Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета, искам да попитам нещо и предварително се извинявам ако сте го дискутирали вече но не мога да прочета всичко. Кога се дава кисело мляко? Рано ли е още? Примерно искам да дам мляко с натрошени бисквитки вътре. Моята госпожица яде почти всичко което и предложа и съм сигурна че ще и хареса, но се чудя дали не е рано още. От друга страна съм виждала че циганетата от съвсем малки май само с това се хранят. Утре мисля да и направя и попарка да видим дали ще я яде.
Предварително мерси за отговорите. Бързо оздравяване на всички болни бебчета и дано по скоро пак стане топличко че вкъщи вече едвам издържам Close
Според съветите на Косе Босе: " -Преди 1 год. може кисело мляко. Препоръките варират между 8-10 или 10-12 м. Целта е предпазване от алергия.
- Преди 1 год. киселото мляко се предлага в малко количество и единствено като допълнение към кърмата или АМ. "
Лично аз въведох кисело мляко след навършване на 6 месеца на Маги. Първоначално по лъжичка - две като постепенно увеличавах количеството и сега спокойно си хапва и много го харесва. Аз купувам прясно мляко от сигурен производител, сварявам го, оставям да изстине за да мога максимално да обера каймака и си го заквасвам.
Благодарности на Либи за заглавната страничка!!!

# 526
  • София
Шаника, за мен кърменето е  не само удобство, а и удоволствие, неописуем миг на близост с бебка. А че някой не е успял или не е желал да кърми не го прави ужасен, всеки има право на избор.
Броколи Миши е яла на Гербер и Семпер -харесват й. С месото и ние имаме проблем - нито пуешкото, нито пилешкото й харесват.
Честит имен ден на Дария  bouquet
За дупченето  на ушите - ще оставя бебка да си реши дали и кога. Аз например не нося обици.
Marrah, за желязото дай каша от просо, месото и аз знам, че се въвежда поне месец след захранването.
Кисело мляко мисля да дам след 10 месец, като го дам с плод и вместо кашата следобед - тогава ще го заместя най-сетне това хранене

# 527
  • Бургас
Либи  Hug за хубавата темичка

Мара няма как хематокрита да не е по-нисък-изчислява се като съотношението между хемоглобина и еритроцитите(или обратно беше,т.е.Ер/ХБ newsm78).Миши също е с Хб 104 и няма да давам желязо,въведох пуйка,сега въвеждам и заешко,следват спанак и просо както вече са ти препоръчали момичетата.Според мен ако 2 седмици си давала зеленчуци спокойно можеш да въведеш месото преди плодовете напр.Дори в някой схеми за захранване е за предпочитане

# 528
Marrah, сега се сетих, че киноа е зърнена храна, с много голямо съдържание на желязо и мисля е без глутен дори/за това не съм съвсем сигурна - трябва да се провери/.
Ето ти инфо -   http://www.kukuriak.com/%D0%BA/

# 529
shanika, никой не е казал, че си направила нещо ужасно, като не си кърмила, но ми прави впечатление леко агресивното ти отношение към кърмачките. Това, как са се стекли нещата при теб вероятно ти пречи да разбереш кърменето като такова - то не е просто хранене, то е и успокоение, и комуникация между майката и детето. Да, ужасяващо е да знаеш, че имаш едно почти универсално средство да си успокоиш детето (след като си тресне манерката в пода, след като го ваксинират, след като се уплаши и т.н.) и в един момент, с отбиването, ще трябва да търсиш други начини. Не намирам нищо лошо в това майките да се притесняват за собственото си удобство. Защото кърменето (поне за мен) е и по-удобно, и по-евтино. Честно казано хич не ми се и почваше захранване, например, точно заради моето лично удобство - къде ще сравняваме приготвянето на бурканчета, лигавници, лъжици, салфетки, резервни блузки, като тръгна да излизам, с обикновеното хващане на чантата и потегляне?
Приеми, че има разлики между храненето с АМ и кърменето - моето дете със сигурност не се буди нощем от глад, но понякога, когато се събуди иска да суче. Рядко е и знам, че когато случаят е такъв, има колики. Не му отказвам, защото виждам, че това му носи облекчение. И - да, много мисля по въпроса кога да го отбивам, именно заради това - по-лесно ми е и действа.

newsm74

# 530
  • София
Агресивно отношение към кърмачките нямам, нито се самосъжалявам че не съм могла да кърмя. Приемете, че  има и деца които и без тази екстра не се приспиват по 40 мин и разни други които прочетох. Просто като ви чете човек как се превъзнасяте по въпроса с кърменето му става леко смешно. Ако искате ме оплюйте, но въпроса с удобството и това че не сте искали да захранвате, поради причина " да не си разваля кефа", лично на мен ми звучи егоистично и леко мързеливо.

# 531
момичета, търся си кошара за игра и спане - преносима.тука си имам една ,ама и Бг искаме да купим,че ще обикаляме.докога според вас могат дасе ползват тези кошари,че да не се окаже,че след 2 месеца да е неизползваема?предложете някаква марка,модел - не е нужно да е 2 нива(нали сме по-големи вече).и още - пловдивчанки може ли да ми кажете детски магазини откъдето мога да купя това чудо?
  Shanika, извинявай ама пак почна да е заяждаш.с риск да съм много груба - ако ти се беше случило да кърмиш съм сигурна,че щеше по друг начин да мислиш. като ти чета постовете и на мен не ми допадат доста от нещата ,които правиш ,за да гледаш бебето ,ама не коментирам ,а констатирам за себе си.така че споко и си гледай детето.не се тревожи кой, как и дали ще си отбива детето. Извини ме пак

# 532
понеже не смятам, че аз влизам в групата на тези, които не са искали да си захранят бебето, нито пък на тези, които възнамеряват да кърмят дълго заради удоволствието от този вид общуване с бебето, но пък аз повдигнах темата за удобството, искам да изясня следното - при нас по един или друг начин се е стигнало до ситуация, в която бебето заспива отново след разбуждане нощем на гърда.. че това е въпрос много повече на навик, отколкото на глад, ми е напълно ясно! така или иначе обаче тази ситуация е удобна за мен, защото всичко е отработено, свършваме бързо и всяка си заспива отново в собственото си легло.. да, притесняваме ме факта, че скоро смятам да отбия бебето и не знам какво ще правим нощем! изморена съм и не искам да си представям какво би могло да значи "да се изкорени този навик".. колко безсънни нощи ще ми коства, особено като се има предвид, че няма кой да ми помогне и за 10 минути с бебето и както сама си организирам дните и нощите - така! в момента така процедирам обаче, точно защото ми е удобно!
Simple Smile

# 533
Kati Skarlet мерси много за отговора.

# 534
  • София
А на вас не ви ли дойде на ума , че можете да засегнете някой с превъзнасянията си. Не исках да съм груба, но някой хора прекаляват с постовете си. И на мен не ми допадат много от нещата които чета, но не уча никой как да си гледа детето, само да се съобразявате, че тук сме различни хора, с различни съдби. И това ах и ох как ще отбия детето след 7 месеца, пред хора които са искали да кърмят а не са могли е грубо и грозно. Мирише на дискриминация и чувство на превъзходство.
Джени, намира се начин за всичко, така че не се притеснявай за отбиването. Ако не е по един, то става по друг начин, в природата няма празни пространства.

# 535
Айде аз ще се опитам да сложа край на тази дискусия.  В крайна сметка всеки сам си решава за себе си и това е форум за съвети и споделяне (не налагане) на мнения. Няма смисъл да се засягаме и обиждаме или съобразяваме с хора, които не познаваме и за които не ни пука (сори за грубия израз).

Ние току що се захранихме с глутен. Дадох му попара, в която имаше само вода, сухар и сирене. Е нямаше просто такова ядене.  smile3534 До сега на никоя манджа не ми се е кефил така. Много вкусно бе, аз сложих бонус един сухар и за мама да има, ама до мен не се стигна. Мои приятелки слагат чай вместо вода, а аз установих че нямам лайка (имам спомен че купих  newsm78), както и да е, захар забравих да сложа (и по добре) и стана много вкусно. Сетих се че едно време мама ни правеше домашна юфка и много я обичах, та попарата ми напомни точно този вкус. Явно е от сухарите.
За спането при нас явно вличние оказва излизането на вън. От както не съм го извеждала на разходка и денем спи за по половин - един час на спане и нощем пак започна да се буди веднъж да яде.

# 536
Агресивно отношение към кърмачките нямам, нито се самосъжалявам че не съм могла да кърмя. Приемете, че  има и деца които и без тази екстра не се приспиват по 40 мин и разни други които прочетох. Просто като ви чете човек как се превъзнасяте по въпроса с кърменето му става леко смешно. Ако искате ме оплюйте, но въпроса с удобството и това че не сте искали да захранвате, поради причина " да не си разваля кефа", лично на мен ми звучи егоистично и леко мързеливо.

Предлагам ви да  оставим shanika да си се посмее - не разбирам защо въобще се меси в "проблемите" на кърмещите мами! Чакайте и аз сега малко да се ПРЕВЪЗНЕСА - само една кърмеща жена може да разбере друга такава! И нека се посмеем всички дружно... Laughing

# 537
Рецептата за хляба е следната:
Масло 1.5 с.л. (слагам олио)
Сол 1 ч.л.
Захар 1.5 с.л.
Мляко на прах (адаптирано) 2 с.л.
Пълнозърнесто ръжено брашно 3 мерителни чашки
Вода 260 мл.
Мая 1 ч.л.

Стана много мекичък и вкусен.

Моли, за режима.. по-скоро няма такъв  Crazy Сутрин спи към 1 ч. след 8 ч. На обяд понякога спи 2 часа, понякога спи половин час, различно. Но стане ли 16-17 ч. вече почва да киселее яко.

Шаника, съжалявам за това, което ще кажа, но не ти ли прави впечатление, че почти всички конфликти в тази отчетна тема произтичат от теб?
Аз не чувствам никакво чувство на превъзходство от факта, че кърмя. Аз самата започнах да кърмя София на 4 месеца, дори почти 5. Страдах, не защото исках да я кърмя, заради собственото си удобство, а защото вярвах, че тя след всичко, което преживя, има нужда от най-добрата храна за едно бебе. Никога не е била само на кърма, кърменето за мен не е удобство, а напротив - защото аз първо кърмя, след това дохранвам, преди това изцеждах, давах кърма, дохранвах. Хамалогията беше голяма, но това е моя избор, с който не натоварвам абсолютно никой и не се изживявам като нещо повече от някой. Никъде в тая тема не видях някой да обвинява майките, които не кърмят, това си е твоя интерпретация. Когато Софи имаше един период скоро, не искаше да суче - страдах, не заради собственото си удобство (по ми е удобно да не кърмя), а защото за мен си е най-великият момент на близост между майка и бебе, който за жалост няма да преживея никога повече. И когато някой тук с този тон казва - какво се превъзнасяте толкова по това кърмене и какво толкова ще стане като се отбие, ми става тъпо, да. Нищо няма да стане естествено, но когато си усетил тази близост с бебето, няма как да не страдаш, че времето лети безвъзвратно и никога повече няма да се върнат тези мигове. Ти помисли ли, че може да засегнеш някой с думите си, след като питаш дали другите са помислили да не засегнат майки като теб? Ти си тази, която обвинява другите в превъзнасяне и егоизъм, а накрая ти излизаш засегната.... Аз предлагам всеки да си гледа бебето и да не съди другите за начинът, по който се чувстват, отглеждат децата си и т.н.

# 538
Аз също не успях да кърмя и двете си деца, първия път се чувствах много виновна и ми беше много зле, сега с Любо не е така. Но пък защо да се засягаме от коментарите на кърмещите мами, винаги съм ги чела с интерес и благородно съм завиждала Grinning. Ние хранещите с АМ си имаме обаче едно предимство, обикновено бебенцата започват да спят по цяла нощ още от самото начало или малко по-късно но до към 3-тия-4тия месец вече успяваме да се наспим Mr. Green.

# 539
и един тъп въпрос - в просото има ли глутен и изобщо в кои храни се съдържа същия? Ако някой има под ръка, моля да ми пусне едно линкче да си чета по въпроса.
И повече усмивки в този така или иначе мрачен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт