За правата на децата ни!-тема 5

• 105 060
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Иначе да ви кажа, че получих цялата сума за декември, макар да имахме само 10дена от него... т.е. стария ни ТЕЛК изтичаше на 10.12.11г... и се чудех дали изобщо ще ни отпуснат някакви парички, но днес адски се зарадвах като видях 280лв превод. Сега ще можем да спретнем готин РД на детето. newsm44

и в този ред на мисли... дали ако заверя ЕР на 30.01. ще получим парички и за януари??? newsm78

# 481
Здравейте,

Аз в събота пробвах да заверя решението, но ми отказаха. Казаха ми най-рано на 24-ти.
Решението е от 10 -ти а аз го взех на 17-ти.
Утре ще отида да го заверят, след това при социалните и ще ви пиша къде какво подадох.

# 482
Здравейте,

Аз в събота пробвах да заверя решението, но ми отказаха. Казаха ми най-рано на 24-ти.
Решението е от 10 -ти а аз го взех на 17-ти.
Утре ще отида да го заверят, след това при социалните и ще ви пиша къде какво подадох.

и мен така отрязаха днес.
ЕР излезе на 16ти, но се направих на отворена и пробвах да ми го заверят, но ми отказаха. казаха на 30ти да отида. Rolling Eyes

# 483
  • Добрич
Момичета, има ли други като мен, които още не са си получили парите този месец  Sad

# 484
аз си ги получих... но май вие в Добрич винаги последни ги получавате... или поне тук така пише: https://www.facebook.com/groups/171889192831613/

# 485
Цитат
и мен така отрязаха днес.
ЕР излезе на 16ти, но се направих на отворена и пробвах да ми го заверят, но ми отказаха. казаха на 30ти да отида.
и аз мислех да пробвам,другата седмица,но щом са толкова категорични ще се въздържа Grinning

# 486
А на мен, когато опитах да заверя ЕР преди 14-те дни, ми казаха: "Дори и да ви го заверим сега, социалните при никакъв случай няма да ви го приемат като законно и валидно преди изтичането на тези 14 дни!"

# 487
  • Добрич
Не знаех за тази група във ФБ, поне вече там ще надниквам
Иначе не съм много съгласна с това, че ги получаваме последни, досега винаги на 18-то число съм ги получавала, миналия месец ги забавиха, чак на 23-ти ги преведоха и сега пак, защо така не знам, дано утре да ги преведат най-после

# 488
Здравейте,

вчера успях да заверя ТЕЛК-а на Макариополски (София) и стана точно за 2 минути с чакането Simple Smile.
След това минах през СП Младост и останах много впечатлена от доброто отношение и търпението с което момичетата на гишетата приемаха молби и отговаряха на въпроси.
Тук искам да благодаря на всички родители които предходните години са се борили за подобряването на работата им и за изясняването на кой какви помощи може да получава.
Обяснено ми беше и за кои помощи могат да се получат 3 години назад (което аз вече знаех от форума). Едно голямо благодаря и на nadia.76 , която ми разписа подробно по кои закони какво ми се полага и къде какво да се търси в СП Младост.
1. Подадохме молба за двойните детски - без бележка за доходи и ваксини.
2. Подадохме молба за помощите по чл. 8д, като споменах че искам да ми изплатят и помощите със задна дата.
3. Обясниха ни за още една еднократна помощ която е когато заболяването е открито до 2 годишна възраст. Тя също може да се вземе 3 години назад. Но нас не ни хваща тъй като ние сме с генетичен проблем открит при раждането а то беше пред 4.5 години.
4. За годишна винетка още не сме пускали молба, тъй като колата ни е на лизинг
5. Молба за социална оценка - още не сме я подали
6. Документи за талон за безплатно паркиране в синя зона - още го проучвам Simple Smile

И това е за сега

Хубава и усмихната Сряда!

Роси.

# 489
Не отлагайте дълго, защото тези добавки не ги изплащат със задна дата.

# 490
Не отлагайте дълго, защото тези добавки не ги изплащат със задна дата.

Да, разбира се. Оставихме го за утре, тъй като нямахме възможност да чакаме за последните три неща.

# 491
Здравейте мамчета  bouquet!Аз съм нова тук ...майка съм на 5 год.детенце с аутизъм много ще се радвам да приобщите  един нов член който   да ви подосажда с глупави въпроси Embarassed

# 492
Повечето от нас често са имали огромна нужда от съвети и сме си помагали с информация. Това не е досаждане, стараем се взаимно да сме си полезни.  Hug   Peace

# 493
  • Благоевград
Здравейте, нашият ТЕЛК изтече на 01.01.2012 г. Имаме издадена фактура с последен ден на ползване на 30.12.2011 г. В едномесечен срок съм представила документите в ДСП за осребряване на фактурата, но оттам ми отговориха, че не могат да ми възстановят парите, защото ТЕЛК-а е изтекъл /като преди това ме разкарваха да се дописва това и онова по фактурата и чак накрая обърнаха внимание на датата в ТЕЛК-а/.
Прави ли са, след като правото на помощ за рехабилитация е за миналата година, фактурата е издадена миналата година, дните на ползване са през миналата година и само представянето й за плащане в ДСП е през тази година?

# 494
Привет отново!
Днес отидох да ни заверят ЕР, стана за 2мин.
От там отидох в Закрила на детето - 20мин. там... подадох молба за соц. оценка и казаха на 15.02. да си я получа от социалните.
После отидох до социалните и познайте: казаха ми, че молбите за чл.8д, двойните детски и там другото квото се подава...  СЕ ПОДАВАТ В СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ОТ ДАТАТА НА ЗАВЕРКА НА ЕР. Shocked
От "Закрила на детето" казаха, да отивам в Социалните още днес, че да си получа парите за януари, още през февруари. НО Социалните ми казаха, че март ще получа парите за януари и февруари... и че в "Закрила на детето" не били наясно с тяхните закони и наредби..  там работели по други. Shocked
И сега ми казаха след 10.02. да отида да подам молбите и да си получа соц. оценка. И доколкото помня, пак се чакаше някакъв период след като се подадат молбите... за удобрение, или нещо такова.

Някой знае ли къде пише, че трябва в месеца следващ този, в който е заверено ЕР, да се подават молби в социалните.

Общи условия

Активация на акаунт