Масло 1.5 с.л. (слагам олио)
Сол 1 ч.л.
Захар 1.5 с.л.
Мляко на прах (адаптирано) 2 с.л.
Пълнозърнесто ръжено брашно 3 мерителни чашки
Вода 260 мл.
Мая 1 ч.л.
Стана много мекичък и вкусен.
Моли, за режима.. по-скоро няма такъв

Шаника, съжалявам за това, което ще кажа, но не ти ли прави впечатление, че почти всички конфликти в тази отчетна тема произтичат от теб?
Аз не чувствам никакво чувство на превъзходство от факта, че кърмя. Аз самата започнах да кърмя София на 4 месеца, дори почти 5. Страдах, не защото исках да я кърмя, заради собственото си удобство, а защото вярвах, че тя след всичко, което преживя, има нужда от най-добрата храна за едно бебе. Никога не е била само на кърма, кърменето за мен не е удобство, а напротив - защото аз първо кърмя, след това дохранвам, преди това изцеждах, давах кърма, дохранвах. Хамалогията беше голяма, но това е моя избор, с който не натоварвам абсолютно никой и не се изживявам като нещо повече от някой. Никъде в тая тема не видях някой да обвинява майките, които не кърмят, това си е твоя интерпретация. Когато Софи имаше един период скоро, не искаше да суче - страдах, не заради собственото си удобство (по ми е удобно да не кърмя), а защото за мен си е най-великият момент на близост между майка и бебе, който за жалост няма да преживея никога повече. И когато някой тук с този тон казва - какво се превъзнасяте толкова по това кърмене и какво толкова ще стане като се отбие, ми става тъпо, да. Нищо няма да стане естествено, но когато си усетил тази близост с бебето, няма как да не страдаш, че времето лети безвъзвратно и никога повече няма да се върнат тези мигове. Ти помисли ли, че може да засегнеш някой с думите си, след като питаш дали другите са помислили да не засегнат майки като теб? Ти си тази, която обвинява другите в превъзнасяне и егоизъм, а накрая ти излизаш засегната.... Аз предлагам всеки да си гледа бебето и да не съди другите за начинът, по който се чувстват, отглеждат децата си и т.н.
Либи, и Веси заспива рано.Горе-долу има същия режим като на Софи.И аз опитах да го променя, но нищо не се получи.Тя ставаше раздразнителна и много кисела, а и след това трудно заспиваше.Така че не си само ти на този режим.В кръга на шегата, ако искаш да се съберем и една нощ ти ще ставаш, а на следващата аз.Усмихнат ден.