Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • По широкия бял свят
Charr , за пробиването на ушите и аз съм на твоето мнение. Де да имаше някой преди девет години да ми даде този съвет doh На каката пробих ушите преди да навърши годинка. Когато стана на 7 реши, че не иска да носи обеци и когато ме попита - "Защо си ми пробила ушите?", си дадох сметка, че това би трябвало да е нейно решение, като порасне. Все пак и да се запушат дупките оставят следа. Така, че обиците за сега не са ни приоритет.

# 511
agnesana,нещо не си ме разбрала. Аз казах, че съм чула, а и аз самата имам спомен, че ме е боляло,така че.....

# 512
agnesana,нещо не си ме разбрала. Аз казах, че съм чула, а и аз самата имам спомен, че ме е боляло,така че.....

Аз не говорех конкретно за теб. В една друга тема също дискутираха пробиването на този ден. Стана ми странно. Извинявам се ако съм те засегнала, но не беше лично към теб.
Аз обаче сега се замислих, че това че помня събитието не значи че съм била на 6г.  newsm78 Трябва да питам сестра ми кога е било това събитие, понеже си спомням че бях с нея.

# 513
  • Русе
За обеците и аз съм съгласна, че няма как да не боли. Аз помня, като ми ги пробиха, но изобщо не е  било болка за отбелязване. Не вярвам на суеверия, а това ми звучи точно такова, не се обиждайте. Peace

Мерси за съветите, ще изчакам. Хемоглобинът му е 104, но хематокритът му е под нормата 0.317 и това не ми харесва, защото по принцип говори за анемия. Аз съм проучвала въпроса, затова нямам търпение да питам лекар, но понеже нямам вяра на личния, а в момента не мога да го заведа на частната, при която ходим за спорни въпроси, питам тука, че да съм допълнтелно подготвена. Значи, както я виждам аз работата, добри варианти са просото, зелени храни и.. яйце, става ли? Thinking

Ей, аз влязох друго да питам, а забравих. Нали имаше навити за ЕБХ? Как вървят нещата?

# 514
И аз съм на същото мнение за пробиването на ушите - смятам, че тя като поиска един ден ще си ги пробие.

Мойто дете ме мъчи тука от няколко часа и не иска да заспива... Какво е това нещо, не знам. Дали не е от луната  Joy 

# 515
и аз си спомням, първо как ми пробиха ушите като дете, и после аз самата как съм си ги пробивала поне още два пъти заради зараснали дупки! абсолютно нямам спомен за болка, има уплаха, да, но не ме е боляло.. де да знам, аз май имам много висок праг на чувствителност (мислила съм си го и по друго поводи между другото!)

marrah, съдържанието на желязо в просто е по-високо отколкото във всеки вид месо, позволен за нашите малки бебета! има страхотна каша от просо "холе", можеш да я поръчаш по интернет евентуално... моята антония яде всеки ден от нея и мога много да я похваля!
Simple Smile

# 516
Charr, да ти е жива и здрава малката Дария!

Абсолютно съм съгласна с теб за синдрома "моето дете не прави така, значи и другите не трябва да го правят"  Whistling

Макар да имам момче да кажа за дупченето на ушите, че и аз бих оставила детето да си вземе само това решение. Пък може и моето гевезе някой ден да реши да си ги пробива, а и то само ушите да се дупчеха  Whistling Аз лично много трудно се преборих с майка ми за дупки на ушите. Тя самата няма и не ми разрешаваше и на мен. После имаше и борба за 2рата дупка, а след години си ги пробивах сама за "добър ден"  Mr. Green

marrah, ако можеш изчакай още малко с месото, току що си почнала със зеленчуците  Peace

# 517
Аз не й давам да яде всеки път, като се събуди, пробвам с люшкане и ако не се получи, тогава цица. Залъгалка категорично отказва откак се е родила - от което съм доволна, един лош навик по-малко за отучване.
И ние сме така, ако се опитам да дам залъгалка или водичка почва да се дере от рев.

+ 1 , И + 1 към ужасените от отбиването мами Peace

И аз смятам че е до дете, и че всичко се израства..
Сега ми е супер лесно и за детенце също, ако не е гладна а нещо просто се е размрънкала като полюшкам само креватчето си заспива , но ако е гладничка, освен да я докарам до як рев с моя инат нищо няма да постигна.. Гушкаме се до тати даже не се и събужда, но яко цока, пусне ли гърдата я местя обратно в креватчето и никой даже и не разбира че се е будила, дори и тя  Laughing
Аз също познавам майки които са крайни относно нощното кърмене една позната на новороденото си дете след 00:00 не дава цица, ако ще да се засинее, вода люшкане до сутринта но не и кърмене.. за мен това е истезание и за двете но.. различни хора различни нрави  Peace всеки си избира как да гледа детето си  Hug
Иначе ние опитахме пуешко, яде но не е фенка нещо  Joy на кой такава тревопасна не знам просто  hahaha Иначе дадохме диня сурова - еее голям кеф  Mr. Green
Като размери сме 8500кг 72 см
hrisinda  Hug представям си шока който си изживяла, изпитвала съм го с Вики като по-мъничка, при опит да и дам чай п-в колики и направо ми беше посиняла в ръцете, така ревах.. престраших се да дам течност в шише чак на 6 навършени месеца и то и до сега при всяка глътка ми бучат ушите от ужас да не се задави пак така Sad
Charr, жива и здравичка да ти е малката Дария, и мн. да ви радва!
За ушите, моите ги пробиха във втори клас, изобще не ме е боляло  newsm78 но и аз смятам да оставя Вики сама да си реши кога/къде и дали иска допълнителни дупки по тялото си  Mr. Green
Айде стига съм досаждала  Laughing Прегръдки и целувки на всички! На болничките скорошно оздравяване!  Hug Heart Eyes

# 518
  • София
А на мен пък синдрома ужас от отбиване ми е направо смешен-като ви чете човек, излиза че аз която не можах да кърмя по медицински показания съм направила нещо ужасно. Чудя се дали се ужасявате  искрено  или се притеснявате за собственото си удобство.

# 519
Това, че на Благовещение било най-добре да се дупчат ушите е същите бабини деветини, като и да не се подстригва детето до 1г или пък, че първия рожден ден на детето не се празнува и тям подобни. Който иска вярва, който иска - не, но аз лично не робувам на такива суеверия. На Андреа и аз пробих ушите, когато тя поиска - на 3г. С пистолет не боли, аз си ги пробих на 7г и си спомням ясно. А дали ще съжалява....децата постоянно си менят мнението. Аз сама исках обици на 7г, а след 5 години ги махнах и от тогава не нося. Но ако реша някой път да се издокарам - имам си дупки и слагам  Mr. Green

# 520
  • в рaя
Аз пък съм от майките, които са решили да пробият ушите на Благовещение. Просто вече реших, че е време и не мисля, че нещо ще ми навреди, ако го направя на празника. Чувала съм, не че не боли, ами че по-бързо заздравявали, което естествено изобщо не вярвам. Ако пък после реши, че не иска обици може да ги махне и дупките като се запушат изчезват.

Аз също изпитвам ужас от спиране на кърменето и знам, че е по-скоро заради мен, не заради бебка. Стоя и си я гледам как я кърмя и не мога да си представя този момент да го няма. shanika никой не засяга дали ти или някой друг е решил да кърми, или не, или не е могъл! Аз споделям за мен и моето дете. И от други майки знам, че децата са го приели много по-лесно, отколкото майките. А пък и не виждам никакъв смисъл да спирам да я кърмя докато мога.

marrah аз използвам нещо като ЕБХ. Резултата е, че от 4-тия месец малката не ми се е нааквала в памперс, пъшка и издава звуци, така че да я разберем. За пишането още не дава знак, но ако има докато я съблека и сложа над гърне/леген и го прави.

# 521
shanika, никой не е казал, че си направила нещо ужасно, като не си кърмила, но ми прави впечатление леко агресивното ти отношение към кърмачките. Това, как са се стекли нещата при теб вероятно ти пречи да разбереш кърменето като такова - то не е просто хранене, то е и успокоение, и комуникация между майката и детето. Да, ужасяващо е да знаеш, че имаш едно почти универсално средство да си успокоиш детето (след като си тресне манерката в пода, след като го ваксинират, след като се уплаши и т.н.) и в един момент, с отбиването, ще трябва да търсиш други начини. Не намирам нищо лошо в това майките да се притесняват за собственото си удобство. Защото кърменето (поне за мен) е и по-удобно, и по-евтино. Честно казано хич не ми се и почваше захранване, например, точно заради моето лично удобство - къде ще сравняваме приготвянето на бурканчета, лигавници, лъжици, салфетки, резервни блузки, като тръгна да излизам, с обикновеното хващане на чантата и потегляне?
Приеми, че има разлики между храненето с АМ и кърменето - моето дете със сигурност не се буди нощем от глад, но понякога, когато се събуди иска да суче. Рядко е и знам, че когато случаят е такъв, има колики. Не му отказвам, защото виждам, че това му носи облекчение. И - да, много мисля по въпроса кога да го отбивам, именно заради това - по-лесно ми е и действа.

# 522
А на мен пък синдрома ужас от отбиване ми е направо смешен-като ви чете човек, излиза че аз която не можах да кърмя по медицински показания съм направила нещо ужасно. Чудя се дали се ужасявате  искрено  или се притеснявате за собственото си удобство.
1

Дори и така да е пак се ужасявам, през деня приспивам по 4 пъти всеки един по 40 мин опити,люлеене,обикаляне,су4ене, пеене ..кошмар не мога да си представя и през нощта да е така,затова се ужасявам, а като суче се унася за 5-10 мин.. абе разбират ме момичетата които са в моето положение..в петък съм ревала от болки в гърба от разнсаяне на 8 кг човечепо цял ден.....

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 10:35 от moli84

# 523
ЛИБИ, по колко пъти спо София, с този режеим? Каролина издържа по 2- найййй много 3 часа будна и започва едно зверско нервничене и търкане на очите...

# 524
А на мен пък синдрома ужас от отбиване ми е направо смешен-като ви чете човек, излиза че аз която не можах да кърмя по медицински показания съм направила нещо ужасно. Чудя се дали се ужасявате  искрено  или се притеснявате за собственото си удобство.

а защо да не се притесняваме за собственото си удобство? по смисъла на моя пост - да, именно от това се притеснявам! притеснявам, че моят собствен сън ще намалее, ако отбия бебето сега, точно това съм казала! ама не мога да разбера какво толкова възмутително има в това...?

Общи условия

Активация на акаунт