А на покривка ли се храните?

• 52 070
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 555
Мен пък дискусията ме наведа на мисълта какво повелява протоколът, когато си на пикник? newsm78

За пикник има специални кошници,в които изисканите декораторки да си приберат тройния прибор. Избира се естетично покривало,на което да се седне,то може и да се декорира с цветя,ако има наоколо достатъчно представителни за целта такива. Храната се носи в съдове за пренасяне,като на място се пресипва в порцеланови чинии. Ето една кошница за пикник,която гарантира стил и елегантност.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 11:40 от Отилия

# 556
В първия пост Sedada все пак противопоставя покривката и приличните сервизи на вечерята между бурканчета и найлончета. Предполагам затова се е стигнало и до снимковия материал. Признавам си, че вкъщи декорация на масата има рядко, но понякога, като ми дойде музата, не ми трябва повод или празник, за да украся, макар и никога толкова пищно. На детето ми украсата (ако я има) не му пречи, напротив - радва го. В ежедневието се задоволявам с това да има покривка, прибори  Crazy и красиви салфетки.

И показаните тикви и пръчици канела според мен не струват толкова много пари, а са въпрос на желание - какво захапахте дамата, която пусна снимките? За мен те косвено говорят, че и на празник, и на делник на масата си тя не слага пицата направо с кутията, нито пък ползва мушама за по-практично.

# 557
Нито пък ползването на мушама означава, че задължително пицата стои на масата с кутията и че има бурканчета и вестници.   Laughing

Най- нормалното нещо на света е човек, който реши да отговори на питане, да напише какво прави той- просто и ясно. Какво правят околните въобще не виждам какво значение пък има. Въобще нямам против снимките- аз обичам да гледам. Ако са по темата, в която пиша.

# 558
  • на брега на морето

Изветряла работа е този кошник за пикник. Сред природата трябва да е по-диво. Стъклени чаши и порцеланови чинии на поляната smile3544

# 559
  • Варна

Изветряла работа е този кошник за пикник. Сред природата трябва да е по-диво. Стъклени чаши и порцеланови чинии на поляната smile3544
Щоооооооооооооо? Като сме сред природата, да не сме диваци? /аз поне - не, не обичам такива мероприятия/

# 560
кошник кошница ли би трябвало да означава?

# 561
Показаният "кошник" ще да тежи 100 кила...
Лично аз не бих го помъкнала. Виж, ако има кой да го носи, нямам против да тичкам леко като самодива наоколо и после да подредя посудата върху одеалото...
Ако аз подготвям пикника, предимно наблягам на вкусотиите, салфетките и повечко одеала...

# 562
  • Варна
Лично аз не бих го помъкнала. Виж, ако има кой да го носи, нямам против да тичкам леко като самодива наоколо и после да подредя посудата върху одеалото...
Ако аз подготвям пикника, предимно наблягам на вкусотиите, салфетките и повечко одеала...
Е, че кой ходи сам на пикник? Simple Smile Има си мъжка тяга за кошницата, не е дамска работа това. Иначе сам воин в полето не е пикник, а малка разходка Simple Smile

# 563

Красотата изисква жертви. Всяка естетика предполага положено усилие,по голямо,отколкото ако не е естетично. Тук е мястото човек да прецени какви са приоритетите му. Дали да е удобно и лесно,или трудно и неудобно,но красиво. Да не мислиш че на гостите на дамата със снимките им е удобно да вечерят обградени в ъглите на масата от саксии?

# 564
За кошницата да пикник - препоръчвам вариант, в който не е кошница, а раница  Peace

Невероятно удобство, безценен спътник за всички изкушени от броденето по баири  Peace

# 565
Какво неудобно им има на тея саксии пък?
Ако се допитаме етикета - никой не се храни с лакти и ръце по масата. Тогава не виждам и защо ще пречат въпросните саксии.

П.П. Ето тоя "раничок" (да е в съответствие с кошник) ми харесва - хем ръцете ти свободни, хем компактно... Само дето не виждам добре - задният джоб е този за храната ли? Както и да го мисля - определено ще имам нужда от носач, дори и при наличие на тази раница...

# 566
Сещам се за Чудомировия 'Излет'  Grinning

# 567
 Пречат,защото ограничават движенията,и има реална опасност някой без да иска да ги бутне. По принцип декорация не се поставя на ръба на маса,нито в ъглите и. В средата на масата е мястото и.

# 568
Не знам за саксиите, но приятелката ми винаги прави декорации, когато им отидем на гости. Вярно , че има детенце, което е на 6, но и то се съобразява.  Може по някое време на вечерята да ги разместим или отстраним, но определено създават настоение. За мен културата на храненето се свързва и с добре подредена маса.

# 569
  • на брега на морето
Има си мъжка тяга за кошницата, не е дамска работа това.

Огледах внимателно кошницата за пикник.  Дръжката е да се пренесе от колата до полянката без или полянката с маса.

Сещам се за Чудомировия 'Излет'  Grinning

Joy

Общи условия

Активация на акаунт