Домашни любимци за заети хора и малки жилища

• 23 635
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Да се включа и аз!
Идеята за домашно животно от приют за мен е най-добрата алтернатива без значение от това дали е куче, или котка. Има невероятни сладурковци!

Ние имаме две птички ( зеброви амадини), няколко рибки и куче. Имали сме котка и хамстери.
По-добър другар от кучето просто няма....  Прекрасен е! Кучето ми е порода коли. Има си доста ангажименти. Ние сме трима и все има някой да се занимае с него. Много чистене заради козината, но това си е специфично заради дългата козина.
Рибите за мен са си хамалогия. Пък и не можете да ги пипате, което ще омръзне бързо на детето.
Птичките са супер домашен любимец за хора с малко време. Нашите са малки и не цапат чак толкова. Лошото при нас е, че са мънички и за разлика от папагалите (някои породи ест.) не могат да се пипат, съответно трудно се изгражда връзка с тях. Може на детето да не му харесва.
Хамстерите ни вкараха в лудо приключение със супер скротосното си размножаване. Бързо умират, изяждат си малките и бягат от аквариума, което нанася и щети, ако не се вземет мерки навреме. Изядоха чаршафи, хавлии, кабели...
За котката съм с резерви. Ако ви се падне добро коте може да се влюбите в този домашен любимец, обаче, има такива гадове, че направо не искам да се сещам за съжителството ни. Колкото и да ги обичам, направо са ми скъсвали нервите.
Помислете и за евентуалната смърт на домашния любимец. Кучето ми е на 12 години, така го обичаме, че не знам, как ще го преживеем някой ден (дай Боже да поживее дълго). Това е единствената причина поради, която съжалявам, че го взех.

# 76
Аз видях този сайт... И мисля, че ще си вземем животинка от Богров...

http://arsofia.org/bg/17917/izostaveni-lyubimtsi-sedmichen-ulov- … -pincher-dalmatin

едни приятели взеха коте от там, а друга моя прителка пък е доброволка, когато може да отдели от времето си и мисля, че това е хубава идея. В крайна сметка животинките са големи симпатяги, пък и е хубаво, когато някой им дава шанс  Heart Eyes котето, междудругото е кастрирано в приюта (мисля, че имат такава практика) и е страно любвеобвилна и ако прави бели са дребни и то докато играе  Grinning Няма да сгрешите ако приберете някое животинче от там  Peace

# 77
Благодаря ви много!
В крайна сметка взехме японско хинче - малка е породата и се надявам да ни е по-леко в гледането. Просто осъзнах, че афинитетът ни към кучета не може да бъде успокоен и заместен от каквото и да е друго животинче. По-нататък мога да споделя как се справяме. Имаме го от три седмици и засега ни носи огромна радост, а грижите сякаш са по-леки отколкото за голямо куче - локвичките са по-малки, лесно се мие, защото се носи в едната ръка и така. Пу-пу, както се казва  Laughing

bouquet  bouquet  bouquet

# 78
Мили, честито!
Щракни го и ние да му се порадваме.

# 79
  • София
Да ви е честито хинчето! Лигльовци и сладури са, предизвикват само да ги гушкаш и обичаш. Simple Smile

# 80
Ето го Франк Араши  Laughing Смешничкият ни бонбон! Благодаря ви много!   bouquet

# 81
страхотен! поздравления, много да ви радва и по-малко бели Simple Smile  Peace

# 82
  • София
Голям е сладунчо, много да ви радва! Simple Smile

# 83
Благодарим от сърце!  Hug

# 84
Мили,
пиши колко лае Хинчо. Съседите имат такъв и имам чувството, че непрекъснато нещо скрибуца - лаенето му прилича на скърцане. Ама непрекъснато.
Та да знам дали е от породата или е индивидуално.

# 85
Мили,
пиши колко лае Хинчо. Съседите имат такъв и имам чувството, че непрекъснато нещо скрибуца - лаенето му прилича на скърцане. Ама непрекъснато.
Та да знам дали е от породата или е индивидуално.

Laughing Laughing Laughing

Представям си го малкия звяр - лае да наваксва размера си  Joy Нашият засега лае само, като ядем и иска да му даваме от масата. Или когато иска да яде. С две думи - за ядене лае. Но се надявам, че няма да стане лаещо много, защото дребните лаят повече от големите, направило ми е впечатление. Но не е скърцане де - баш си вади глас дзверът  Whistling  Laughing

# 86
Явно е индивидуално  Hug
Не че ме притеснява, по-скоро се тревожа защо толкова много лае съседския куч, понеже нашата не гъква и затова...

# 87
 Имаме 2 кучета на вилата и съм забелязала, че колкото са по-малки повече джафкат.  Laughing Иначе е голям сладур Франк, много да ви радва  bowuu

# 88
Така е - гледали сме едновременно булонка и немска овчарка. Дребният постоянно си джавкаше нещо, а големият лаеше рядко, но затова пък респектиращо  Mr. Green

Благодаря ви още веднъж!  Hug

P.P. Съвсем рано е за това, но никак не изключвам възможността по-нататък да вземем още някой куч - просто толкова ги обичаме  Embarassed Heart Eyes Та от "домашни любимци за заети с малки жилища да се пренеса в темата на Луди многодетни стопани  hahaha

# 89
  • I want it all and I want it now.
Честито. Много е сладък.

Общи условия

Активация на акаунт