А на покривка ли се храните?

• 50 893
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 585
Има поне една участничка, която никога не е слагала троен прибор при ежедневно хранене (пък даже и за гости)  Laughing

Има. Аз Sunglasses

# 586
  • град-държава

Диня, изстудена в морето?  Shocked не поема ли от солта, от фекалиите.
Ние дините си изстудямваме под чучура на естествена чешма.

Tired
Солена диня не ми се е случвало да си хапвам, та дори и изстудена в морето...и все още са останали чисти и непокътнати плажове по нашите земи.

# 587
Големи сте префантоски значи.То не бяха покривки,тройни прибори.Сега в КМ ще ида да питам за косите,че ме интересува.

# 588
Ей още едно кадро на неделен обяд с половинката.... пак сА изложих.... нЕма го ножа и вилицата.... нищо, с пръсти...

silviti,със сигурност е много уютно и вкусно увас на гости Grinning
Обожавам толкова красиви и от всякъде си личи-с обич аранжирани маси!
И да си кажа,че само с пари не става.Трябва да са в точните ръце Simple SmileДа има точка на пресичане Wink

Страхотна си!Следях темата само заради твоите снимки  bouquet

# 589
Аранжировката на silviti много ми харесва, но не бих могла да скалъпя и бледо подобие, тъй като не притежавам особени естетически умения, а и не разполагам с такива декорации. Иначе предполагам, че би ми било приятно, ако някой ми подготви подобна трапеза, намирам го за израз на внимание и уважение. Разбира се, ще бъда с ясното съзнание, че синът ми ще "преподреди" всичко на третата минута, но все ще имам малко време да й се порадвам Simple Smile

Не са нужни особени естетически умения,за да скалъпиш такава маса. Трябват само пари. Купуваш 4 по-красиви саксийки за ъглите на масата, пръскаш тук там пръчици канела,и готово. Всеки го може. После правиш снимка на масата,да се види каква си аранжорка,махаш саксиите,прибираш канелата,и можеш да седнеш да ядеш без да ти се пречкат излишно.   Laughing

Оти, първо не ти разбрахме хумора с онова фото от немския сайт, сега не мога пък да ти разбера горното умотворение - пак ли е майтап, или си сериозна?

Колко пари трябват за една такава маса? На мен ми излезе 8 лв.  Саксиите не са никакви саксии, а издълбани истински тикви - струват по лев -два през есента. Декоративните зелки са по 1.5 лв. бройката. Изкуствената тиква е 1 евро. Другото е обичайният инвентар, която всяка къща има, нали?

ВЕрвай ми, стилът и вкусът нямат нищо общо с парите. Щото ако беше така например мутрите щяха да са едни от най-стилните членове на обществото ни.

А наличието на само една винена чаша е нещо, което и мен ме озадачи .... сигурно другите са ми били мръсни и съм решила, че не си струва чак толкова да се престаравам. Но виж, ако знаех, че ще я показвам тая снимка на такава отбрана публика като тукашната - е щЕх да си направа труда, ма на.....

А долната маса сигурно ми е излязла цяло състояние .... един разкостен букет хризантеми, подарък от гости.....

По въпроса за децата съм съгласна, сигурно е много трудно да правиш подобни аранжировки при наличието на деца. И поради липса на време и поради изброените от вас причини. НО! Това, че има деца вкъщи - малки или по-големи - не отменя задължението на родителите да сервират подобаващо на покривка, с двоен прибор, салфетки. Това е А и Б на възпитанието през първите 7 години. Имала съм не една и две срещи със съвременни, млади хора с образование, които не знаят за какво служи купичката с водата и лимон, как се поставят приборите като си приключил с дадено ястие, или си поставят хляба на покривката при наличието на чинийка за това.

Това ли се опитваме да насърчим с тази тема? Няма значение как се храним и какви навици възпитаваме у децата си, важното е да ни е удобно и практично. Не мога да се съглася с това.

Сега чакам пак да ме захапете за горната маса... май хризантемите ми са малко поувехнали...

# 590

Оти, първо не ти разбрахме хумора с онова фото от немския сайт, сега не мога пък да ти разбера горното умотворение - пак ли е майтап, или си сериозна?

Майтап е естествено,да не вземеш да ми се вържеш! Съгласна съм с теб,че културата на хранене е важна,и че хората трябва да имат понятие как да се държат на масата. Честно казано не станах "фенка" на твоите декорации,но това е въпрос на вкус. Продължавай,щом ти носи естетическа наслада.  Peace

# 591
Това, че има деца вкъщи - малки или по-големи - не отменя задължението на родителите да сервират подобаващо на покривка, с двоен прибор, салфетки. Това е А и Б на възпитанието през първите 7 години. Имала съм не една и две срещи със съвременни, млади хора с образование, които не знаят за какво служи купичката с водата и лимон, как се поставят приборите като си приключил с дадено ястие, или си поставят хляба на покривката при наличието на чинийка за това.

Това ли се опитваме да насърчим с тази тема? Няма значение как се храним и какви навици възпитаваме у децата си, важното е да ни е удобно и практично. Не мога да се съглася с това.

bowuu
Расте ужасно поколение от хиперактивни и мега невъзпитани деца,които не знаят що е етикет и никой не смята това за пропуск.Обноските са много важни,а те се формират от родителите.
Да не говорим,че и храната на масата ни трябва да се уважава,тоест да е поднесена красиво.
Въпрос на манталитет.Естетическото виждане не заема първо място.То е следствието.

# 592
  • Варна
silviti Интересно ми е защо си снимаш подредените маси?

# 593
silviti, като ти дръпне рязко покривката 2-3 пъти, изпочупи и омаже всичко на пода, ще се замислиш дали си залужава и ще я замениш временно с др.  Laughing ние временно за няколко месеца ползвахме само подложки по тази причина или се хранехме с покривка, но когато спи Mr. Green просто беше нужно време, докато се научи, на голямо дете е лесно да обясниш, на бебе не  Laughing
За мен обаче всичко е преди всичко от практична гледна точка, абсурд да украсяваме...

Северина, има много теми с обмяна на идеи по различни въпроси, ако човек го влече нещо, нормално е да документира хобито си. И аз имам снимка на моя маса, ежедневна, снимана по др. повод, обаче няма да я пусна  newsm48

# 594
silviti масите ти създават настоение. Искрено се радвам на хора, които от "нищо" правят нещо. И не само масите, а и домовете им изглеждат прекрасно.

# 595
  • Варна
Човече, пусни да видим колко ти е мърлява покривката! Не се скатавай!  Laughing

# 596

Расте ужасно поколение от хиперактивни и мега невъзпитани деца,които не знаят що е етикет и никой не смята това за пропуск.Обноските са много важни,а те се формират от родителите.

Ще пропусна това с определението на децата, но ми е интересно какво общо има етикетът с разните му пръснати по масата стъкленички, икебанки, свещички и прочие  newsm78  

Нашето семейство доста често се храни навън, и трябва да кажа, че децата са му най-малкия проблем на Негово Величество Етикета  Crossing Arms  В 95% от прехвалените ресторанти сервитьорите не зареждат приборите правилно и не сервират както трябва. А останалите 5% не са подходящи за семейни обеди и вечери...
То основополагащите постулати не се спазват, вие за вазичките и листенцата в домашна среда сте се хванали...

# 597
Е, аз затова по-рано се опитах да попитам защо хората се дразнят или започват да се заяждат като някой пусне снимка, но ме захванаха за правописа и така и не разбрах отговора...
Сигурно, защото използвах думата комплексар и невежа относно приборите и начина им на ползване...
Няма нужда на всяка дума да се доказваме, че не сме от тея, ами от онея. И за да не питате много, отговарям предварително - аз не съм нито от тея, нито от онея, аз съм на настроения и ако днес ям с прибори, утре може да ми е удоволствие да ям и на крак, но обожавам хубаво аранжирани маси, интересни прибори, съчетани чинии и подобни неща. Макар че всичко е въпрос на вкус - т.е. ако аз харесвам бели чинии, друг харесва червени и т.н.
Това, което масово виждам по заведенията е, че маса народ нямат и идея не само за какво служи купичката с вода и лимон, ами и за къде-къде по-елементарни неща.
Хубавото е, че в този форум винаги се събират отбран кръг от обществото, които разбират от много неща, включително и аз съм в това число  Mr. Green

# 598
silviti Интересно ми е защо си снимаш подредените маси?

Може да е мома и да си търси съпруг

Да не искате да кажете, че разпилените работи на снимката са канелени пръчици?
Мен ми заприлича на парчета от гъби и една огризка от ябълка

# 599
  • на брега на морето
Обезглавени цветя на масата, пфу!

Общи условия

Активация на акаунт