Отговори
# 585
  • Свиленград
Ленито досега са ми правили три пъти запис на тоновете. По 20мин на бебе, но точно тогава решаваме да мърдаме и всичко се проточва по-дълго.За мен това лежане по гръб е голямо изпитание.
brown_eyes мисля че тестът за упойките е като това да ти тестват дали имаш алергия към някой антибиотик, но не съм много сигурна.

# 586
  • София
Здравейте мами,
Тези нощи са направо ужасни. Повечето си имате някакви болежки, но мен най ме мъчи този сърбеж. Киселините, подуването, хемороидите се издържат за сега, но това чесане ме подлудява   #Crazy
Вече искам да родя и да се свърши тази мъка. То тежи, изморявам се от всичко. И съм страшно кисела!!!! Признаци, обаче няма. И корема си ми е на високо, според мен.
Тази седмица и аз мисля да поизпера дрешките и да ги изгладя, но честно казано с нищо не ми се занимава. Нещо съм се сдухала, а и започва да ме хваща шубе. Миналата седмица док. каза, че ако бебето стане големичко, ще ме режат, че съм била по-тесничка. Тогава беше 2850гр. В сряда пак ще ходя.
Ще опитам пак да легна, дано не си сваля кожата. Чак си поплаках от безпомощност със сърбежа  Cry
Мирта, за хемороидите пробвай с Прокто гливенол. На мен ми помогна. Не изчезнаха, но поне не болят така.
Между другото и аз от 3-4 дни усещам нещо като пробождане или парене много ниско долу. Дори вчера усещах как си върти главата. Бих казала, че е болезнено и неприятно, но не знам дали е признак за нещо   newsm78

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 04:58 от elradi

# 587
Добро утро на всички ранобудни по принуда...докато не съм забравила,което често ми се случва напоследък,на 18.03 има лекции за кърменето-Кърмене след вагинално раждане и след секцио
Място на провеждане: гр. Благоевград, хотел "Алфа", ул. "Кукуш", № 7
Час: 10:00
Лекцията в този специален женски месец ще представи възможностите за упражняването на едно уникално за жените действие - кърменето, като поговорим за очакванията, които родилката може да има в зависимост от начина на раждане на бебето. Ще обсъдим и усещанията след раждането, първите действия, които трябва да се предприемат, за да може кърменето да е успешно, както и за положителните физически и психически последствия от кърменето след раждането.
Модератори на лекцията ще са Ваня Якимова и Биляна Тодорова, доброволни консултанти по кърмене към Националната асоциация "Подкрепа за кърмене".
Кърмене - въпроси и решения
Място на провеждане: гр. Благоевград, хотел "Алфа", ул. "Кукуш", № 7
Час: 11:00
Чакаме ви отново на традиционната кърмаческа среща "Кърмене - въпроси и решения" Simple Smile Тук можете да споделите радости и неволи, които срещате в кърмаческия си път! Добре дошли!
Модератори на срещата ще са Биляна Тодорова и Ваня Якимова, сертифицирани доброволни консултанти по кърмене към НАПК.
Начало на кърменето и първите седмици с бебето
Място на провеждане: София, Ориндж Център, ул. "Граф Игнатиев" 18, Еспресо бар - последен етаж
Час: 17:30
Радваме се да ви съобщим, че подновяваме лекциите в София. Започваме с "Начало на кърменето и първите седмици с бебето". Лекторите са добре познати - д-р Анета Попиванова и Христина Янева - Хедра. Ще можете да участвате и в демонстрации с практическа насоченост.

Татковците са добре дошли, каки и батковци - също Simple Smile Заповядайте!
Повече подробности: http://www.facebook.com/event.php?eid
Развитие на детето до 1 година и влияние на кърменето
Място на провеждане: Варна, АГ болница, Заседателна зала
Час: 17:30
Лектор - д-р Ружа Панчева

# 588
Добро утро милички Hug
ноща беше неспокойна ,вечерта беше с пронизващи болки от долу  ooooh!,краката подути след 2 часа права в кухнята  Cry,сутринта се събудих с болки в главата  Mr. Green,е повече здраве му кажи  Wink,поне спретнах на бързо една баница ,че детето да има какво да закусва Laughing.
утре и аз мисля да отида на лекар да видим ,колко сме пораснали newsm78,от 24 март,вече съм всяка седмица на преглед Heart Eyes.
времето е чудесно ,но аз пак ще го гледам от прозореца Sick,вече нямам търпение да раждам ,че и кръст и гръб и гъз  Mr. Greenвсичко ме боли Heart Eyes.
пожелавам ви един прекрасен слънчев ден  Hug.

# 589
Здравейте,
По повод тестуването за епидуралната упойка-и аз попитах няколко пъти, но явно на всички не ни е ясно-аз днес съм на това въпросно тестуване и по телефона разпитах вчера анестезиолога-всъщност това е взимане наминиатурни части от кожицата на ръката-същия тест се прави и за алергий и така нататък-не се прави на гладно, само ако ръцете не трябва да са намазани с никакъв крим или лосион..тжова е цудото-надявам се да не е болезнено-че мразя игли и всякакмви такива екстри,после ще ви разкажа.
За запис на тоновете-след 36-та седмица се правят всяка седмица-и аз съм днес на запис, а като зараждаме-в предродилна зала са включено нон-стоп-поне при мен беше така.
Засега лек и спокоен ден от мен-навън времето е страхотно-поразходете се-нали знаете  колко спомага движението за по-лесното раждане!!! Simple Smile

# 590
Лейди1, доктора ми е Камен Кръшков в Селена, но има и друг кабинет. Адмирации към него. Сега ще е в отпуска от 18-28.03 и ще стискам яко, даже на бебка само и обяснявам как трябва да изчакаме доктора да се прибере отпочинал Mr. Green.

Браун Айс
, аз мога да ти обясня какво представлява тестуването. Правили са ми го няколко пъти, защото имам проблеми с лекартсвата от дете. Елементарно е - отиваш и ти драскат едни чертички на ръката, номерират всяка чертичка и капват на нея различните видове медикаменти. Изчакваш 30-40 мин. и после отчитат къде има подуване/зачервяване, съответно алергия и къде не. Драскат го на едно листче и те пращат да си ходиш. По принцип за раждане е необходимо да се тестуват трите групи медикаменти - упойки, обезболяващи и адтибиотици. Това, което мен ме възмути е цената - 60 лв Shocked, а преди година и половина беше под 15 лв. Кожния диспансер не бил подписал договор със Зравната каса. Много се ядосах, от къде на къде - за хора като мен, със страхотни алергии, които правят и шокове и при които даже тестуването не е гаранция, защото организма ми реагира различно в различните моменти на количествата и комбинациите от лекарства - според мен тези тестувания трябва да са абсолютно безплатни, да не говорим, че доколкото знам в цял свят те тестуват непосредствено преди манипулацията, за да видят в този момент как ще ти реагира организма.

Поне нещо хубаво - аз си чакам техника и ще ни слагат новите осветителни тела newsm44.

# 591
Мили коремчета, пишете за всякакви болежки, но на някой да му се е случавало да има прищипан седалищен нерв. Просто умирам от пронизваща болка - когато вървя, когато си лягам, когато ставам от леглото, дори когато се обръщам от едната страна на другата. И така съм от 10 дни + ремонта много ми се събра и ме хвана истерията. Днес, след като се подредихме, поне се успокоих. Но болката не минава. Пия нош-па, само това ми даде АГ-то, другите лекарства се отразявали на бебето. Как ще издържа така до края, не знам. Чувствам се безпомощна и затворник вкъщи. Да не говорим в това хубаво време как ми се излиза. Но повече от 100 метра не мога да направя.
На запис на тоновете съм тази седмица.  

Аз също съм с прищипан нерв може би вече 2-3 седмици. При мен е вляво, започва от срамната кост дори едната устна е подута. Тътрех си левия крак при вървене, едва спях в началото. Моята лекарка каза, че докато не родя няма да се оправя. Нещото, което ме облекчава е една възглавница между краката, с която спя или лежа. Дано ти помогне и теб!

# 592
brown_eyes В обменната карта не са ли ти отбелязани данните от изследванията нали това и е целта освен другите неща като размерите на бебчо и твоите кг. Не знам не съм виждала обменна карта до сега, но предполагам, че това пише в нея.
По повод на записа на тоновете - при тази ми бременност доктора само на ехото ме гледа и си казва "добра сърдечна дейност". С предишната бременност си пожелах направление за запис отидох в болницата с него и ми направиха такъв в 37г.с. След това май на следващата седмица като ме приеха за операцията. Сега може би пак към 37 седмица ще ми направят, но този път може да е при АГ-то, че сега май има апаратурата. А може и още утре, че ще ми вземат секрети и ще ми дават направлението за хоспитализация.
На мен ми правиха тест единствено в болницата. На 30 юли вечерта - понеже бях планувана за следващият ден за секцио - казаха да не се храня след 22 часа и да не пия вода след 5 сутринта. В 6 часа на 31 юли сестрата ни събуди измери ни температурата, каза да се изкъпем, който желае разбира се  Joy  и да отидем при нея да ни направи проби, че после не трябвало да се мие и мокри ръката. Та тестването се състоеше в три леки драсвания с игла по вътрешната страна на ръката по близо до свивката на лакътя и както е написала PEMY капват по една капка от различни неща. И това е после те гледат дали има зачервяване и ако има на коя проба е реагирал организма. След 2-3 дни изчезват резките, все едно си се одраскал в шубраци.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 09:37 от sosmy

# 593
Добро утро, коремчета!  Hug

Чета ви, но не съм писала, тъй като няма нищо ново и интересно около нас с бебо! Simple Smile

Добре дошла на мама ЕмиЧка!   bouquet

Гледам говорите си за упойките - "за" или "против" сте? Аз първия път раждах с епидурална и сега пак мисля така. Една позната като чу, започна да ме разубеждава. Знам какви рискове крие неправилното поставяне, но в нашето АГ се води, че анестезиолозите са добри и до сега не съм чувала за гафове.... Rolling Eyes

Аз съм на никъде с прането... Embarassed все отлагам, но утре мисля да се заема. Някак си ме е страх да не предизвикам дявола... Twisted Evil Още не ми е готов изцяло и багажа за родилното.

Някои момичета са писали, че им е трудно да лежат по гръб докато правят запис на тоновете - не ви ли дават да лежите на една страна? Аз като ходих сестрата беше много внимателна и ме пита на коя страна ми е по-удобно. Като закачи апарата ми помогна да се обърна и така. Не си представям 30 мин по гръб - направо не мога да дишам...

# 594
Добре дошла на новата мама Tada като гледам групата на Априлки най-многобройна Joy
Имам една молба може ли кратко разяснение как се прави албумче на ЛС да не спамим тук-благодаря предварително Hug
Утре съм на консултация и нямам търпение- тонове, ехограф, обсъждане на раждането най-вероятно ще ми назначат и среща с кардиолога /спираме ли ги тея лекарства за кръвно или не/, анестезиолог, секрет абе тежка среща.
Тази нощ съм спала като пън едвам се събудих в 9, че момата /да видим утре дали е още мома/ като се заразхожда и в апартамента под нас двама юнаци се гонеха направо се събудих с усещането, че бебето тича и се чува Joy
Отивам на козметик и после ще направя албумчето. Поръчахме легло, чаршафи и вана на наши познати с детски магазин другата сряда ще ги доставят.
За тоновете от 28 седмица ми правят записи лежане по 20-30 минути като всеки път ме питат как ми е удобно да легна-невиждам причина да е само по-гръб. Ритъмът на записите е консултация със зепис и след две седмици /ориентировъчно/ само запис.
Слънчев ден  newsm57  animal037

# 595
Благодаря ви за похвалите, макар да не е нищо кой знае какво  Hug

за тоновете - аз питах доктора, той каза, че като ме гледа на ехографа и пуска сърдечния ритъм - това са тоновете. На мен ми се струва малко, само за 10-20 сек. го прави. Иначе не ме вика за друг запис, а само каза, че ако пренося, тогава всеки ден се ходи на запис. Малко ми се вижда, че накрая претупва нещата, но каквото каже, това ще правя....
Дал ми е документите за болницата. Следващия ми преглед е чак на 30 и той каза, че ако почна да раждам, направо да ходя в болницата. Абе дано всичко да мине наред...

Днес по новините казаха, че имало бум на новородени бебета  smile3501

# 596
Здравейте, момичета   bouquet

Добре дошла на Емичка! И лека и безпроблемна бременност до края на още една мама-герой  smile3501

Това с лекцията за Началото на кърменето и първи дни с бебето в Софийския Ориндж ми хареса. Ако има желаещи, ще се радвам да се организираме Simple Smile

Ленито, на мен също ми казаха, че от 36та седмица започваме да слушаме тоновете.

И аз от време на време имам проблем със седалищния нерв, ставане, сядане, анвеждане е проблем, ходенето болезнено, но не се случва често и дори скоро не си е показвал рогцата Simple Smile

Нямам отоци, дори ми казаха, че не съм мръднала в лице, но от около седмица си чувствам краката супер слаби и изморени, не че ме спира това да шаря напред-назад, но като седна/полегна и ги чувствам изморени, дори и рано сутрин Simple Smile

ММ се е стресирал нещо - сънувал, че раждам в 33та седмица, а аз съм 33+ и се опитах да го убедя, че съм вън от опасност  Laughing

Натали, страхотни са нещата, особено постелката, направена с много любов Simple Smile

# 597
Сега бях на консултация, даде ми болничния и от утре съм официално почивка Simple Smile Накрая, след като се разбра, че всичко е наред и с бебето и с мен, спомена, че можело бебето да се роди към 4кг. И аз като се шашнах, все едно знам какво е да родиш 4 кг....Сега стоя и ми е едно тъпо и смотано, и ми се реве, ама не ме питайте защо.
На запис на тонове ще ходя от следващата седмица.
Целувки на всички.

# 598
Забравих да ви кажа!

В петък в Sky City отваря врати нов магазин на КОМСЕД и до неделя ще има 50% намаление!

# 599
Лейди Диди - президент!  newsm44 newsm10 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт