А на покривка ли се храните?

• 50 549
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 45
Ох, ами то понякога и някоя котка намазва манджа Mr. Green

# 46
Хора, вие не сте ли виждали или чували за уреди с които се обират трохите от масата?

BirdsFlu, къде в банята ги изтръскваш?  Laughing В мивката, в някое ъгълче, къде?
И после защо са ни нападнали хлебарките, ами така е като ги храните всекидневно с вашите трохи.  ooooh!

Joy Joy Joy Как пък не съм си купила поредния ненужен "УРЕД" за събиране на трохи от масата, който да ползвам два пъти годишно Joy Joy Joy

Хлебарки в нашия блок няма, сигурно не ги храним качествено.

Защо всъщност в такава хубава тема за хранене и семейна вечеря изведнъж нахлуха птици, котки, хлебарки и прочие???

# 47
Защо всъщност в такава хубава тема за хранене и семейна вечеря изведнъж нахлуха птици, котки, хлебарки и прочие???

За да не се взимат така насериозно потребителите  Grinning

# 48
Предимно на покривка.
Когато сме всички (защото аз понякога работя до късно) - всички сервираме, всички отсервираме.
Ядем с прибори, детето си е достатъчно голямо да яде с прибори. Слагаме и салфетки даже  Laughing
В повечето случаи гледам да сложа и свещичка на масата, по-приятно ми е.

# 49
  • София
Не. Ний сме прости хора. Даже понякога поръчваме пица и си я ядем в леглото, докато зяпаме италиански филми. Кеф...

# 50
Винаги на покривка, с прибори и салфетки..е, чат-пат, сядайки да хапна на бързо, салфетката си седи в чекмеджето, но то пък ми е на ръка разстояние Mr. Green

# 51
...
Не питам за празници, а за делници.
Обяд, вечеря. В отделна от кухнята трапезария, на покривка, с достатъчно прилични сервизи, прибори; сервира се (кой?), сяда се, децата както си трябва прилично държат нож и вилица, хранене сред "приятни" разговори, отсервира се (кой? - по друго си е да има д. помощница...)...

Ние много мажем, затова - покривка, която се сменя на всяко хранене + бамбукова постелка + хартиени салфетки. Тупаме на балкона и си метем след това, но на практика няма нищо за тупане, защото ядем хляб от дъжд на вятър.
Вечеря, обядът не е вкъщи.
В трапезарната част, но е в едно помещение с бокса и дневната.
1 сервиз си имаме, приличен е сравнително.
Детето не може с нож, само с вилица и лъжица.
Сервиране - който не готви, той сервира, различно.
Отсервиране - обикновено мъжа ми, аз през това време чета приказка за лека нощ.

По принцип се яде навсякъде у нас, нямаме никакви ограничения, но специално за вечерята така ни е по-удобно, защото винаги и пием нещо и не мога да си представя да крепя чаши по диваните.

# 52
  • София, център
Я кажете някой ползва ли от тези тип дунапренени подложки за маса за под покривка, които се слагат, за да не дрънчат чаши и чинии при хранене?

# 53
На покривка се храним винаги, когато съм вкъщи при родителите ми или когато майка ми е наблизо, за да помогне за слагането на масата.
Признавам, че мен ме мързи да слагам и да махам покривки, когато сме двама само вкъщи и яденето не е подобно на ритуал. Обикновено слагам просто някакви "салфетки" - бамбукови, разни плетени от твърди материали (не го знам точно какво е, прилича ми на слама някаква  Mr. Green) и подобни.
По-лесно се поддържат от покривките, а не е като да нямам покривки. Имам на всякаква тематика, но ме домързява всеки път да слагам, махам, пера, поддържам, чистя от петна и т.н.

# 54
  • Стара Загора
На покривка, от както открих тефлоновите е супер.
Не ги гладя, сменям ги след всяко хранене. Лютеницата с буркана я слагам на масата. Салфетки намерих  също тефлонови, ще купувам още.
Над кофата за боклук изтръсквам трохите и измитам наоколо.
С бамбуковите бях пробвала, но нещо не ми харесаха, разплетоха се, гадно ми беше да ги мия.
На децата слагам от пластмасовите с разни картинки. Едни от Джъмбо бях взела, мия ги в миялната и са си хубави  още.

# 55
  • Дива Индия
Понеже съпружеското тяло работи на смени да се съберем всички на масата не се случва често. Но се храним винаги на покривка, а подложки слагам, когато храната е такава, че заплашва да избяга от чинията. И тримата имаме своя си водна чаша и никой не ползва чашата на друг. Алкохол не пием, само безалкохолни и сокове в нашата си чаша. Чиниите са еднакви, порцеланови, семпли. И приборите са такива. За празничните дни има и празнични съдове и покривки. Салфетки ползваме. Ножове - когато се яде месо на големи парчета. Аз готвя, сервирам, отсервирам, мия чиниите. Бурканчета на масата има, когато ядем лютеница. Лютеницата е тази храна, която си умира да се изпльоска на покривката. Най-веселото е, че и трудно се пере. Позволявам на детето да вечеря сандвичи на поднос в спалнята.
Когато се храня сама, го правя върху поднос. Само тогава си позволявам свинщинката да ям сирене с мед, пържени филии с кетчуп или макарони с лук.

# 56
Ние пък винаги на покривка се храним, винаги с бамбукови постелки и винаги със салфетки.
Не смятам, че е някаква мания, просто това са първите неща, които се слагат на масата.
Относно трохите- почти не ядем хляб, а когато ядем, трохите са върху бамбуковите постелки, които след това изтупвам без проблем директно в кофата.
Сервираме и вдигаме масата и двамата. Не сме си разпределили "задълженията"- аз правя това, ти онова.  Wink
Сервизи за "специални случаи" нямаме  Laughing
Имаме... как да кажа... модерни чинии и прибори. И ги използваме без значение дали си ядеме само ние или имаме и гости. Не знам, но винаги ми е било странно това, за гостите да се вади хубавата посуда, а през останалото време да се яде в каквото ти падне. Обичам като се храня да ми е приятно и за очите.
Дори всяка вечер, като се храним си палим и един свещник с три чаени свещички.
Не смятам, че са досадни тези неща. Напротив- понякога, като ме домързи, мъж ми сам пали свещичките и ги слага на масата.

# 57
  • с/у ОколоМръсТното
На покривка (имам няколко делнични) със сватбения ни сервиз (ужасия, но толкоз години друг не може да ме впечатли). Приборите ни са най-обикновени, а салфетки вземаме от хотелските разфасовки, че иначе сме до никъде...
Чупиме и вече не ми дреме... Всичко има на пазарЯ Wink
Но сватбения сервиз на баба ми не се вади току-тъй. Много го обичам и си го пазя.
Покривката си тупам в балкона и после гледаме гладните врабчовци как кълват.

# 58
Много странно ми се вижда да седнеш с малко дете на бяла покривка, да извадиш кристалните чаши и порцелановите сервизи и накрая да си изтупаш покривката през прозореца.  Crazy

а горките гладни птички?  Sad
Хехе! Анджък!  Grinning  Това с изтупването на покривките, не знам, е въпрос на навик, нагласа. От дете съм свикнала да храня гълъбите с трохи - на двора, в парка. Оставях им трошички на преваза на детската стая, на кухненския перваз. За мен да хвърлиш дребни трохи на вятъра не е боклук. Но най-вероятно нагласата ми е грешна, просташка и селска.  newsm78  Става и така.  Peace

# 59
  • Дива Индия
И нашите трохи летят през прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт