Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 424
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
[quote author=˙·٠•●teddtedd  ●•٠·˙ link=topic=568528.msg18185077#msg18185077
2-рата ми харесва повече,но не ми   харесва това,че е с 4 двойни колела,нама ли да ти прави проблем това ?
[/quote]

И представа си нямам. До момента  с проучването май по клоня към Гракото, само че на промоция е розовия вариант за 159лв. Иначе е между 240 - 270лв. Само сенника от долната страна е в цвят пепел от рози и не ми е толкова проблем, че съм с момче примерно.  newsm78 newsm78 newsm78
Скарлета я видях на живо и всичко друго ми хареса освен материята на плата. Страшно е лека и маневрена и много удобна. И визуално много ми хареса и е "скромно" 200 кинта.
Утре ще излизам да разглеждам пак асортимента по магазините и се надявам да срещна някъде и Грако. Така или иначе все още няма да вземам количка понеже не съм събрала и скромния бюджет  Embarassed . Надявам се скоро да ме огрее, че останах без ръце да мъкна тежката количка напред назад.

# 661
Благодаря за разясненията момичета!   bouquet
Сега се сещам, че именно с това ме склониха че ако искам да кумувам или да съм кръстница няма да мога, и аз склоних, че исках да съм кума на моята най-добра приятелка  Crazy на която естествено не бях в последствие  Laughing
За възрастта, мои познати правиха на малкия когато беше на 6 месеца и беше такава истерия, на Кори поне милото викал мама, а това ти ми бебе, се давеше само от рев и хълцане, и като е мъничко, го съблякоха голо и после не могат да го облекат и да го успокоят, кръстницата с майката не могат да му сложат памперса само 15 мин, то се беше потресло горкото от ужас!!! казах си че Вики на такъв тормоз няма да я подложа за нищо  Naughty като е по-голямо детето поне не го разсъбличат та допълнително да го травмират..
Tyriseta , и аз така се ядосвам на Дидковите родители че само на приказки го раздават набожни  Twisted Evil например, пратили по Дидко като си идвал в един буркан пръст от гроба на брат му, и на въпроса му какво да го прави те му казали че се палят свещи, ама подробно майка ми да му обясняла  Shocked .. както споменах ние не сме много религиозни, мисля че вече ви бях споменала, как баща ми на прословутото "Христос воскресе" отговаря "Мерси подобно"  Mr. Green Та сме гледали в гугъл кога се палят тия свещи върху тоя ми ти буркан..  ooooh!

# 662
Tyriseta , и аз така се ядосвам на Дидковите родители че само на приказки го раздават набожни  Twisted Evil например, пратили по Дидко като си идвал в един буркан пръст от гроба на брат му, и на въпроса му какво да го прави те му казали че се палят свещи, ама подробно майка ми да му обясняла  Shocked .. както споменах ние не сме много религиозни, мисля че вече ви бях споменала, как баща ми на прословутото "Христос воскресе" отговаря "Мерси подобно"  Mr. Green Та сме гледали в гугъл кога се палят тия свещи върху тоя ми ти буркан..  ooooh!

И аз отдавна си мисля за кръщене, но на моя мъж му е бола тема и се стреми да избегне въпроса максимално. А и все още немога да си харесам кръстници. На свекъра баща му е бил поп и са уж набожни (свекито предимно). Аз не съм стъпвала в църква незнам от кога, но тази пролет ще ходим и ние сигурно към някой манастир, че имам да кръщавам една малка девойка. Отложиха кръщенето, че по план беше за рожденния и ден (1г), но аз бях с огромния корем тогава и ме съжалиха. Аз съм си намислила кръщенето на моя син да е нещо запомнящо се (не като на племенницата ми, попа през цялото време да крещи на кръстницата, че не била закусвала и мънкала под носа си  ooooh! ). Намислила съм да кръстим малкия в арменска църква и точно поради тази причина моя мъж нещо се дърпа и сменя темата.
Аз поне съм доволна, че не ми се месят (до момента) свекито и свекъра и се разбирам с тях чудесно. Само от време на време ми навират светена вода из ръцете да съм му миела очите  ooooh! Но решението е просто: казвам да добре и продължавам нататък. Така и вълка сит и агнето цяло  Hug

# 663
  • в рaя
Ние правихме църковен брак и нашите кръстници се кръстиха 1 месец преди сватбата ни. И съм на мнение, че и църковния брак, и кръщенето имат някаква магия. Не съм прекалено вярваща, но все пак съм. И  Тишо е така. Свекърва ми е много вярваща, но аз не позволявам да ни пълни главите. В началото все за едни уруки, едни чудесии ми говореше, обаче аз я отрязах на няколко пъти и вече не смее. Това малко извън темата де. Та ние ще си я кръстим малката.

Аз за лятна количка съм се спряла на отделно се предлага покривало за крачетата. Сега пуснах моята в продавалника, че пустото му легнало положение много ме дразни, ама като не съм гледала като я купувах. А и зимния кош само се чудим къде да го сложим. Затова и аз търся нещо, което да става и сега за пролетта. А пък и така ще вземем и столче следваща група.

# 664
  • Miami

˙·٠•●teddtedd  ●•٠·˙
, благодаря  Simple Smile

За кръщенето - наистина и бебетата плачат, но поне е по-лесно да се удържат. А Жорко едва го удържахме, той се мята, фъчка  ooooh! Сега като се замисля не знам дали да не е по-хубаво като е голямо детето да се кръщава, в смисъл над 3 години  Thinking Никол със сигурност ще реве много, защото тя започва да плаче от чужди хора само като искат да я вземат.

За количките - имам на Кенгуру лятна, тип чадър и не съм доволна, колелетата й се разкривиха(иначе самия кош да бебето е много удобен). За Чиполино същите неща съм чувала. Според мен Грако е по-добър избор  Peace

# 665
  • София
Някой има ли идея колко вода трябва да изпива бебето на 7м? newsm78

Според д-р Папазова, тази която води здравната рубрика в "На кафе", човек трябва да изпива по 30 мл вода на килограм тегло, отнася се и за бебетата. Значи бебче 8 кг трябва да пие по 240 мл.

Ауууууууууууууу, мисия невъзможна за нас.
А аз на 100 се радвам Rolling Eyes.

Как бихте изкоментирали репликата- "Аз съм мъж,ходя на работа,жената е тази която трябва изцяло да се грижи за детето!Като се прибера имам нужда да си почина,от лично време за себе си."  newsm78

# 666
Някой има ли идея колко вода трябва да изпива бебето на 7м? newsm78

Според д-р Папазова, тази която води здравната рубрика в "На кафе", човек трябва да изпива по 30 мл вода на килограм тегло, отнася се и за бебетата. Значи бебче 8 кг трябва да пие по 240 мл.

Ауууууууууууууу, мисия невъзможна за нас.
А аз на 100 се радвам Rolling Eyes.

Как бихте изкоментирали репликата- "Аз съм мъж,ходя на работа,жената е тази която трябва изцяло да се грижи за детето!Като се прибера имам нужда да си почина,от лично време за себе си."  newsm78

Не съм съгласна с изцяло да се грижи за детето. За съм че като се прибере има нужда да си почине и т.н . Обаче когато трябва да помогне- да е на линия , особено ако си го помолил за това.
Мъжете са слабия пол според  мен, и винаги ще бъдат такива!!

# 667
мимози, хубаво си го решила за кръщенето и най-вече за кръстника Wink За отбиването, смятам да се пробвам като теб, проблемът е, че мойто дребно е страшен цицоман и не знам това как ще го оправим...

Бобо съм решила, че няма да го кръщаваме като дете. Самата аз се кръстих на 18 години, по собствено желание, така че смятам да оставя това решение на него. Не сме религиозни, спазваме традициите в рамките на почти абсолютния минимум, така че - детето да си реши след време иска или не иска да се кръщава.

IR, чела съм и за други бебета, които дори по-рано минават на 4-кратно хранене. Не е проблем, ако детето си наддава добре и не е тревожно и гладно. Явно твоят човек така си е решил нещата, не го насилвай (лично мнение).

Мими Вичева, не може никое от нещата, ако са в църква. Кумуване като граждански ритуал, разбира се, може Wink

За водата (макар че д-р Папазова смятам, че трябва да я забранят и да не я допускат до ефир Wink ) - Бобо не желае да опита вода по никакъв начин. Все едно отрова му давам. Затова започнах да му купувам сокчета на Хип и ги разреждам 60:40 в полза на водата. Така се консумират с голямо удоволствие и определено 240 мл допълнителна течност на ден не е никакъв проблем. Давам му сок от морков (много цапа) и сок от круша, от ябълковия сок получава колики май, та не смея да повторя.

За подстригването - floral dream, на теб ти позволявам да подстригваш детето, само ако успееш да го докараш с тая прическа от снимката  Laughing! Много е сладък така рошав Simple Smile

Айде, изчетох ви и се изказах! Приятен ден на всички!

# 668

Аз изобщо не съм съгласна!!!! И го казвам, защото аз каката съм я гледала само 2 месеца и после се върнах на работа. Ами то работата е такъв релакс, такава почивка, че като се върнех вечер и бях толкова позитивно заредена и готова да съм с детето си цяла вечер. Нашия татко също има спокойна работа и смятам, че трябва за него да е същото. Може да е различно и извинително за хората, който работят тежък физически труд или нощни смени. За мен гледането на бебе и още повече на дете, минало бебешкия период е много по-трудно и изтощително физически и психически. Още повече, че таткото също трябва да се занимава с детето, той е 50% от родителското тяло и ако през деня е на работа, а вечер почива и не гледа детето, то остава без бащини грижи и по-добре да не е правил дете. Не е казано, че майката трябва да зареже бебето и да хваща пътя всяка вечер, но дори и у дома да седи, тя има право на нейните 1-2 часа покой, в който да се разтовари и да не мисли за 200 неща. И без това татковците никога не поемат пълна отговорност да знаят всичко и искат всеки път подробни обяснения как да се грижат за собственото си дете.

# 669
  • София
Съгласна съм с Марина за слабия пол. Само незнам какво ще му е оправданието пак аз да върша всичко вкъщи след като и аз тръгна на работа. Да не говорим, че моята работа си е плътно 8 часа, при това отговарям за 60 човека, а той сам си определя работното време. Абсолютно подкрепям мнението на Tyriseta, за съжаление в нашето общество е насадено мнението, че за децата се грижи майката. А  после свекървата се чуди защо бебето все ме търси и не реве така за никой друг - ами много просто, защото все аз съм до нея.
При нас и от двете страни сме вярващи, затова ще си я кръстим. Знам, че от тогава детенцето си има ангелче, което да бди над него.

# 670

Такива реплики могат да ме изкарат извън нерви. А жената не трябва ли да си почива? Гледането на дете да не би да е по-леко и по-лесно от това да работиш? Да, наистина има и много тежка работа, както е казала Tyriseta, тогава нещата може и да стоят по друг начин. Но много се дразня на такива разграничавания като мъжка и женска работа. А що се отнася до детето - то е и на двамата, така че и двамата трябва да се грижат за него. И жената има нужда да си почине точно толкова, колкото и мъжа. Вярно е, че и децата са различни и има и по-кротки и по-нервни и т.н., случаите са много различни, но все пак не може мъжа да си мисли, че само защото той ходи на работа върши по-тежката част от нещата. Времето, в което мъжете и жените не са били равноправни отдавна е отминало.

# 671
  • Ямбол
Да ви предложа две заглавия:
Мартенското слънчице се смее, августинче цяло във усмивка грее
Великденски яйца и козунаци скоро ще похапват августовските юнаци
По отношение на другото - с нищо не мога да извиня подобна реплика. За мен и работата не е оправдание, моите родители цял живот са работили и тежък физически труд, и на смени, и пак съумяваха да ни гледат и да се грижат едналво добре и двамата. Даже често се случваше баща ми да е по-активната страна в "родителстването".Сега на мъжа ми се опитва да му втълпя същото. Надявам се да успея.

# 672
  • Miami
Бих попитала аз като съм на работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, кога да си почина и кога е моето лично време??? Освен това детето няма нужда само от грижи, ами от внимание и игри, в които да се включат и двамата родители!

# 673

За водата (макар че д-р Папазова смятам, че трябва да я забранят и да не я допускат до ефир Wink ) - Бобо не желае да опита вода по никакъв начин. Все едно отрова му давам. Затова започнах да му купувам сокчета на Хип и ги разреждам 60:40 в полза на водата. Така се консумират с голямо удоволствие и определено 240 мл допълнителна течност на ден не е никакъв проблем. Давам му сок от морков (много цапа) и сок от круша, от ябълковия сок получава колики май, та не смея да повторя.

И аз така давам вода, но сок сипвам по-малко, колкото за аромат и пак се лъже.
Има и разни сокчета с банан, Калоян много ги обича тях, а вчера му дадох праскова и кайсия.

# 674
  • София
Ние кръстихме Дара на 3г и 6м. и беше много добър вариант. Тя си спомня всичко и си го изживя като специален ден. Беше превъзбудена и щастлива. Аз се опитах да й обясня, доколкото можах, какво представлява ритуала и какво означава той. Мисля, че ме разбра.
Може би и с бебето така ще процедираме.
Misleto,  ужасно звучи тази реплика. Аз не я възприемам. Дано този, който я е изрекъл, наистина е имал причина. За мен грижите по децата ТРЯБВА да се поделят между двамата родители. Още повече, че грижите не са само грижи, но и специални моменти, които нито аз, нито мъжът ми бихме пропуснали доброволно.  Не коментирам това, че наистина всеки има нужда от почивка и лично време за себе си, но определено не съм съгласна, че жената трябва изцяло да се грижи за детето.
Моето бебе не пие изобщо вода. Незнам как да го прилъжа. Давах му и с лъжичка, защото биберон отказва, но я плюе. Вече като не го кърмя толкова често ми се иска да се научи да пие водичка, но той не е на същото мнение и незнам какво да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт