За правата на децата ни!-тема 5

• 105 099
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Zdravei otnovo i na6iqt telk be6e obarkan adresa no mi go opraviha vednaga po dobre ne se bavi a idi i si go popravi.Sled kato nie sme s astma i 50% nqma logika vie s 95% da vi davat samo 10lv ta vie ste i s 4ujda pomo6t.Dori i da sa samo 10lv ne sa ti poslednite, no kato mu se polagat na detence za6to da ne si gi vzimate i bez tova ne se pravi po4ti ni6to za decata v na6ta darjava. ta deckite sa 35lv ot 5,6 godini mai.Spiram da pi6a 4e se qdosvam uspeh i pi6i kakvo se e slu4ilo. ooooh! ooooh! ooooh!

# 361
Здравейте, да попитам и аз. Относно предучилищната. Синът ми е с ТЕЛК 80% без ч.п. Учителката,директорката и още 4 колежки ме убеждаваха,че трябва да се явим на две комисии и обследване при психолог за да бъде включен по програма за ресурсен учител.  Нужно ли е всичко това при положение,че имаме ТЕЛК? Не ме разбирйте погрешно. Искам да бъд включен в програмата, но да избегна излишния стрес.
Благодаря ви  Peace

# 362
Здравейте, да попитам и аз. Относно предучилищната. Синът ми е с ТЕЛК 80% без ч.п. Учителката,директорката и още 4 колежки ме убеждаваха,че трябва да се явим на две комисии и обследване при психолог за да бъде включен по програма за ресурсен учител.  Нужно ли е всичко това при положение,че имаме ТЕЛК? Не ме разбирйте погрешно. Искам да бъд включен в програмата, но да избегна излишния стрес.
Благодаря ви  Peace
За да му осигурят рес.учител трябва да имате документ от ЕКПО, че детето се нуждае от такъв.

# 363
pogar, благодаря ти. Добре,няма да упорствам повече Embarassed

# 364
pogar, благодаря ти. Добре,няма да упорствам повече Embarassed
Няма защо, не е до упорство, имат си изисквания и това е. Минете на ЕКПО и дано ви отпуснат нужните специалисти, че често ЕКПО казва- да, детенце има нужда от работа с рес.учител, логопед и/или психолог, ама после се оказва, че нямат налични такива и е все тая , че си минал на ЕКПО.
Успех и на теб и на детенце Hug  bouquet

# 365
Благодаря ти,pogar   bouquet Hug

# 366
  • Раднево
Здравейте мами.От доста време чета и много ви благодаря за това което пишете за правата на децата ни .Благодарение на вас разбрах че имаме право да минем телк.Детето мие със асма от 2008г. на телка ни дадоха 50% с ДИ 06.07.11г. от дата на етапната епикриза и направление за телк.Въпроса ми е трябва ли да обжалвам ДИ при положение че заболяването не е от рождение а е открито по късно и имам ли шанс да ми върнат пари от 8д.за 3г. назад.Моля отговорете ми спешно мие нямам много.време ако трябва да обжалвам.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 16:05 от 86 qna

# 367
  • София
Здравейте мами.От доста време чета и много ви благодаря за това което пишете за правата на децата ни .Благодарение на вас разбрах че имаме право да минем телк.Детето мие със асма от 2008г. на телка ни дадоха 50% с ДИ 06.07.11г. от дата на етапната епикриза и направление за телк.Въпроса ми е трябва ли да обжалвам ДИ при положение че заболяването не е от рождение а е открито по късно и имам ли шанс да ми върнат пари от 8д.за 3г. назад.Моля отговорете ми спешно мие нямам много.време ако трябва да обжалвам.
Няма смисъл,аз се пробвах да сменя датата на ДИ с първите епикризи на детето ми ,които бяха от 2004г.,нооооо казаха че това няма да стане.Гледат и пишат датата на етапната епикриза и издаване на направлението за ТЕЛК.
Поне с мен така се случи,ние също сме с астма и 50%.

# 368
  • Sofia
Zdraveite mami az sam ot mladost i vse o6te ne sa prevedeni detckite i dobavkata ot 70% v4era zvqnqh na gore6tiq telefon na socialnite i edin tvarde ne lubezen mi obqsni 4e taka obi4aino do kraq na sedmicata 6te si polu4im parite vie po drugite kvartli i gradove imateli zabavqne?Hubav den

# 369
  • Раднево
Благодаря ти.

# 370
Здравейте, да попитам пак. Peace
Редактирам се Peace

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 23:53 от E.G.B.

# 371
  • Sofia, Bulgaria
Zdraveite mami az sam ot mladost i vse o6te ne sa prevedeni detckite i dobavkata ot 70% v4era zvqnqh na gore6tiq telefon na socialnite i edin tvarde ne lubezen mi obqsni 4e taka obi4aino do kraq na sedmicata 6te si polu4im parite vie po drugite kvartli i gradove imateli zabavqne?Hubav den
Аз вчера по обяд си проверих картата и всичко ми беше преведено.Само от интеграцията ми ги превеждат в края на месеца,но имам едно питане свързано с тях.На решението ми пише,че трябва да получавам 40 лева,а получавам  30.Как да го разбирам това?

# 372
Искам да попитам нещо.Някъде в закона четох,че дете с увреждане има право на парична помощ веднъж годишно за възникнали здравословни проблеми като платено лечение, пари за лекарства,или по точно беше казано ,инцидентно възникнали нужди.Та искам да знам дали очилата с диоптър се смятат с такива нужди,тъй като се оказа,че трябва да носим очила.Е аз вече дадох 100 лева и ги купих,но все пак питам ,за да знам дали да отида до социалните и да питам връщат ли се тези пари срещу фактура.Предварително благодаря за отговора.

# 373
Аз вчера по обяд си проверих картата и всичко ми беше преведено.Само от интеграцията ми ги превеждат в края на месеца,но имам едно питане свързано с тях.На решението ми пише,че трябва да получавам 40 лева,а получавам  30.Как да го разбирам това?

Е аз и днес си проверявам картата и още нищо! Направо ми омръзна от тях, не знам има ли значение в кой район си и дали някакви документи правят всеки месец, но ако е така в Средец са супер пипкави. Направо.... #Cussing out

# 374
Момичета, искам да попитам някоя от вас дали се е сблъсквала с ТЕЛК на дете на 16 години. Тях вече ги третират като възрастни, в трудоспособна възраст, което е просто възмутително, но пък аз не знам как се процедира от тук натам. Ако нещо знаете по въпроса, моля пишете! Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт