Отговори
# 570
Бира,и другите майки с изпищяващи изведнъж бебета по време или след хранене: може да е ГЕР, връща се стомашно съдържимо към хранопровода и го дразни, затова изпищяват.Пък и на всички ви прочетох че бебетата връщат мляко. Обърнете внимание.

# 571
Най-накрая запис и от мен в новата тема Simple Smileама никак не ми остава време да пиша!
Биричке и vall_t  и ние започнахме много да повръщаме - след всяко хранене, ама аз го отдавам на преяждане, защото му е много тежко и след като повърне му минава коремчето!КОгато го кърмя по-малко време не връща много, но пък по-често огладнява Simple Smile
 Hug

# 572
И ние утре сме на консултация и ваксини. Днес купих Панадол да имам за всеки случай.
И Кали реве след като хапне /не връща /, но тя реве и преди това така че  newsm78
Не знам какво ще правим, последните дни иска да е само в ръцете ми, спи в мен /освен нощем, тогава е до мен  Simple Smile /, не признава никой друг, дори и баща си, дере се като заклана. Сега блажено спи до мен.
Мамчета, да ви питам, вие взехте ли си сините здравно осигурителни книжки? Ако някой е взел, да каже от къде. Аз четох в нета, че трябва да ги даде ЛЛ на бебето.

# 573
Мамчета, да ви питам, вие взехте ли си сините здравно осигурителни книжки? Ако някой е взел, да каже от къде. Аз четох в нета, че трябва да ги даде ЛЛ на бебето.
Нашата ЛЛ ми я даде на първата консултация (на 15ия ден). После ми я искаха като й биха ваксината на първия месец да я нанесат и сега си е в мен.

# 574
Бира,и другите майки с изпищяващи изведнъж бебета по време или след хранене: може да е ГЕР, връща се стомашно съдържимо към хранопровода и го дразни, затова изпищяват.Пък и на всички ви прочетох че бебетата връщат мляко. Обърнете внимание.

тц, моята не връща. досега откакто се е родила да е върнала общо 3 пъти.
един вид, каквото й дадеш за нея си е  Laughing Laughing Laughing

# 575
  • Пловдив
Пепи здравноосиг. книжка на каката ми я даде ЛЛ, когато сложихме всички ваксини някъде към 1г.и 4м. . Но и тя за какво ни е  newsm78.

Не съм много компетентна по въпроса, но според мен това че бебо връща е от преяждане. Когато прави по големи паузи -от 3 часа, няма проблем, но като яде на час-два и връща по-малко.

# 576
Олее, колко имам да изчитам Simple Smile Доста време ме нямаше май Sad
Относно коликите-пробвах с биогая и еспумизан,чайче от копър и анасон...-без резултат.Помагат ни само едни хомеопатични гранулки,който ни изпратиха от Испания-коликинд.
Утре и ние сме на ваксина и много ме е страх...Дано всичко мине нормално...
Връщам се да чета,че доста имам да наваксвам Simple Smile

# 577
ЗА храненето - доста е глупаво-смешна ситуацията при нас. Първите 6 седмици ядеше като по часовник и режим - на 3 ч, цока 20 мин от едната, 20 мин дреме, после 20 мин от другата = в рамките на 1 час го нахранвах и оригвах. Последните 2 седмици яде по 10 мин, заспива за 1-1.5 часа, после писва пак гладен - яде 5 мин; след 1.5-2 часа историята се повтаря - имам усещането, че по цял ден развявам цици - или кърмя или цедя или се готвя да правя някое от тези двете  Crazy
(но наистина като го лъхне студения въздух навън заспива за по 3.5-4.5 часа и после и разказва играта докато си навакса.
Последните 2 нощи имах и други изненади - заспиваше около 22ч, събуждаше се за първо хранене около 4 или 5 сутринта. Естествено аз ставах по 3 пъти да проверявам диша ли, гладен ли е, бутах цица, той плю... веселба! Защо не спах като бял човек е въпросът  Mr. Green

# 578
  • в Надежда-та
Добро утро

всеки да грабва по едно кафе преди да сте запалили гумите на количките Mr. Green
Аз вчера пропуснах разходката, но днес няма да се дам на главоболието Naughty

Пепи здравноосиг. книжка на каката ми я даде ЛЛ, когато сложихме всички ваксини някъде към 1г.и 4м. . Но и тя за какво ни е  newsm78.
не съм мн сигурна, но ако си в друг град и се наложи да го заведеш на преглед, той ще ти е безплатен Rolling Eyes Да кажат по-компетентните.
И ние не сме си я получили, Сега пратих ММ да ЛЛ да види какво става и с ЕГН-то, че ако не са оправили проблема #2gunfire ще я сменям.....то не че има голям избор къде да ида Tired
А кофтито, е че и книжката на баткото не знам къде е и дали са ми я дали newsm78 ooooh!, дали сегашната ме ЛЛ може да ми издаде нова Thinking

# 579
Bebesh, как придържаш главата на Тея, докато я носиш в слинга при това връзване? Че аз вчера пробвах, удобно беше, но главата му се ветрееше напред-назад, особено като се наведа напред, та се налагаше да придържам с ръка.  newsm78
С плата, който минава хоризонтално. Ако се наложи придържам и с ръка. Вчера 7 часа бяхме на вън и Тея  в слинга, окапаха ми краката, но гърба ми беше добре  Crazy

Mish, разкажи за познатите ти с аутизъм? Как са разбрали че точно от ваксината срещу шарките е станало?

Бебеш, дай да прочета материала в който пише че в Пентаксим има отрова за мишки? Коя е отровата?
Когато се поставя ваксина мускулно не минава през стомаха.
Защо АД е повод за отлагане на ваксини. Дайте линк за четене.
Ето я листовката на Пентаксима : http://www.medicine.bg/public/listovka/29059s.pdf

Формалдехид - отрова за мишки

Ето я листовката и на синфлорикса

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Synflorix може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При приложение на това лекарство могат да се наблюдават следните нежелани реакции:Много чести (такива, които могат да се наблюдават при повече от 1 на 10 дози ваксина):
• болка, зачервяване и подуване на мястото на инжектиране
• повишена температура от 38°С и повече (треска)
• чувство на сънливост
• чувство на раздразнителност
• загуба на апетит.
Чести (такива, които могат да се наблюдават при до 1 на 10 дози ваксина):
• втвърдяване на мястото на инжектиране.
Нечести (такива, които могат да се наблюдават при до 1 на 100 дози ваксина):
• съсирек, кървене или поява на малка бучка на мястото на инжектиране
• диария или повръщане
• необичаен плач
временно спиране на дишането (апнея), ако детето Ви е родено преждевременно (преди или на 28-ма седмица от бременността). Вече май някой се оплака от това ,въпреки че детето му не е преждевременно родено
Редки (такива, които могат да се наблюдават при до 1 на 1 000 дози ваксина):
гърчове без температура или дължащи се на повишена температура (треска)
• обрив, уртики, алергични реакции като кожен обрив или алергии.

Бустер дозите Synflorix може да повишат риска от нежелани реакции.При недоносени бебета (във или преди 28-та гестационна седмица) за 2-3 дни след ваксинацията може да има по-големи паузи между вдишванията.Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

За срещата - така и се идва но няма да мога, като пребита съм след вчерашната разходка  Weary

# 580
  • София
Добро утрооо!

ВиФреш, благодарско за кафето. Обожавам понеделнишкото сутршно кафе на тишина и спокойствие.

Вчера ходихме в зоопарка. Както и половин София. Беше някакъв ад. Добре, че решихме, че ще е претъпкано и не правихме опити за паркиране в непосредствена близост. Иначе беше супер. Видяхме пингвините. Високи са колкото беба. Бяха се наредили всички на ръба на басейнчето и се подбутваха един друг, но никой не скачаше първи. Накрая единият загуби равновесие и се пльосна, а всички други наскачаха след него. Grinning Има и малки лъвчета. Може следващата софийска среща да я организираме там.

За мамите, които питаха за диетата - 90-дневната диета в олекотен вариант за кърмачки.

Невероятно, но факт- нямам опит и мнение по обсъжданите теми.

Пожелавам ви много хубава и слънчева седмица Hug Hug

# 581
 Ви, мерси за кафето!
 Не че Ивайла някога е била спокойно бебе, но напоследък положението става все по-зле. Непрекъснато е на ръце вкъщи, ако я оставя, не спира да плаче, докато не я взема...Мами с ревливи бебчета, как се справяте, вече започнах и да се храня в изправено положение, полюшвайки се, лошото е, че не всичко мога да правя с една ръка...  А, навън спи спокойно, само ако количката се движи, спра ли, след пет мин. се започва рев...
 До тук бях със свободното време...хубав и спокоен ден!

# 582
  • Русе
ViFresh, благодаря за кафето  Hug
На кратко да споделя за нас - губим се доста, но никой не ми оставя време да седна да пиша. Когато сме си всички в нас или имам излизане е мисия невъзможна да го докопам.  Rolling Eyes Сега сме си сами с Тедито и седнах да ви прочета.
Да се отчетем, на 10.03. бяхме на консултация: ръст - 55см., тегло - 4.960кг. Сложиха ни и хепатитната ваксина. Пентаксима другия месец все още не е сигурен, нали е дефицит сега  Confused
Вчера си купихме най-накрая количка и след приключване на домакинската работа излизаме  Wink

Хайде отивам да си забъркам едно 3в1 и сядам да ви чета назад, за да вляза малко в час  Wink

# 583
Ви, благодаря за кафето, днес ми е особено нужно. Повторното издаване на Здравно Осигурителна Книжка е бързо и лесно и е от РЗОК. Аз бях загубила моята и ми издаваха нова, ако те интересува ще ти обясня.  Hug

Не че Ивайла някога е била спокойно бебе, но напоследък положението става все по-зле. Непрекъснато е на ръце вкъщи, ако я оставя, не спира да плаче, докато не я взема...Мами с ревливи бебчета, как се справяте, вече започнах и да се храня в изправено положение, полюшвайки се, лошото е, че не всичко мога да правя с една ръка...  А, навън спи спокойно, само ако количката се движи, спра ли, след пет мин. се започва рев...
Адис, все едно описваш Кали. През деня се храня в 5-10 минутния промеждутък от някое заспиване, а вечер ако ММ го няма може и към 11-12ч. Mr. Green  И аз не мога всичко с една ръка и за това съм си поръчала слинг. При разходките е същата, но аз вече се научих и количката не спира и за момент. А знаеш ли кое е най-изнервящо понякога- всяка сутрин при събуждането в 6-7ч. аз едва гледам, а Кали е най-социална тогава. Смее се, говори, маха с ръце и пак се смее и говори и смяната на памперс е най-хубавото нещо на света за нея, независимо дали е пълен.  Party

# 584
  • София
Не че Ивайла някога е била спокойно бебе, но напоследък положението става все по-зле. Непрекъснато е на ръце вкъщи, ако я оставя, не спира да плаче, докато не я взема...Мами с ревливи бебчета, как се справяте, вече започнах и да се храня в изправено положение, полюшвайки се, лошото е, че не всичко мога да правя с една ръка...
И аз съм така със Симонка Crazyобаче хич не си давам зор за нищо,особено пък за домакинстване,колкото успея толкова,като си дойде мъжо вечер,което значи към 6ч.,помогне нещо и това е,добре че не е махнат и разбира че нямам време за готвене и други работи.

Общи условия

Активация на акаунт