А на покривка ли се храните?

• 50 822
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 900
И кво излезе сега - мама и баба като са яли на мушама, аз нямам право на покривка.

# 901
И кво излезе сега - мама и баба като са яли на мушама, аз нямам право на покривка.
Не всички - и баба ми и мама ядаха на покривки! Аре да не се обиждаме.

# 902
Говорилнята, още ли дъвчете мушамите?  Laughing

# 903
Мисля, че Йордан Радичков, лека му пръст, в "Малка северна сага" бе описал някъде в Сибир масивна дървена маса, в която са издълбани съдове за храната.

# 904
Има и покривки, които не бих сложила на масата си, при все, че не съм от превзетите домакини-чистофайници. Бялата покривка в някои моменти ме подтиска, особено ако съм си поканила леворъки гости, които ще ми я лекедосат още на третата минута от сядането си.
Та почти нямам бели покривки вкъщи, може би две-три кремавки, от които 1-2 подарък от някоя леля... Обичам цветни, жизнерадостни покривки. Хем не се налага да ги пера още след първото ядене, хем ми създават настроение. А когато не ме мързи да забърсвам масата през четвърт час, слагам от онези симпатични платняни подложки. Поне при тях няма опасност мъжът ми да ги свлече от масата, в момента, в който се облакъти върху нея. Ужасен навик, ейй...

# 905
  • на брега на морето
как стои въпросът с дървените лъжици? Ползва ли ССФ дървена лъжица по предназначение, или само по задназначение? И къде намира място за нея в "скромното" си, но уютно домакинство?
Аз ползвам. Имам даже няколко дървени лъжици. Щадят тефлона на тиганите и покритията на тенджерите. Мисля,че всички домакини ползват дървени лъжици. Държа ги в чекмеджето с останалите прибори и лъжици за готвене.

Аз имам много дървени лъжици и ги ползвам с голямо удоволствие - бъркам си яхниите, супите, гювечите. Имам пирографирани вилица и лъжица, с които разбърквам салатите. И една да бъркам тестото за хляба. Колкото по-близко до природката, толкова ми е по-приятно.

Поне при тях няма опасност мъжът ми да ги свлече от масата, в момента, в който се облакъти върху нея. Ужасен навик, ейй...

Няма отучване, личен опит Grinning

# 906
Нямаше ли едни гумирани подложки, които залепват и няма как да бъдат свлечени? Laughing

# 907
  • Варна
И на мен пъстрите покривки са ми на сърце, но многогодишният ми опит ме научи, че по- практично от бялата покривка няма. Може да я изпереш на висока температура, а ако все още има нужда може и в белина да я топнеш. На цветните им спестявам тези екстри, защото лесно избеляват.

# 908
Има и едни щипки - ние ги ползваме по горите.

# 909
Има разноцветни пластмасови щипки, които се слагат на ръбовете на масата и застопоряват покривката. По форма приличат на спирали.
http://www.info-business.bg/%D0%A9%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B8_%D0%B … etails-104186.htm

# 910
Доколкото разбирам нагласите и тия щипки са пратени при мушамата  Laughing

# 911
Ако са пластмасови щипките, защипват добре покривката, но лесно падат/могат да бъдат съборени. Това за мен означава, че непрекъснато трябва да прибирам/търся/закачвам отново щипки...
Практични са само за маса на тераса, когато е ветровито, за да не ти отнесе вятърът покривката.

# 912
Сега ли да се оплача какво прецакване са стъклените маси за хранене, или да почакам докато минем мушамения етап? Laughing

# 913
Нямаше ли едни гумирани подложки, които залепват и няма как да бъдат свлечени? Laughing
Хахах, представяш ли си да взема да му предложа да си вземем. Официално ще ме обяви за луда с картечница Laughing

# 914
Синчето се храни на поднос на дивана.
Майка му на кухненската маса, всякак, на покривка, на мушама и на последък на поднос.
Предните две ми излизат много скъпо, като имам впредвид, че винаги съм си оставила цигарата запалена, да свърша нещо друго и няма начин да не е паднала върху покривката или мушамата.
Плюс това имаме още един обитател/коте/, който любимото му занимание е да се хване за покривката и да се полюлее.
Е, освем, че покривките заприличаха на срекме, то и след това няма нужда от прибиране на чинии и миене, освем в кофата за отпадъци.
Освем и аз да потърся от пластмасовите щипки.

Общи условия

Активация на акаунт