А на покривка ли се храните?

• 50 603
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 990
Няма смисъл всички Simple Smile
Ще дойдат малък брой перфектни и ще заявят, че е както те казват, защото така трябва.

# 991
Мхм, и добрият вкус е един и същ за всяка ситуация и при всякакви условия- техният.

Аз пък не разбирам защо да се пъна да показвам на някого, че това, което е харесал, е кич... И то без да ми се плаща за това! Joy
И аз не го разбирам.
Не разбирам и другото- напънът на някой да наложи своето виждане за вкус на останалия свят. Еднакво неразбираеми са ми и двата момента.

# 992
Чудесно!
А сега остава да си отговорим всички кое е "добър вкус".
Не сега, на стр 67, трябваше на първа.

# 993
Чудесно!
А сега остава да си отговорим всички кое е "добър вкус".
Не сега, на стр 67, трябваше на първа.

Е, като не е станало тогава таман е време да стане. Каква неестетична дума- "таман"!
И се прави с анкета, пусто.

# 994
Възпитава се вкус, така е, но дали е добър или не - няма критерии за това.
За някои хора стилен, човек с вкус може да е някоя фолк певица, а за друг - Райна Кабаиванска.
За някои стилен цвят може да е черният, но за други - да е като символ за траур.
И т.н.
Може да има някакви "норми" и "правила" в съчетанията на цветовете, материи, интериор и т.н., но когато човек има интерес може да прочете достатъчно и да постигне нещо сам.
Ако не иска да чете, се предлагат и такива услуги срещу заплащане - стилисти, интериорни дизайнери и т.н.
И пак не е сигурно, че дадена изгъзица, родена от нечий дизайнерски мозък няма да изглежда смешно или нелепо.
Тук идва и ролята вече на индивидуалния вкус, който е различен за всеки човек и всеки сам определя какво за него е красивото, и какво - кичът.

# 995
Стига бе, вкус не може да бъде "възпитан". Ако едно дете умира да се облича във всички възможни цветове, да се храни с ръце и да чете легнало по корем, вие може и да му наложите умерени пастелени тонове за дрехи, хранене с по сто прибора и четене с изправен гръб, но какво ще стане с него като порасне? После откъде идвали масовите убийци Laughing

Харесвам мярката във всичко. Излишествата ме покъртяват повече от канелените пръчки по масата на Силвити. И да, адмирирам я за желанието да изпипа декорацията. Вероятно това й дава нещо повече от радост за окото. За душевен мир да сте чували? Laughing

# 996
Dona, добрия вкус се възпитава.
Не съм съгласана, никак!
Със сестра ми имаме различни вкусове, нещата , които тя ккупува за дома си , аз не бих ги погледнала.
Същото наблюдавам и с децата ми - големият от много малък има усет към хубавато, а с малкия водя борба и редя кои с кои дрехи си утиват , е не става!
Раждаш се някакъв усет за естетика! Убедена съм!
Разбира се. Но можеш сам да го доразвиеш. Има хиляди списания за обзавеждане, например. Има специализирани телевизионни канали, има интернет. Вече можеш да надникнеш, дори виртуално, в различни домове, да видиш различен от твоя стил на живот. И ако имаш желание да черпиш идеи, които да обогатят твоя вкус.
Вкусът се възпитава, така е. Но и се открива с течение на времето. Като тийнове вкусовете ни са едни, после се доразвиват, улягат, сдобиваме се със собствен стил.

Стига бе, вкус не може да бъде "възпитан". Ако едно дете умира да се облича във всички възможни цветове...
Хехе! Че всяко момиченце на 4 годинки умира да е облечено в цикламено, лакирано в цикламено, да носи цигламени пръстенчета, обувчици! Когато си на 4 цикламеното е най-любимият цвят! Никакъв пастелен тон не мож` та трогна!  Grinning

# 997
За мен, да речем, не е стилно костюмирането за планински излет така, както не е стилно подреждането на масата като за кадър при ежедневно хранене с малки деца.
За всяка проява на стил си има и подходяща ситуация. Не че е "безстилно", "грозно" или "кичозно", просто не е подходящо, което го прави и напълно незадължително.
Servalan, на мен точно нелепо ми изглежда нещо, иначе стилно за дадена ситуация, в друга, коренно различна.
Често се сещам за взета под наем черна лимузина на сватба, която търкаше корем по калта в един нашенски панелен квартал. Беше на едно предаване. Лимузината може да е "стилна" но за там- определено бе нелепа. И в цялата ситуация нямаше стил.

Пастелните тонове и черното са любими за голямото ми дете, малкото умира за ярки шарении. Така са от бебета.

# 998
Веднага се сещам за някои домове на холивудски звезди, нагласени от дизайнер...

# 999

Хехе! Че всяко момиченце на 4 годинки умира да е облечено в цикламено, лакирано в цикламено, да носи цигламени пръстенчета, обувчици! Когато си на 4 цикламеното е най-любимият цвят! Никакъв пастелен тон не мож` та трогна!  Grinning
Mr. Green това е от няколко години, отскоро, примерно от създаването на Пайнер мюзик.
Впрочем, не си спомням в Разград да съм виждал дете в цикламено, но не претендирам да сме моден център.

# 1 000
Eстествено, че окото и добрият вкус се тренират, не ставайте смешни. И естествено, че всяко общество, цивилизация или както искате го наречете, има общоприети критерии за вкус, красота и естетика.

Смарти, чудна теория, само с едно слабо място- обикновено човек се развива, и това, което е правил и харесвал като дете не трае вечно. Иначе всички вратовръзки щяха да са със Спайдърмен например.

# 1 001

Хехе! Че всяко момиченце на 4 годинки умира да е облечено в цикламено, лакирано в цикламено, да носи цигламени пръстенчета, обувчици! Когато си на 4 цикламеното е най-любимият цвят! Никакъв пастелен тон не мож` та трогна!  Grinning
Mr. Green това е от няколко години, отскоро, примерно от създаването на Пайнер мюзик.
Joy Joy Joy
Съгласна.  Peace

# 1 002

Впрочем, не си спомням в Разград да съм виждал дете в цикламено, но не претендирам да сме моден център.
Нищо подобно, Вълчо, отдавна си е.  Mr. Green   Малките момиченца са малко като свраките - падат си по лъскавки и блестящи неща. Така се виждат като принцеси - а принцесите в книжките за принцеси винаги са розови!
Виж, рядко ще намериш майка, която ще удовлетвори изцяло желанията на малката си дъщеря за принцески стайлинг!  Grinning

# 1 003
Аха, и преди Пайнер не бяха модерни прическите тип "каска". Но това е друга тема, макар че може и да открием нещо общо между тази тупирана ужасия и лекьосаната, непрана с месеци покривка на някоя неССФ Laughing

# 1 004
И от появата на дрешки в цикламено. Защото едно време преобладаваха кафявото и черното.  
На дъщеря ми като малка беше позволено абсолютно всичко. Стисках зъби, минавайки през най-различни моди. Сега мога да кажа, че се облича съвсем стилно - в моя стил, разбира се Laughing

Общи условия

Активация на акаунт