Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 23 987
  • 698
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Ulia, повярвай не е само при вас проблема и моя син от близо година насам е ужасен - страшен характер, за всичко се сърди, прави напук, нито с добро нито с лошо става, гледам наборчета са, а са и в един месец родени, незнам пубертет ли е какво е, но ми разказва играта, аз с бебка толкова не се занимавам колкото с него.
Онзи ден рева, че не иска да излиза, добре накрая решихме, че няма да излиза като не иска - е повярвайте ми точно след една минута вече искаше да излиза навън, като му говоря си затиска ушите, учиме едно стихче за тържеството в градината - не искал да говори, че го болят устата, незнам и аз как да се справя с него.

# 106
brilliant, мисля, че повечето бебета не обичат да ги обличат. Нашият мрази и винаги ни чува целия квартал. На мен обикновено ми е смешно и се забавлявам, гледам да свърша по-бързо или му пъхвам залъгалка в устата  Mr. Green Това спокойствие от моя страна, обаче е, защото по принцип той си спи през нощтта от началото и като си отпочинал, примаш нещата по друг начин. Ако не съм си доспала и не мога да гледам, е друго. Така или иначе май повечето бебоци не обичат да ги обличат. Не мисля, че има връзка с нервните изблици по време на бременността. Имала съм няколко много нервни моменти и имах същите опасения, но да чукам на дърво малчо е спокоен.
Vany и аз съм сама с малкия по цял ден, бабите са много далеч, но той се радва на всички хора, познати и непознати. Даже не мисля, че ако сега са отворени към всички, като големи пак ще са така.
Много се радвам за Алекс  Heart Eyes

# 107
Добро утро!!!
Честити половин годинки на Самуил, Христо, Христина, Йоана-Никол, Дойлина, Лорена и Ева!
Страхотна новина за Емили и Алекс! Оттук нататък само весели емоции и безгрижно детство!
Да ви почерпя...имам имен ден, а също и да поздравя адашките!

Уффф, защо не излизат jpeg-четата???
Нищо по-скромно ще е:
  party023 newsm38  cook
Не обръщайте внимание на свещичките Laughing

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 09:57 от velizarka_8

# 108
  • на североизток
Ulia може да е вид ревност това мрънкане и сърдене. И при нас е така, няма млъкване, само докато спи мълчи, и все си търси вниманието ми. Аз се опитвам естествено да му отделям време, но и той прекалява понякога Naughty , че като се развихря #Cussing out чак мъжа ми си подвива опашката  Mr. Green... и после се кротваме Laughing Целта им(подсъзнателно, разбира се) е да черпят енергия, така се зареждат, но като си помисля колко е уморително цял ден да си в детската градина, всички дечурлига викат, крякат, всеки иска нещо, госпожата те кара да правиш неща дето изобщо не са ти интересни в момента...и почвам да го разбирам и да го съжалявам spoko hug И после мъжа ми се чуди: хем се карате, хем се обичате, как вика става тая работа? Laughing А като си спомня като бебе какъв ужас беше smile3511 , само той може да ме изкара така от нерви  newsm61 Сега вече, като че ли нещата са по-добре, по-рзбран е, по-не се налага да се строяваме....затова всеки път като го наказвам и после ми е гузно, се успокоявам, че сега му е времето, не случайно хората казват за първите седем години  Peace Изтърве ли се възпитанието до 7 год. после иди го учи , че тъй не трябва...то вече си знае неговото! Затова да се въоражаваме с търпение да повтаряме едно и също нещо по 200 пъти, да показваме , да преобличаме, да бършем дупета и т.н. А те толкова бързо растат....докато се усетя и вече малкото ми момче ще има косми под мишниците, ще почне да се бръсне и хич няма да му дреме какво му казва майка му, пък камо ли да се гушкаме и целуваме Grinning Затова сега не изпускам момент да го намачкам hug

# 109
  • София
Супер новина за Алекс и Еми!!! Оттук нататък да си се радват и всичко лошо да е зад гърба им!  Hug

Колкото до бебетата и характерите...това с бременността и нервността е чиста случайност според мен.
Вероника е още малка, но е много кротка...ще видим като поотрасне каква ще стане.
С каката имах ужасна бременност, все треперих да не изгубя бебето, че след едно изгубено преди това, второ щеше да ми дойде в повечко... та може да си представите с две влизания в болницата за задържане как съм била все нервна и питеснена.
За сметка на това каката беше бебе, кротко като ангелче, глас не и се чуваше, всяка нощ си е спяла, изобщо бебе мечта. Ела обаче да я видиш сега - много е добра по душа, но ужасно много глезена и реве за всякакви глупости.
Пък аз все си повтарям, че по-малкото зло е това... като гледам другите деца на нейната вързаст, ужас са...говорят глупости, само се дразнят и удрят (момичета!), правят напук на родителите, ами не знам, до възпитание ли е, до харктер ли е...

Даже се притеснявам, че прекомерната доброта и възпитанието на Йоана по-скоро ще и пречат в живота,отколкото да и помагат.

Та мами... сега едни неща ни притесняват, после други, наистина колкото повече растат по-сложно става, но не се хабете да се ядосвате за глупости, пестете си нервите, обичайте си децата, не им се дразнете каквито и да са... те са най-хубавото нещо, което може да ви се случи!

Честити 6 месеца на Самуил, Христо, Христина, Йоана-Никол, Дойлина, Лорена и Ева!

# 110
Добро утро! Честити месечинки на бебовците Simple Smile

Ние бяхме вчера на детски рожден ден. Имаше доста деца. Ивайло беше най-малкия, но толкова беше щастлив.. Пуснах го на земята да пълзи и да си играе с другите деца, или по-точно да ги гледа как си играят Simple Smile. По едно време се измори, заспа, после продължи играта, определено трябва по-често да го събирам с други деца. И слава богу все още не реве от хората. Който и да го гушка и мачка, той е доволен и щастлив Simple Smile.

Ние днес най-после ще излезем на разходка из квартала с количката.

За обличането и ние имаме проблем и нямм търпение да дойде лятото и да го пусна да си ходи гол, ако ще и без памперс, само да не пищи така истерично докато слагам дрехи Simple Smile

Много се радвам за Алекс, дано най-после всичко лошо е отминало и само хубави дни да имат Simple Smile

# 111
Благодаря ви, мами!  bouquet
За съжаление при нас игнорирането не дава резултат, напротив - усложнява нещата.
И май не е и от ревност това поведение, защото си е такъв още от преди малката да се роди. newsm78
Единственото, което помага е като се развикам и го насмета. Тогава явно разбира, че ме е ядосал много. Следва затишие, умилкване и послушание за около 15- на минути и после всичко започва отначало.
Аз мрънкането и недоволството ги преживявам, опитвам се да обяснявам какво как и защо... Но като започне да крещи, да тропа с крак и да тръшка вратите в къщи и яхам метлата. Лошото е, че после се чувствам толкова лоша и виновна и ме гризе гузната съвест.
Така ми се иска да се радваме едни на други, когато сме задно, защото наистина годините минават бързо и децата растат толкова неусетно, а все не се получава. Понякога си мисля, че синът ми ще ме запомни като лоша и истерична майка и това много ме натъжава. Sad
Фъстъчка,   bouquet!

# 112
Здравейте мамита бих искала да се намеся и да ви помоля за малко подкрепа очаствам в един конкурс във фейсбук аз и малкия и ни трябват малко гласове та ако искате харесаите снимката ни

БЛАГОДАРЯ ВИ !
bebetuuu, успех в конкурса! Доста неграмотна покана, но все някой ще се отзове, предполагам.
newsm78  newsm78  newsm78
Joy hahaha и ти ли си в недоумение. Мен БиРенкА ме размаза направо.  Joy
В недоумение съм ,защо трябва да се разиграва пред нас заяждането или съревнованието им ,ние които нямаме нищо общо с тях.

Да разясня, за да няма недоумения  Hug
Влязох, за да се представя с роденото ми на 16-ти септември бебче, обаче видях, че се познавате и ми стана неудобно някак.
Извинявам се за "нахлуването", но на крайно неграмотни постове особено се изнервям.

Влизам понякога в темата, за да се сравним, дет'се вика. За бебето май последно обсъждахте къпането - при нас е всяка вечер и обличането - мрази да му обличам блузи, бодита, всичко, дето има ръкави или се муши през главата.
За по-големите деца също мога да се включа - нашият батко колкото е добричък по душа, толкова е див и енергичен. Понякога му се карам, но гледам да не прекалявам. И той иска внимание човекът.
Прочетох за Алекс и бебчето и много се зарадвах.

Честит празник днес на половингодишните  Hug

Ааа, и аз в конкурси не участвам  Wink Надявам се да няма обидени  Simple Smile

# 113
  • Варна
Ами, Биренка, добре дошла! Ние се познаваме, но не пречи и с още хора да се запознаем  Grinning. Дай малко инфо за теб, ако искаш разбира се Blush.

# 114
  • София
БиРенкА ,в такъв случай добре дошла при нас!Винаги има място за още  Grinning !
Бих искала да те помоля да се представите с  бебо  Simple Smile .

# 115
Цък и Палмирка да се запише   bouquet
Честити месечинки  и специални поздрави за Влади на Алхимика Да ви кажа колко съм разсеяна от както момата плачеше, будеше се нощем и не ядеше (като при Брилянт) почнах да не и обръщам толкова внимание на изблиците..... та чак забравих ,че сме на контролен на 09-ти  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Та днес ще взема контейнерче да се приготвя за другата седмица NeWS78 как взехте пишу на момиченцата????

И по въпроса с разсеяността  Thinking МОЛЯ по компетентните мами да помогнат. Има ли някакво изследване за възвръщане нивото на хормоните "Кога ще ми се върнат умствените способности???" Кога няма да изпитвам затруднение да говоря с големи хора ??? #Crazy
Дано някой е съпричастен  с мен... , в противен случай акъла ми както го няма съм много зле и  ще се гръмна ако си остана така NeWS78  :е:

За къпането къпем се през ден вече,защото се изморявам всеки ден да полагам толкова много грижи (все съм самичка), а иначе е  хубаво по -честа баня ,защото момата все повръща като се търкаля и после миризмата не е много приятна Laughing

# 116
Ами не знам как трябва да изглежда "представянето"  Laughing но накратко:
Марти се роди на 16.09. със секцио, 3800гр., 51см..
На последната консултация, която беше на 15.02. беше 8600гр. и 67см.
Няма зъбки, още не може да пълзи, нито да седи самостоятелно. Задържа се за малко седнал и като му се измести центърът на тежестта се кълдупва на някъде.
До 5-я месец беше само на кърма. Засега сме вкарали два вида безмлечни каши, няколко плода и няколко зеленчука. Няма изцяло заместено хранене. На обедното и на вечерното хранене му предлагам да яде, но после суче. Няма проблем със захранването, даже отваря муцунката, когато го храня с лъжичка.
Друго не знам какво да кажа. Дано бързо да запомня за всяка от вас и вашите бебчета, иначе ще ми е много неудобно.

# 117
Palmirka, не мисля, че е от хормоните, а от умора. Моето човече спи през нощтта и като цяло не ми създава проблеми. Както казва баща му - нормално средно разглезено бебе  Mr. Green. Само че като повече от седмица не искаше да яде пюретата и крещеше с всичка сила, няма да казвам какво направих преди няколка дни от разсеяност, че ми е неудобно  Blush

# 118
  • София
Честити месечинки на всички бебена родени на 10ти Simple Smile

Искам да почерпя  - днес имам рожден ден!

# 119
Момичета, моят малчо днес навърши половин годинка!  Party Почерпете се:

Да ви кажа, аз не познавам бебче, което не реве докато го обличат. Моят не прави изключение, до момента, в който усети че количката се движи. После - ей няма такава радост! Милият ми, по цял ден е само с мама и да знаете как се радва като дадат някое лице по телевизора в едър план hahaha
По повод храните, малчо изненадващо не се запече от картофа, сигурно защото му давам вода, не знам.. newsm78
уникално Деси Mr. Green, закаляваме се, да. Представлява въздушни и мокри бани с постепенно намаляваща температура. Започва се с въздушните - оставяш го да си рита голичък в стая с темп. 21-22 градуса първо за 1-2 минути, после за 5-10 и така някои откарват до 30 мин. Ние ги правим преди къпане, много е забавно, а и той обича да е гол. JoyПосле започват мокрите бани - или обтриване на ръце и крака с влажна кърпа, или поливане с вода. Температурата постепенно се намаля до 26-27 някъде. Аз ги правя накрая на къпането, но още до тази темп. не сме стигнали. През лятото естествено ще има и слънчеви бани. Редовното извеждане на въздух и проветряване на стаята също е много важно. Малкия досега не се е разболявал, имаше само веднъж сополки, когато почнаха да го дразнят венците, но това си е нормално.
Ивчо81, Честит Рожден Ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт