Да пълзи опитва вече августинското човече

• 26 271
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • в рaя
Здравейте и от нас!
Ние днес бяхме на нефролог - малката има възпален пикочен мехур и възпален десен бъбрек. Изписаха ни АБ за 8 дена и след него някакво друго лекарство (още не съм го намерила -правели го, но май само е една аптека) за още 12 дена. Докторката каза, че от всички злини нашата е най-малката. За 5 мин. преглед си взема 50-те лева и общо взето нищо не ни обясни, бързаше да ни изпрати, че отвън чакаха още 10 човека, а преглежда само 1 час. Но като е единствената може да си го позволи, защото другата алтернатива е в София. И така, важното е, че малката изглежда много добре и видимо няма симптоми.
Иначе и ние сме като изтървани - днес излязохме в 10 ч., в 3 ч. се прибрахме да сменим тоалета и айде във Варна на лекар, после на гости и се прибрахме в 8:15 ч., баня, ядене и в 21 ч. заспааа! Тишо ми вика, че ме е страх да се прибера в къщи - ми как няма да ме е страх, знам ли дали няма пак да се застуди и да трябва да стоя между тези 4 стени. Иначе днес при нас беше 22 градуса, направо не се дишаше, едно силно слънце, такъв кеффф!

За яденето - ние си ядем по 160-190 гр. пюре на обяд, редувам месно и зеленчуково, за сега само пиле съм въвела. Още се ослушвам за жълтъка, но и това ще дойде!

Либи, честит рожден ден на патерички! Да си жива и здрава и хич не им се муси на годините, защото чрез тях си се превърнала в човека, който е обичана жена и майка!

# 346
.....аз знам,че първо е по-добре да се въведе пуешкото.Консумацията на пилешко,особено за захранване,води до алергии при някои деца Wink.Пилешкото само по себе си е источник на алергени.Пише го също и във всеки каталог за бебешки храни. Simple Smile

# 347
  • София
Ръжта може да се въведе и с ръжени ядки, например такива http://www.bioset-bg.com/zniva_erqdki_bg.php Накисват се и после се дават. Аз мисля да ги пробвам Simple Smile Вече 3-ти ден давам овесена каша и Мишо си хапва.
Днес бях отпускарка newsm44  Ходих на една служебна конференция. Добре, че мъжа ми ме изрита да ида, иначе щях да я пропусна. Сутринта ми беше едно странно и мъчно, като ги оставях моите мъже, но срещата с колегите ми дойде добре. Видях и чух доста нови неща. Иначе казано съчетах полезното и приятното Simple Smile Естествено си тръгнах по-рано. Отвикнала съм цял ден да седя на едно място, а и мачугана ми липсваше. В къщи цареше спокойствие, Мишо си пийваше вода покрай пюрето. Днес изпил цяло шише с вода, май трябва по-често да го оставям на тати Simple Smile

Либи, честит рожден ден на патерица! Много здраве, щастие и усмивки!

Болничките дечица да оздравяват бързо, за да се радват на хубавото време!

# 348
Аз не мога да се нарадвам на лятната количка и не за друго, ами на Калоян ужасно му харесва да седи  нея и въобще не плаче. В другата ако е буден беше абсурд да седи, направо истерясваше вътре.
На каква количка се спря накрая Wink Mr. Green
Ето я нашата лятна - БЪГСТЪР супер сме доволни от нея  и аз и Йонката Sunglasses
Като ви чета за захранването ....ние сме супер назад ooooh!,ама не сме се и разбързали за никъде  Whistling Whistling Whistling Въвела съм повечето зеленчуци,  3 плода,каша елда. И в този ред на мисли,тези от вас ,които дават каша следобед към 16ч как я давате навън-забърквате я на някой пейка ли...? newsm78 Аз я смесвам с малко пюре и ми идва малко сложно да мъкна всичко,така че може и да изместя кашата с плодовото пюре за 19ч,а в 16ч да си го кърмя,че ми е най-лесно и удобно Wink Wink Wink
Нашият запек си продължава вече повече от месец,ака си с мъка детето Confused Деси(аделина) при вас свърши ли се с този кошмар и сподели как ??? Дуфалак-а вече си ги взимаме за "добро утро" Embarassed,поне да имаше ефект.... ooooh!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 01:28 от IR

# 349
  • Miami
Нашият запек си продължава вече повече от месец,ака си с мъка детето Confused Деси(аделина) при вас свърши ли се с този кошмар и сподели как ??? Дуфалак-а вече си ги взимаме за "добро утро" Embarassed,поне да имаше ефект.... ooooh!
Пробва ли с Лактулоза МИП http://apteka.framar.bg/30007755/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83% … %D0%B2-mip-pharma

# 350
  • София
IR при нас нещата се оправиха месец след като захраних. Най много помогна обаче комбинацията от твърда храна и много скачане в бънджито. Лактулоза и/или Дуфалак давах само 2 седмици после нямаше нужда. След като почна обаче да скача в бънджито имахме ако след всяко скачане  Peace
Сега вече окончателно акаме само на гърне, което допълнително спомага изхождането. Малкия се е научил да крещи докато не го сложа на гърнето, а като си свърши работата започва да се хили с глас  Joy
Либи миличка честит рожден ден, все така прекрасна, чаровна, усмихната и позитивна   bouquet
Надмина ме в сладкарството като гледам май  Laughing

# 351
IR,мила,ние със захранването сме по-назад и от вас!Само заленчуци съм въвела и то не всички.Дени хапва картоф,пащърнак,тиквичка,морков,броколи и царевица.Искам и тиква да дам,но като се сетя как се беше обринал,направо не смея!Мисля вече да започвам с месото,каши никакви не сме яли,нито плодове...
Иначе по цял ден сме навън,не можем да се нарадваме на слънцето!Зъбки нямаме и май скоро няма да излизат.Кърмим се здраво,нощното хранене така и не е отпаднало,но свикнах вече,няма как...Като гледам колко стабилно седят някои от бебчетата-браво!Дени се клатушка като пате,за съвсем малко се задържа сам и тупва с главичката напред... Hugна всички бебчета!

# 352

Сега вече окончателно акаме само на гърне, което допълнително спомага изхождането. Малкия се е научил да крещи докато не го сложа на гърнето, а като си свърши работата започва да се хили с глас  Joy

Единичен случай ли сте за тази възраст,или ние много изоставаме newsm78

# 353
  • София

Единичен случай ли сте за тази възраст,или ние много изоставаме newsm78

Не изоставате,споко.
Принципно,може да се почне около тази възраст приучаването на гърне,но кога ще схване детето му ,какво е предназначението е строго индивидуално. Ние също се учим,имаме някакъв частичен успех,но забелязах,че ако и се ака ,не стиска.А с пишкането е пълна каша,тя си пишка докато спи,през 30-40 минути или по-малко.Няма как по цял ден да е на гърне.

# 354
Мерси,момичета ,ще пробвам и с Лактулоза Hug
Деси,сега се сетих ,че Вили като беше във Варна ми спомена ,че с бънджито сте се "оправили" Mr. Green Mr. Green Mr. Greenама моя мързеланчо хич не го виждам да си мръдне дупето ,а чак да подскача направо абсурдно ми се вижда Laughing .БРАВО за гърнето,много рано ,ама щом стои стабилно седнал ,колкото по-рано-толкова по-добре Hug Макси ми се изходи на гърне за пръв път на 10 мес
Теди,защо се притесняваш от тиквата,тя не е алерген ,пробвай със съвсем мъничко и то домашна,Йонката от бурканче (и то на ХИП ) не я яде изобщо ,но прясна...я мели и то с власинките- не я пасирам,а мачкам. Аз не се притеснявам ,че се бавим със захранването,няма незахранено дете,не мога да разбера защо повечето от вас бързат(тези,които кърмят вес още)....за мен приоритет е да се кърмим по-дълго,затова и не съм заместила изцяло хранене,давам не повече от 80-100 гр и после си цокаме Laughing

Мисля си...по точно се чудя......  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Гледам На кафе ,Пейо как къпе и облича бебето от рубриката....той да не би да е бащата на момиченцето....  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 10:39 от IR

# 355
Иринка, аз доколкото разбрах , той си има свое детенце.. Simple Smile не е бащата Simple Smile

И аз вчера се замислих за кашата и бяхме навън с още 2 мами и в 16ч всички се прибрахме заради тая пуста каша.. Аз ако я направя предварително - тя до 16ч ще стане боза.. а ти като смесиш плодовото пюре с суха каша не става ли на бучки. Аз бях пробвала и това беше ефекта.,  newsm78
Бягам аз , трябва да ходя до мола после да видя за билети за TILT, че мнооого ми се гледа този филм  Grinning хем да откраднем пак малко време с таткото  Grinning

# 356
Moмичета, попадали ли сте на овесна безмлечна каша?
Аз не намерих такава и купих млечна, и днес Калоян е с разстройство даже ми се стори, че има и слуз  Confused

# 357
  • По широкия бял свят
Овесена безмлечна каша има на Hipp  http://papa-bebe.com/ka6i/ban_ka6i/hipp_oves.jpg 

# 358
Moмичета, попадали ли сте на овесна безмлечна каша?
Аз не намерих такава и купих млечна, и днес Калоян е с разстройство даже ми се стори, че има и слуз  Confused

Аз баш безмлечна овесена дадох, когато се обърках. Има на Холе и на Лактана.
http://www.zabebo.bg/products/bio-bezmlechna-kasha-oves-holle
http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-bio-kasha-s-palnozarnest-oves-topfer

# 359
Ще ги потрся, но около нас само ДМ има, но там не намерих, дори и тази на Хип я нямаше, не се сещам за магазин за детски храни  Confused

Общи условия

Активация на акаунт