Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 008
  • 698
  •   1
Отговори
# 150
Ивчо, Честит рожден ден! Бъди жива, здрава и много обичана!
 Честити половин годинки на мъниците родени на 10ти.
Биренка, добре дошла. То лошо няма да имаме нови попълнения. Едни идват, други си отиват.  Wink
Велизарка (Галя), честит имен ден!

# 151
Ох Гале, ужас! Наистина ужасен период, много ти е трудно, толкова много неща са ти се струпали на куп Sad Съжалявам за колата, че е станало така, ама вие като я купувахте не взехте лис вас човек дето да разбира, някои майстор...мъжа ми има сервиз за коли и постоянно го влачат разни клиенти с тях да ходи да гледа като си купуват колите, та според мен това е начина...ама късн вече, дано се развият във вапа полза нещата! За Дари хубавото е, че вече е добре, нямакак ще се разболяват и те са човечета, трудно и неизбежно е. За болестта ти и аз не знам какво представлява, но ще мине време, ще свикнеш с мисълта, ще я приемеш и ще си живееш нормално  Hug

# 152
  • София
Ивчо, Честит рожден ден! Бъди жива, здрава и много обичана!
 Честити половин годинки на мъниците родени на 10ти.
Биренка, добре дошла. То лошо няма да имаме нови попълнения. Едни идват, други си отиват.  Wink
Велизарка (Галя), честит имен ден!
Ей ,препуснах да ви черститя празниците  Grinning .Честито и от мен   bouquet !

Да се похваля - Йоана вече успява да се задържи сама седнала за известно време.И това без да я подпирам ,че се дразни ,само й подавам ръце да се набере на тях и така седи ,а от вчера я пускам и се заседява сама  Grinning .Започна и да пролазва на по-големи разстояния ,откри и потребност да се обръща и от корем по гръб - абе дупе да ми е яко вече  Grinning .

# 153
  • В царството на мечтите
колко сте изписали???

# 154
Здравейте, момичета Simple Smile! Честити месечинки на днешните месечинковци! Браво за хубавите новини от EmilieArie!

Отново ще се включа със стари дискусии и по-новите също. Благодаря за търпението предварително Laughing.
Ние сме добре. Бяхме на ваксини в понеделник за 6 месеца, със закъснение обаче. Тук правят и един тест за зрението на тази възраст, и лепят едни електродчета на главичката, и като ги отлепиха, падна голям рев. После последваха и двете инжекции, и горкото ми детенце... Тръгнах да я кърмя, за да се успокои, пък това мляко като не можа да слезе повече от десет минути, явно от притеснение... Тя се скъса от рев още толкова... абе беше ужасен ужас! Но за сметка на това почти нямаше температура след това, а и въобще не беше кисела, за разлика от миналия път.
Иначе изследванията за анемия тук ги правят на деветия месец, а урина не ми е казвала да нося тогава, не знам кога изследват урината за нещо си.

Фъстъчка, и въобще всички, които споменахте за много чувствителна кожа на ръцете - просто една идея, която не знам при вас дали ще проработи - аз нямам екземи по ръцете, но кожата ми там е ужасна, и зимата, ако не я мажа по няколко пъти на ден, се разранява страшно бързо. Не всички кремове за ръце ми помагат. Тук съм изпробвала само няколко, и само един от тях ми действа много добре. Но пък беше изчезнал, от където го купувах и реших да си взема чист глицерин, докато ми дойде поръчката по интернет. Само след едно мазане с глицерина, ръцете ми почти се оправиха. Той така или иначе се съдържа в почти всички кремове, но пък е нещо натурално, няма ги хилядите други знайни и незнайни съставки.

Велизарка
, аз нали бях писала за смяната на часа малко преди теб, защото и аз се бях замислила за това. Но часът се измества напред, така че бебетата ще започнат да стават в по-късен, а не в по-ранен час, така че не се притеснявай, че ще те буди още по-рано. Имам предвид, че ако детето се буди примерно както моето, около 7, то ще започне да се буди по-старото около 8 вече. Не знам дали ми разбра сметките.

fata_morgana, аз захраних с оризова безмлечна каша и не се е запичала от нея, а продължи да си ака веднъж на няколко дни, както и до тогава, и с обичайната консистенция. Прие кашата горе-долу добре, но не я ядеше с кой знае какъв кеф. Затова реших след седмица да продължа с овесена каша (отново обогатена с желязо, което беше важно за мен). Нея я хареса много. Прецених обаче, че две седмици ни стигат на каши и реших да почнем плодовете и зеленчуците.
mishe-shishe, оризовата каша не се харесва от доста бебета, защото си е безвкусничка. Аз също я опитах и нея, и овесената - овесената е доста по-приятна наистина.
И понеже съм заговорила за захранването отново, исках да споделя (а и K.Zhelqzkova се интересуваше), че авокадото (смесено с кърма) го хареса страшно. А една колежка мексиканка ми казваше, че всички бебета много го харесвали - те всички го опитват, нали си им е традиционен плод. Днес й въведох и морковчето - също много го хареса. Утре понеже съм на работа и казах на мъжа ми да й го смеси с малко овесена каша, а иначе ми харесва да въвеждам новата храна не смесена с друга, за да видя дали харесва оригиналния вкус. После има време, ще бъркаме и импровизираме.

brilliant, аз не съм въвела банана още, но много се чудех дали с него да започна. Тук е една от най-често даваните първи храни - суров, размачкан с вилица и разреден до желаната консистенция с кърма или АМ. При това няма проблем да бъде даден и на тези, които захранват на 4 месеца. Не знам защо в БГ не се препоръчва като една от първите храни.

bubolechence, и аз нокти на крака още не съм рязала Crazy. Растат много бавно, единствено на палчето малко по-бързо, но явно са меки, защото се чупи и не съм й рязала още.

desunique, да се включа по въпроса за къпането - разбира се, че чистотата е много важна, никой не иска да си държи бебето мръсно. Там е работата, че те докато са много малки, няма от какво да се изцапат и им е много чистичка кожата. Тук препоръките за новородено и изобщо до пропълзяване или захранване (заради цапането), са да се къпе 1-2-3 пъти в седмицата. След това - всеки ден. А американците като цяло имат доста добра хигиена. Но разбира се бебетата, които се радват много на банята още от мънички, няма лошо и да се къпят веки ден, но само с водичка през повечето дни.

akspet, понеже ти се чудеше за гладенето - аз не съм гладила въобще дрехите на детето с цел убиване на микроби или от каквото там се плашат повечето майки. Просто е безмислена тази работа. Ако наистина това беше от жизненоважно значение за бебето бих го правила естествено, но то просто не е и няма какво да си губя времето с тази дейност. Между другото бях намислила (общо взето под влияние на всички в Б-я) да изгладя дрешките й само преди първата употреба. Изпрах й абсолютно всички дрехи, одеала и какво ли не на ръка в продължение на около две седмици преди да вляза в деветия. Защото сме под наем тук и има общи перални долу, и ме беше страх. Та след работа всеки ден перях аз на ръка по 7-8 неща Rolling Eyes, че исках всичко да ми е готово до деветия. Исках и да ги изгладя, ама се замотах и мойта мишка се роди. Но говорих с лекторката, която ни водеше Грижа за новороденото и я питах за общите перални, за гладенето. За пералните каза няма проблем, стига бебешките дрешки да са отначало с бебешки прах естествено, но БЕЗ омекотител. А за гладенето с цел убиване на микроби ме погледна малко учудено Laughing.
За Ротарикса - ние правихме, тук са от тези, които правят почти всички. Не те агитирам, просто споделям. Иначе и мен ме е страх много от тези ваксини, ама... Confused
Да знаеш, че и при нас захранването върви бавно, но не съм и очаквала друго. Моето дете също не яде големи количества за сега. А цяло хранене няма да замествам скоро. Като направи 7 месеца другата седмица, ще й въведа и второ хапване, но без заместване. Дори и бебчетата на АМ се нуждаят предимно от млекцето на тази възраст.

gala, съжалявам за всички проблеми, които са ви се струпали. Дано да отминат по-бързо!

iv4i_79, може и да сме ентусиастки в темата, ама скоро няма да ни титуловат така Laughing - мненията в отчетните теми не се броят Rolling Eyes.

Нали говорехте за ината при децата на 2-3 и малко по-големите - ето една статия от форума http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3576

Бих си рекорда!!! Няма да пускам кафе, че току виж съм запълнила една цяла страница сама Laughing.
Но... добро ви утро все пак Simple Smile!

# 155
Добро утро, дами!

Aз ще се върна малко назад да чета, че не всичко съм изчела.

Исках само да кажа на Гала.  - съжалявам за всичко, което ти се случва! Дано всичко се оправи по-бързо!  Hug

Ивчо, честит рожден ден с малко закъснение! Да си здрава и много щастлива!   bouquet

и да се оплача, изтекла ми е книжката ще трябва да ходя до кат, някои знае ли още ли има големи опашки??? много ми е тъпо, а до преди седмица не знаех дори, че цял месец си карам с изтекла книжка Mr. Green

Аз точно 2 дена преди да родя установих, че 1! една! година съм карала с изтекла книжка  hahaha
И с огромния корем на 7 септември се затътрих в КАТ. Никой не ми даде ред на първата опашка, но на другите 2 сама си дадох  Crossing Arms
Получаването също беше екстремно изживяване с техните 15 минутни почивки, да не улуча никоя от тях, да изчакам огромната опашка и т.н.

Люляче   bouquet Твоят пост после ще му обърна специално внимание да го прочета.

# 156
Привет момичета!Честита месечинка на всички родени на 11-то число!
Галееееееее,липсваше ми  Hug Hug Hug!Дано Дари скоро оздравее,днес Яничка ще идват към Пазарджик и ще се видим,ако не се обърка нещо.Илик123,Мъниче,ако можете елате и вие и който е близо.Срещата ще е към 13-13:30!
Браво на малката Алекс,борбено детенце е тя!Дано на Емили да и е малко по спокойно вече  Hug!
Слънчев денн   bouquet Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Mr. Green

# 157
  • на североизток
Добро утро!
Ние напоследък сме от ранобудните Laughing
Ето ви първо кафенцето

а сега и почерпката, че вече и ние сме в групата на половин годишните Grinning

Честито и на Даниел на мама Ева2010(къде се загуби междувпрочем  newsm78) и на Костадин на мама Поля75  dazzler1 newsm18

# 158
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Честито на новите половин-годишни мъници.

Гала, много гадно Sad Не съм запозната с Хашимото, но хвърлих един поглед в Гугъл - поне може да се контролира с лекарства, което все пак е нещо. А малката ще се оправи, нашите септемврийчета са много борбени дечица.

Люляк, от това което съм чела - банана може да е първа храна. Но е добре да се внимава с него при алергични деца заради хистамина.
Аз лично ще го дам като 1-ви или 2-ри плод - ако има запек след зеленчуците, ще дам 1-во круша (имам домашна), че банана има запичащ ефект Simple Smile

Даниелка, надявам се че нещата при твоята позната с мънчкото бебче се развиват добре  Praynig

Оф, моя е такъв кашкавал, пък иска да седи и се сърди като го сложа легнал. Дано закрепне по-скоро, че ръцете и гърба ми почват сериозно да се оплакват.

# 159
  • на североизток
Забравих да попитам майчетата, които ползвахте БИОГАЯ , как мислите дали ще има ефект ако дам на баткото такова нещо. След лечението с антибиотик, което преустановихме преди една седмица, все още е с разстроено изхождане и се оплаква, че го боли коремчето. Иначе си хапва, но ходи по 4-5 пъти на ден по съвсем мъничко и едно такова слузесто. Извинявам се за подробните описания, ама нали трябва да ме разберете Embarassed Мисълта ми е дали няма да му подейства още по-разхлабващо Биогаята  newsm78 или ще му нормализира микрофлората в стомахчето???

# 160
Здравейте мили майчета,
Честито на празнуващите.
Дани, насълзиха ми се очите като прочетох за твоята позната, стискам палци всичко да е наред с малката душичка.
Гале, много съжалявам, че така наведнъж са ти се струпали толкова много проблеми. От опит знам, че е много тежко в такива моменти, но ти имаш подкрепата на съпруга си, което е много важно и морална подкрепа от нас, което надявам се внася светъл лъч в картинката.
Сестра ми е с оперирана щитовидна жлеза, която се влоши след раждане и въпреки, че цял живот ще е на хапчета не се предава и си живее живота. Горе главата.
Аз също имам проблем. Матея захраних с доста зеленчуци, а от онзи ден и с оризова каша.
Всички се оплаквате от запичане, а моето дете ака по 4-5 пъти на ден, а тази сутрин дори доста рядко. Давам й зеленчуци (картофи, моркови) за затягане, но те й действат точно обратното.
Много ми е притеснено, какво бихте ме посъветвали да направя? 

# 161
Добро утро

сега да ви разкажа как ще има смъртни случаи на лекари.

Дари от много отдавна ( от около 3 -тия месец) и излезнаха едни пъпки под гушката,ние много пъти сме ги коментирали с вас и аз всеки път питах педи какво да го правя и всеки път едно и също- "нищо,това е от потене". такааа, обаче тоя обров започна много да се разпростира по тялото и аз я заведох на кожен - тя ми изписа на рецепта  Shocked екзомега-та на А-дерма. аз не го купих ,а взех на д-р Тайс балсама. не се повлия ,но и не се възпали. Сега от температурата ли, от оцета ,с който я овивах ли ,ама като пламнаха тези ми ти неща ужас. И аз се сетих за онази рецепта и отидох и купих екзомега-та - лелелелел ,ако знаете какво причиних на детето си,като пламна цялото тяло, тя пищи защото я сърби - полудях вчера вечерта. И се свързах с една д-р попниколова -частно педи и тя веднага дойде - та , наистина обрива бил от това,но от влагата са се появили гъбички,микроорганизми и за това е толкова зле вече и ми изписа кортикостероид. аз не съм им фен и реших днес пак да я водя на кожен ,НО я намазах с фенистил гел -  newsm09 - хора , вие ако знаете , това дете след 3 минути САМА заспа в кошарата си без да пророни една сълза. МОЕТО дете ,което заспиваше с часове рев заспа самичка. никога няма да си простя ,ако заради този ,явно много силен сърбеж тя не е можела сама да заспива и е толкова нервно бебе. и сега се чувствам толкова виновна пред нея - но опитах с лекарите ,  Crossing Arms тц - не стана.
та ,май ще се окаже ,че доста съм си помъчила детето и се чувствам мноооого зле от факта. а ,ето , още спи милата .

п.п. Благодаря за пожеланията за именния ден. Всички да сте живи и здрави

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 09:56 от gala.

# 162
Привет, момичета и поздрави на всички с месечинки днес  Grinning

Дани се въргаля почти цяла нощ да яде и да си пее и играе  #Crazy Накрая към 4 часа го връчих на баща му, отидох в хола и заспах на спокойствие. За първи път абдикирам в друга стая, но наистина имам чувството, че щях да припадна от недоспиване вече. Той си спи супер през деня по няколко пъти, доволен, с вдигнати ръчички и усмивка на уста, а нощем иска да наваксва с игрите май. Дано си обърнем режима скоро  Joy Иначе мога да го похваля, че много се заиграва с играчки вече, говори им и им пее, понякога и по половин час не се сеща за мен. А и аз веднъж си влязох да се къпя най-спокойно и забележете - забравих че бебето е само в креватчето и се позабавих Rolling Eyes Излизам накрая и гледам - нашия си играе и се смее, хич не му пука, че е без компания  Laughing

gala, дано скоро минава всичко на малката, а ти не се шашкай Hug Кой ли е напълно здрав в днешно време, всички сме с едно или друго оплакване в здравословно отношение. Трябва да си пазим нервите за по-далечно бъдеще (когато ще имаме тийнейджъри Mr. Green)

Браво на Алекс на Емили, все така да се развива  Simple Smile

# 163
Забравих да попитам майчетата, които ползвахте БИОГАЯ , как мислите дали ще има ефект ако дам на баткото такова нещо. След лечението с антибиотик, което преустановихме преди една седмица, все още е с разстроено изхождане и се оплаква, че го боли коремчето. Иначе си хапва, но ходи по 4-5 пъти на ден по съвсем мъничко и едно такова слузесто. Извинявам се за подробните описания, ама нали трябва да ме разберете Embarassed Мисълта ми е дали няма да му подейства още по-разхлабващо Биогаята  newsm78 или ще му нормализира микрофлората в стомахчето???

Ивчи, можеш спокойно да му дадеш на баткото- ще му помогне. Аз също пия, че тези дни  Toilet(обратно на Ники  Crazy)
Ама с моите сандвичи, до тук се докарах  hahaha Обаче не очаквай моментален ефект. Поне няколко дни ще трябва, за да се стабилизира коремчето  Peace И непоискан съвет- когато друг път сте на АБ или силни лекарства взимай/давай пробиотици, за да се щади флората в стомаха  Wink

# 164
Гала, много неприятно звучи всичко накуп  Confused Всички имаме криви периоди, дано скоро се успокоят нещата. За малчовците колкото и да искаме, няма как да предвиждаме и да знаем всичко.

gery, благодаря за съвета да опитам да давам на обяд ябълка и морков на калпазанина. Единият ден дадох това, на следващия морков и ориз и ги яде, дано да потръгнат пак нещата.

vany, сетих се да добавя, че плъчът от чужди хора наистина е описан като част от нормалното развитие на бебетата в тези седмици.

Да ви питам - Наско е все още с люспи по главичката. От няколко вечери след като намажа с олио преди баня, после разресвам с гребенче, но с люспите паднаха и малки кичурчета коса. Нали ще порасне и няма да остане така  Confused Вие справихте ли се с бебешката кал?

Общи условия

Активация на акаунт