А на покривка ли се храните?

• 51 944
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 630

Аз пък злоба никъде не видях  newsm78 Виж, някакво странно високомерие, опити да се вмени на другите липса на възпитание и стил - бол...
За мен темата е забавна. Много забавна.

# 631
Ами на мен ми е по- удобно просто да избърша и да не пера- въпрос на удобство. Не държа на друг удобно да му е това, което и на мен.

Така е, на всеки му е удобно различно  Peace моята маса е бяла и мразя да бърша  Blush а дали ще пъхна още 1 нещо в пералнята/сушилнята, не ми е от значение, така или иначе се пуска.

Човече, права си. Има период, през който наистина децата не могат да се контролират и трябва се действа съобразно. Колко е този период горе долу? Няколко месеца или година, две? Питам защото наистина не знам.

Всяко дете е различно. Някои въобще не бутат, други го правят еднократно, трети с месеци, четвърти - с години Mr. Green

# 632
Човече, права си. Има период, през който наистина децата не могат да се контролират и трябва се действа съобразно. Колко е този период горе долу? Няколко месеца или година, две? Питам защото наистина не знам.

Няма такова нещо ( да отговоря непопитана). Децата не правят винаги каквото на нас ни се иска известно време  Mr. Green, но няма никакво касателство с храненето и покривките. Първо защото и големите цапат, аз със сигурност, както и всички, които познавам- бутат се чаши, изтърват се прибори, храна, второ, защото покривките се перат, и трето, винаги има начин.
Няма да му сложиш стъклена чаша и чиния, а детски, от подходящ материал. Избор- пребогат, на всякакви цени. Ако видиш, че някой член на фамилията цапа много повече от останалите, минаваш на вариант с индивидуални подложки и се опиташ да го възпитаваш с кадифена ръкавица ( ако е дете де, ако е мъжа ти само се питаш защо не се омъжи за Пища Хуфнагел).
По тази логика трябва да ги оставяме голи, защото се цапат, да не рисуват, защото пак цапат и драскат по стените, да не им слагаме гащи, щото ги напикават и т.н.

# 633
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Аз обичам да закусвам, обядвам или вечерям на терасата, откъдето имам прекрасна гледка към Средиземно море и не е важно как и с какво е подредена масата, а хората с които си на нея. Grinning

# 634
Не казвам,че трябва да е аранжирана с куп прибори,цветя и прочие,но това,че някой го прави и то с много внимание и желание,както си личи е нормално да си заслужи адмирациите,а не да се критикува.Това е мърлявото-да казваш на черното-бяло.Да плюеш тези,които правят нещо със чувство,защото еди колко си струва сервиза и...
Масово се случва по форумите.И иронията не е смешна,а направо зловеща ми идва.
Много злоба...

Не е никаква злоба,коментираме дали ни харесва или не въпросната декорация,и това е нормално,след като има снимки,които са пуснати в темата именно,за да се коментират. Не съм съгласна,че всяко нещо правено с желание и внимание заслужава адмирации. Не мога да адмирирам нещо направено с желание,ако не е по вкуса ми. Не мога да адмирирам например розовата покривка,която свекърва ми с огромно желание и внимание ми подари,защото за мен това е кич. Не мога да адмирирам и съседа,който с огромно желание си санира фасадата на апартамента в червено,при положение,че блокът е бял. Примерно.

# 635
Наредихте ли вече масите?
На мен друго ми е интересно - някой нещо да е променил в начина си
на сервиране след темата или напротив - с особено усърдие я кара,
както преди, за да докаже най-вече на себе си, че е много, ама много
прав?
С най-добри чувства, както винаги Simple Smile

# 636
Аз обичам да закусвам, обядвам или вечерям на терасата, откъдето имам прекрасна гледка към Средиземно море и не е важно как и с какво е подредена масата, хората с които си на нея.

А покривчица ползваш ли?

# 637
Ще ми отнеме време преди да напипам вкуса на аудиторията тук..... пак ще опитам

Горното е лишено от всякакви стъкленички, канелени пръчици (за които сега разбирам, че може и в сладкиши да се слагат), огризки от ябълки и прочие кичозни лиготии. Дори като гледам салфетките не са ми стигнали и съм изтепала една от друг вид. Много ме с срам, моля, пощадете ме.

BirdsFlu, никой не те е убеждавал, че "разните му пръснати по масата стъкленички, икебанки, свещички и прочие" възпитават децата в етикет. Тея работи възпитават в естетика, която в много случаи е субективно виждане за красивото. Но си съгласна, че един свещник или китка на масата възпитават по-добре от една мушама с тава мусака по средата. Или не си съгласна?

Грозденцето ви взима всичките много насериозно, може да е нова ... или непоправим идеалист. ГУрката ....

# 638
Не казвам,че трябва да е аранжирана с куп прибори,цветя и прочие,но това,че някой го прави и то с много внимание и желание,както си личи е нормално да си заслужи адмирациите,а не да се критикува.Това е мърлявото-да казваш на черното-бяло.Да плюеш тези,които правят нещо със чувство,защото еди колко си струва сервиза и...
Масово се случва по форумите.И иронията не е смешна,а направо зловеща ми идва.
Много злоба...

Не е никаква злоба,коментираме дали ни харесва или не въпросната декорация,и това е нормално,след като има снимки,които са пуснати в темата именно,за да се коментират. Не съм съгласна,че всяко нещо правено с желание и внимание заслужава адмирации. Не мога да адмирирам нещо направено с желание,ако не е по вкуса ми. Не мога да адмирирам например розовата покривка,която свекърва ми с огромно желание и внимание ми подари,защото за мен това е кич. Не мога да адмирирам и съседа,който с огромно желание си санира фасадата на апартамента в червено,при положение,че блокът е бял. Примерно.

Да,не е злоба,а жлъч.
На свекърва си и казваш любезно,че розовата покривка не е твой стил.Примерно.
На съседа му спестяващ,че от това червено на терасата му,ти се привиждат кости и кръв,нали?
Всичко е в рамките на нормалното.
Докато в темата всичко е в рамките на опити за сарказъм.Неуспешни и то много.

(както и в 99%от темите във форума,където прозира класата на даден потребител като перла посред насрана поляна)

# 639
"Ще ми отнеме време преди да напипам вкуса на аудиторията тук..... пак ще опитам"- това пък не разбарах по каква причина. Кому е нужно и защо?

Хубавото в естетиката е, че там няма точни закони, а има творчество. И защо слагате задължително мушамата с тавата или кутията от пица на една маса пак не разбрах.

# 640

Грозденцето ви взима всичките много насериозно, може да е нова ... или непоправим идеалист. ГУрката ....

Не взимам насериозно никой виртуален...
Но наистина голям идеализъм трябва да има все още в мен,след като се опитвам да убедя завистника,че красивото си е красиво и друга дума за него няма...

# 641
Но си съгласна, че един свещник или китка на масата възпитават по-добре от една мушама с тава мусака по средата. Или не си съгласна?

Аз, не съм съгласна.  Simple Smile

п.п. Един от детските ми спомени е, как ядем от тавата, аз и сестра ми. Не помня, дали беше мусака и дали масата беше с мушама, но тавата помня...  Simple Smile

# 642
Но си съгласна, че един свещник или китка на масата възпитават по-добре от една мушама с тава мусака по средата. Или не си съгласна?

Аз, не съм съгласна.  Simple Smile

Поздрав тогава http://vbox7.com/play:6655b372

Аз пък съм съгласна.

# 643

Не взимам насериозно никой виртуален...
Но наистина голям идеализъм трябва да има все още в мен,след като се опитвам да убедя завистника,че красивото си е красиво и друга дума за него няма...

Твоето красиво не е красиво за всички други. Вкусовете са различни.

# 644

Аз, не съм съгласна.  Simple Smile
Хм, аз също. Не че съм против свещника или китката, но те не възпитават сами по себе си деца. Нито пък мушамата.
Тук една дама упорито твърди за наличие на някаква завист. Няма, момиче, подобно нещо, опитах се да обясня по- преди, има различни схващания за хубавото и грозното и за нужното и излишното. И те са различни, нормално, в различните ситуации, това също.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 16:07 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт