А на покривка ли се храните?

• 52 112
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 390
рокс, а хич не бих се чудила, пила съм от таквиз чашки, но не съм виждала. Бях ги забравила, даже.
Брех, имало какво да научи човек, дори от безперспективни на пръв поглед теми Simple Smile

# 391
  • Варна
Може да остане и за другия ден. Само че само най-качествените вина устояват на този тест. Другите са безвъзвратно окислени.
За декантера да питам. Колко време стои виното в него? Може ли да си поседи до утре част от него там или се налага да го изпия цялото тази вечер? newsm78   Wink

# 392
Може да остане и за другия ден. Само че само най-качествените вина устояват на този тест. Другите са безвъзвратно окислени.

Ами ще си го изпия тогава, щом се налага. Откъде да го знам колко е по-по-най качествено, я!
Успокоих се де. То иначе по протокол не  е разрешено по бутилка, ама щом трябва.. Wine Glass

# 393
10 c's, това е класическият вид декантер. Не знам на теб на какво ти прилича, но всеки има право на лош вкус.

хаха, деликатна си:)

# 394

Ами ще си го изпия тогава, щом се налага. Откъде да го знам колко е по-по-най качествено, я!
Успокоих се де. То иначе по протокол не  е разрешено по бутилка, ама щом трябва.. Wine Glass

По цената ще го разбереш колко е качествено. Ние не сме ценители на виното,и не пием често вино,нито пък сме готови в къщи да даваме много пари за вино. А въпросните гарафи и декантери не съм никак убедена,доколко са нужни. Била съм и в доста скъпи ресторанти по една или друга причина,и винаги виното се е сервирало от бутилката  newsm78

# 395
  • Варна
Отилия, цената не винаги е определяща. Ресторантът също  Peace

# 396
Мда, давайте й хляб, по скоро кокал, за спор на Отилиа, че накрая на годината да не ревем, че няма мат'рял за номинации  Grinning

# 397
В скъпите ресторанти е важно да видиш бутилката - каква реколта е, от коя година. Това е важно за ценителите. Много рядко в ресторант ще ти поднесат вино в гарафа, да не кажа никога.

# 398
Ние може и на мушама да се храним, но ако ще пием червено вино, то задължително от декантер  Grinning

# 399

Е,в повечето случаи е все пак определяща. Може някое вино за 40 лева да не е така добро,но може и да е добро. Докато виното за 3-4 лева просто няма как да е добро. Всъщност истината е,че мнозинството от хората реално не могат да преценят дали пият добро вино,или не. Стига да не е кисело,режещо, изветряло или нещо подобно,което се усеща веднага. Аз също не мога да преценя дали пия качествено вино,или не. Или поне не винаги.

# 400
  • Варна
В скъпите ресторанти е важно да видиш бутилката - каква реколта е, от коя година. Това е важно за ценителите. Много рядко в ресторант ще ти поднесат вино в гарафа, да не кажа никога.
В добрите ресторанти наистина първо показват бутилката. След това обаче декантират, ако има нужда.
А в наистина добрите ресторанти още при резервацията на масата може да се уточни виното и да се декантира още от обяд, например или от предния ден.

# 401
о, боже, декантера изплиска.
забършете мушамата с парцалче.

# 402
  • Варна

Е,в повечето случаи е все пак определяща. Може някое вино за 40 лева да не е така добро,но може и да е добро. Докато виното за 3-4 лева просто няма как да е добро. Всъщност истината е,че мнозинството от хората реално не могат да преценят дали пият добро вино,или не. Стига да не е кисело,режещо, изветряло или нещо подобно,което се усеща веднага. Аз също не мога да преценя дали пия качествено вино,или не. Или поне не винаги.
Това, което струва 3-4лв просто не може да се наречене вино Peace
И един съвет, съвсем добронамерен, когато не разбирам дадена тематика, просто не се изказвам по нея.

# 403
  • Варна
о, боже, декантера изплиска.
забършете мушамата с парцалче.
Месалче или пешкирче, пак сте объркали терминологията, мадам. Simple Smile  Peace

# 404
Ами аз мойто си го декантирах вече, така че-свирено...
Сега само трябва и да го изпия.

А кощунство ли ще да върна остатъка в бутилката или ще трябва да се напъвам цяла вечер.
Тъй де, протоколът разрешава ли такива работи? Wink

Общи условия

Активация на акаунт