А на покривка ли се храните?

• 52 054
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 450
...
Като чета форума оставам с впечатлението, че 90% от хората в България се хранят на покривки, имат кристални чаши, ръчно изработени порцеланови сервизи и сребърни прибори, а като се прибера в България виждам нещо съвсем различно.
Къде е истината и кое е вярно? Това което пишете или това, което виждам?

За пореден път питам - необходимо ли е да изкривявате всичко написано? Хората пишат, че се хранят на обикновени покривки, с обикновнеи прибори, с обикновени чаши и чинии. И за пореден път се изумявам, че нещо практично, което мажеш на воля и после смотаваш в пералната се води лукс  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 01:54 от Не се сърди, човече

# 451

За пореден път питам - необходимо ли е да изкривявате всичко написано?
А по- удобничко е. Така не звучат кофти оправдания като " тогава са били други времена", "и ние бяхме така, ама от как децата"....

# 452
Думичката "лукс" е доста разтегливо понятие. За едни хора дадено нещо може да е лукс, а за други нещо нормално.
За мен е лукс да пера всеки ден 4 покривки и след това да ги гладя.
Също така е лукс да си купувам всеки месец нова маса. Не бих си купила стъклена маса....въпрос на вкус.
В момента единственото решение за мен е мушамата.

# 453
  • Пловдив
Щест години вися във форума, не спирам да се учудвам.

# 454
Като чета форума оставам с впечатлението, че 90% от хората в България се хранят на покривки, имат кристални чаши, ръчно изработени порцеланови сервизи и сребърни прибори, а като се прибера в България виждам нещо съвсем различно.
Къде е истината и кое е вярно? Това което пишете или това, което виждам?

Предполагам, като се върнеш в България, виждаш твоите си роднини и приятели. Поне у нас не си спомням да си идвала.

# 455
Какъв ужас!
А като поръчаме пица я ядем направо от кутията. Не се бъзикам  Laughing

# 456
Е, че то яденето на пица хранене ли е? Това е нещо, което трябва да отметнеш, за да не ти стърже.

# 457
Не бих кътала в шкафа обаче никакви чаршафи и кърпи-бих ги ползвала.

Личното ми убеждение е, че такива неща трябва да се съхраняват, ценят и пазят за поколенията, както и да се допълват (нещо, което аз се опитвам да правя, според скромните ми възможности), защото аз не бих била никак доволна, ако моите деца утре се хранят на мушама, а тяхното отношение независимо към какво се отнася, ще бъде резултат на възпитание и изградена ценностна система .

И аз така мисля, но сигурно защото  прехвърлих 35 и не държа да изконсумирам всичко, до което се докосна.

# 458
Какъв ужас!
А като поръчаме пица я ядем направо от кутията. Не се бъзикам  Laughing
И ние! Ама само когато сме седнали на килима и играем табла! Иначе не!  Naughty

# 459
И ние често поръчваме пица и не й отдаваме значение на едно семейно хранене Simple Smile
Наричаме го 'американска вечер", ядем от кутията директно, балансирайки в близост до компютъра.

# 460
  • на брега на морето
Е как бе, пешкирчетата ми са ленени, тъкани преди 60 години на домашен стан

Вълк, безценни са.
Моите са на поне 80 години. Ленени и памучни, тъкани от прабаба ми и не само пешкири, ленени чаршафи с фини дантели, покривки, кърпи и т.н. 

Ще бъдеш и така добричка да ми пратиш снимки на дантелките, да им се полюбувам? Неоценимо съкровище имаш!

# 461
Е как бе, пешкирчетата ми са ленени, тъкани преди 60 години на домашен стан

Вълк, безценни са.
Моите са на поне 80 години. Ленени и памучни, тъкани от прабаба ми и не само пешкири, ленени чаршафи с фини дантели, покривки, кърпи и т.н. 
И аз имам такива - тъкани ръчно от прабаба ми. Като си помислиш, че съм четвърто поколение, което ги ползва, а не им личи...Наистина са безценни.

# 462
Ами за нас си е хранене, а не просто похапване Simple Smile
Такива са ни стомасите  Laughing

# 463
  • Варна
Izma, има ли български вина по вашия край?

Имаше, поне преди 3 години. Бяха в ниския ценови клас - Домейн Бояр.

# 464
  • Варна
Izma, има ли български вина по вашия край?

Имаше, поне преди 3 години. Бяха в ниския ценови клас - Домейн Бояр.
В Чили ли си? Хич не си причинявай това - пиене на бълг.вино. При вас има чудни екземпляри на виненото изкуство.

Общи условия

Активация на акаунт