Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 498
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
чувала съм че бебе се отбива или пролет/казват като излязат черешите/ или на есен

и наистина плавното отбиване е най-добро, аз каката точно така е отбих, беше през май, и за мен и за нея стана плавно и по-малко болезнено

# 556
пак аз....

Либи, мисле си за вашия режим..., а кога къпеш? аз когато съм имала проблем с режима винаги съм се опитвала да го наглася с банята и се е получавало

# 557

Валентия, аз давам каша с плод и беба си я хапва мн добре,смесвам с всичко-круша,ябълка,праскова..

# 558

моята госпожица пък смесени каша и плодово пюре не яде.. първо й давам кашата - изяжда си я! после й давам плодово пюре - изяжда около 50 гр. и от него! смеся ли ги - не иска! бебешка му работа...
Simple Smile

# 559
Аз си обяснявах отбиването по по-хладно време с това, че повечето кърмачета не пият вода или ако пият в големи количества.Та си мислех, че това се прави с цел да се избегне дехидратацията, но това са си мои размишления.Аз започнах отбиването, защото беба наддава много малко-последния месец 150грама, а ми отказва втора гърда често или така нервничи, че не мога да я сложа изобщо.Та преминахме на смесено хранене и ще вървим към отбиване, но когато тогава-1-2месеца мисля, пък...каквото стане.

Моята беба и тя се цупи на каша с плод, но и аз опитах двата варианта-само каша и смесено, еми плодовото пюре ми разваля вкуса на кашата. Чиста има вкус на кускус, пък с пюре става едно блудкаво./Говоря за една с овес на Слънчо/ Та бебетата и те си имат вкус Wink

# 560
Моята Андреа се отби Август месец и беше на 8м, но не съм имала проблеми заради топлото (а доста се страхувах от запушвания и температура)- кърмата беше намаляла постепенно. От 6-ия месец минахме на кърмене сутрин и вечер и така кърмата постепенно си намаля до няколко засмуквания сутрин и още толкова вечер. Природата сама се справи, аз не съм правила нищо умишлено относно отбиването.
С Миро май ще се кърмим по-дълго, защото за сега си имам кърма и по 6 пъти сме на линия  Wink

# 561
Кой е пътувал вече със самолет? и ние ще пътуваме след месец и все още не можем да разберем какво трябва да направим с коша за кола,който се слага и в самата количка.искаме да си го вземем, ама не знам дали да го пишем допълнителен багаж или може да сложим бебо в него и да казваме, че така си е количката.

# 562

misleto, ето какво стана с нашата количка в самолета: чекирахме си останалия багаж, а на количката само ни сложиха стикер, после си я запазихме до момента, в който се качихме на самолета... след като кацнахме ни я извадиха и ни я дадоха веднага, т,е, отново не трябваше да я чакаме на лентата заедно с останалите неща! нашата количка е сгъваема, тип "чедър" и затова стана така... ако беше с кош за кола или зимен кош и рама, тогава трябваше да я чекираме и нея, въпреки че щяха да я превозят безплатно заедно с бебето!
Simple Smile

velma, обадете се и попитайте за всеки случай в авиокомпанията, с която ще летите! но, според мен, няма да е допълнителен багаж, но ще искат да вземат кошчето и рамата в багажното.. 100% не може бебето да пътува в кошница за кола в самолета!
Simple Smile

# 563
  • София
Аз взех 2-ра количка сгъваща се тип "чадър".Значи с нея ще сме до самолета и след това. Благодаря ти за информацията. Hug

# 564
Извинете, че се вмъквам така, отдавна ви чета, но рядко пиша. Ние имаме опит с няколко авиокомпании и да кажа, че количката се качва в багажното, но чак след като вие с бебето се качите в самолета и коша за кола може да се качи със самолето, но само ако е платен билет за него, но имайте предвид, че кошовете за кола не се събират между седалките в самолета, защото е тясно, ние направихме тази грешка за се набутаме и бебето стоя почти седнало в коша, не легнало.  #Cussing out

# 565
Последен коментар ще направя с тази тема и приключвам.
Шаника, в този форум срещнах много подкрепа, за което съм ви безкрайно благодарна. Точно за това ми става криво да чета такива конфликти, а в моите очи причина за такива няма. Колкото до това какво имам предвид - просто ми прави впечатление, че не веднъж тона ти е по-остър от необходимото. Никой никога не си е и помислил да твърди, че ти не си имала моменти на близост с бебето ти, а че кърменето е един особен контакт, с който на много майки им е трудно да приключат от раз. Аз лично имам сантимент към кърменето и дори лека тъга, че не стана както исках.
И какво значи да приемем, че има бебета, които заспиват лесно и без тази "екстра". Ами евала на такива бебета, но това не значи, че всички са такива и че ако твоето заспива без кърмене, за кърмените бебета е трудно да бъдат приучени към лесно заспиване без да сучат, защото за тях това е едно от най-приятните и успокояващи неща, които може да им предложи мама и да им го отнемеш след месеци кърмене вече не е така лесно. При цялото ми уважение към теб, наистина не схващам смисъла на всички тези неща, които написа....  Confused

Валентия, аз къпя София през деня. Тя няма навик да заспива след къпане, защото в началото пищеше от водата, после някак си свикна и сега вече дори й харесва, но не свързва къпането със сън след това.

Момичета, някоя от вас живее ли в Испания? Ние за Великден сме при моите родители в Испания, но имам проблем - там няма нито една марка, която ползваме. Няма памперси на Памперс, пюрета има само на Нестле и някаква измислена марка, дори Лактана не може да открие майка ми. Какво е това чудо не знам. Айде пюретата да кажем ще ги приготвяме, мляко ще си взема от тук в краен случай, ама памперси няма как да помъкна.  newsm78

За последно - ако някой все още желае да бъде включен на първа страница сега е момента да ми прати снимка и инфо. Имам да направя няколко корекции и утре ще кача новата страничка, така че ако има още желаещи може да ми пратят снимката до утре на обяд и ще бъдат включени най-накрая, защото бебетата са по азбучен ред и разместването ще бъде егати хамалогията.

# 566
аз не искам да вкарваме и да возим бебо в самолета, а просто дали ще ни вземат и коша сложен в летнийа кош на количката.честно - не сме звъняли, защото май не можем да се разберем с тукашните белгийски уиз еър , а в бг не можем да звъним и няма мейл за връзка.
ей, нашия Йони днес за първи път не е акал целия ден.вчера късния следобед яде овесена каша и днес няма ако,а принципно ака по 3-4 пъти на ден когато е на кърма само.дано утре се изака....

# 567
Да сменим темата.
Благодаря на мамата,която каза за намалението в Комсед . Сдобих се с възглавница на Чико на половин цена и пъзел,също на половин.

Мишле, пъзел-пъзел или килимче-пъзел взе, защото аз такова не намерих вчера.

# 568
Мерси за рецептите за кисел. Божидара го хареса и даже май можеше и още да изяде. Смесих и го с плодово пюре половинка. Тя само така яде кашите пък. Ето още едно доказателство колко са различни вкусовете и предпочитанията на дечицата ни.
velma, в Пловдив сгъваема кошара може да си купиш от Вис Виталис, Хиполенд, Джъмбо...има избор на детски магазини и различни марки. Ако имаш нужда от помощ, казвай.
Либи, разкошна е страничката. Благодаря за положения труд.
За отбиването и аз съм чела, че е добре да е пролетно-есенния сезон заради опасността от обезводняване лятото и имунитета зимата.

# 569
  • София
Да сменим темата.
Благодаря на мамата,която каза за намалението в Комсед . Сдобих се с възглавница на Чико на половин цена и пъзел,също на половин.

Мишле, пъзел-пъзел или килимче-пъзел взе, защото аз такова не намерих вчера.
Пъзел взех. Килимче пъзел видях в Кауфланд Дружба,а иначе един продавач ни осведоми,че те били изтеглени от пазара заради канцерогеност и се чакал нов внос.

Ние си имаме ръбче на зъбче  newsm68.

Общи условия

Активация на акаунт