Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 529
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Рецептата за хляба е следната:
Масло 1.5 с.л. (слагам олио)
Сол 1 ч.л.
Захар 1.5 с.л.
Мляко на прах (адаптирано) 2 с.л.
Пълнозърнесто ръжено брашно 3 мерителни чашки
Вода 260 мл.
Мая 1 ч.л.

Стана много мекичък и вкусен.

Моли, за режима.. по-скоро няма такъв  Crazy Сутрин спи към 1 ч. след 8 ч. На обяд понякога спи 2 часа, понякога спи половин час, различно. Но стане ли 16-17 ч. вече почва да киселее яко.

Шаника, съжалявам за това, което ще кажа, но не ти ли прави впечатление, че почти всички конфликти в тази отчетна тема произтичат от теб?
Аз не чувствам никакво чувство на превъзходство от факта, че кърмя. Аз самата започнах да кърмя София на 4 месеца, дори почти 5. Страдах, не защото исках да я кърмя, заради собственото си удобство, а защото вярвах, че тя след всичко, което преживя, има нужда от най-добрата храна за едно бебе. Никога не е била само на кърма, кърменето за мен не е удобство, а напротив - защото аз първо кърмя, след това дохранвам, преди това изцеждах, давах кърма, дохранвах. Хамалогията беше голяма, но това е моя избор, с който не натоварвам абсолютно никой и не се изживявам като нещо повече от някой. Никъде в тая тема не видях някой да обвинява майките, които не кърмят, това си е твоя интерпретация. Когато Софи имаше един период скоро, не искаше да суче - страдах, не заради собственото си удобство (по ми е удобно да не кърмя), а защото за мен си е най-великият момент на близост между майка и бебе, който за жалост няма да преживея никога повече. И когато някой тук с този тон казва - какво се превъзнасяте толкова по това кърмене и какво толкова ще стане като се отбие, ми става тъпо, да. Нищо няма да стане естествено, но когато си усетил тази близост с бебето, няма как да не страдаш, че времето лети безвъзвратно и никога повече няма да се върнат тези мигове. Ти помисли ли, че може да засегнеш някой с думите си, след като питаш дали другите са помислили да не засегнат майки като теб? Ти си тази, която обвинява другите в превъзнасяне и егоизъм, а накрая ти излизаш засегната.... Аз предлагам всеки да си гледа бебето и да не съди другите за начинът, по който се чувстват, отглеждат децата си и т.н.

Либи, и Веси заспива рано.Горе-долу има същия режим като на Софи.И аз опитах да го променя, но нищо не се получи.Тя ставаше раздразнителна и много кисела, а и след това трудно заспиваше.Така че не си само ти на този режим.В кръга на шегата, ако искаш да се съберем и една нощ ти ще ставаш, а на следващата аз.Усмихнат ден.

# 541
  • София
Хайде край на интерпретациите на това какво съм искала  да кажа или не, кой каквото ще да казва, обаче ако не ни пука както се изрази една от вас и не уважаваме чувствата на другите за какво пишем тук нямам представа. Не завиждам на никой и не затова става реч тука, а за излишните тиради от сълзи и сополи, с  които ни заливат някой потребители. В проблемите на кърмещите майки не смятам да се меся, но нека и те не забравят че не са единствени във форума. Либи, лично тебе винаги съм те подкрепяла когато си имала проблеми, така че за какви конфликти говориш нямам представа. Момент на близост съм имала и с моето бебе, все пак кърмих малко, но превръщането на тази идея в идея фикс, ми се струва излишно и прекалено. Сега, който иска да се смее, който иска да помисли.
Агресивно отношение към кърмачките нямам, нито се самосъжалявам че не съм могла да кърмя. Приемете, че  има и деца които и без тази екстра не се приспиват по 40 мин и разни други които прочетох. Просто като ви чете човек как се превъзнасяте по въпроса с кърменето му става леко смешно. Ако искате ме оплюйте, но въпроса с удобството и това че не сте искали да захранвате, поради причина " да не си разваля кефа", лично на мен ми звучи егоистично и леко мързеливо.

Предлагам ви да  оставим shanika да си се посмее - не разбирам защо въобще се меси в "проблемите" на кърмещите мами! Чакайте и аз сега малко да се ПРЕВЪЗНЕСА - само една кърмеща жена може да разбере друга такава! И нека се посмеем всички дружно... Laughing
Ето това изказване звучи точно като приказките на някой жени пред такива, които не могат да забременеят. Тъжно и грозно.

# 542
  • София
Starry, в просото няма глутен, глутена е овес, ръж, ечемик и пшеница. Аз четох при Косе Босе за това. Сега ще погледна нещо пише ли за ленено семе, че не намерих чисто ръжено брашно, само такова , обогатено с ленено семе и сега се чудя какво да правя???

# 543
Ние хранещите с АМ си имаме обаче едно предимство, обикновено бебенцата започват да спят по цяла нощ още от самото начало или малко по-късно но до към 3-тия-4тия месец вече успяваме да се наспим Mr. Green.
Мисля, че имате и други предимства, които произтичат от това - (поне в моите представи, от това, което съм чувала от други майки): бебетата се научават от рано да се "самоуспокояват", да заспиват само гушнати или въобще без да бъдат гушкани, нямате проблем с храненето от шише (какъвто много от кърмещите майки имат), можете да си оставите детето за няколко часа или дори за ден на някой друг да го гледа... Но, който иска да вижда сигнали за "превъзходство" и очаква по една или друга причина целият свят да му щади чувствата, разбира се, че ще намери повод да се чувства обиден.

shanika, агресивно е, например, да квалифицираш поведението на хората като "егоистично" и "мързеливо". На тези години би трябвало да правиш разлика между "искаше ми се / не ми се искаше" и "направих / не направих". Отдавна ми прави впечатление тонът, с който комуникираш, но последните ти постове са показателни за това има ли смисъл нещо да ти се обяснява. Приключвам дискусията си с теб в името на добрия тон.

# 544
  • София

Ние хранещите с АМ си имаме обаче едно предимство, обикновено бебенцата започват да спят по цяла нощ още от самото начало или малко по-късно но до към 3-тия-4тия месец вече успяваме да се наспим Mr. Green.
Мисля, че имате и други предимства, които произтичат от това - (поне в моите представи, от това, което съм чувала от други майки): бебетата се научават от рано да се "самоуспокояват", да заспиват само гушнати или въобще без да бъдат гушкани, нямате проблем с храненето от шише (какъвто много от кърмещите майки имат), можете да си оставите детето за няколко часа или дори за ден на някой друг да го гледа... Но, който иска да вижда сигнали за "превъзходство" и очаква по една или друга причина целият свят да му щади чувствата, разбира се, че ще намери повод да се чувства обиден.

shanika, агресивно е, например, да квалифицираш поведението на хората като "егоистично" и "мързеливо". На тези години би трябвало да правиш разлика между "искаше ми се / не ми се искаше" и "направих / не направих". Отдавна ми прави впечатление тонът, с който комуникираш, но последните ти постове са показателни за това има ли смисъл нещо да ти се обяснява. Приключвам дискусията си с теб в името на добрия тон.
Хайде сега пък станахме с превъзходства, колкото до мен, не желая да ме анализираш, за това има психоаналитици. Когато не желаеш да проумееш нещо винаги ще намериш оправдание-иначе спокойно можете да пишете излияния в кърмаческия подфорум-там не влизам по обясними причини и ще се чувствате напълно разбрани и няма да ме има мен, да създавам конфликти

# 545
Мога да поуспокоя кърмещите мами, че ако детето самичко се отбие, няма да си търси цица за успокоение след това, защото то самото се е отказало от нея. Поне при мен с каката беше така и стана съвсем без проблеми. Аз сега продължавам да кърмя Миро, но той пък не заспива на цица, а като легна до него ми гушва лицето с ръчичките си и ме мачка лекичко - така заспива за 2-3 мин. Даже вече не харесва разнасяне на ръце за заспиване. Аз го оставям да се поизмори на пода или в кошарата преди това. Но съм забелязала, че повече от 2 часа трудно издържа буден.

# 546
Преди да родя имах теорията, че бебето ще си спи в кошарата, ще кърмя безпроблемно 9месеца,вкъщи всичко ще е чисто, бебето ще заспива само с плюшено мече например, че трябва да внимавам с държането на ръце,че няма да пищим и т.н , и т.н.
Първо-оказа се, че след един месец безсънни нощи с опити да си приспя бебето в кошарата или поне да я преместя там като заспи и да се наслаждавам на спокоен сън поне 4 часа,мисията беше невъзможна.Взех я да спи при нас и си починах.
Кърменето в началото беше изключително тягостно занимание за мен -признавам си, хранех на поискване по сто пъти на ден иначе наставаше такъв вой, че няма да ви описвам... Минах през бучки, болки, неудобството да тека като река и да сменям тениски през половин час, да охлепваме чаршафи и т.н. Усетих удоволствието от кърменето чак след два месеца и половина, ако трябва да бъда искрена.
Вкъщи е паднала бомба, има куп чинии, чака прахосмукачка, коша за пране е пълен, а аз искам да почета на спокойствие,но с беба сме сами с тати.
Беба заспива почти само с мен, дори баща и я приспива трудно.
Вдигам я и я гушкам всеки път, когато пожелае, защото мисля, че има нужда от близоста на мама и това не е празен каприз.
А няма да ви описвам как пищи, когато нещо и има-то не беше запушено носле, то не бяха колики, то не бяха ваксини, сега май са зъби- направо ужас.
Описвам всичко с мисълта, че понякога трябва да мине време ,за да може една майка да изкаже мнение по определена тема,но мнението не бива да е нападка и трябва да го е изживяла ,за да разбере.

# 547
е, сега да се чувстват засегнати не-кърмещите майки от коментарите на кърмещите.. разбира се, нужно е някакво чувство на такт навсякъде, но не мисля, че тема за кърменето го изисква по този начин още повече в рамките на разговор, в който пряко или задочно участват поне 100 души.. то е все едно аз да се почувствам зле от това, че някои майки споделят, че бебета им просто си спят по цяла нощ и да кажа "ее не ви ли е срам да говорите това, пред нас дето бебетата ни се будят?"!

# 548
Преди да родя имах теорията, че бебето ще си спи в кошарата, ще кърмя безпроблемно 9месеца,вкъщи всичко ще е чисто, бебето ще заспива само с плюшено мече например, че трябва да внимавам с държането на ръце,че няма да пищим и т.н , и т.н.
Първо-оказа се, че след един месец безсънни нощи с опити да си приспя бебето в кошарата или поне да я преместя там като заспи и да се наслаждавам на спокоен сън поне 4 часа,мисията беше невъзможна.Взех я да спи при нас и си починах.
Кърменето в началото беше изключително тягостно занимание за мен -признавам си, хранех на поискване по сто пъти на ден иначе наставаше такъв вой, че няма да ви описвам... Минах през бучки, болки, неудобството да тека като река и да сменям тениски през половин час, да охлепваме чаршафи и т.н. Усетих удоволствието от кърменето чак след два месеца и половина, ако трябва да бъда искрена.
Вкъщи е паднала бомба, има куп чинии, чака прахосмукачка, коша за пране е пълен, а аз искам да почета на спокойствие,но с беба сме сами с тати.
Беба заспива почти само с мен, дори баща и я приспива трудно.
Вдигам я и я гушкам всеки път, когато пожелае, защото мисля, че има нужда от близоста на мама и това не е празен каприз.
А няма да ви описвам как пищи, когато нещо и има-то не беше запушено носле, то не бяха колики, то не бяха ваксини, сега май са зъби- направо ужас.
Описвам всичко с мисълта, че понякога трябва да мине време ,за да може една майка да изкаже мнение по определена тема,но мнението не бива да е нападка и трябва да го е изживяла ,за да разбере.

Много правилно написано! Wink

# 549
Агресивно отношение към кърмачките нямам, нито се самосъжалявам че не съм могла да кърмя. Приемете, че  има и деца които и без тази екстра не се приспиват по 40 мин и разни други които прочетох. Просто като ви чете човек как се превъзнасяте по въпроса с кърменето му става леко смешно. Ако искате ме оплюйте, но въпроса с удобството и това че не сте искали да захранвате, поради причина " да не си разваля кефа", лично на мен ми звучи егоистично и леко мързеливо.
Е,И какво от това?
Шаника, а пък ти приеми,че има хора дето го карат по леко и не се впрягат за глупости и че има хора,които четат и се интересуват как го правят хората по света!
Айде сега чакам реплики и дуплики :lol Mr. Green щото май ми писна да обяснявам че искам да кърмя дъъъълго и продължително и да се будя по 100 пъти през нощта и да прехранвам детето си,щото така съм решила!!!!
И никой никого не е искал да обижда преди това да бъде направено от отсрещната страна

# 550
  • София
Да сменим темата.
Благодаря на мамата,която каза за намалението в Комсед . Сдобих се с възглавница на Чико на половин цена и пъзел,също на половин.

Искам да питам мамите пътували със самолет.Детската количка при вас в самолета ли се качва или я слагат в багажното?

# 551
Мога да поуспокоя кърмещите мами, че ако детето самичко се отбие, няма да си търси цица за успокоение след това, защото то самото се е отказало от нея. Поне при мен с каката беше така и стана съвсем без проблеми.

Звучи наистина успокояващо, и аз съм си го мислила това че ако детето само се отбие няма да има драми и се радвам да прочета че някой споделя именно такъв опит  Hug
Пожелавам си го, а и на другите терзаещи се по въпроса мами!  Peace

# 552
  • Русе
Мими Вичева, от моя позната, а и от прочетеното до момента знам, че естественото отбиване става страшно бавно и постепенно в повечето случаи. Детето просто намаля в рамките на няколко месеца търсенето - става до 3-4 пъти, после 1 път на ден, после през ден, докато накрая не забрави и няма нужда от това вече. Ако междувременно нещо го притесни сериозно, търси утехата, а не млякото - и да няма такова, това не го притеснява. После нещата се нормализират и сукането престава. Така без драми и стрес всичко преминава плавно. Аз точно в това се целя.  Wink

За спора преди малко думи нямам. Мислех, че тук повечето сме широко скроени и не се делим на кърмещи и некърмещи. Това за мен са по-скоро филми в нечии глави. Ако спрем да споделяме такива "подробности" за гледането на децата си, форумът се обезсмисля тотално. Тук, доколкото аз знам, търсим подкрепа и утеха в някои случаи дори. Да се нападаме в момент на притеснение за някои е липса на човешко отношение, според мен. shanika, надявам се, че това ти е лош ден просто, защото в противен случай цялото това 'пазарско' разправяне малко лошо говори. Като кърмя, не съм нещо повече от теб, но и не съм заслужила тази насмешка, защото споделям част от притесненията на някои майки. Нека сме над тези неща и да спорим, когато наистина е нормално да има две мнения( все пак в спора се ражда истина), а не когато трябва да се избиват комплекси.  Naughty

# 553

За спора преди малко думи нямам. Мислех, че тук повечето сме широко скроени и не се делим на кърмещи и некърмещи. Това за мен са по-скоро филми в нечии глави. Ако спрем да споделяме такива "подробности" за гледането на децата си, форумът се обезсмисля тотално. Тук, доколкото аз знам, търсим подкрепа и утеха в някои случаи дори. Да се нападаме в момент на притеснение за някои е липса на човешко отношение, според мен. shanika, надявам се, че това ти е лош ден просто, защото в противен случай цялото това 'пазарско' разправяне малко лошо говори. Като кърмя, не съм нещо повече от теб, но и не съм заслужила тази насмешка, защото споделям част от притесненията на някои майки. Нека сме над тези неща и да спорим, когато наистина е нормално да има две мнения( все пак в спора се ражда истина), а не когато трябва да се избиват комплекси.  Naughty

Peace

Я да ви питам чували ли сте че отбиването трябва да става по хладно време. Това баба ми ми го каза и аз се чудех дали не са бабини деветини ама после като се замисилх май има логика. Отдавам го на ттова че при топло време може да станат по кофти запушвания тъй като спираме да даваме млекце...и гърдите се препълват, а каналите са по отворени. Моля и консултантите да изразят мнение  newsm78

# 554
Золка поздравления   bouquet,
аз родих първото си дете доста късно от общоприетото, а сега имам и второ....
и съм безкрайно щастлива
но ти ми припомни моите, мога да кажа, наивни мисли, през времето когато почти всичките ми приятелки гледаха бебета, а аз се развивах професионално....
и често си казвах : "аз така не бих постъпила, аз така не бих направила"
но... както е казал твореца "ДА ДА , ама НЕ, сега правя точно тези неща и искренно се забавлявам, мислейки как бих реагирала, ако можех да гледам във времето напред тогава....

за кърмещи не кърмещи мога да кажа само, момичета, това явно е спор, който присъств в почти всички форуми, спомням си с каката и там беше тема за раздори.
нека бъдем по-толерантни и оставим правото на избор на всяка мама за нейтото си гардже.
по-важно е децата ни да са здрави, обичани и щастливи!!!

а това как ще ги успокояваме, с цица ли, със залагалка ли или по друг начин, съм сигурна че всякак мама знае и усеща най-добре за своето бебе. ако можете да бъдетет полезни, споделяйте опит. аз лично много съм научила от тези форуми и повярвайте ми много сме си помагали.

тук е местото да ви благодаря за броколите, сега знам точно къде да отидя и какво да търся, което ми спестява доста време.
за мамите които дават следобед каша - давате ли отделно плод и кога? пробвали ли сте каша с пюре от плод?

Общи условия

Активация на акаунт