Отговори
# 570
ЕмиЧка,добре дошла много са красиви покупките със здраве да си ги носите  Hug                     Натали много е красиво това което си направила и легълцето и дрешките също   bouquet       Е.Дамянова и вашите покупки са много красиви със здраве да си ги носи бебчо  newsm30 Айде лека,мека и спокойна и да слушкате  smile3534 Целувки и прегрътки за всички  Hug   love001

# 571
Добре дошли на новите мами Simple Smile
На мен от миналата седмица ми записват тоновете на бебетата и ми казаха ,че до датата на секциото ще е така всяка седмица.Слагат ти два колана на корема ,на тях има някакъв уред ,който е включен в един принтер.На всяко бебе ми записваха по 20 минути тонове.Варираха от 120 до 160 удара в мин,а като включиха втората бебка ,имаше и моменти когато се разбунтува бебето -до 180....доктора погледна кардиограмите и каза ,че са добре.Аз обаче да си проверя и цяла вечер чета дали е нормално да достигат до 180 тоновете на бебето.Нормално било,дори и до 200 стигали.....лошо било ,ако падат под 120 ....Имам и дата за секциото-05.04...дано всичко да е 6 до датата Simple Smile

# 572
Здравейте и от мен,

Добре дошли на новите мами Simple Smile

Относно тоновете - някой може ли да  ми каже каква е разликата между запис на тонове и Non stress test ? Според мен разликата е в сумата, която ти вземат за едното и другото.....
Аз доколкото разбрах запис на тонове трябва да се прави всяка седмица след влизане  в деветия месец ( даже единия лекар, при който ходя иска да ги правим два пъти в седмицата), но те не се поемат от здравната каса и трябва да си ги плаща човек.
Иначе на мен досега са ми правили 2 пъти и отсега нататък ми казаха всяка седмица...

# 573
Ленито на мен вече 5 пъти ми записват тоновете,минимум за по 30 минути. Dru4ka подробно е написала как.
Добре дошла на новата маминка ЕмиЧка,,приемаме те с отворени обятия Hug

# 574
Запис на тоновете (неуспешен, че бебето много мърдаше) ми правиха докато бях в болницата януари. След това по- спешност ходих с болки през февруари, тогава ме държаха около 30 мин.(тогава се оказа, че бебето  ми притиска уретера и за тоба ме боли). Иначе слушаме сърчицето на ехографа.

# 575
Здравейте, мами ! исках по случай рожденния ми ден на 13-ти да ви постна торта, но не ми се получи и много се ядосах...как ги качвате тея снимки ?
 много отдавна не съм се включвала да пиша във форума , но успях да прочета последните две странички ....
Добре дошли на новите мами от тази и от мин седмица !  Hug  ще видите колко е хубаво да се общува с други мами.
това за тоновете под 120 е хубаво да го знаем, защото непланувано секцио се прави и заради отслабване тоновете на бебето, а както знаем-  здравна каса  плаща повече за операция !!!
 Досега на ЖК само веднъж ми записаха тоновете, но скоро влизам в девети и ще си искам по -често Sunglasses
Натали, постелката е страшна, коментирах я във фейсбука
Слънчево време и приятни разходки желая на всички, а на варненските мами -утре за срещата в Мол Варна 9.30 -10 часа пред Капела -да не забравите ! Party

# 576
ЗА бургаските мамита:
В петък, 18 март, със съдействието на едно от училищата за бременни(МАМИ) се организира среща, на която ще дискутираме всичко за кърменето. Всяка мама, бъдеща и настояща, е добре дошла, ще може да зададе своите въпроси, да потърси помощ или подкрепа.   
Срещата е в бар "Нико", ул. "Райна Княгиня" 14 (намира се до кафе "Хаваи", бившият "Гролш") от 10-12ч.
Акушерката при докторката ми води лекции на тема кърмене.

# 577
Ленито, и на мен тонове никога не ми е записвал моя доктор, но аз го дължа на това, че ходя в частна клиника и той ме гледа само на 4д-то, който има няколко режима на работа и всеки път пуска и гледа сърчицето как работи - удари, клапи, помпане и изпомпване/в различни цветове/, даже миналия път гледаше май някаква пропускливост на пъпната връв - да си призная честно не разбирам точно, но му имам огромно доверие. Освен това в Пловдив се води кажи-речи най-големия спец що се отнася до ехографии.

Аз друго исках да попитам - който е ходил на тестуване за раждане, т.е. упойки, обезболяващи и антибиотици - как стои въпроса в другите градове - взеха ли ви пари и колко?

Уасаги, аз също имам ужасни болки с тазобедрените стави и съм със Спирт Анестезол, обезболява поне докато заспя, според доктора е "мижи да те лъжем", но малко от малко е по-добре с него. Пробвай - мажеш на мястото и ти поизтръпва - странно е усещането, но не е гадно.

За съжаление са ми изолирали някакви гъби и ще мажа някакъм крем, освен това ми е нисък хемоглобина и започвам и желязо до секциото. За капак ми сервираха, че има проблем с доставката на количката ни и утре ще вървя да се разправям Crossing Arms. Тази вечер поне съм въоръжена с Талцит и се надявам да поспя, че снощи не ми се събраха и два часа, а днес от нерви и като се прибрах не можах да мигна.

# 578
  • Сопот, Пловдив
Досега мисля, че не са ми правили запис на тоновете или поне не съм разбрала.  newsm78

# 579
PEMY , а как се казва тоя лекар?

# 580
здравейте тумбаци! Да ви се оплача и аз- в събота направих една разходка от 2-3 километра и от тогава хич ме няма.... Thinking Изобщо немога да вървя повече от 5 мин. получавам някакво напрежение  в слабините все едно бебето ще излезе всеки момент, а в същото време нямам контракции. Като лежа няма проблем... и се чудя на някой от вас случвало ли му се е Rolling Eyes На 21 съм на преглед и се надявам да устискам до тогава пък после ако иска да излиза бебока Simple Smile

# 581
  • sofia
inka_l , нон стрес тест и запис на тонове всъщност е едно и също нещо. На мен до сега не са ми правили. Другият понеделник, на 21 март имам час за такъв запис и мисля, че и още един ми се полага. С предната бременност такъв ми правиха едва като отидох в болницата с изтекли води и после отново в предродилна зала.
usagi , и на ми се премята седалищен нерв. Добре, че не е често и не ме държи много, но като ме хване направо не мога да ходя, голяма болка.
При мен явно от тежестта на бебока направо сякаш не е моя долната половина на тялото ми. То са едни поувания на краката, глезените, ходилата, едни хемероиди. О, кажете ми ефективен лек срещу хемероиди..........Сега съм нацъфтяла, пък след праждането, не ми се мисли.

Ние най-неочаквано се сдобихме с количка. На ММ колега му оферирал количката на дъщеря му, която вече е голяма и не я ползват. Той я халесал и утре ще е в къщи срещу 100 лв. Ето това представлява: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/pus … on-deluxe/review/ Дали е добра или не - нямам си на идея. newsm78

# 582
  • Пловдив
Февруари половината го изкарах в болница и там от телефона не ми е удобно да пиша. После се прибрах и пазих леглото по лекарско предписание. Днес ходих на преглед, бебо е 3800кг, но записа му не е много добър почти спа, пък и контракций има.

Важното е , че сте задържали малчо на топло за още малко, а и много е пораснал. Ако имаш предвид тонове около 120уд/мин на мен ми казаха, че в тези гестационни седмици вече било нормално да са по-ниски. Надявам се всичко да върви добре и това да не е било реален повод за притеснение.  Hug
delilah_qk как така колегите ти не знаят че си бременна? Направо ме изненада.
Ами трайкайх си досега - не исках да давам възможност де се организират да ме освобождават, докато не занеса болничния за 45то дни и затова не казвах досега, аз като съм в майчинство и не излизам вече много откакто ми тежи корема, реално няма къде да ме засекат за да разберат. Днес ги сюрпризирах като ми се изтърсих с големия корем... важното е обаче, че документите ги подготвихме за НОИ и колежката ги занесе още днес, така че поне това не го мисля вече.  Peace
Отделно ужасно ме плащат някакви пребождания откъм влагалището - като с игла
И аз цял ден съм така, но АГто ми каза, че ми била чувствителна матката и тези болки и чести подготвителни контракции, заедно с болезнения ми корем, се дължали именно на това и за това съм пиела в крайна сметка всички тия хапчета.  Naughty
Иначе на мен доплер не са ми правили освен като ме приемаха за задържане 20-30мин , а като си платя за УЗИто АГто пуска и тонове на бебето - в началото бяха все към 160уд/мин, миналите 2 прегледа към 140, днес обаче 120.  newsm78 Питах го дали не са много ниски, ама били нормални за края на бремеността, не ме е викал пак на преглед.
Натали - страхотно творение, моите поздравления, страшна си!  Peace
Да се докладвам набързо от прегледа днес:
кръвно 100/65, килограми 80 (+20), бебо бил вече към 2700г, главично още с гръбче в дясно, още с пъпна връв около вратлето, пулс 120, плацента - с леки калцификации, нормално било за тези седмици, тестисите вече били слезли в скрпотумните торбички (един дерт по-малко за след раждането), уж всичко било наред и съм щяла да си понося поне още 1-2 седмици. Нямала съм разкритие според ехографа (така и не разбрах как го видя това, като не ме е преглеждал вагинално). И така- на база изследвания от 06,01,11 с хемоглобин 109 ми изписа Малтофер, макар че му казах, че изследванията от болницата за задържане на 03,03,11 показваха 117единици, ама не - да съм го пиела. Е няма пък - не мога да поема повече хапчета, и сега едва ги пия редовно, че са разделени на 5 приема общо, камо ли пък да сложа още 3 с разлика 2ч - е не мога, пък и това желязо ми разби стомаха, ще рискувам да не го вземам. Издаде ми болничния за 45то дни и си го занесох на работодателя, поне това отметнах ,че ми беше голям дерт.  Изследвания никакви не ми пусна- след 2седмици заедно с направлението за раждане щял да ги пусне, а прословутата обменна карта не спомена кога ще ми я даде, предполагам тогава пак  newsm78.
Малко ме претупа май, ама важното е че поне видях бебчо, че е добре и си расте - вече макар само с 2-3дни напред според ехографа спрямо предния път, когато размерите бяха за +7-10дни.
Честити покупки на всички - страхотни сладурски нещица!!!
Виждам , че мамите със секцио една по една получават насоки за евентуалната дата на среща с мъниците - много мило ми става като чета...  Party чак до някъде ми се приисква да знам и аз поне ориентировъчно кога ще се гушнем с млчо, ама все пак си предпочитам нормалното раждане и ще трябва да си почакам да видя кога ще реши той да излиза.
Хубава и спокойна вечер мами и тумбачета!!!  Hug

# 583
PEMY, мен също ме интересува за тестуването - колко струва и всъщност какво представлява като процедура? Аз утре съм на тестуване и не се усетих да попитам какво да очаквам. Предполагам взимат кръв,но на гладно или не...  newsm78. Часът ми е следобяд,предполагам това означава,че няма да е на гладно иначе ще #Crazy

За записа на тоновете - на мен хич не ми е приятна тая процедура,20мин по гръб в полу-седнало положение, едва издържам.

e.damyanova, ти пита за документите. Три са важните документи, които ти издава АГ-то, при когото си на ЖК.
1)Направление за раждане
2)Обменна карта
3)Болничен 45дни преди термин.

Аз всички тези документи си ги взех миналата седмица,но при мен беше малко инцидентно,тъй като си смених АГто и сега ходя на друго място. Та понеже приключих взаимоотношения с предишната АГ, си ги поисках. Важен документ е и да имаш черно на бяло кръвната ти група. Добре е и да си имаш резултати от всякакви изследвания, които са ти правили. На мен така и не ми ги дадоха,защото АГто я беше яд,че я сменям. Не знам,обаче,дали по закон е длъжна  newsm78

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 23:55 от brown_eyes

# 584
Едвам гледам вече, но само това ще напиша, а утре ще ви изчитам.

За епидуралната упойка имах следния разговор с една лекарка:
АЗ: Не трябва ли да се направи тест предварително?
ТЯ: Слага ли ли са ти упойка на зъб?Да? Е, тогава не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт