А на покривка ли се храните?

• 51 975
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 525
Само аз ли виждам чаша тук?

И аз я виждам, има ли награда. 
Една-единствена, винена?

Един ще пие, другите ще гледат. Аранжировката определено е само за снимка. Но пък е красиво.
Разни работи са доста едри за тая маса - тикви, саксии, на втората фотка цели домати и втасъл чесън - бляк

# 526

Разни работи са доста едри за тая маса - тикви, саксии, на втората фотка цели домати и втасъл чесън - бляк

Че какво му е на втасалия чесън. Много обичам. Да не стане като със свинските уши.

# 527
На кой чесън му викате втасъл?

По-назад имаше маса декорирана с деца - на Янтра  Grinning

# 528
На кой чесън му викате втасъл?

По-назад имаше маса декорирана с деца - на Янтра  Grinning

Аз му викам на туршия.

# 529
  • Far away from here...
Аранжировката на silviti много ми харесва, но не бих могла да скалъпя и бледо подобие, тъй като не притежавам особени естетически умения, а и не разполагам с такива декорации. Иначе предполагам, че би ми било приятно, ако някой ми подготви подобна трапеза, намирам го за израз на внимание и уважение. Разбира се, ще бъда с ясното съзнание, че синът ми ще "преподреди" всичко на третата минута, но все ще имам малко време да й се порадвам Simple Smile

# 530
Аранжировката на silviti много ми харесва, но не бих могла да скалъпя и бледо подобие, тъй като не притежавам особени естетически умения, а и не разполагам с такива декорации. Иначе предполагам, че би ми било приятно, ако някой ми подготви подобна трапеза, намирам го за израз на внимание и уважение. Разбира се, ще бъда с ясното съзнание, че синът ми ще "преподреди" всичко на третата минута, но все ще имам малко време да й се порадвам Simple Smile

Не са нужни особени естетически умения,за да скалъпиш такава маса. Трябват само пари. Купуваш 4 по-красиви саксийки за ъглите на масата, пръскаш тук там пръчици канела,и готово. Всеки го може. После правиш снимка на масата,да се види каква си аранжорка,махаш саксиите,прибираш канелата,и можеш да седнеш да ядеш без да ти се пречкат излишно.   Laughing

# 531
Втасъл е след като туршията е станала готова за консумация. Ако сте правили снощи чесън на туршия, той днеска е все още пресен чесън, не е втасъл. Също като зелените динчета, камби, моркови, зеле, гулия, червено цвекло, краставички, зелени домати.

# 532
Темата ми изби на една от тези, чието място е в раздел "Хоби".
Можете да откриете там такава- как се подрежда маса според етикета /и когато вкъщи не шарят малки деца, разбира се, при наличието на второто условие трябва да е отделна темата   Laughing/.

...

Та, как е при вас?
Не питам за празници, а за делници.
Обяд, вечеря. В отделна от кухнята трапезария, на покривка, с достатъчно прилични сервизи, прибори; сервира се (кой?), сяда се, децата както си трябва прилично държат нож и вилица, хранене сред "приятни" разговори, отсервира се (кой? - по друго си е да има д. помощница...

Просте, ако греша, но идеята не е "как е по- добре", а какво прави всеки от нас.

# 533
И какво сега, стана Ви криво, че някой си подрежда по-красиво масата от Вас или... ?
Не разбирам кое точно Ви подразни...
Защото само човекът показал снимката, може да знае дали това е делнична или празнична/по-рядко случваща се подредба у тях. И какво като е делнична? Или какво като е само празнична?
Както съм писала мен на този етап ме мързи да подреждам и редя маса, но не ми пречи да седна и да хапна добре и на подредена, пък ако ще и по най-официалния етикет да е.
Само един истински невежа/комплексар може да се стегне при вида на красиво/правилно подредената маса, при вида на 3 ножа и няколко лъжички и т.н.

П.П. И стига с тея малки деца. То е ясно, че ако децата са малки и си гледате сами, няма как масата да остане идеално подредена. Освен ако гувернантката не се храни с децата на отделна маса, в отделно помещение, т.е. децата липсват край наредената маса...

# 534
  • Пловдив
Servalan, не ми е криво как си редят масата, аз се чувствам добре в кожата си. Темата е (според първия пост) как го правим ежедневно. Мога да заявя, че няма нито една от учстничките в темата да слага всеки ден троен прибор на масата си. Най-малкото защото това означава три ястия сготвени.

# 535
Има поне една участничка, която никога не е слагала троен прибор при ежедневно хранене (пък даже и за гости)  Laughing

# 536
Не разбирам кое точно Ви подразни...

Ако се обръщаш към  мен лично, нищо.  А въпросът с Ви-то е коментиран в една друга тема.  Да не се изненадаш и ти, кога се употребява Ви и кога ви.

# 537

Само един истински невежа/комплексар може да се стегне при вида на красиво/правилно подредената маса, при вида на 3 ножа и няколко лъжички и т.н.

Може и да не се стегне. Например в "Принцът и просякът", просякът, попаднал на кралска трапеза, не се стегна. Даже накрая отпи от розовата вода, предназначена за измиване на ръцете.

# 538
  • Far away from here...
Има поне една участничка, която никога не е слагала троен прибор при ежедневно хранене (пък даже и за гости)  Laughing

Две сме.

# 539
Ми не знам, аз не следя разговора тук от два дни. Дали на някой му било на криво или не, дали се бил стегнал- не мога да кажа. Че не важи за мен, да речем- това е сигурно.
Мен, например, не ме и мързи, просто за всекидневието с децата ми е излишно. Би ми било дори вредно, т.к. определено бих се изнервила.
Тук, в темата, се натъкнах на някаква снимка на една жена, която беше показала как реди маса за гости, прочетох, че бе писала. Мястото на снимката, колкото и хубава да е, не е за тази тема. Писах защо. За никого не е проблем да подреди, снима, покаже. До колкото знам има доста снимки в "Хоби" и готварския. Дали някой бил спорил с нея, че нещо не й е добре нагласена масата- не знам, не съм се зачитала, т.к. не ме интересува. Аз, за моето ежедневие, декорации по маса у нас няма да сложа, поне докато хлапетата не спрат да пилеят навън половината от храната, която е в чиниите им.  Laughing

Трещерица, на Вас ли говорят на "Вие"?  Laughing Или на Нас?

"П.П. И стига с тея малки деца. То е ясно, че ако децата са малки и си гледате сами, няма как масата да остане идеално подредена. Освен ако гувернантката не се храни с децата на отделна маса, в отделно помещение, т.е. децата липсват край наредената маса..."
Това не го разбрах, простете.
Как "стига", когато децата са моята реалност и на доста от нас? Ако за някого не са, то е нормално неговото ежедневие да е коренно различно от това на онези, за които те са.
Въпросът, ако се върна на темата, а не прелея по клюкарски просто в нещо, за което искам да си приказвам, бе за ежедневието и то с деца. Авторката има също. 
Да призная, колкото и неестетично да звучи- нямам ни икономи, ни Иконом, ни гувернантка.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 10:55 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт