Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 008
  • 698
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Честити месечинки на празнуващите и мамите им   bouquet

bubolechence, откакто се е родил малкия, ноктите на краката са му с еднаква дължина - никаква Mr. Green За сметка на това, тези на ръчичките му растат като трева newsm78

brilliant и Дидко мрази да го обличам - реве та се къса Sad Успокоявам положението като му пея песнички и игри от рода на "Къде е на Дидко ръчичката? ... Ето яяяя!" и така нататък - помага Simple Smile

vany666, някъде четох, че точно сега е периода, в който малките вече се осъзнават и усещат. Всеки нов човек, би могъл да ги разстрой, ако са свикнали само с мама например. Аз затова наобикалям бабите по-честичко (то не сме се спряли, откакто се е родил де). Засега проблеми няма, дано и занапред да е така контактен Praynig

Много се радвам за малката Алекс! Да е жива и здрава и това да бяха последните трудности в семейството на Емили!

Ulia, нямам по-голямо дете, но ситуацията ми е досущ позната... От другата страна, обаче... Като бебе съм имала здравословни проблеми и от там - нашите взели да ме глезят много. И така до доста голяма, защото си имам много ясни спомени - каквато и беля да правих, отнасяше го кака ми Mr. Green Бях свикнала, че винаги става на моето, а когато не ставаше - рев и инат до откат Embarassed Сега осъзнавам, че не съм била никак права и ще се старая да не възпитам Дидко така.
И бъди сигурна - няма да те запомни като "лоша и истерична майка" Hug Hug Hug

БиРенкА, приемаме нови попълнения - колкото повече, толкова повече, но все пак, мисля, че беше редно да се представиш първо Wink
Относно неграмотните постове - и мен адски много ме дразнят, но едва ли ще променя нещо, ако след всеки такъв, пиша, че поста е неграмотен newsm78 Тук сме се събрали, за да споделяме радостите покрай децата и да търсим подкрепа в трудните моменти, нека да запазим добрия тон   bouquet  Hug
Може да пратиш снимка на малчо на мейла ми (на първа страничка), за да я добавя и нея Hug

btw сега ще сложа снимчиците, че гледам има доста Simple Smile

Аз вчера успях да въведа и моркова Laughing Изяде едно парче, колкото моето кутре и сам си го държеше Crazy Усеща се вече човечето Wink

...Забравих друго какво щях да пиша Embarassed Embarassed Embarassed

# 121
Плами, не знам кога ти идва пак акъла,но моя още го няма и е така от февруари2009 Mr. Green,и аз днес бях забравила за консултацията и така както ви писах се изтрелях,добре,че каката обърна чантата за количката та видях бележката ooooh!

Биренка,добре дошли  bouquet

От консултацията резултати никакви,изкараха го същия като миналия месец hahahaама той ,много шаваше на кантара и после на см не даде да го опънем Joy,но аз си виждам как расте и не се притеснявам.Биха му последния пентаксим и синфлорикса,рева на втората малко,но бързо се нахили като го гушнах.И ние имаме зелена светлина за захранване,но не ми казва как защото знае,че аз си записвам всичко и ще си гледам от каката.Само ме подсети като вкарам 2-3зеленчука да давам през ден четвърт жълтък.

nat003,ама вие добре растете Heart Eyes
Мирка, и аз бих пропуснала малтофера на 106хемоглобин Peace

Каката на 6месеца ми беше със 124,сега на Влади като пуснем кръв и урина тези дни ще видя.Предполагам,че всичко ще е наред.

И аз не бързам да порастват,искам да си ми мирише на бебе още време....като спре да я има тази миризма и почвам да се замислям за следващото Mr. Green
Но също обичам и тишината вечер,скоро обмислях да си купя тапи за през деня когато ги наблюдавам,поне да не ги чувам Joyче те вече много си общуват,Мая му говори някакви работи,той пък крещи по нея и пълна лудница.

Имаше още ,но сега не се сещам...чавка ми изпи мозъка(Плами Laughing)като заспят следобеден сън пак ще ви навестя.

# 122
Здравейте и от мен! Hug
Отдавна не съм влизала дори да ви изчета,защото н хванаха едни болести,едно чудо.Ужас е направо newsm45.Соня беше няколко дни с температура и стигаше нощем до 39.2,отделно запушено носле.Не спеше нощем и с баща й просто зомбирахме тези няколко кошмарни нощи,които ми се сториха години.Спеше ни в ръце,защото като тръгна да я слагам в легълцето й започваше истеричен рев.Ама на какво се казва рев,така не е ревала,когато е поела първа глътка въздух  smile3518 Weary.Милата само колко зле й беше.Свари й се мозъчето от тая пуста темп.Сега като мина темп. се появи нещо като обрив и вече  #Crazy #Crazy #Crazy и незнам от какво е. newsm78 newsm78 newsm78 Спряла съм й всички видове храни различни от кърма.Да видим какво ще излезе.Изписаха ни КАЛЦИУМ ГЛЮКОНИКУМ за пиене,пък ще видим докъде ще я докараме.Направо съм се отчяла вече. Weary Дано скоро й мине на бубата  newsm17
С нетърпение чакам топлото време за  family 1swing photo  Nature Sunny

# 123
  • Пловдив
Ей, няма време да седна да драсна някой ред, бе.... newsm78 Иначе ви чета Laughing
А идва и пролетта, все по-рядко ще пишем май тук  Wink
Честити месечинки на празнуващите Heart Eyes!
Добре дошла на Биренка!В кой квартал си в Пловдив, ако не е тайна Wink?!
Ние се къпем всяка вечер.И гимнастика и масажи си правим още.И голички преди банята седим и риткаме.Всичко това доставя голяма радост на децата.Няма начин да ги лиша от удоволствията преди лягане  Peace
Palmirka , пишу от Крисито взех, като я съблякох до кръста голичка.Бях си преварила бурканче от лютеница, да е стерилно.Дадох и да пие вода и след 20мин.чакане, баща и я държеше в поза куко, се изчишка, а аз отдолу хванах пишуто  Laughing След това го присипах в шишенцето, което бях купила от аптеката.
Друго, друго... newsm78 Ядем месо вече Simple SmileХаресва им.Остана глутена и попарката и сме готови за кухня  chef
Хубав ден на всички и много, много усмивки  Hug!

# 124
Моето мъниче беше започнало да казва Га и Ба и сега спря, май вече се чудя за какво да се притеснявам  Rolling Eyes При вашите имало ли е нещо такова?

# 125
Много съм куку вече  Tired #Crazy Забравих да поздравя всички празнуващи и празнували през изминалите дни.И така
Честито на всички месечинковци днес! newsm51 newsm51 newsm51 Честито и на рожденниците днес!Да сте живи и здрави и много усмихнати! baloni baloni baloni

# 126
  • София
Честити половин годинки на порастващите днес сладурковци!!! Желая им приказно и неповторимо детство!!!
Ивчо, Честит Рожден Ден!!! Бъди жива и здрава, много желана и обичана, заобиколена от усмивки и щастие!!!
Велизарка, честит имен ден!!! С пожелание за здраве, щастие и късмет!!!
Честит имен ден и на Гала, а също и на всички, които празнуват днес!!! Да ви е живо и здраво името!
Еми, много се радвам за страхотната новина!!! Най-накрая може да си отдъхнете с облекчение, след всичко, което преживяхте! Пожелавам ви никога повече да не ви се случват подобни изпитания и от тук на сетне само сълзи от щастие да пълнят очите ти!!! 
Биренка, добре дошла! И не се връзвай толкова на това кой, какво и как е писал! 

# 127
Благодаря за приема!  Hug
sweet_maniche, въпросният пост май не коментираше нищо, свързано с радостите от деца, но нищо (затварям тази тема).
Ти захранваш с цели парченца зеленчуци ли, варени на пара? Даваш ли пюрирани храни?

mama na nana, много неприятно това с болестите. Сигурно каката ви е донесла нещо  Confused И нашия батко носи няколко пъти вируси, но за сега се разминаваме само със сополи при бебето. На два пъти по три дни. Минаха бързо благодарение на сребърната вода, която капех в носа.

ilik123, живеем в Марково  Simple Smile

brawn, моя мъник както се беше разгукал по Коледа, след 3-4 седмици замлъкна. Ама ни звук, ни стон. И от няколко седмици пак си се разгука, даже вече някакви срички бърбори. Така че, споко! Може да трае и няколко седмици това спиране на гукането  Simple Smile

# 128
Остана глутена и попарката и сме готови за кухня  chef
ilik123, първо глутена и после попарата ли ще даваш? Педиатърката ми каза направо с попарата да го въведа, че се чудя сега. Този глутен прекалено се преекспонира, мисля, но въпреки това ми се иска да съм по-предпазлива.
С какво ще го въведеш? С бишкоти става ли? Чета, че брашното е пшенично, а и на сухарите е същото, ако е така се обезсмислят бишкотите. Уфф, я да си почвам аз попарата  Rolling Eyes newsm78
Р.Р. Да не се чудите защо имам имен ден днес  Joy Да поясна, че името ми е Галя, но "партизанското" е Велизарка!

# 129
Ами, неговото не беше гукане, а направо срички - га и ба.

velizarka, четох за глутена, че е важно да се започне с културата, в която е най-малко съдържанието му - овесените ядки. Аз си мислex за такава каша.

Mисля да го въвеждам овес-ръж-ечемик-пшеница и първо да започна с  кашата безмлечна с овес на Хип
Това е идеалният вариант за изреждане на зърната. Тук важното е да се знае каква е идеята т.е. как са степенувани зърната в зависимост от съдържанието на глутен и от вида на самия глутен. Тази последователност е свързана донякъде и със смилаемостта на зърната. Оттам нататък, ако няма възможност да се изредят всичките 4 зърна в тази последователност – не е чак такъв проблем. Добре е все пак да се мине през ечемик или евентуално ръж преди пшеницата.

Важното е да се почне с овес, овесената каша е отличен избор. След това ръжта и ечемикът се вкарват най-лесно с домашно приготвена храна – каша или пасирани зърнени ядки

Това е цитат от линк, който беше дала brilliant.

Смятам да го въведа в началото на 7ми месец. Това означава, когато навърши 6 и започне 7, нали правилно броя? или когато стане на 7 навършени?  Blush

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 15:26 от brawn

# 130
  • Пловдив
Уф, и аз мисля, че глутена го преекспонират Thinking С каката /т.е. по старите методики/ и пшенично-млечна каша започнахме в 5-тия месец и попарата захранихме в 6-тия.И никакъв глутен не ни е шашкал Tired Сега, само ни психясват  Simple Smile Мисля, първо да дам месно пюре с овес и каша с овес.Нали овеса бил с по-ниско съдържание на глутен.После  съм си взела пшенични каши.И за попарата да съм давала вече глутен.Като навършим 7 месеца, т.е. след 10-тина дни да захващаме попарата.Бисквити гледам има някакви и с глутен и без глутен, но не знам кога и с какво се дават.Освен, ако не даваме да си хрускат и чешат зъбите  newsm78

# 131
  • Варна
Ами, неговото не беше гукане, а направо срички - га и ба.

velizarka, четох за глутена, че е важно да се започне с културата, в която е най-малко съдържанието му - овесените ядки. Аз си мислex за такава каша.
И нашия говори "да-де", "ба-бо", нещо като "ма-ам", обаче е на моменти. Понякога мълчи с дни, а понякога като се разбърбори , голям купон.

За глутена и аз мисля с овесена каша да го въведа.

Сега нашия отчет от ДК вече сме 10кг без 40г и 75см. Направо счупихме кантара  Joy Joy. Сестрата в кабинета, направо  #Crazy ме пита само на кърма ли е. Аз и обеснявам, че си хапва пюрета и каши, но след това си суче все едно не е ял изобщо. Направихме и третите ваксини, героят дори не плака. А за ниския хемоглобин доки каза, че е възможно да се дължи на бързото наддаване, утре ще ходим на допълнителни кръвни изследвания, но никак не е ентусиазиран да се дават препарати, а и аз не се натискам.
Алхимика, слагай тортата в колетче и пращай иначе аз ще дойда и с тримата  Joy Joy. И мойте малките си говорят на някакъв странен език  hahaha.

# 132
  • Пловдив
БиРенкА, приготвям зеленчуците на пара и му давам парченца, горе-долу, колкото юмручето му.
Пюрета не съм му давала още, ако се наложи, ще е след въвеждането на глутена и намазани на филийка. Simple Smile

# 133
  • у нас
Ко прайтиииии gydi
днес най накрая успях да оправя протокола на малката и вече ни изписват фризопеп от касата Peace

добре дошли на новите Hug

на празнуващите- честито   bouquet хубави почерпки се разнасят тук Whistling

аз утре имам едно препитване  bowuu дано се похваля като се прибера въпреки че там чел не чел е непредвидимо #Crazy могат да те питат за автор, поема, художник, опера, театрална постановка Whistling hahaha та така.... стискайте палци. На семестриален ме попита кой е написал поемата "Ралица" и кой е моя Ивайло hahaha ама аз си знаех Joy

# 134
Здравейте!

Първо Честити месечинки!!!  bouquet

Второ честит имен ден на празнуващите!!!  bouquet

Относно глутена преди два дни ѝ дадох каша на Хип с оризово и пшенично брашно.Аз също мисля,че се преекспонират много неща,и вече въобще не мисля да чета и да се шашкотя.Давам си ѝ кашата,другия месец попарата и така.Овес не обичам,единствено хляб с много зърна,така,че мисля и нея да я уча на такъв след време,та там да си яде разл.семена.Днес дадох ѝ месно пюре,зайче с моркови,хапна си го без проблем.

Добре дошла на Биренка!!!

Рали,благодаря ти за отговора!!!   newsm51

И да се похваля днес ми дойде уолкъра от Памперс!!!Много ми е гот.След още 10 печатчета ще си взема и другата играчка.И ми дойде,ама то беше крайно време вече.

Общи условия

Активация на акаунт