За правата на децата ни!-тема 5

• 105 088
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Молби за винетки за 2012 г. се подават сега, декември месец  Peace

# 391
Подават се да ,но в Русе-ниц.Тази сед. ходих в социал.-не били готови бланките ooooh!След 15.12.нямам думи.

# 392
Знае ли някой за децата с ТЕЛК полагат ли се облекчения за данък за МПС и жилище?

# 393
Знае ли някой за децата с ТЕЛК полагат ли се облекчения за данък за МПС и жилище?
           Нямам идея дали се полагат облекчения в данъците за МПС и жилище когато отглеждаш дете с ТЕЛК,но със сигурност знам колко е намалението на данъка за собствено жилище на възрастен с ТЕЛК 95 % - 5лв за тристаен апартамент в София!Ако това е намаление на данъка здраве му кажи.Такса смет пък изобщо не се намалява!

# 394
Благодаря Didia, наистина е подигравка...

# 395
  • Бургас
           Нямам идея дали се полагат облекчения в данъците за МПС и жилище когато отглеждаш дете с ТЕЛК,но със сигурност знам колко е намалението на данъка за собствено жилище на възрастен с ТЕЛК 95 % - 5лв за тристаен апартамент в София!Ако това е намаление на данъка здраве му кажи.Такса смет пък изобщо не се намалява!
Колата трябва да името на лицето с ТЕЛК, имаше някакви ограничения до 1100 куб 60 к.с.... нещо такова и не се плаща данък. Дъщеря ми беше с 71% и миналата година не платих данък. Сега обжалваме, защото ни намалиха процента, а аз цяла година не се наканих да занеса документите за данъка и не знам какво ще става...

# 396
Колата трябва да името на лицето с ТЕЛК, имаше някакви ограничения до 1100 куб 60 к.с.... нещо такова и не се плаща данък. Дъщеря ми беше с 71% и миналата година не платих данък. Сега обжалваме, защото ни намалиха процента, а аз цяла година не се наканих да занеса документите за данъка и не знам какво ще става...
е, то няма как да регистрирам колата на дъщеря си, която е на 2.5 год

# 397
Аааа може, може, ама после ако решиш да я продаваш става проблема  ooooh!. А иначе само заради неплащането на данък не си заслужава да се пише на името на детето

# 398
Аааа може, може, ама после ако решиш да я продаваш става проблема  ooooh!. А иначе само заради неплащането на данък не си заслужава да се пише на името на детето

да, така е Simple Smile

# 399
  • Бургас
Дъщеря ми беше на 14г когато я купих колата и я записах на нейно име, нямам намерение да я продавам, за това в нашия случай си заслужава...

# 400
То проблем не е само при продаването. Не дай боже да ви се счупи колата /чукам на дърво, не ви го пожелавам/, не можете да я бракувате без да минете през съда   Rolling Eyes.

А иначе ви пожелавам да навъртите максимално много километри  Simple Smile

# 401
  • Бургас
Може ли съвет-дете,което има проблеми със здравето, но не е било в болница и няма епикризи,как може да се яви на телк.Става въпрос за позната, днес ме пита и не знаех какво да кажа, защото мойта дъщеря е лежала в болница почти 2 месеца след раждането си. Rolling Eyes

# 402
Може ли съвет-дете,което има проблеми със здравето, но не е било в болница и няма епикризи,как може да се яви на телк.Става въпрос за позната, днес ме пита и не знаех какво да кажа, защото мойта дъщеря е лежала в болница почти 2 месеца след раждането си. Rolling Eyes
След като има проблеми със здравето, то няма как да няма медицински документи за това, с тях ще се яви пред ТЕЛК.
Най-малкото личната лекарка може да напише етапна епикриза в която да опише какво и защо, която да подадете заедно с молба за явяване пред  ТЕЛК, въз основа на нея те ще Ви изпратят писмо, в което посочват какви и от какъв лекар документи и изследвания искат за явяването пред самата комисия.
Успех   bouquet

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 15:38 от pogar

# 403
  • Бургас
Може и чрез лекарска комисия. Личния лекар пише протокола за заболяването и останалите го подписват,при нас е формалност...

# 404
  • Бургас
Daritt, Pogar,благодаря,много сте оправни Laughing

Общи условия

Активация на акаунт