Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 533
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Гербер имат много хубаво пюре от броколи, в което има само броколи и нищо друго Peace

# 496
Да, нямат много месни пюрета Бейби лав.

И аз дадох броколи на Овко, те имат и спанак с картоф, на Хип спанакът е със сметана, но дребният нещо не го хареса.

# 497
Martita, аз вече няколко пъти съм давала пюре с черен пипер.. престраших се и не сме имали проблеми! за магданоза съм сигурна, че една от най-ранните подправки, така че няма причина да се притесняваш! но за солта - аз не бих давала сол още..

аз май съм точно от майките, за които говори Tyriseta... антония се буди нощем, но ми е лесно да я взема, да й дам да суче там 5-10 минути, колкото да се унесе отново, да я върна в леглото и да си заспим и двете... честно казано се страхувам от момента, в който ще я отбия именно, защото не си представям нощем да ставам по 100 пъти, да я разнасям из стаята, докато съвсем се разсъня и аз... много ми е лесно както сме в момента, не че не ми се спи, но си представям, че има доста по-лоши варианти!

Майола Бени, твърди се, че на благовещение дечицата не усещали болка и затова така с пробивнато на ушите.. има някакви опашки пред салоните за пробиване всяка година на тази дата! аз лично не мисля да се съобразя с това обаче!
Wink

За кърменето през нощта съм 100 % на твоето мнение и мен ме е страх да я отбия поради същата проичина, дори изпитвам ужас от този факт

# 498
нашият хемоглобин е 116 и лекарката каза че е малко нисък,но не толкова че да търсим къде е причината, !
За проходилките да ви питам крачетата във въздуха ли трябва да са или може да стъпват вече

# 499
Мен много ме тормози това нощно хранене, но вече не знам какво да правя. Софи определено се буди от глад и то е защото заспива в 18 ч. вечерта, а от няколко дни още от 16 ч. започва мрънкането. Мъча се да изместя колкото може повече часа за заспиване, но не, тя става просто невъзможна. Заспива в 18 ч. и се буди към 00 за ядене. След това в 5-6 ч. и от тогава почва едно църкане до безкрай, защото й се спи, но не успява да заспи. Така някъде към 8 вече е каталясала и заспива отново до към 10. Но мен този режим адски ме изтощава, аз мога да си легна и в 2 ч. не ми е проблем, но сутрин да стана в 5-6 за мен е убийствено.  Tired
Пробвах да я будя към 20, давам каша и уж да спи непробудно през нощта, но ставаше само в началото, вече не. По-рано ако й дам мляко плюе и не иска. Не знам вече какво да правя, просто ужасен режим. Вчера пък беше при баба си, заспала след обяд, тя я събудила баба й към 18 и после си дойдоха, заспа в 21 и пак си се събуди в 00 прегладняла и сутринта си стана обичайно в 6. Значи няма никакво значение, че е заспала по-късно, пак се буди рано рано. По-добре да си заспива в 18 и вече и аз ще се взема да се науча да лягам тогава.  ooooh! ooooh! ooooh!
Днес ще пробвам да разтворя в млякото бисквити, иначе ние сме на 2-ката отдавна, не забелязвам да е по-засищащо.

Аз днес опекох ръжен хляб в хлебопекарната, стана чудесен просто, мекичък, направо бижу. И Софи адски му се изкефи, ръфа си коричката с такова удоволствие сумати време. Пробвайте.
Вместо сухо мляко сложих адаптирано и го направих с пълнозърнесто ръжено брашно.

# 500
  • Русе
Здравейте, ето ме и мен Simple Smile

Личното ми мнение е, че детето се буди, защото има нужда от това. Дали е гладно, навик(навиците обикновено дават сигурност, особено на децата), иска да провери майка си или нещо друго, то винаги има причина. С времето това нещо се надраства и е въпрос на уважение към детето и на подход за справяне със ситуацията. Д-р Сиърс, основоположникът на привързаното родителство (по-скоро този, който първи е повдигнал въпроса), има доста хубави статии по въпроса. Не съдя никого, нито желая да се налагам. Просто споделям мнение.  Hug
Лично аз се справям с положението като кърмя нощем и детето спи при мен и баща си. Така всички сме доволни, защото спим/ядем и сме готови за следващия ден. Имам много познати, които ми доказаха, че е въпрос на време и съвсем леко подтикване и предлагане на собственото легло, когато му дойде времето, така че спането заедно за мен не е нито робия, нито създаване на вреден навик. Това е моето решение на проблема. Ще се радвам, ако съм помогнала на някого, защото наистина не мога да си представя как посрещам деня редовно недоспала. Не съм мързел, но за мен сънят е много важен. Иначе просто не мога да функционирам.  morning
Искам да попитам нещо, че не мога да намеря в предните теми, а знам, че е дискутирано. Оги хапва храна вече от 1 седмица, но тъй като е с нисък хемоглобин, ми се иска да въведа месце вече. Смятате ли, че е рано?  newsm78

# 501
  • София
Либи, прекрасна е първата странична  newsm10! Ще дадеш ли пропорциите за ръжения хляб? Ние правим няколко вида, но имат и пшеничено брашно Sad

Преди месец-два Мишо също се будеше посреднощ озверял от глад. Аз го свързвам със скок в растежа. Постепенно премина. Напоследък яде и заспива към 8 вечерта и после към 4 сутринта е свеж като репичка, за разлика от мама. Моето спасение е мъжлето. Забавляват се двамата, а аз си поспивам.
Ние също сме в групата на дребосъчетата - миналата седмица на консултацията го премериха 7 кг, но пък е много активен.

Само броколи имат на Семпер Simple Smile

# 502
  • София
Искам да попитам нещо, че не мога да намеря в предните теми, а знам, че е дискутирано. Оги хапва храна вече от 1 седмица, но тъй като е с нисък хемоглобин, ми се иска да въведа месце вече. Смятате ли, че е рано?  newsm78
marrah, можеш да предложиш каша от просо. Има безмлечна, без глутен. Просото е с високо съдържание на желязо. Също вариант е спанака. Все пак можеш и месцето да дадеш. Най-важно е Оги да е добре.

# 503
  • Русе
Starry, благодаря много! Hug  bouquet

# 504
Здравейте момичета, искам да попитам нещо и предварително се извинявам ако сте го дискутирали вече но не мога да прочета всичко. Кога се дава кисело мляко? Рано ли е още? Примерно искам да дам мляко с натрошени бисквитки вътре. Моята госпожица яде почти всичко което и предложа и съм сигурна че ще и хареса, но се чудя дали не е рано още. От друга страна съм виждала че циганетата от съвсем малки май само с това се хранят. Утре мисля да и направя и попарка да видим дали ще я яде.
Предварително мерси за отговорите. Бързо оздравяване на всички болни бебчета и дано по скоро пак стане топличко че вкъщи вече едвам издържам Close

# 505
Здравейте,мами...не съм влизала от повече от месец,а вече сте в края на нова тема Simple Smile
Не знам какво сте обсъждали,но аз имам само за "оплакване" .
Калоян беше с бронхит...правихме снимка и дори пи антибиотик...уж беше оздравял и сега пак със сополки и мнооого гадна кашлица,а док. казва,че гърдите и гърлото са му чисти,а то кашля ли кашля милото.Заради тези болести не сме били и последната ваксина на 6-тия месец
Няма още зъбки,но май го мъчат зверски,защото спокойния сън,който имаше преди вечер - вече е спомен....страшен рев насън
Със захранването напредваме - вече му вкарах месо...остава само телешко да му дам...не знам обаче като свърша с месото какво ще давам,че заради атопичния дерматит май все още не мога да вкарам глутена...а кога ще може  newsm78
И последно,но не по важност - на последната ни консултация стана ясно,че  не е наддал на килограми само 3 см. на височина....не знам дали да ме тревожи това
Май се оплаках вече...  Simple Smile но и малко ми поолекна  Simple Smile
Лека вечер от мен

# 506
Либи, ти си просто чудесна   bouquet

С малко закъснение да ви почерпя скромно за именния ден на Дария:   party023

Много съм щастлива, тъй като с крема - Атопклеър - почти изчезнаха петната на Дария.
Аз бях решила да й продупча ушите сега на 25 март, тъй като също съм чувала че тогава най-не боляло. След това се замислих и реших,че когато порастне - ако иска ще отиде да си продупчи ушите,ако не иска - няма да си ги дупчи..Де да знам дали няма да ме обвини в нарушаване целостта на  тялото й като съм й продупчила ушите  hahaha hahaha hahaha -  това последното си е чиста шега да не вземете сега да се вържете.....

Много оби1ам коментари от типа как моето дете това не го прави /в случая не се буди през нощта/ значи и всички деца не го правят.А това че всеки човек е различен на сън,храна и т.н. май няма никакво значение.
Аз много творчески го давам напоседък - мъж ми се смее че сега ми е паднало "да си начешсвам крастата" -  току що довършихме проекта за пролетното равноденствие на баткото, в което той взе дейно участие. Този път ще го наснимам здраво.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 22:37 от Charr

# 507
Starry, благодаря много! Hug  bouquet
Мила, сигурно искаше да благодариш на Slavy Simple Smile но и аз да кажа, че доколкото знам месото се вкарва поне месец след започване на захранване.

# 508
  • Русе
Уахахахха, извинявайте и двете!  Hug  Laughing

# 509
Мария и моя съвет е да не бързаш с месото. Изчакай поне месец да мине от захранването и Оги да свикне с храната. Колко му е хемоглобина, че се притесняваш така? Ще те запозная с една приятелка дето може с часове да ти разказва за месото и хемоглобина. Нейната бебка е на 10 август, така че разликата с нашите деца не е голяма  Mr. Green Та тя не консумира месо и е решила и на детето да не дава, пък то като си порасне само да реши какво ще яде.

За дупченето на учите...  newsm78 защо решихте, че има ден в годината, в който няма болка??? Ми то тогава всички операции тогава шяха да се правят и щяха да се спестят камара пари за упойки. На мен ушите са ми дупкани като бях на 6г и още си спомням. После аз увеличих броя на дупките по мое желание  Mr. Green Болката не е толкова страшна, че да се дупчат ушите докато детето е малко, че да не помни какво е ( това ми напомня за процедурата - обрязване). Все пак всеки сам си решава, но лично аз не бих бързала с това.

Общи условия

Активация на акаунт