А на покривка ли се храните?

• 51 965
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 495
  • на брега на морето
Любителките на дантелки, мога да ви свържа във Фейса с една голяма майсторка на кенета и брюкселска дантела. Кенето освен, че е много фино  дава големи възможности за фантазия по време на изработката му.

Вълк, като имаш в повечко такива красоти хвърли една насам към кака ти Котьо Grinning.

Тема отече...

# 496
  • София
Аз какво прочетох-"А на ПОКРИВА ли се храните?" Grinning

незнам защо ама и аз така три пъти го прочетох  Whistling

иначе по темата, докато живееш още с нашите вечерята се сервираше към 18.30, понеже всеки по различно време се прибира който е пръв приготвя вечерята, дори баща ми. ВЕчерята винаги е била в кухнята, по традиция последния който стане измива всичко Simple Smile

при на милото родителите също така - вечеря се в кухнята, само че се изчаквайхме всички да се приберем. мие който не мрънка, аз или свекърва ми.  Hug

сега се прибираме и двамата по едно и също време умери от глад, заедно слагаме масата притопляме каквото съм сготвила предния ден, а после миенето е на мен. вечеряме в кухнята когто сме си само двамата, ако дойдат гости в хола, където на масата винаги държа да има покривка Simple Smile

и разбира се ядем като нормални хора с вилици, лъжици и ножове, слагаме салфетки, но за гостите вадим стъклените сервизи Simple Smile

# 497
Аз също непрекъснато го чета "покрива"....

Вълк, показаните неща наистина са разкошни. Аз също имам подобен наръч от наследство, но наистина ми е жал да ги ползвам, за да не ги съсипя. Пазя ги просто за спомен от отминали времена и хора, които вече не са между живите.
Яд ме е, че съм била прекалено малка, за да говоря с прабаба ми и да я разпитам за технологиите - на боядисване, на тъкане...

# 498
Izma, има ли български вина по вашия край?

Имаше, поне преди 3 години. Бяха в ниския ценови клас - Домейн Бояр.
В Чили ли си? Хич не си причинявай това - пиене на бълг.вино. При вас има чудни екземпляри на виненото изкуство.

Канада. Беше ми интересно дали са пробили нашите вина.

В Канада има доста български вина, явно изма не ги е уцелвала. Но наистина има изключително разнообразие от чилийски, аржентински, калифорнийски и какви ли не. А да не забравим и Canadian Ice wine

# 499
Аз също непрекъснато го чета "покрива"....

О, аз постоянно така го чета. Но с едно мигване оправям картинката.

# 500
Много е минало, не всичко видях, мернах само н'якви снимки на сравнително мърляви покривки. Ма не е като за конкурс.... Още може...

Ма като цяло само бъзици, дето по-скоро прикриват срама от мушами, клеясали тави, липса на прибори и прочие...

По въпроса - засега печели Янтра - служебно, като единствен участник...

И само едно уточнение, аз хич не съм ССФ, то ако бях как да намеря време да сервирам на покривка с двоен прибор при положение, че 2/3 от светлата част на деня ми минава в Бг  мама...

Та една маса от мен, за гости е, не съм се сетила да снимам рутинна фемили вечеря, но ако това ще насърчи участниците в конкурса, ще се изтепам тука още утре.

# 501
silviti, аз за пред гости си слагам официалната мушама.
Дишайте.

Няма начин да се насърчат хора, които нямат възможности, всяка вечер да си създават атмосфера като в Риц, но пък е лесно да ги наречете простаци и мърльовци.

Много Ви отива тиквата на масата.

# 502
silviti, покривката ти не е мърлява,похвално. Обстановката също е приятна и елегантна,но въпреки това имам забележки. Липсват чашите,които също е редно да са на масата,декорацията не е прието да е в ъглите,защото ограничава движенията на гостите,а и веднага ми направи впечатление,че вилиците и ножовете не са поставени паралелно,и не е спазено правилото разстоянието до ръба на масата да е един пръст.

# 503

Няма начин да се насърчат хора, които нямат възможности, всяка вечер да си създават атмосфера като в Риц, но пък е лесно да ги наречете простаци и мърльовци.

Много Ви отива тиквата на масата.

За какви възможности говорим? Умствени ли?

# 504
Точно така Отилия.
Освен това истинска флорална вакханалия цари на масата на silviti.

За какви възможности говорим? Умствени ли?

До сега не говорехме за такива, но нека започнем.
И за липсата на такива. Само дето умствените възможности не зависят от това дали си собственик на мушама или покривка, silviti.

# 505
silviti, покривката ти не е мърлява,похвално. Обстановката също е приятна и елегантна,но въпреки това имам забележки. Липсват чашите,които също е редно да са на масата,декорацията не е прието да е в ъглите,защото ограничава движенията на гостите,а и веднага ми направи впечатление,че вилиците и ножовете не са поставени паралелно,и не е спазено правилото разстоянието до ръба на масата да е един пръст.

Права си, липсват чашите.... пихме от декантера.... стори ми се доста иновативно:)))

Оти, снимката не е правена за форума, просто кадър по време на подреждането ...

Другите забележки са приемливи. Почнах с най-скромата и непретенциозна снимка. Стреляй с твое фото, да има съспенс, ще отговарям подобаващо Simple Smile)

# 506
Не мисля, че става дума за финансови възможности, всичко е въпрос на вкус и навици. Всеки се храни, както му харесва.
Една покривка тефлонова е 15-20 лв., от Ларедут последната ми е за 8 лв. в комплект с 6 текстилни салфетки, а любимата ми е от магазин за преоценени стоки и е едва 3.50 лв.

Що се отнася до етикета, не е задължително човек да робува на такива неща, поне за мен, както е удобно, така. Аз слагам нещата огледално, знам, че не е според етикета, но въобщене ме интересува.

silviti, тук човек вече не смее и снимка да покаже, или ще го оплюят, или ще отнесе подигравки за ССФ.
Хубава маса, единствено декорацията мен лично би ме притеснило, ако съм ти гост, ще я отнеса още на първата наздравица  Blush

# 507
Стреляй с твое фото, да има съспенс, ще отговарям подобаващо Simple Smile)

Досега не съм се сещала да си снимам масата,но когато поканя следващия път гости с удоволствие ще ти покажа снимков материал.
 Не се сърди, човече , това не е оплюване. Просто обръщам внимание на silviti къде има грешчици в етикета,след като той е важен за нея.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 01:58 от Отилия

# 508
Не става дума за гости, а за ежедневието.

# 509
Точно така Отилия.
Освен това истинска флорална вакханалия цари на масата на silviti.

До сега не говорехме за такива, но нека започнем.
И за липсата на такива. Само дето умствените възможности не зависят от това дали си собственик на мушама или покривка, silviti.

Един собственик на мушама може и нобелов лауреат да е, но това не отменя възможността да е социален примитив.

Коментарът за "флоралната вакханлия" е израз не естетическо безсилие от твоя страна, което приемам философски с оглед на предишните ти изказания по темата.  cheers

Общи условия

Активация на акаунт