Да пълзи опитва вече августинското човече

• 26 271
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
red shoe,погледни на предната страничка питанката ми към теб Mr. Green

Иринка, аз доколкото разбрах , той си има свое детенце.. Simple Smile не е бащата Simple Smile

И аз вчера се замислих за кашата и бяхме навън с още 2 мами и в 16ч всички се прибрахме заради тая пуста каша.. Аз ако я направя предварително - тя до 16ч ще стане боза.. а ти като смесиш плодовото пюре с суха каша не става ли на бучки. Аз бях пробвала и това беше ефекта.,  newsm78
За Пейо,хммм странно... newsm78 аз не бих си дала детето на месец да ми го държи чужд човек,камо ли мъж Crossing Arms

Кашата НИКОГА не я приготвяй предварително,дава се непосредствено преди ядене !!!!!!!!!!!!!!!!!
Не ми са се получавали бучици или поне не от елдата,само не я сме яли Peace Разтварям си вода с каша ,както си е по указание и след 1-2 ,мин на разбъркване слагам и плодовото пюренце Peace  
Дайте идея след ЕЛДА с каква каша да продължа Hug

# 361
Просо-има много желязо!
red shoe, не може ли онлайн да си поръчаш?

# 362
  • Ямбол
IR, аз правя точно така - към 15.30-16,00 я кърмя /я в къщи, я на някоя пейка в парка/, а каша давам към 19.00 часа. Поне мен този вариант ме устройва много повече отн това да мъкна бурканчета,каши и т.н. По въпроса с кашите от ядки - овесени, ечемичени, ръжени:

Кашата от ядки (овесени, елдени)Тя се приготвя, като 2 супени лъжици ядки се слагат в 100-150 мл вряша вода. Вари се за кратко на слаб огън (може да се наложи да разбърквате, за да не изкипи), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Подправя се като кашата от домашно приготвено брашно.
Може да се пробва по-пикантен вариант на житената каша: нарязани подправки, суха мая, безсолен бульон, масло и кисела сметана /предполагам че става въпрос за по-големи дечица/, зеленчуци. Може да се добави чай от анасон или копър.
В началото кашата се вари, по-късно може да се поднася в прясно състояние, стига житото да е приготвено по гореописания начин. Овесът съдържа най-много желязо; просото, овесът и оризът са най-лесно смилаеми, докато пшеницата и ечемикът се смилат малко по-трудно. Пшеницата и ечемикът предизвикват най-често алергични реакции.
Към края на първата година може да се добавят люспи в кашата, като мюсли. Готовите смески не се препоръчват, защото съдържат захар. След втората година към менюто на бебето може да се добавят бобови растения - те са отличен източник на желязо и белтъчини.
Всички каши могат да се разреждат с кърма или адаптирано мляко, за да станат по-течни и да имат вкус, познат на бебето.
По желание може да се добави малко масло или студено пресован зехтин/олио.
Аз лично бих ги пасирала предварително.
Рецептата е от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Не мисля че да се направи една такава каша е трудно. Аз лично закусвам с овесени ядки почти всяка сутрин, сега ще присъединя и щерката  Joy Joy

# 363
Аз не мога да се нарадвам на лятната количка и не за друго, ами на Калоян ужасно му харесва да седи  нея и въобще не плаче. В другата ако е буден беше абсурд да седи, направо истерясваше вътре.
На каква количка се спря накрая Wink Mr. Green

Макларн Куест  Peace
Поръчах я уж за 2ра количка, за пътуване, че е много лека, а с нашия танк това е доста трудно, обаче на Калоян така му хареса, че май ще останем само с нея  Whistling

Честито за Бъгстъра, много ми харесва и ако се наложи да купувам още една количка  Whistling със сигурност ще е такава  Peace

На мен пък нещо ми правят намеци за връщане на работа, от една страна ми се връща, защото малко или много се притеснявам за мястото, но от друга съмс е настроила поне до септември да съм в майчинство, ще видим на кой сметките ще излязат криви - моите или на шефа  Tired

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 11:37 от red shoe

# 364
трета количка ли...... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Бъгстър-а ми е 5-та общо за двете деца Laughing дано не стигнеш моята бройка  Stop
Честито и на Калоян,да си се вози с кеф в нея Hug Hug Hug

# 365
трета количка ли...... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Е не, не, обмислям варианта да продам първата, въпреки, че мъжът ми нещо се дърпа, да сме я пазели за 2рото, ама на този етап 2ро няма как да има, а след години кой знае какъв акъл ще ми дойде, за количката де, не за детето  Mr. Green

# 366
  • София
На мен пък нещо ми правят намеци за връщане на работа, от една страна ми се връща, защото малко или много се притеснявам за мястото, но от друга съмс е настроила поне до септември да съм в майчинство, ще видим на кой сметките ще излязат криви - моите или на шефа  Tired

По закон,нямат право да те уволняват докато детето не навърши 3 годинки.Защитена си от закона.

# 367

добре де, а какъв е проблемът да си сложиш нужното количество преварена водичка в някакъв съд с капак, да си сложиш в един друг съд количеството каша за една порция и като излезете с бебето и стане време за каша, просто да помолиш някъде да ти стоплят водата в микровълнова за 30 секунди? досега в нито едно кафене не са ми отказали и така си живеем много добре...
Wink

в този ред на мисли - контейнерите за съхранение на кърма "авент" напоследък са най-употребяваната вещ вкъщи.. всичките каши и пюрета си правя в тях - една от най-полезните му покупки за бебето се оказаха, а по предназначение т.е. за съхранени на кърма съм ги ползвала много малко..

# 368
Аз измислих вариант за ръжта. Ще приготвя чист ръжен хляб и ще дам на Софи да гризе коричката. А може и просто да го надробя в някое по-рядко пюре.
За кашата навън - има си готови каши в бурканчета. Аз каша давам вече сутрин към 10 ч. и евентуално вечер ако се събуди София. Вчера заспа в 16 ч., събуди се в 1:30 да яде и след това в 6:30. Какво става тук не знам. Сутринта яде 250 мл АМ и сука  ooooh! Crazy Какво е това спане не знам, такъв странен режим. Ще взема и аз да си лягам в 18-19 ч. и да ставам в 4  Joy

Деси, чак да съм те надминала не съм, много съм далеч и тортата ми като я срязах стана на каша, явно много я бях сиропирала, но поне беше вкусна. Сега си търся повод за втора Simple Smile

Аз мисля да си гледам маймунка максимално дълго и дори не давам дума да се продума да се връщам в офиса.
И Софи вече се мъчи да пълзи назад, голям е цирк.  Joy Но тя си е рак, за нея е напълно нормално да прави всичко наопаки.

За Пейо и аз го гледах и ми стана смешно. Той се изживява като голям капацитет по бебетата явно.  Joy Не че има лошо, де. Ама пък добре се справи, какво толкоз. Колкото до това дали бих си дала бебето да ми го къпе друг човек и то мъж - ми не бих, ама тя тази жена, с чието бебе правят рубриката вече го дава на кой ли не и тв звезда го правят, та не се изненадвам Simple Smile То пък бебето е супер кротичко.

Казвайте някакъв лек за кръст, направо ще измра. Такова чудо не помня да ме е боляло.  ooooh!
О, и благодаря на всички за прекрасните пожелания. Обичам си ви!  Hug

# 369

По закон,нямат право да те уволняват докато детето не навърши 3 годинки.Защитена си от закона.

Така е, при нас отношенията обаче са по-различни, по-скро приятелски, за това и в прав текст ме пита кога ще се връщам, за уволнение не става дума, ама и аз да си пазя гърба, дет се вика, а и заместничката ми нещо ми върти номерца  Whistling

# 370
Днес почвам да правя страничката. Напомням, ако все още има някой, който иска да бъде включен на първа страница на темичката, нека ми изпрати снимка на бебо, име и ник на мама на anarchy_nadia@abv.bg

# 371
За улеснено хранене навън имам няколко много полезни неща. Кутийка-дозатор за АМ или каша, лъжичка с контейнерче (за по-лесно хранене, да не се налага да бъркаш постоянно в буркан) и уред за затопляне, който работи без ток и батерии - технологията се използва при алпинистите. Винаги мога да си взема и топла преварена вода в шише или бурканче на Авент. Може и в термосче. Но уреда за затопляне е много полезен - става за шишета и за бурканчета с пюре. Аз съм посвикнала с храненето навън или при дълъг път с кола от каката. Хубаво е да си има човек инсталирани в чантата на количката лигавници(най-добре за еднократна употреба и една лъжичка), че те се забравят най-лесно.

http://family-bg.com/prX_3707.htm
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/12272
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/14250

# 372
Здравейте и от мен!
Първо Либи, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава, много щастлива и да ти се случи всичко, за което си мечтаеш! Тортата изглеждаше страхотно, както и мъфините, направо не знам как ги правите тези вкусотии. И аз ги правя, ама от сладкарницата Laughing Laughing Laughing
Болните бебенца, оздравявайте бързо. Ивет вече 4-5 дни е с течащ нос, нищо друго й няма. Давах Осцилококцинум, капя физ. разтвор, ама от време на време още й потича нослето.
И да се похваля - от днес сме с обички. Дупнах й ушенцата ( не лично аз де), нямаше никакви ревове и драми. Малко прехълца и това беше. Та сега вече си имаме истинска госпожица.
Това е от мен, слънчев ден на всички и приятни разходки Hug

# 373
  • София
Точно това ми трябваше и му се чудех,как да питам за него. Peace Hug

# 374
  • Бургас
Либи давай рецептата за ръжения хляб HugВсичките рецепти ,които намерих имаха или кисело мляко, или пшенично брашно.

Общи условия

Активация на акаунт