Отговори
# 600
Мерси за паролата   bouquet
Ето снимки и на нашите покупки,не са всички,но по-голямата част от тях не сме ги снимали.http://aprilki2011.snimka.bg/children/emichka.577708
Малко сме се поуляли,но повечето неща са ни подарък.
На мен също ми записват тоновете на всеки преглед. Peace

Невеоятно сладки неща, направо се разтопих... А това комплектче с термометъра, ножичката и пр. от къде е(на коя фирма, цена) изглежда ми супер компактно!?

Останалото оставам да чета за следобяд, че отивам на изследвания!

Хубав ден на всички!  bouquet

# 601
PEMY, благодаря за изчерпателния отговор. Поне да знам какво ме чака днес  Laughing

sosmy, в обменната карта не пише нищо друго освен данните ми. Пълни глупости. Само в направлението е споменато в графата "Последни изследвания" за васерман и хив,че са отрицателни и са ми написали кръвната група. Това е. Но всички останали изследвания, когато ми взимаха кръв и урина, нищо няма. Аз и затова си ги исках,но така и не ми ги дадоха  #2gunfire

# 602
  • Свиленград
Здравейте, докато говорим за упойките искам да питам по запознатите от мен. Аз ще съм секцио, но с тази хрема се притеснявам.Това дали пречи за слагането на упойката?Как успях да се разболея точно сега.Дано бебчетата постоят още една седмица на топло, че да се пооправя.Ние сме разположени главично, но се съмнявам някой доктор да рискува с мен естествено раждане.Ох отивам пак да пия чайчета, че да се оправям вече.

# 603
vadada , аз предният път раждах с хрема и запушен нос- първо 6-7 часа контракции за нормално раждане, после ме срязаха по спешност, че бях и с пълна упойка- не съм имала проблеми. Все пак дано оздравееш докато дойде момента, че не е приятно. Тъпкаха ме с два антибиотика- веднъж заради секциото и втори път заради вирусната инфекция  Sad Важното е, че всичко завърши добре  Peace

# 604
Здравейте и от мен.Слушам ви как говорите за тези тонове , че ви ги записвали и т.н, на мен нищо не са ми записвали.Сега като отида на ЖК ще видя дали ще ми запише тоновете.
Аз да се похваля тази вечер спах и изобщо не съм ставала.Заспах около 12 и половина и станах към 9 и половина и съм много доволна.Единственото което и мен ме мъчи е ръцете.Просто полудявам вече.Искам да ми минава и да мога поне да се храня нормално  Sad За сега това е от мен коремчета.Отивам да си направя нещо за ядене , че моята бебка вече се бунтува много Simple Smile
Забравих  Laughing Дайте ми и на мен паролата за албума и искам да ме включите във групата във фейса.как да стане това?

# 605
Здравейте момичета!
Благодаря за отговорите! На мен миналата бременност не са ми правени записи, само на слушалка са слушани тонове (и разбира се и на ехографа). Тази бременност засега също само се слушат.
Нон стрес тест е запис на тонове за поне 20 минути.
Днес бях на Доплер. Успокоиха ме, че всичко е наред и бебчо върви добре, около 2500, сърдечна честота 125у/мин. Пак се е обърнал главично (явно бая шава, въпреки, че често се успива).

Остава ми да направя влагалищни секрет и да  питам за тия тонове - ще записваме ли, няма ли...

На мен не са ми правили тест за алергия, въпреки че имам сенна хрема. Само ми сложиха един Солу-медрол (кортикостероид) за всеки случай преди секциото. В интерес на истината - тестовете не са категорични, дори при негативен може да има алергична реакция. А от друга страна пък всеки един контакт, дори за тестуване, може да алергизира.
Затова, поне според мен, е най-важно, колко е печен анестезиологът. Така че -запознайте  се с анестезиолога, за да придобиете лични впечатления.

# 606
И за мен тази нощ беше тежка...събуждах се през час да ходя до тоалетната...ужас ooooh! Разбих си съня...и не стига, че само лягам-ставам, ами и вода ми се пие...след час хайде пак до WC-то..

И мен като ме гледа АГ-то на ехограф всеки път пуска да чуем тоновете, освен това и някакво кръвоснабдяване през пъпната връв. А на ЖК ме слушат с уреда за запис на тоновете, но както казах запис до сега сме правили само 1 път. По принцип може да се лежи както ти е удобно, не е необходимо само по гръб да си....особено за такива като мен, на които им става лошо и припадат като полежат 15-тина мин. за прегледа  Mr. Green

Сега на 18-ти съм на мерене и тонове пак и акушерката ми иска да й занеса амбулаторната си карта от GP-то...да, ама аз като го смених скоро и не си взех нищо от предната Confused Можело и празна такава да занеса, но сега изобщо не се сещам как процедирах предния път newsm78

Хайде, лек ден и до после Hug

# 607
  • София
Явно и други са като мен. мирта, а при теб и с тези другите болежки, леле леле  ooooh!
Много вкусна , и на теб съчувтсвам искрено. При мен пък болката започва от кръста. АГ-то ми препоръча и едно мазило - биофриз. На него пише,че е за травми и артритни болки. Мазах се малко и го спрях, имам чувството, че влошава положението. Явно трябва да се примирим със състоянието си и да чакаме. А само като видя какво е слънчице навън, ми ида да заплача, че не мога да изляза на разходка.

# 608
Нарина, купуваш си нова амбулаторна карта и отиваш при Джипито. Той ти попълва данните и се слага печат на регистратурата. Преди 2 години поне беше така.

# 609
За амбулаторната карта (картон) и сега е така - аз направих това упражнение преди 2-3 седмици Simple Smile
само печт на регистратура не помня да съм получавала ... ама някакъв номер трябвада й се сложи - това май е най-важното - слага го личния ти.

# 610
  • В Голямото село
Здравейте и от мен! Не съм писала тук от цяла вечност, месеци направо Simple Smile Но пък се старая да ви чета редовно... Просто нямам време да пиша редовно, пък и няма какво толкова да пиша като че ли... Вълненията ми с тази бременност не са чак толкова много Mr. Green
Та да се отчета за момента - вече съм говорила с лекарски екип за секцио в Тина Киркова, но още нямам определена дата. Оттам ми казаха, че задължително ще ми искат като постъпвам, да им нося освен обменната карта, и записите на тоновете на бебето, които се правели в деветия месец всяка седмица. С първата ми бременност нищо такова не ми искаха, та сега се чудя дали в ЖК ще ми ги правят, ще питам следващия път. Иначе ми откриха някакви бактерии в урината и сега гинеколожката ми изписа Зинат, но утре ще ходя при друг лекар за второ мнение, а и ще пусна и второ изследване в друга лаборатория, че да съм сигурна. Иначе бебо си е добре, доста едричък върви, ще го видим какви рекорди ще постави Simple Smile
Единственото кофти ми е, че киселините са зверски и ме морят ужасно. Каквото и да хапна, бликват, направо полудявам. Иначе направо ме е срам да си призная, че нито багажа за родилното не ми е готов, нито сме купили нещо за бебо. Тепърва ще купуваме количка и легълце... Като гледам вие как сте се подготвили и взех да се притеснявам че съм до никъде Wink

# 611
добър ден искам да попитам горе долу какво ще ми трябва за болницата  bouquet

# 612
Здравейте и от мен! Не съм писала тук от цяла вечност, месеци направо Simple Smile Но пък се старая да ви чета редовно... Просто нямам време да пиша редовно, пък и няма какво толкова да пиша като че ли... Вълненията ми с тази бременност не са чак толкова много Mr. Green
Та да се отчета за момента - вече съм говорила с лекарски екип за секцио в Тина Киркова, но още нямам определена дата. Оттам ми казаха, че задължително ще ми искат като постъпвам, да им нося освен обменната карта, и записите на тоновете на бебето, които се правели в деветия месец всяка седмица. С първата ми бременност нищо такова не ми искаха, та сега се чудя дали в ЖК ще ми ги правят, ще питам следващия път. Иначе ми откриха някакви бактерии в урината и сега гинеколожката ми изписа Зинат, но утре ще ходя при друг лекар за второ мнение, а и ще пусна и второ изследване в друга лаборатория, че да съм сигурна. Иначе бебо си е добре, доста едричък върви, ще го видим какви рекорди ще постави Simple Smile
Единственото кофти ми е, че киселините са зверски и ме морят ужасно. Каквото и да хапна, бликват, направо полудявам. Иначе направо ме е срам да си призная, че нито багажа за родилното не ми е готов, нито сме купили нещо за бебо. Тепърва ще купуваме количка и легълце... Като гледам вие как сте се подготвили и взех да се притеснявам че съм до никъде Wink

мила и ние още нищо не сме купували понеже свекърва ми и ММ все ми  казват че придварително нищо не се купува и ще изчакаме  още малко  Simple Smile Simple Smile така че не се притеснявай Wink Wink

# 613
mirelka_123456 понякога много зависи от болницата, в която ще раждаш. Ако можеш търси инфо направо от тях - дни на отворените врати, техен сайт или тема във форума специално затази болница.

Принципно най-важното за 3те документа - лична карта, обменна карта, направление за хоспитализация.
Следват малко лични вещи - козметика за теб (малко) и лигнин/превръзки за родилки; прибори за хранене, малко опакована храна за след раждането и вода.
За бебето - памперси и мокри кърпи.

Има и още, но това е най-важното.... поне в моя списък ...

из нета има няколко добри списъка от които аз си направих компилация Simple Smile

# 614
  • Пловдив
добър ден искам да попитам горе долу какво ще ми трябва за болницата  bouquet
бих те посъветвала да се обадиш да попиташ в болницата, която си избрала - навсякъде списъците са доста различни, но наистина повечето са документи , личнви принадлежности на родилката и памперси за бебето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт