А на покривка ли се храните?

• 51 975
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 540
Много внимавайте с обсъждането на правописа!  Laughing

# 541
Ако се обръщаш към  мен лично, нищо.  А въпросът с Ви-то е коментиран в една друга тема.  Да не се изненадаш и ти, кога се употребява Ви и кога ви.
Не се обръщам към никого лично, просто защото не си правя труда да запомня чии мнения са онези, заради които съм написала моето. Споделям цялостно впечатление само...
А относно правописа - написах го Вие, не заради един човек, а по-скоро заради групата от човеци, които пишем тук. И тъй като не познавам всички, но се причислявам към тази група, го написах с главна буква, за да си личи, че не се опитвам да фамилиарнича с когото и да било...

И пак казвам, не виждам защо някой може да се подразни от подредбата на нечия чужда маса, независимо къде е истината - дали така е непрекъснато или е само по празници. Това нито е повод за гордост, нито за хвалене, нито за каквото и да било... Лично за мен е важно да мога да се чувствам добре и с троен прибор, и без троен прибор...

# 542
  • на брега на морето

Само сядат на масата и папат. Не че в редки случаи не се старят душичките мамини.

# 543
Servalan, мисля, че няма такава комбинация "Вие", която хем да е във вежлива форма, хем в множествено число.

# 544
Правилно мислиш, няма. В мн. ч. е винаги с малка буква.

# 545
 Ох,моля ви,не започвайте пак с безкрайната и скучна тема за правописа. Едни са грамотни,други не дотам,но това не е темата тук. Имате си една тЕМа ЗА праВопиСА,там си пишете пунктуационните вълнения  Tired

# 546

Само един истински невежа/комплексар може да се стегне при вида на красиво/правилно подредената маса, при вида на 3 ножа и няколко лъжички и т.н.

Може и да не се стегне. Например в "Принцът и просякът", просякът, попаднал на кралска трапеза, не се стегна. Даже накрая отпи от розовата вода, предназначена за измиване на ръцете.
Да си крал е друго!  Naughty  Тогава можеш всичко. Даже можеше да въведе такава мода - на другият ден всички в двореца щяха да пият розовата вода и те!

# 547
  • Far away from here...
Приемам красиво подредената маса като положителна притурка към удоволствието да споделиш храненето с определени хора по определен повод. В ежедневието също е добре дошла, стига да не носи със себе си дискомфорт за приготвящите или използващите я.
Извинете за всички граматически и лексикални бодли в поста ми.

# 548
Ок, няма такава форма... Прочела съм, не е като да не знам съвсем нищо и да падам от небето...
Чакам си наказанието и публичното порицание с разтуптяно от вълнение сърце и свито стомахче...
Бързайте да ме цитирате в темата за правописните грешки, че някой може да превари...
Не всички сме учителки по БЕЛ в тоя форум, забележката за правописа, тъй като е явен спам, можеше да стане и на лични. Но на лични не е така интересна май...

Ама и това същото като темата с масата малко...  

# 549
Няма за какво да се извиняваш  Joy

Бързайте да ме цитирате в темата за правописните грешки, че някой може да превари...

Хич да не ти пука. Искахме да видим дали Отилия ще ни направи забележка  Whistling

# 550
  • Far away from here...
Мен пък дискусията ме наведа на мисълта какво повелява протоколът, когато си на пикник? newsm78

# 551
  • Варна
Мен пък дискусията ме наведа на мисълта какво повелява протоколът, когато си на пикник? newsm78

Има страхотни кошници за пикник - с чинии, чаши, прибори, охладител за вино. Важното е на забравиш одеалото и покривката. А, да - и да напълниш кошницата.

# 552
Можеш и мушамичка да вземеш да си постелиш под одеалото.  Wink

# 553
Много е важно освен покривка, троен прибор, и......какво още беше newsm78, ежедневното ни хранене да е съпроводено и с правилен правопис и правоговор?  Нещо почна да ме обърква темата  Rolling Eyes

# 554
Зависи, ако пикникът е на маса или на тревата... Joy
Ако е на маса, нищо не пречи да помъкнеш от вкъщи тройния прибор с един кашон чинии и още толкова чаши, вилици и лъжици... Стига да му се занимава на човек с тези разправии Joy

Сериозно - Богиня го е написала - има хубави чанти за пикник и хубави одеала...  Mr. Green
В крайна сметка е въпрос и на въображение.

Общи условия

Активация на акаунт