстоят в четвъртък и.. вече по правило, точно сега сме си завъртяли едни сополи у дома с изключение на малката всичките, та не знам.

kakadaka, знам, че зелено може да е акото и без да е настинало или недобре детето, и ние имахме такова преди няколко дни, та се разтърсих, щото нали почти нищо не помня от сина ми, и прочетох, че се определяло като "преход" (нали все пак храмносмилателната с-ма 'узрява').

Бирка, хмм, много неща може да са причина; дали се храни твърде бързо, пийва ли вода след ядене, изхожда ли се редовно или е във фаза като нашата - на неакане с дни. твърдичко ли е коремчето?

и аз нямам идея колко изяжда Екатерина дневно. от късния следобяд до последното за денонощието хранене сме на поискване, защото тогава кърмата ми явно не й достига и по-начесто иска да суче.

Мария, и ние прегракваме от плач понякога, мисля, че е нормално. особено щом изключваш другите вероятности  Peace (казвам го, щото и а се филмирам всеки път да не е настинала и т.н. пипам ръчички, крачета, челце, евентуално меря Т и чак след всичо това се светвам, че допреди минута се е драла от плач))

за слънцезащитните мазила - непременно ще взема като дойде времето, аз бях със здрава кожа допреди 10 г. и развих витилиго (освен че е с неясна етиология, унаследимостта съшо не е добре изследвана). освен това и двете ми деца са пастьозни като тип кожа точно като мен. така че няма да рискувам излишно.

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 20:57 от careener

# 567
  • Пловдив
Бира  при нас се получава така понякога - особено вечер. От преяждане е - мрънка, опъва се и като повърне малко се успокоява. Преди малко даже заспа  - спа 10 минути събуди се, рева, оповръща баща си  Wink и пак си заспа.

И ние днеска стояхме много навън  - беше ял в 9 и после чак в 14.30 и през цялото време спа, а ние си пиехме бира  Crazy

# 568
И нашите акита са зелени и слузести от около седмица. Водих я на лекар и ми казаха, че е от настинка, да и давам БиоГая (до сега давах колийф) и чай от шипки. Но забравих да питам кога трябва да се оправят, че много се притяснявам като виждам,че всеки път ака зелено.
kakadaka пиши като се върнеш от лекаря какво са ти казали.

# 569
Елч, Лора не заспива, а просто бута шишето и край  smile3503 и не ще грам повече... характер бе...утре ще видим колко е качила. Тя от две седмици яде по малко. Преди това по 110-120 си хапваше и за това ми е малко странно.

Общи условия

Активация на акаунт