Отговори
# 435
добър вечер да попитам какви са признаците за падане на тапата и какво значи това Thinking Thinking Thinking
Тапата е слуз в шийката на матката,която се образува в края на трети лунарен месец и служи като запушалка.Предпазва от проникване на болестотворни микроорганизми в матката и така защитава бебето.Тази слуз може да бъде прозрачна,жълтеникава,но най-често е розова или червеникаво-кръвениста.Може да има кръвенисти жилки в нея.Падането и е предвестник  за започващо разкритие и родов процес.Като количество е повече от една шепа и може да изпада на порции по малко или наведнъж.

Пете, днес пак те мислих цял ден, и незнам защо-въпреки,че не я познавам, мислих и за сестра ти-положително,разбира се.
Целувки,за което!    bouquet

# 436
добър вечер да попитам какви са признаците за падане на тапата и какво значи това Thinking Thinking Thinking
Тапата е слуз в шийката на матката,която се образува в края на трети лунарен месец и служи като запушалка.Предпазва от проникване на болестотворни микроорганизми в матката и така защитава бебето.Тази слуз може да бъде прозрачна,жълтеникава,но най-често е розова или червеникаво-кръвениста.Може да има кръвенисти жилки в нея.Падането и е предвестник  за започващо разкритие и родов процес.Като количество е повече от една шепа и може да изпада на порции по малко или наведнъж.

Пете, днес пак те мислих цял ден, и незнам защо-въпреки,че не я познавам, мислих и за сестра ти-положително,разбира се.
Целувки,за което!    bouquet
леле колко страшно ми звучиии #Crazy #Crazy #Crazy а боли ли

# 437
Не.
И не е страшно, само леееекинко смятам да се ориентирам към събиране на багажа.

# 438
  • Бургас/Пз
Ох, не мога да ви изчета! Днес сме били само за два часа в къщи за следобедния сън и през другото време навън. Ходихме на плажа и морето и топлото време ми се отразиха много зареждащо! Децата поиграха, аз се порадвах на слънцето, изобщо идилия!

Анда, стискам палци всичко да е наред! Аз първият път изкарах 10дни без тапа и ми казаха, че трябва да пия много течности и да внимавам бельото винаги да е много чисто и дори по два пъти на ден го сменях, за да се предотвати някаква инфекция! Падането на тапата не е причина да те приемат в болница и да ти предизвикат раждането например, както смятат някой лекари  Twisted Evil

Петее, добре че се разписа, че голямо мислене те мислих!   Hug

Честит празник и на всички празнуващи днес!! А догодина дай боже и ние да празнуваме! Mr. Green

# 439
Здравейте майчета  Hug,
и аз не мога да спя нощно време ,пък и ставам по 4-5 пъти.Бебо се върти и шава постоянно,вече е много ниско и днес като бяхме на разходка трябваше да спираме многократно,защото просто не можех да вървя като се размърда.Моментално ми се допишква а като отида до тоалетна 2-3 капки. Laughing
Днес таткото ни е именник и сега приготвям лека почерпка.
А пък моят син днес си е наумил че след 10 деня бебо ще излиза ShockedАз му казвам че до 10  има време ,но той си знае неговата ,затова утре ще си приготвям багажа за болницата!Когато бях бременна с него термина ми беше на 19 декември,но сестра ми като каза ,не на 7 декември ще се роди,защото имала рожден ден тогава!И Жорката на 7 се роди Laughing Та за това ще взема да се стегна за евентуална изненада!
Целувки на всички!

# 440
Мирелка вече са ти отговорили,но и аз да кажа.Падането на тапата хич не боли.Усещането е като потичане на по-голямо количество течение от влагалището.
А някой беше писал,че се е запасил с капки Инфакол против колики.Хич не са добри и мноооого запичат бебетата.Казвам го от наблюдение на племеницата и сега като чета вече родилите януарки,февруарки и мартенки 90% са на същото мнение!

# 441
Big_mamma Едно голямо Благодаря за твоите рецепти.Прекланям се пред такива икономични кулинарки  Wink Много ми харесаха и ми се получиха и тортата и сладкиша но и аз ги правих в двойни дози,че то цялата рода ги харесаха и ме караха да ги правя.Още веднъж много ти Благодаря и да те помоля ако имаш още такива икономични рецепти да ги кажеш.   bouquet  newsm51  Hug

# 442
Честит имен ден на всички празнуващи днес   bouquet!

Петя, хубаво е че всичко е наред при вас и вече приключвате с ремонтите Hug

Аз доколкото си спомням предния път родих 1-2 дена след като ми падна тапата, която падна на части, не наведнъж  Simple Smile

Анда  Hug

bvl, аз си купих слинг с халки, но още не съм го пробвала, така че не мога да ти дам отзиви. Поръчахме ги заедно със сестра ми през интернет, ето от този сайт: http://www.zilana.com/carrier.html Иначе предния път имах един, но не ми беше удобен нито на мен, нито на бебето, само че не мога да се сетя каква марка беше, че да пусна картинка как изглеждаше  Blush

# 443
  • Бургас/Пз
Като се роди Калоян си направих труда да се поровя за повечето препарати за колики и ето какво бях открила. Не знам как да го сложа в отделен файл, ако някой може , ако иска да го копира и да го сложи на първа страница!

Повечето антиколикови препарати са на основата на simethicone и като цяло имат еднакво действие. Това са общоизвестните и най-често използвани ИНФАКОЛ, ЕСПУМИЗАН, СААБ СИМПЛЕКС ЛЕФАКС.

Капките БИО ГАЯ са пробиотици и съдържат живи бактерии ЛАКТОБАЦИЛИКУС

Капките КОЛИЕФ -  съдържат ензима ЛАКТАЗА и глицерин

За Дентинокс колик дропс не съм сигурна какво им е точно съдържанието, мисля че е dimeticone, но тях все още ги няма май на българския пазар. На същият производител са и Карминативум Бебинос - Капки против колики /Carminativum Babynos Colic Drops/ - съдържат копър, лайка, кориандър.

Чайове на основата на анасон и копър /Бебезан, Хип или от билковата аптека/ също могат да помагат, както и мехлемчетата за мазане на коремчето БЕЙБИНОС и МЕДИКЛАЙН БЕБЕ ГЕЛ ПРОТИВ КОЛИКИ.

Не съм ги пробвала естествено всички, но по мои наблюдения, ако не помага някое от тези например които съдържат Симетикон, по-добре е вместо да се сменя с някое от същата група, по-добре да се пробва друго, което е със съвсем различна съставка. /Например вместо Инфакола да се сменя с Лефакс, по-добре, да се смени с Био гая/

Дано да съм ви била полезна!

# 444
Вече си имам момченце в стаята при мен. Ама толкова е мъничък, не е истина. Като гледах Борко на Мони , изглеждаше по-голям, ама те и фотоапаратите лъжат.
Днес тати го видя за първи път, кака и баба също. Абеее.кукла.

Вече имам и ел. стерилизатор. Живи и здрави, нещата влизат постепенно в ритъм.
Тук е голяма жега - 32 градуса е. Ужас.

Дръжте бебчетата във фурничките още малко. То не остана вече.
Гушки на всички!

# 445
Big_mamma Едно голямо Благодаря за твоите рецепти.Прекланям се пред такива икономични кулинарки  Wink Много ми харесаха и ми се получиха и тортата и сладкиша но и аз ги правих в двойни дози,че то цялата рода ги харесаха и ме караха да ги правя.Още веднъж много ти Благодаря и да те помоля ако имаш още такива икономични рецепти да ги кажеш.   bouquet  newsm51  Hug
bowuu bowuu bowuu
ААА много се радвам,че ти допаднаха и на другите мами.По принцип само такива рецепти използвам.Без много време да отнема и финанси също.Човек се приспособява.Ще слагам на първа страница,когато имам време от нашето меню.
Петя не съм се притеснила за тебе,защото писа че участваш активно в ремонта,само помислих че в старанието си прерязала кабел за интернет. Mr. GreenОбаче почти познах.Да те питам и други мами от района къде можем да поръчаме торта Зоро?Или Спайдермен?С фигурки.Днес обиколихме 3 сладкарници и нищо.Не бяха в района .
А това за хубавата новина не постъпваш правилно.Как така ще ни държиш в напрежение една седмица? Crossing ArmsПризнавай си веднага! Hug

LadyDiDi аз технически го правя,но нещо не се получава,ще пробвам пак,май тази нощ ще е безсънна отново.
Никой не каза какво правите с ръцете си.Аз днес цял ден съм така,щом ги дигна по-високо от дупето си и се започва,хем боли,хем сърби,най-вече пръстите.С първите две бременности нямах такива оплаквания,с Джо продължиха и след раждането,не бяха така болезнени обаче,но ми създаваха проблеми с грижите около детето,имаше моменти когато трябва да го взема а не мога.Моята АГ тогава ми обясни че процеса на възстановяването е до 6 месеца,на всеки е различно,но моя беше продължил повече и от това.Имах проблеми не само с ръцете но и с краката.На моменти отказваха да ме слушат.Сега с краката съм добре и се надявам така ще си остане.Но тез ръце ще ме довършат.
При първото раждане, когато падназапушалка скоро след това изтекоха и водите и родих същия ден.При другите две раждания не видях запушалка а за учудване на докторите нямах и води.
Много се смеех тази вечер и да ви разкажа за лека нощ.Баткото Джо какви проблеми си има.Прибира ме се с трамвай тази вечер.Обикновенно винаги когато пътуваме с трамвай му идват все такива мисли.И понеже ги споделя на висок глас та правиме смях на всички пътници.Преди два-три месеца пътувах ме с влак и в купето имаше една девойка Магдалена.Много хубаво момиче,студентка в София,но по-подходяща за батко Дидо,който днес навърши 20.През цялото време Джо си комуникираше с момичето.Даже когато пристигнахме той искаше да я води в къщи.После големия син се смееше,че Джо мисли за батко си.И така Джо не забрави тази девойка и днес като се сети в трамвая,че след като не може да покани Магдалена в къщи/защото не си разменихме телефони или нещо,всеки си тръгна по пътя/ как ще си намери жена,защото не бил харесвал никое друго момиче. Joy
Айде момичета,лека ви нощ от мен!  bouquet

# 446
Забравих да попитам.Не ми стана ясно за Щъркелчета.Има един голям списък,всеки може да се запише?И от там можеш да избереш когото искаш?И ако информацията се разменя на ЛС,защо при някои има изписани телефони?

# 447
Маминка, честит ти мъж в стаята  smile3525 Няма да спиш сама тази нощ  Heart Eyes

Ани, мерси за изчерпателното инфо  Hug

Биг мама, ама много е мъдър този Джо  Joy за албума утре пак ще опитаме... а за щъркелчетата - които е решил си е написал телефона, но да не забравяме, че всеки има публичен достъп до този списък  Naughty

Тотовен, стягай багажа, очевидно имате екстрасенси в къщата  hahaha

Пожелавам ви лека и спокойна нощ - без контракции и буйстващи бебета, без падане на запушалки и всякакви други изтичащи неща по никое време (и докато пиша това едно малко дупе се отърква леко болезнено от вътрешната страна на коремната ми стена  Laughing). Аз се отеглям в покоите си да наваксам недостатъчния сън от 4 часа от предната нощ  smile3507

Погалете извънземните сладурковци в коремчетата  Hug

# 448
Като се роди Калоян си направих труда да се поровя за повечето препарати за колики и ето какво бях открила. Не знам как да го сложа в отделен файл, ако някой може , ако иска да го копира и да го сложи на първа страница!

Повечето антиколикови препарати са на основата на simethicone и като цяло имат еднакво действие. Това са общоизвестните и най-често използвани ИНФАКОЛ, ЕСПУМИЗАН, СААБ СИМПЛЕКС ЛЕФАКС.

Капките БИО ГАЯ са пробиотици и съдържат живи бактерии ЛАКТОБАЦИЛИКУС

Капките КОЛИЕФ -  съдържат ензима ЛАКТАЗА и глицерин

За Дентинокс колик дропс не съм сигурна какво им е точно съдържанието, мисля че е dimeticone, но тях все още ги няма май на българския пазар. На същият производител са и Карминативум Бебинос - Капки против колики /Carminativum Babynos Colic Drops/ - съдържат копър, лайка, кориандър.

Чайове на основата на анасон и копър /Бебезан, Хип или от билковата аптека/ също могат да помагат, както и мехлемчетата за мазане на коремчето БЕЙБИНОС и МЕДИКЛАЙН БЕБЕ ГЕЛ ПРОТИВ КОЛИКИ.

Не съм ги пробвала естествено всички, но по мои наблюдения, ако не помага някое от тези например които съдържат Симетикон, по-добре е вместо да се сменя с някое от същата група, по-добре да се пробва друго, което е със съвсем различна съставка. /Например вместо Инфакола да се сменя с Лефакс, по-добре, да се смени с Био гая/

Дано да съм ви била полезна!

bouquet  bouquet  bouquet

# 449
  • sofia
ani_d, много ценно това с капките против колики.  bouquet Чета за капки Ентерокид - някакво инфо за тях?

Maminka66, много се радвам, че вече си имаш компания в стаята. Вече си се убедила какви прекрасни младежи се раждат на 7 март. Аз съм пристрастна, защото и моя син е роден на тази дата. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт