Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 485
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Libi, vypreki che mnogo rqdko pisha vyv foruma (makar 4e go sledq postoqnno) i az bih jelalq da ti blagodarq za truda, koito si polojila po oformlenieto na pyrvata stranichka!

Naistina na6ite beboci sa nai-hubavite na sveta! Da sa ni mnogo zdravi!  Hug

# 571
  • в рaя
Валентия аз давам каша с плод, палечка много я харесва. Сега съм на вълна - бисквитки с плод и кърма.
Ние за сега имаме много добър режим, надявам си да си остане и при никнене на зъбите. Къпем се в 20 ч., 20:30 ч. ядене и в 21 ч. е заспала. Дори и да не и се спи не я взимам, оставям я малко да си помрънка е кошарата и като се поумори я слагам на цицата и веднага заспива. Иначе по принцип кърмя, слагам в кошарата и дохранвам с кърма, изцедена през деня. Така заспива с шишето.

# 572
Лелеее какво е ставало тук?Няма смисъл,бе момичета!Shanika,не може да става дума за каквато и да е "дискриминация",а за споделяне.Разликата мисля е съществена Simple Smile Все едно да казваш,че дечица,които са започнали да се обръщат по-рано,да седят или да ходят дискриминират останалите.Звучи странно,нали?! Simple Smile Както и това,че родителите си имат своите трудности при отглеждането на децата не значи,че не ги искат и им тежат твърде много и видиш ли какво се оплакват! Всяко нещо си има предимства и недостатъци и всеки си прави изборът в зависимост от възможностите и здравето.
На мен лично кърменето ще ми липсва сигурно повече от на бубата,независимо че е било свързано с проблеми понякога-но няма такова щастие и близост!Както след време да е жива и здрава малката ще дойде момента да се отдели от мен.Със сигурност на всички ще ни липсват дечицата,нищо,че ще е за добро и вече "няма да ни създават грижи и ще можем да си спим спокойно"Simple Smile
Да не продължавам с писанията...че не пиша не пиша и после малко се увличам Simple Smile)))
Та конкретно да си питам - аз правя кашата с плодово пюренце(горе-долу 80мл.)-вие по колко лъжици(супени) слагате суха каша?
Хубава вечер и спокойна!
А забравих да ви споделя...бях забравила за едно хомеопатично спрейче за носле-Еуфорбиум композитум,може да се слаха на кърмачета.Присетих се за него,че тези дни нещо много ни хъркаше нослето и се задавяше Савинка.Та може и да си въобразявам,но като че ли имаше си своята роля:)А пък съм чувала добри отзиви от други мами преди време.Пращам линк,ако на някой му се наложи за идея.По-добре да не ми се ползва,но все пак....http://apteka.framar.bg/30000710/%D0%B5%D1%83%D1%84%D0%BE%D1%80% … -20-%D0%BC%D0%BB-
Целувки на всички бебоци!!

# 573
Аз относно заспиването и буденето вечер не смея да се изкажа. Явно си кара на периоди - както може по 2-3 пъти да се буди, така и по веднъж само сутрин към 5-6ч. Преди заспиваше сам след баня в другата стая, сега заспиваме докато сучем и се местим.
Да ви питам вие на тъмно ли спите вечер? Ние си продължаваме с нощната лампичка и по-скоро свети за мое успокоение да го виждам, а май не бива да го научавам така  Thinking

# 574
И ние предимно спим до 5-6 ,рядко и до 7,но ни се случва понякога и през ноща да се събудим(тази вечер в 2,30ч.),рядко но се случва.Не ме тормози толкова,защото не е система,но явно иначе доста ще ми вземе силиците.
Имам си една нощна лампа на една ръка разстояние и ако не я забравя си спим на загасена лампа.Понякога след стването към 5 я забравям и си свети:) Ами в началото я държах светната цяла нощ ,но мъжа ми някак си ме убеди да я изгасям.Моите племеннички доста до късно спяха на светната лампа.Въпрос на навик явно,пробвай,ще си покаже младежа.Честити ви 7 месеца и на всички други бебчовци днес:)

# 575
Миналата нощ и Миро се будеше като никога - в 2,3,4ч и накрая го взех при мен да спи, та спа до 8.30ч. На 19 срещу 20 март е било пълнолуние и при това близколуние, което се случвало много рядко и можело да наруши съня на много хора. Дано от това да е било и да е еднократно  newsm78

# 576
  • в рaя
Ние спим на загасено, но в коридора над огледалото има една малка луминисцентна лампа, която оставам светната и вратата на спалнята отворена. Така хем е тъмно, хем влиза малко светлина и като се събуди беба не и е съвсем тъмно. Аз от самото начало реших, че ще спим на тъмно.
Иначе имам някакъв спомен, че трябва да се спи на тъмно, защото организма така свързва нощта и ако е светло се обърква ... ама какво точно беше...

# 577
Ами ще взема да пробвам тази вечер на тъмно. На кошарата има вградена една малка лампичка, която свети много слабо може и нея да пробвам - само да не почне да се трени в нея.
Лунен сън - мерси - пораснахме и ние с още една месечинка  newsm44. Да са живи и здрави другите 20-то августовци  Hug

# 578
Здравейте момичета! Аз се загубих напоследък....гледам да ви чета от време на време, ама вие се скъсвате да пишете  Laughing Ние бяхме за 5 дни на ски на Пампорово с баба и дядо и една готина дружинка с бебоци и си изкарахме страхотно. Много хубава почивка беше. Днес, след като се прибрахме следобед, Борко поспа и като взе да реве, ама рев от болка. Подлудяхме с баща му. Какво ли не направихме - хранихме го, сменихме памперса, преоблякохме го, носехме го...абе каквото се сетихме, всичко направихме. Явно ще му никне трето зъбче, защото се успокояваше от студена биба и като му натърках венчето с ракийка и млъкваше. Бабите веднага казаха така да направя и аз като нямах гел.... мацнах веднъж дваж, но веднага като млъкна се изстрелях за Гинги гел (както беше казала Хрисинда). Взех и Дормикинд (по разумен съвет на Деси, с която бяхме заедно на Пампорово), че човека си се буди по часовник всяка сутрин към 4:30. Не е гладен, но си ревтуни и ни подлудява  #Crazy Та се надявам да помогне, че и с това зъбчеее, хич не ми се мисли. Дано спинка цяла нощ  Praynig

Либи, първата страничка е страхотна  Hug Не знам защо бях останала с впечатление, че Маринка ще я прави и така ти бях писала в мейла...голям кукумицин съм  Mr. Green

Гледам, че нещо пак има нерви, та да разсея малко нещата....я кажете дали сте мислили по въпроса с кръщенето??? Ние искаме да кръстим Борето на 2ри Май, че тогава има имен ден. Но кръстницата ни тогава ще е заета, та ще го изтеглим за по-раничко. Иска ми се да го направим в някой хубав манастир и за момента имам добри отзиви само за 7те престола. Има ли някой с опит по въпроса? Дайте някоя идея за хубаво местенце, за което предварително благодаря  Hug

# 579
  • в рaя
Уф, и на мен ми е в главата това кръщене и още не можем да вземем решение дали да е в манастир някъде само с кръстниците, или в църквата, където беше сватбата ни (Св. Анастасии) - видях, че си от Варна. Аз исках да е на 15 август, че нали тогава е именница, но кръстницата е бременна и с термин 25 август, затова решихме да е юни, за да може спокойно да си дойде. Иначе го умуваме за Дряновския манастир, но не съм чела и чула никакви мнения за там, просто има и къде да останем след церемонията и затова..

# 580
  И аз се връщам преди малко във Варна че бяхме 3 дена извън града Simple Smile сега релаксирам пред компа. А вие тук сте изписали 15 страници пак спор..  Grinning

Вили, объркала си се защото аз копирах на няколко пъти съобщението на ЛИБИ за да няма закъсняли и неразбрали. А аз едва пуснах нова тема миналия път, камо ли да правя такива красиви заглавни странички  Grinning

Ивелин нещо ми кашля, то беше едно разкарване тези дни- ама същия като майка си и баща си - само по улиците и по гости , и по пътища.. 200 километра е пял в колата... Даже си мисля , че от това прокашля , заболя го малкото гърленце  Grinning Вторник ще видим лекарката какво ще каже.
Мн смешно го храних - той отзад в стола за хранене ,аз на седалката до шофьорската и подавам едни пълни лъжици, колите дето ни изпреварват го гледат и му се радват. Той отвръща с усмивки  Mr. Green Идилия

Който ми даде идеята за кашата в буркан( готова) направо ще го нацелувам. Май Либи беше ,но може и да бъркам. Просто бях Тоталноо Изключила че съществува и такава опция Simple Smile Сега се възползвам максимално от нея- че ми се налагаше иначе към 16ч да се прибираме.

Аз пък научих мин седмица Ивчето да пие АМ , че се връща една приятелка от Испания и се заформят едни алкохолно- женски нощи и аз трябва да се седя и гледам като пукал Simple Smile А така таткото ще се порадва на детенцето си , а мама на чашката ( репликата е като на закоравял алкохолик)  Mr. Green Joy

# 581
  • София
момичета, търся си кошара за игра и спане - преносима.тука си имам една ,ама и Бг искаме да купим,че ще обикаляме.докога според вас могат дасе ползват тези кошари,че да не се окаже,че след 2 месеца да е неизползваема?предложете някаква марка,модел - не е нужно да е 2 нива(нали сме по-големи вече).и още - пловдивчанки може ли да ми кажете детски магазини откъдето мога да купя това чудо?
velma, нашата е на чиполино, но не мога да намеря модела на сайта. Много е подобна на този модел http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.208/01.208.210/m.362/ Взехме я за началото, но ето още я ползваме всяка нощ Simple Smile Аз съм доволна, не е мръднала и няма изгледи да  се разпадне скоро. Няма да изброявам магазини в София. Този модел може да поръчаш онлайн.

Либи, благодаря за рецептата. Утре ще я пробвам Simple Smile

Кръщенето ми е болна тема. Аз от много време искам да кръстя Мишо. В началото си мислех за Бачковския манастир, за да улесня моето семейство, но последните ми впечетления от там не са никак добри и сега съм в размисъл.

# 582
     Оххх  на мен ми се отбива вече Embarassed-и аз искам да се напия като мотика поне веднъж  DrunkCrossing Arms писна ми от въздържание-без цигари и алкохол от както забременях..... ooooh! ooooh! ooooh!
     Аз с моя напращял проблем  TiredЕто Йонката вече е на 7 мес,а гърдите ми продължават да си напращяват,да преливат,пълня всяка сутрин подплънките,а често мокря сутиен,фланелка,чаршафа,дори матрака  ooooh! От както ядем пюрета и каши(1 месец) съответно 2 хранения суче по-малко,вместо за това време да ми се регулира кърмата и да намалее малко поне,тя се увеличава  Shocked като силиконовата долина съм  LaughingКак ще се оправям....идея си нямам ..... newsm78 newsm78 newsm78

# 583
Момичета, някоя от вас живее ли в Испания? Ние за Великден сме при моите родители в Испания, но имам проблем - там няма нито една марка, която ползваме. Няма памперси на Памперс, пюрета има само на Нестле и някаква измислена марка, дори Лактана не може да открие майка ми. Какво е това чудо не знам. Айде пюретата да кажем ще ги приготвяме, мляко ще си взема от тук в краен случай, ама памперси няма как да помъкна.  newsm78

Либи, ние миналата година като бяхме на гости на едни приятели в Ибиса с три деца имам спомен че бащата нещо каза от сорта: Абе те тука памперсите не се казват памперс а нещо с друго като име. Сигурна ли си че няма там Памперс, може просто търговската марка да е друга? Но аз не вярвам да не присъстват на тамошния пазар?!Може да звъннеш на Памперс и да ги питаш newsm78

# 584
    Оххх  на мен ми се отбива вече Embarassed-и аз искам да се напия като мотика поне веднъж  DrunkCrossing Arms писна ми от въздържание-без цигари и алкохол от както забременях..... ooooh! ooooh! ooooh!
     Аз с моя напращял проблем  TiredЕто Йонката вече е на 7 мес,а гърдите ми продължават да си напращяват,да преливат,пълня всяка сутрин подплънките,а често мокря сутиен,фланелка,чаршафа,дори матрака  ooooh! От както ядем пюрета и каши(1 месец) съответно 2 хранения суче по-малко,вместо за това време да ми се регулира кърмата и да намалее малко поне,тя се увеличава  Shocked като силиконовата долина съм  LaughingКак ще се оправям....идея си нямам ..... newsm78 newsm78 newsm78

Има хапчета за спиране на лактацията. На мен в опит да си НАМАЛЯ кърмата така я намалих, че почти беше спряла и това от незначителна доза по предписание на д-р. Аз цедях като идиот и 20мин след изцеждане пак се бях надула все едно нищо не съм правила. Сина ми е лакомия и наддаваше по кило - кило и половина. Стигнах до момент да дохранвам. Така че не се притеснявай за хиперлактацията. За всеки случай говори с гинеколога си и ако е нужно да ти изпише лекарството. Аз имам цяла опаковка ако някой е на зор - то една камара Апчета, а аз две май само бях ползвала (по половинка на ден ми бяха казали, а аз само 2 дни пих). Ако на някой му трябват да пише, и без това само стоят и в един момент сигурно ще ги изхвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт