Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 037
  • 698
  •   1
Отговори
# 195
Аааааааааааааааа и аз ще изкарам точилката!!!  smile3516 smile3513 smile3512
Стига вече  smile3514 !!!
И аз мисля като Tommelise, макар и непрофесионално, за разлика от нея . Аз също съм била пухкава, с едни пръстени по ръцете и краката... и съм била с гънчици, гънчици...
То колкото лекари толкова и лекарства. Да се чуди човек какво да даде, а всеки иска повече мнения, както и е направила galq. И като трима лекари ти изпишат три лекарства какво да правиш??? Аз бил избрала по-малкото зло.
Нека да не превръщаме станалото с Галя и Дари в спор правилно ли е постъпила или не. Всяка от нас може да направи същото и какво, ще се корим ли или ще си помагаме и успокояваме. Достатъчно са ни нервите из къщи и безсънните нощи, тук трябва да има разтуха, разбиране, дори и като Палмирка - разведряване...много красива и чаровна булка си!
Ооооооох ние днес направиме една хуууубава разходка, пак имаше вятър но не толкова силен както предишните дни. И Ники се преобрази , сега се уверявам какво значи свежия въздух!!! То досега все навън, работа, ангажименти и не оценяваш какво е да си на въздух, на слънчице, еееее страхотно!
А сега да се оплача - АМ давам с шише на Avent. Досега беше с биба с 2 капки, но почна да се х рани много дълго и от това се изнервяше. Взех 4-ка, с нея се дави. Вчера взех 3-ка и с нея същото. Направо не знам какво да правя като няма 2 1/2  newsm78.
Люляк, добре че писа за часовото време. Мъжо ме обърка, аааааа, и аз си мисля че ще нагласяме час напред, а то ще връщаме. И измествам режима на детето, сега се храни вечер в 22(вместо в 21), а то излиза, че после ще стане 23, ужасссс. Почвам обратното, ще го храня по-раничко да се върнем на стария режим. Добре, че позволява послукото ми!

# 196
Аааааааааааааааа и аз ще изкарам точилката!!!  smile3516 smile3513 smile3512
 Досега беше с биба с 2 капки, но почна да се х рани много дълго и от това се изнервяше. Взех 4-ка, с нея се дави. Вчера взех 3-ка и с нея същото. Направо не знам какво да правя като няма 2 1/2  newsm78.
Извади я точилката  Joy не слушкат момите  bouquet
Аз сега видях че има бибка за след 4м. и тя е с 3 дупки имало и за 2м.с 2дупки, аз още раня храня с една дупка #Crazy. Та при мен е същото купих следващия размер с 2-те дупки и се дави явно трябва да свикне с нея  bowuu

# 197
 Hug Здравейте майчета   bouquet
Най-после ви изчетох  book вчера нета ми си играеше на  hahaha тука има тука нема...даже не успях да ви почерпя за моето момиче, нали стана на 1/2 годинка вече  Wink
Ще ме извините Wink  ама след тези няколко страници, които сте изписали, забравих кой за какво е писъл  newsm78, затова ще пиша общо за което помня  newsm53
 married Palmirka много хубава булка  Heart Eyes на мен ми се прииска да се омъжа, защото нали съм от модерните на семейни начала  Grinning Vani666 мисля че ти пита за кашите...аз давам на Милупа предимно, до сега сме пробвали ориз с банан, ориз с малина и на Хипп праскова и банан. Давам я на следообедното хранене към 15:00 часа. При нас най-добре се прие ориз с банан  feeding Да ви кажа малко ми е чудно за тези каши, дали да не въведа плодовите пюрета и да редувам един ден каша, един ден пюре...една позната ми каза, че не било хубаво да се дават дълго време каши  newsm78 дайте ми съвет
velizarka_8  Palmirka е права, дай време на бебчо да свикне, и моята Йоана се давеше при увеличаването на дупките с възрастта, но барзо привикваше  Wink
Герганка малката беше на три месеца, когато се запече. Единият път не ми се  Toilet два дни, не ми се стори странно, но после направи пауза от 4-5 дни. Заведох я на лекар и ми изписаха на мен да пия ЛактоФлор(хранителна добавка) и през кърмата да помага на нея, при мен нямяшше промяна, но на нея и подейства както трябва  Wink
Исках и да ви питам: Как мога да ви разгледам албумчетата с снимки?
Както винаги поста ми е осеян с емотикони  fiuuuuuu

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 22:20 от K.Zhelqzkova

# 198
Мами, дали е възможно да има връзка мехду захранване и вдигане на температура? Ники снощи ми вдигна 37,3 Т, днес през деня нямаше, но вечерта отново вдигна 37,4. Няма калица, хрема... Много е кисел! Единственото, което е различно е, че от 08.03 го захраних с домашен картоф (но почти не яде, мн му се мръщеше), а днес му дадох малко морковче (горе-долу го прие). ПОМАГАЙТЕ!!! Мислех, че е зъбче, но венците нито са подути, нито бели. Много се лигави и все нещо иска да лапа ...

# 199
37,3 и 37,4 не е температура за притеснение
даже се смята че е в рамките на нормалното.ако е спинкало детето или е било затоплено след баня да речем е нормална тази Т

# 200
  • София
gala, още като прочетох първия ти пост започнах да пиша, но чак сега успявам да седна отново и да изкажа едно непоискано мнение.

Аз постоянно занимавам аудиторията с моите проблеми с обривите на Александра и минах през какво ли не, буквално. Не, че това ще те успокои, но на нас обривите ни избиха на 3 ноември, т.е. вече повече от 4 месеца ги борим. Лекарите сами признават, че най-трудно се установява причината за бебешките обриви, т.к. "може да е от това, но може и да е от онова..., може да е от претопляне, може и да са гъбички, може да е хранителна алергия или редовната АБКМ, може да е алергия към перилни препарати, а може да е ..." и така до безкрай. Не ги обвинявам, просто явно тази материя е по-сложна.
От личен опит, без претенция за компетентност по темата, споделям на кратко:
1. Всяко дете, респективно всяка кожа, реагира различно на всяко едно лечение и няма общовалидни правила в тази област;
2. При първите няколко намазвания Екзомегата има точно този ефект - кожата силно се зачервява, изглежда като много възпалена, пламти, сърби и бебетата плачат. След това, обаче, кожата свиква с крема и всичко е наред, лечебния ефект е налице;
3. Фенстила е антихистаминов препарат, облекчава сърбежа, успокоява и буквално ПРИСПИВА (пише го в листовката като страничен ефект), но той не лекува обрива (както вече ти написаха). Когато започнах да давам Фенистил на капки, Александра заспиваше минута-две след като и го дам и спеше по няколко часа. След няколко дни тя свикна с дозата, вече не заспиваше така скорострелно, а обривите си стояха и отново започнаха да я мъчат;
4. Действието на Екзомегата и на Нахтхерцена е почти еднакво - те овлажняват сухата кожа. Който и от двата да избереш, предназначението им е едно и също, важно е да разбереш кой от двата действа по-добре на Дари, а това става най-вече на принципа проба-грешка;
5. В подкрепа на точка първа ще добавя, че поне моето дете реагира добре на къпането ВСЕКИ ДЕН. Бях писала как вече около 15-20 дни кожата на Александра се подобри и почти преборихме обривите, но така се случи, че 3 дни не я къпахме и преди това още 2. Е, от днес отново сме с обриви  #2gunfire #Crazy #2gunfire. Маслото за вана овлажнява кожата, а липсата на баня очевидно я е изсушила;  
6. Зехтина е с висока киселинност, както и оцета. Киселината драсни обривите и възпалената кожа. Моето дете се обрива от зехтин и го понася много зле;
7. Някои храни съдържат доста хистамин - домати (особено доматен концентрат), банани и т.н. Ако кърмиш е добре да се избягват, а ако храниш с тях бебето те също му влияят.
8. Аз изпитвам вина от това, че АЗ САМАТА не мога да установя каква е причината за обривите и макар, че непрекъснато я наблюдавам и внимавам, щом допусна и най-малката грешка изпадам в криза и решавам, че аз съм виновна за състоянието на бебето. Така че, напълно те разбирам.

Спирам до тук, че както съм я подкарала ще задръстя темата, а по другите теми, които исках да коментирам ще пиша в отделен пост.

# 201
gala  Hug
brilliant , би ли споделила малко повече - какво са ви изписвали за обривите, че и ние още борим нашите. Може и на лични  Hug
Екзомегата наистина имаше такъв ефект при нас и реших, че не помага, а от Нахткерцена също не видях полза. Сега изпълняваме назначеното лечение, ама наистина са много упорити гадините!

# 202
  • София
Ей, голям зор с това приспиване вечер последните дни. Tired  Дори и прожектиращата лампа вече не го унася, а напротив - иска да я хване, а като я преместя се сърди. Party  Налага се да се люшкаме на ръчички. Confused Може би защото доста си поспива през деня - сутрин спи по час-два, следобед пак така, а понякога си дремва и половин час привечер.
Днес за пръв път му дадох да пие вода - изпи 2-3 глътчици от малка стъклена чашка.  Simple Smile Хареса му, за разлика от оризовата каша, която хапва, но със зор. Всъщност хапва е силно казано, по-скоро опитва няколко лъжички и след като се омаже целия, му минава мерака. От вчера вече е в столчето за хранене, макар и да не седи много стабилно на него. Прави ни компания на масата и тренира с приборите на сухо.
За жалост и Никола се включва в групата на децата с АД.  Sad Тази вечер след баня забелязах, че са се появили така познатите ми от Ивана лишейчета - грапави и червени, по крачетата, ръчичките, дупето и гръбчето.  Знаех, че има вероятност покрай сестра си, но се надявах да ни прескочи тая радост. По принцип той винаги е бил със суха кожа, като понякога излизаха единични лишеи тук-там, но сега положението е доста по-сериозно. Може би защото разредих мазането. Надявам се да не е свързано със захранването, а само случайно двете събития да съвпадат. Не мога да открия някаква друга причина, която да го е провокирала.  newsm78

# 203
  • София
37,3 и 37,4 не е температура за притеснение
даже се смята че е в рамките на нормалното.ако е спинкало детето или е било затоплено след баня да речем е нормална тази Т
[/quote
Подкрепям това мнение!

Аз да се похваля, че след като във вторник ни проби първото зъбче, днес ни излезе и второто! Ама колко е кисела Александра и как се мъчи милата, не е истина.

tomelisse, при вас доказа ли се АБКМ или профилактично ви дават Фризопеп? Може би съм пропуснала нещо, би ли ни казала как се стигна до него? Това, че си се сдобила с протокол е истинско постижение. За тези, които имат търпение да прочетат ще разкажа как аз не можах или по-скоро как се отказах от него. И успех с изпита!

Palmirka, ти беше писала за акъла. Ако разбереш къде отиват акълите, сподели, защото и аз си го търся и моя. Имам чувството, че някой ми го е изтрил с гума и не знам дали изобщо някога ще ми се върне. А по повод на клипчето, много добре са ви го направили, браво! Това ми напомни, че от моята сватба не съм си извадила нито една снимка (имам селектирани 600). Срамота! Embarassed

# 204
Мами ще се опитам да ви прочета подробно, че карам отгоре-отгоре  Crazy (признавам си без бой)
Утре съм на изпит и май ще има "ще се видим на поправка" Whistling
Освен всичко, такива неща ми се случиха отново,че на моменти психясвам  Tired
Без да навлизам в подробности, майка ми пострада и близката 1 година ще е на легло и се налага да отида да я гледам за известно време(докато издържа с нея и бебо едновременно  Sad )
Пожелавам ви лека и спокойна вечер и позитивно настроение  Hug

# 205
  • София
Това с цитата и после с моите писаници нещо не ми се е получило, сори!

Fata, аз вече няколко пъти писах, опасявам се че  досаждам на останалите, моля за извинение. Та: първо Липобаза, преди да ни кажат АД. После ме питаха каква козметика ползвам, казах, че мажа с Мустела, посъветваха ме да не я сменям и да давам капки Фенистил. На своя глава аз смених обикновената Мустела със серията им за атопична кожа. Нещата не се подобриха и тогава ни предписаха кортикостероида Адвантан мляко. После ни казаха Нахтхерцен, но междувременно аз прочетох, че Екзомегата е много подходяща за АД. Като отидох в аптеката за Нахтхерцен беше свършил и купих Екзомега. Малко след това ни изписаха втори коптикостероид Елоком. После купих за проба и Нахтхерцен. От няколко дни пак съм на Екзомега.

Мирка, много съжалявам за Никола. Дано му минат лишейчетата и да не е толкова сериозен проблема.

За протокола за Фризопепа ще ви напиша друг път, че е много дълго  Grinning.

# 206
Благодаря  Hug Не се притеснявай за досаждането - който не го интересува и без това ще чете с половин око  Laughing Виж, като ти дойде нещо до главата, ставаш по-внимателен и почваш да търсиш инфо...
И ние сме на Адвантан, но нашата дерматоложка каза да спрем Мустелата, че съставките й са силни и явно някоя от тях я дразни. И сега така си стоят почти неизползвани Колд крема и два шампоана  Rolling Eyes
Подозирам, че АД ни го натресоха ваксините, но не мога да го докажа  Crazy Просто разглеждах снимки на красотичката и познайте - първи обриви след първия прием Пентаксим + Синфлорикс, тъкмо се поизчистват след това - и бам след следващия прием - още по-зле. Трети още нямаме, но само като си помисля  Twisted Evil
И имам чувството, че всяко второ детенце е с АД, поне около нас има доста...

# 207
  • София
fata_morgana ,за мен адвант-а е най-чудодейното лекарство  Grinning !След множество пробвани ,това единственото от което се повлиявам добре  .

# 208
LITA, всяко бебе, което реагира зле на обикновените АМ - повръща ги винаги, обрива се, подува се или получава силно разстройство и не може да се храни реално с тях, се приема, че е с диагноза АБКМ.  Peace Кръвни изследвания за АБКМ или нещо такова при бебочета не се правят. А протокола според мен го дават съвсем лесно, само дето аз навремето не щях да се възползвам от него. Иначе преди 5 години само се вадеше на детето някаква "Книжка на хронично болния" или нещо такова, заверена от личния лекар и веднага почват да ти дават Фризопепа от ЗК с протокол. Само не разбрах защо питаш, нали Митко няма никакви алергии?

brilliant, наистина е много трудно да се установи причината за обривите и сухата кожа.  Confused Аз за моите, от които страдах над 20 години, така и не можах да я установя. Бях алергична към много неща, но дори и без тях пак се обривах незнайно от какво. Дано като е почнало в бебешка възраст, по-лесно да се преодолее  Hug *Мирка*, fata_morgana, дано ви размине и на вас. Peace

А да ви кажа, че вчера Дани си е хапнал една обикновена бисквита, та май сме се захранили с глутена  hahaha Жената, която го гледа през деня, му я натрошила в пюренцето и той си я хапнал без проблем. Гледам нищо му няма, значи скоро ще яде бисквитки разни.

# 209
  • у нас
При нас не са правени спец. изследвания. Диагнозата се потвърди с така нар. провокационен тест- диета спира да повръща- мляко повръща + обрив - хидролизат спира да повръща.
никакъв проблем не съм имала с протокола, даже за един ден си оправих документите и си взех млякото за първия месец.
Стъпките са- отиваш при личния лекар на детето, взимаш едно направление за детски гастроентеролог и му носиш книжка на хронично болен, която се купува от аптеките и в нея ще ти се изписват млеката (да си попълни данните личния лекар). Водиш детето при дет. гастроентеролог, казваш си там каквато е проявата при него, издава се етапна епикриза, на база на която пишат протокол за безплатни лекарства поемани от здравната каса. Взимаш си протокола и попълнената от личния лекар книжка на хронично болния, амбулаторния лист от проведения преглед, правиш 1 копие на етапната епикриза и 3 на протокола и отиваш в здравната каса с всичко това + оригиналите. Там ти заверяват протокола, книжката и копията. Връщат ти ги и отиваш при личния на детето. Той взима копия от документите. Оригинала на протокола върви с книжката и едно копие. Изписват ти млеката и отиваш в аптеката. Дават ти млеката за един месец, а протокола ти важи за три. При мен протокола е за 3 млека седмично, 12 месечно, 36 общо. Дадоха ми 12 и др. месец отивам при личната да ми изпише нови 12. Така и третия месец. Peace След третия месец случката се повтаря за нови 3 месеца. Протокол се издава до навършване 1 год на детето
 Peace
дано съм била полезна

Данна - тия гледачи са .... добре че приемаш нещата с усмивка и  добре че нищо му няма на малкия... аз не съм от най- търпеливите Sad опитвам се но не винаги става...

Общи условия

Активация на акаунт