Отговори
# 435
  • София
Привет от мен!
Личи си, че времето е хубаво-няма никаква активност... Laughing
Ние бяхме на първата ни консултация, качили сме 1 840 и сме вече 5 300 и 57 см.-пораснали с 6см.
Сложиха ни хепатитната ваксина, поплака малко, но мина.
Направихме една дълга разходка, чак краката ме заболяха, отвикнала съм да ходя толкова с това лошо време...трябва да влизам във форма.С Никола това ми е било най-хубавото време-с количката навън по цял ден-голям кеф. И една хубава компания се бяхме заформили, сега направих обиколка на квартала, ама пусто не е същото, никой не познавам.
На мен ми е интересна схемата за захранване на Ноеми , която толкова си я хвали  Mr. Green майтапя се... Да намериш начин да я качиш, моля. Всъщност би било хубаво, който има такива да се пробва да ги качи и да ги сложим на първа страничка.
Междувременно си публикувала, ама няма да редактирам, че ме мързи.

# 436
  • София
Подкрепям ноеми за оставянето детето само да се развива. Никакви каишки, проходилки и прочие.  Peace
Яна започна да опитва седи чак след като навърши 6 месеца и то сама. Набираше се за парапета, сядаше, падаше след 2 мин и така. Не съм я слагала седнала, докато не започна да се задържа в тази поза без никакви облегалки и дръжки за повече от 5 мин, което й отне около месец.
Пропълзя сама горе долу по същото време.
Никога не я бях слагала да си стъпва на краката, докато на 8 месеца не се изправи сама в кошарката. После се изправяше по мебелите. Много дълго време настояваше да ме държи за пръста, без реално да се опира на ръката ми. Проходи 2 седмици преди първия си рд.

а свекърва ми все ми хвали, че мъж ми на 7 месеца правил опити да ходи и много настояваше, но мерси  Naughty

Захраних много бавно и сравнително късно. Никакви боклуци не давах почти до 2г. После свекърва ми я научи да яде желирани бонбони и сега умира за тях.

# 437
Аз захраних Макс на 6 навършени месеца, да не кажа на 7, че имах ангажименти, а исках да съм изцяло да разположение и да го следя как му понася всяка нова храна. Захраних със зеленчук - тиква. Пробвах и оризова каша преди това, но той не беше впечатлен. Сокове изобщо не съм му давала до 10-11 месец, а сега пък той не иска да ги пие Simple Smile Аз обаче не съм от тези, които си записват и нямам спомен как в детайли протече процедурата по захранването. Пак ще трябва да чета и в този ред на мисли всякакви схеми, които предложите ще ми дойдат добре за припомняне.
Макс проходи на 1 г. точно. Сам. Не сме имали проходилка, нито сме се дупили да го държим за ръцете да ходи. Лазейки, започна да се изправя по мебелите и постепенно се отпусна да ходи.
Обаче ползвахме бънджи. Аз бях голям противник на бънджитата преди да попадна на това:

Оказа се една от най-добрите покупки за бебето евър! Такова невероятно забавление падаше. Седалката на бънджито се върти на 360 градуса и навсякъде има различна играчка. А вътре бебето седи като в кенгуру и ортопедът ни каза, че е ок. Големи подскоци, голямо нещо падаше.

Бубе, не съм те забравила с коритото, но още издирвам снимка да кача да го видиш.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 17:39 от wondergirl

# 438
  • Пазарджик
Върнах ме се от консултация. Вече сме 5,400 и 56см.сложиха ни скапаните ваксини ,много плака милата,направо ми идеше да гръмна сестрата.Надявам се да няма странични реакции.Това не е човешко 2 ваксини на едно.На Таня не са слагали така.Спомена ми за сокчета ,аз се направих ,че не го чувам и той повече нищо не каза ,знае си той ама да пробва.

Вчера взехме на Нелката първата и играчка-Активна гимнастика,много и се кефи .Поръчах ме си нов диван и съм много щастлива,че стария направо не мога да го гледам вече и другата седмица ще сме с нов диван.Изфуках се.
Да питам мамите които вече имат цикъл,обилен ли е?При мене е страшно,като река е.Чак ми изтръпват кракатa като стоя права.Цяла нощ пътека направих до WC.

# 439
Калина от три дена е с ужасни колики! Похвалих се някъде, че май са минали и ..... Спи само върху корема ми, та не мога да се оплача от лежане тези дни. Дори навън не иска да заспи в количката и издържахме едва 2 часа вчера и толкова днес.

Клечо, днес около 12,30-13,30 се мотках в градинката, но не те видях?!

# 440
  • София, Лагера
Бира, д-р Хазбун, до Военна болница му е кабинетът, много е готин, отделя много време,а и мнго го хвалят като специалист. Ако искаш подробности за прегледа, ще ти пиша в скайпа или ФБ. Аз така се притеснявах за столчето за кола, че много дълбоко ми се виждаше, а той каза, че бебето в него трябва да стои под ъгъл 90 градуса - значи идеални сме  Grinning
Ей, това до нас!  Party Моля за координати!  Praynig

И Тервел е с колики  Rolling Eyes Нали вече трябваше да са минали уж  Tired Thinking

Мацки, нали имаме още някакви незначителни 3-4 месеца до захранването  Mr. Green

# 441
тути, моят цикъл не беше обилен. дори бих казала, че беше доста оскъден и продължи 5 дни. но не оправда очакванията ми (или по-скоро надеждите ми) да е по-безболезнен от преди Sad

аз пак да питам - на някой да му растат зъби?

# 442
И ние по разходки цял ден Simple Smile

Бебеш, за яслата не се тревожи толкова.По Явор ще видиш как му се отразява.Имай предвид, че първият поне месец( въпреки че всяко дете е различно) ще е труден.Дано да мине по-бързо периода на адаптация.А за необхдимите неща- те ще ви кажат какво точно искат, но 1-2 комплекта дрехи за преобличане, пижамка и хавлиена кърпа.  Peace

За колики- Дани май няма вече( и капките спрях - пу-пу), но пък си поплаква, когато сме в къщи.Ика само на разходки.

Подкрепям ноеми за оставянето детето само да се развива. Никакви каишки, проходилки и прочие.  Peace
Peace Peace Peace

За захранването - с Дани съм си харесала baby-led weaning + Педагогическо захранване.Най-мързеливо е.
И, да, Ноеми.Ей сега ще минат 3-4 (при Дани даже повече, нали сме изтърсачета) докато дойде време за захранване.
С Алекс спазвах схеми.Всичко бавно, но славно.Боклучиви неща не беше опитвал до тръгването на ясла  на 1г8мес.

Елч, незнам дали са зъби, но се плюнчи като за тях. Rolling Eyes

# 443
Момичета на някоя от вас педиатъра кавала ли му е да си взима ваксината Пентаксим, моята ми каза , че на са сключили договор само за нея и да си търся да си я купувам .Но не разбрах дали самата лекарка дали не е сключила договор или всички .Аз очаквам държавата да направи нещо такова,ако е така е много тъпо.

# 444
krissia , доколкото знам от нашето педи навсякъде я няма и не се знае кога ще има.Държавата пак си играе с децата  Tired

# 445
krissia , доколкото знам от нашето педи навсякъде я няма и не се знае кога ще има.Държавата пак си играе с децата  Tired
Спокойно, няма да стане нищо, ако се позабави.А и ако изобщо не я сложат - още по-добре.
Бебеш писа по-назад, че точно в нея има отрова за мишки.

# 446
  • В две тъмни очички
Първо по темите :
За прохождането,сядането и прочее - също смятам ,че детето е най-добре само да прецени кога може и какво може. Няма да използваме нито бънджи, нито проходилка!

Захранване - най-рано след 6-я месец!

Сега към отчета :
Днес бях при моето АГ (най-накрая) - всичко идеално! Матката е идеално пробрана, изгледи за цикъл няма, шевове зарастнали. За секса имам зелена светлина, само че с презерватив  Confused , ама това ще го обмисля колко дълго да го спазвам! След като спра да кърмя ме пита дали искам спирала, аз разбира се отговорих ,че не желая! Каза,че тогава може да пия противозачатъчни - и тях отказах, след което жената си ми каза "Е...оставаш на кондоми значи" .... За малко да й кажа "Тц",ама викам да не ставам нахална! Кимах в знак на съгласие  Mr. Green Само дето няма как да стане! КАза да мисля за следващо дете най-рано след година! Даде ми и зелена светлина за фитнес - нямало никакви проблеми 40 дена след раждане ако всичко е ок да се започва с фитнеса! Даде ми и упражнения за стягане на тазовото дъно и коремната стена! Другото , което ме посъветва е да се мия със Себа мед - интимен гел! ммммммм???? Какво още беше.... А да, след първия цикъл отивам да правим цитонамазка и да ми вземе ВС,а след като спра да кърмя - мамолог! Даде ми срок 2 месеца да се върна на първоначалните си килца  Wink Имам време,а и те не останаха много - още 3 кг, макар че те тея най-трудно се свалят! И като за последно изписа ми глобули,за по бързо възстановяване на влагалището заради шевовете! Хареса ми съдържанието на глобулите и си ги купих!
Сега ми остава само да имам спящо дете и ще има сексуално нападение.... ама не днес де ,че свеки е почивка,а като за първи път секс искам да сме си сами! Най-вероятно утре!!!  Twisted Evil

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 18:37 от bubeto_d

# 447
Аз питах в няколко аптеки в 3 от тях ми казах,че си е по касата , в  другите 2 ми обещаха че ще я имат ако я поръчам .струва 60-65лв.съпруга ми днес му стана странно и си зададе въпроса ако нямаме възможност да я купим какво ще прави лекарката , но държава не и пука за децата #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 448
  • Пазарджик
Момичета на някоя от вас педиатъра кавала ли му е да си взима ваксината Пентаксим, моята ми каза , че на са сключили договор само за нея и да си търся да си я купувам .Но не разбрах дали самата лекарка дали не е сключила договор или всички .Аз очаквам държавата да направи нещо такова,ако е така е много тъпо.
На нас днес ни я сложиха newsm78

# 449
Бубе, защо с презерватив?  newsm78  Защото не трябва да забременяваш година или има  нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт