Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Мами, искам да питам вземали ли сте вече обувки за прохождане и как точно избирате номера? Мисля да идем в магазина и да мерим, но не знам дали да му ги взема малко по-големички. Понякога е с по-тънки ританки, понякога с по-дебели... и съм в размисъл newsm78

Слави, имам спомен, че ортопеда обясняваше как е най-добре детето да проходи босо (не на гол крак, а просто без обувки), за да може най-добре да си усеща стъпалото и да конролира крачето. А вече като е проходило, тогава обувки. Мисля, че се взимаха такива, които обхващат глезена, за да го държат. Андреа ми проходи у дома боса и после навън я пусках с меки маратончици и нямаше проблеми. Но докато го пуснеш сам да ходи навън има още време и по-добре изчакай до тогава, че току виж крака му порасне много. До тогава с бебешки буйки Simple Smile. Обувките не са никак евтини и винаги мери на детето. На Миро дори някои буйки не му стават - крачето е толкова пухкаво отгоре Simple Smile

# 136
Моля ви се за бърз отговор че ще откача:
Дадоха ми някакъв паяк( проходилка) на МОНИ , пееща. Пуснах я да пее и не е спирала от 30 мин най-малко  smile3511 newsm61 нз как да я спра, опитах всичко. Момичето което ми го даде не си вдига телефона. Ако свири още 30 мин - ще я счупя и после ще и я платя.... ooooh!

# 137
Пробвай да извадиш батериите, ако друго не помага...

# 138
  • Ямбол
Маринка, няма ли начин да й извадиш батериите? Аз така съм си решила проблема с досадните пеещи играчки - просто нямат батерии. Моята щерка ще излезе доста ящна - яде без проблеми домашни и купени пюрета, тиквички, каши й забърквам сама, всичко яде.

# 139
misleto, храна се води въведена и, ако я предлагаш смесена с нещо друго. Пробва ли така? С нещо, което обича?

# 140
мале щях да полудея... спрях я. Точно цялата простотия дойде от там че не можах да разбера къде са отначало.
Ами то има някаква глупава пеперуда отгоре, захваната по хипер елементарен начин . А аз търсих на мъжа ми инструментите, намерих 2 отверки и една ножица . Първо махнах пеперудата и после търсих кръстата отверка за да стигна и до самите батерии...
ВЕче не свири- което е най важното.

П.п само малкия беше щастлив от цялата работа . Той в проходилката за 1ви път, тя му пее  Whistling

# 141
  • Казанлък
Искам да попитам тези, които са давали вит.Ц по колко се дава и какви ампули сте купували, в смисъл на коя фирма?
Защото Ахмед е леко хремав и незнам дали да не му капна в нослето, но до сега не съм му давала и затова се чудя!

# 142
Да питам как ги излагахте малките да похапнат Тиквичка?Тази с картоф,не я хареса(както всички се оплакахте).Поне малко да  я давам,да я пиша въведена.
misleto, Бебивита (те са към Хип) имат тиквичка с царевица, малчо много я хареса  Simple Smile
http://www.internetporachka.com/index.php?route=product/product& … p;product_id=2966
а това не съм го взимала
http://www.ibebe.bg/bio-pure-tikvichki-tikva-kartofi-holle.html

# 143
  • в рaя
За обувчиците гледах едно предаване, където ортопеда обясняваше как само в България има "специални" обувки за прохождане. Как слагайки такива обувки мускулите на крачето атрофират, защото са подпряни отвсякъде, не се напрягат сами (нещо от сорта беше) и когато след време му се сложи обикновена обувка може да се получи травма. Мисля, че такъв беше общия смисъл, обяснен по-много по-добър начин естествено. Трябвало да проходи босо (чорап, терлик), за да може да се напрегнат точно тези мускулчета.
kadrie на нас ни дават някакви ампули, които по принцип са инжекционни, но на палечка ги давам за пиене. Сутрин по принцип знам, че се дават витамините. Ампула вит. Ц не се съхранява след отваряне! Отваряш, капваш няколко капки и остатъка можеш да му до дадеш да я изпие или ти да я изпиеш, ако ли не - хвърляш!

# 144
На Бобо му купих едни чорапи с пришита по-плътна подметка отдолу, която не позволява плъзгане. Той, разбира се, е далече от прохождане все още, но аз му ги слагам от сега, защото са доста плътни и държат топло на крачетата (когато СА на крачетата, щото по-често са в ръцете му, на път за устата).

# 145
На Бобо му купих едни чорапи с пришита по-плътна подметка отдолу, която не позволява плъзгане. Той, разбира се, е далече от прохождане все още, но аз му ги слагам от сега, защото са доста плътни и държат топло на крачетата (когато СА на крачетата, щото по-често са в ръцете му, на път за устата).

и аз такива съм решила да слагам, но не знам как точно ще се получи, защото и ние имаме проблем с яденето на чорапите...
Wink

# 146
Искам да попитам тези, които са давали вит.Ц по колко се дава и какви ампули сте купували, в смисъл на коя фирма?
Защото Ахмед е леко хремав и незнам дали да не му капна в нослето, но до сега не съм му давала и затова се чудя!

Аз давам на моите бебета вит.С на ампули, но предназначен за пиене, не за инжекции. Немски са, но в момента нямам вкъщи от тях и не знам на коя фирма са. В нослетата слагам само морска вода и изпомпвам сополките  Peace.

# 147
  • София
Да питам как ги излагахте малките да похапнат Тиквичка?Тази с картоф,не я хареса(както всички се оплакахте).Поне малко да  я давам,да я пиша въведена.
misleto, Бебивита (те са към Хип) имат тиквичка с царевица, малчо много я хареса  Simple Smile
http://www.internetporachka.com/index.php?route=product/product& … p;product_id=2966
а това не съм го взимала
http://www.ibebe.bg/bio-pure-tikvichki-tikva-kartofi-holle.html

Още не сме въвели царевица,а тиквата не я обича много.
misleto, храна се води въведена и, ако я предлагаш смесена с нещо друго. Пробва ли така? С нещо, което обича?

Ами уж обича картоф,но явно тиквичката е доста по-силна.

# 148
Да питам как ги излагахте малките да похапнат Тиквичка?Тази с картоф,не я хареса(както всички се оплакахте).Поне малко да  я давам,да я пиша въведена.

misleto, това пюре с тиквичка и картоф го ползвам като основа, защото е много безвкусно и гъсто и го смесвам с разни други по-ароматни или по-водни зеленчуци. Например с домашна тиква, с морков, с броколи, ако имам малко пюренце от предния ден също го бъркам с това, така го яде  Peace

# 149
За обувчиците гледах едно предаване, където ортопеда обясняваше как само в България има "специални" обувки за прохождане. Как слагайки такива обувки мускулите на крачето атрофират, защото са подпряни отвсякъде, не се напрягат сами (нещо от сорта беше) и когато след време му се сложи обикновена обувка може да се получи травма. Мисля, че такъв беше общия смисъл, обяснен по-много по-добър начин естествено. Трябвало да проходи босо (чорап, терлик), за да може да се напрегнат точно тези мускулчета.

И аз съм съгласна с това и затова на каката не съм и купувала специални обувки. Когато не насилваме детето да ходи, то си знае и усети ли умора или напрежение просто спира и няма как да се травмират краката. Затова се препоръчва да не се държи детето за ръце да ходи, защото не може да си каже само, че е уморено и да спрем. По тази причина не се препоръчват и бънджита, проходилки и каишки за прохождане. Оставя се детето на земята и природата и детето си знаят работата Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт