Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 23 979
  • 698
  •   1
Отговори
# 510
И ние се връщаме от консултация - 8600 (8000 предния месец) и 67 (65 предния месец) - питах за стоенето прав - трябвало м/у 7 и 8ми да се изправя, но не е проблем, че е почнал по-рано. Само не трябва дълго да го държа прав. Трябвало по-често да го слагам да седне или да пълзи. Иначе е в нормите за кг. и размер. Сложиха ни хепатитна ваксина. Разплака се за секунда и млъкна.

Simple Smile слънчев ден и дъълги разходки ви желая Simple Smile

# 511
Добро утро  Hug

velizarka_8, благодаря, че си се сетила за Андреа  Heart Eyes

сега да почерпя  Heart Eyes пораснахме с още един месец, лелеле как лети това време докато се усетим и ще са големи момичета и момчета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-16-8.html

Люляче, мерси ще потърся дали ги има при нас  Hug

vesy_evi, не си сама същите сме и ние, явно ще си ги кърмим до към 1 ви клас  Joy hahaha Joy

# 512
LITA, ние започнахме с попарката и вече имаме напредък. А и за по-дълго се засища. В началото се мръщеше малко, но сега слагам 1-2 лъжички плодово пюре и си хапва човека с кеф! За захарта съм доста предпазлива, като има и плодова такава, защо да му давам. Е, ако и така не ядеше, щях да се принудя до сложа. Успех с попарката!
Гери, гледам колко слабичка си на едни снимчици във фейса! Аз винаги съм била около 57, не чак слаба, обаче не и като сега, ама като влязох в болницата 82  Shocked и сега съм 67. Още 10кг.!!! Но няма, няма, трябва да влезем във форма, да сме харесвани мами! Има си хора симпатични като по-пълнички, жалко че не съм от тях  Confused !
velizarka_8, благодаря, че си се сетила за Андреа  Heart Eyes
Не точно сетила  Blush, но никога не забравям да погледна 1-ва страничка Wink
Вие сте си заедно от "началото" и знаете кое бебче кога, а аз съм от скоро и едва ви запомням, ноооо се старая  Heart Eyes , толкова много свикнах с вас  Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:12 от velizarka_8

# 513
добро утро,

понеже много бързахте да захранвате  Whistlingи ме зарязахте , сега ще отговаряте на тъпи въпроси  tooth
- днес мисля да дам каша - оризова ,безглутенова, био.
обаче как - пак ли се почва ,като със зеленчуците по една две лъжички? и слагат ли се плодове от началото или не?
- и след като въведа кашата мога ли да слагам ориз в пюретата?
-кога мога да давам домат - примерно чери?

Извинете за тъпите въпроси,но нещо нищо не ми я ясно  newsm78

# 514
  • Пловдив
Привет и от нас Simple Smile

И мен не ме притеснява това колко хапва - нали си дояжда после с млекце Mr. Green
Като се знам аз каква бях - в трети курс искаха да ме вкарват в болница, защото тежах 28кг Crazy хич няма да се втелясвам за малкия - колкото му е сладко - толкова NaughtyИзобщо няма да го насилвам Peace

Гале, доколкото знам, с доматите трябва да се внимава (особено при предразположени към алергии деца), още повече, че тези в момента колко са домати, никой не знае Peace

Сега ставам, че ще ходим на гости в моята баба Heart Eyes

# 515
velizarka_8 - как правиш попарата? с вода или чай? с колко сирене и масло? и пасираш ли я? аз купих сухари на ХИП за попара, ама хич незнам как се прави.

gala. - оризовата каша не съм я давала по лъжичка две и я смесвах с пюрета понякога за следобедна закуска.  Домати не съм давала и знам, че трябва да се изчака с тях.

Честито на бебечетата които порастват с още един месец днес Simple Smile

# 516
Гале, да се включа за кашите, има една конкретна каша - оризова,безглутенова с вкус на банан на Милупа. Супер подходяща е за захранване, защото не е безвкусна и я дават за деца над 4 месеца. Вътре е с мляко Аптамил - то пак е на Милупа.

Иначе пюретата почваш със чисти зеленчукови - тиква, морков, картоф и т.н. като хващаш първо тиквата да речем и даваш 2-3 лъжици първия ден, 5 -6 втория и така до 7-мия даваш 1 бурканче. Можеш успоредно да почнеш и с плодово да я захранваш. Примерно с ябълка - по същата схема. Следващите плодове и зеленчуци (новите) не е нужда да ги захранваш. Даваш първия ден половин бурканче или малко по-малко,ако се притесняваш и втория вече може по цяло.
Но трябва да избереш дали да почнеш с пюрета или с каша. Не въвеждай пюрета и каша едновременно. Остави да има 2 седмици разлика между вкарването или на пюретата или на кашата. Ако почнеш с пюрета след 20-тина дни можеш да почнеш да редуваш местни и зеленчукови.
А за доматите, аз сам давала смесено местно пюре със зеленчуци, в които имаше домати.
Пиша ти подробно,защото ние на рези принципи се захранихме и досега нямаме проблеми. Вече давам каквото харесам в магазина има и пюрета с по 5 неща вътре.

# 517
  • някъде в България
Здравейте отново след дълго отсъствие за тези който съвсем логично не си ни спомнят сме мама Мелани със бебчо Денис.Надявам се да бъда по редовна вече въпреки че не съм спирала да попрочитам как сте вие и дечицата.
За нас накратко:Денис тежи все още едва 5.800 кг и е висок 66 см,захранихме се с каша малко по рано заради ниското наддаване.Наложи се въпреки всякакви отчаяни опити,мерки и лекарства да дохранвам заради недостига на кърма.Не че искап детето ми да гладува и само и само да е на кърма но не можехме да го накараме да пие дори кърма от шише.Биба не употребуваме и не иска.Сега сме на Нутрилон и пак си го кърмя  и давам и плодово пюре вече.С баткото го карах по тази схема - каша ,плодово пюре,зеленчуково и последно местното и мисля че е подходяща.Въведох тия дни глутена успешно с каша с бисквити и нямаме пу пу реакция.Нарочно не бързам и не дадох първо зеленчуковите тъй като сред тях има "опасни" като доматите.Баткото в 5 месец от едно пюре с домати макар и в нисък % ми направи тежка алергия и си имам едно на ум.Друго което мога ди ви споделя е ако децата отказват разни видове от зеленчуковете купени готови пюрета е да пробвате да ги сготвите вие.на времето доста бурканчета на Хип от разните броколи,тиквчки и тем подобни отидоха на боклука неизядени.Като ги сготвих аз нямаше зеленчук или комбинация от тях който да не ми е ял.

Денис все още няма режим макар понякога да влиза ужким в такъв.Сутрин се събужда от крясъците на батко си и се кърмим,по обед давам пак след кърмене плодовото пюре по 1 бурканче и привечер давам кашата.Не е голям фен на оризовите,но пък банановата с бискивити на Слънчо я омита да дъно.Редувам вече и готови каши от бурканчета и само веднъж ми се е запичал леко от началото на захранването.Притеснява ме малко че още не обръща макар че прави непрестанно опити и се нерви.Слагаме го в бънджито всеки ден по малко и седнал в нас засега по малко също.Много весело и енергично дете е и дето се вика не създава "проблеми" или да плаче без причина.Нощно време спи ако не го буди баткото и само от зъбчета става кисел.Зъбче нямаме още но чеше настървено и скоро мооже да се появи първото.
Това е долу горе от нас.

# 518
С доматите трябва да се изчака малко
Гале въведи основните неща
зеленчуково пюре за обяд като давай само него около 3седмици до месец и после започни на обяд да въвеждаш месните
след това редуваш ден зеленчуково ден месно

следобед щом си си избрала каша супер
купуваш една каша.. по избор аз лично те съветвам да е някаква плодова (повече се харесват) примерно на милупа има хубава  банан и ориз
правиш първо една малка доза и даваш няколко лъжички
ако и хареса може да и дадеш малко повечеко но да са около 10 тина лъжички
после я дохрани с цица
на следващия ден дай повече каша и така за 3 4 дни заместваш цялото следобедно хранене с каша
като може да редуваш  ден плодово пюре ден каша

например
ние днес

06.10 - 180мляко
09.30  180 мляко
13ч  зеленчуково пюре (вчера беше на месно) bebivita - 190 грама
17ч каша (днес сме с глутен от бурканче) бисквити с праскова на bebivita 190грама
20.45ч мляко 210грама

това са ни хапванията като много често се лута между 06ч и 07ч ако стане в 07 пропускаме млякото в 09ч и обедното ядене се мести в 12ч
и така режима ни варира с малко Simple Smile

та Гале редувай си пюретата на обяд зеленчуковоте записвай си какво си дала какво се харесва и така лека полека ще въведеш всичко

вчера за сефте дадох на Димитър за следобед  дует  йогурт с банан
е нямаше такова изгълтване направо милия се разплака като свърши бурканчето
днес му чакам акото да видим всичко ли е наред, че ново нещо Simple Smile

# 519
ГЕРИ,МАЛКО НА ПАТЕРИЧКА,НО ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА,МНОГО ОБИЧАНА И ОТ ЩАСТИЕ ДА ПРЕЛИВАШ!!!

Нещо ми се  е бъгнал компа,отаряам форума и ми прескача по няколко страници от темата,освен това снимките ми се мажат,май някой вирус ме е нападнал.Та по този повод съм пропуснала някои неща.

В.Спасова,моите съболезнования,много е тежко това през което минаваш,пожелавам ти сили!Дано майка ти е на по-добро място без болката от тук! Sad

Гале, те вече другите са ти написали за режимите.Аз да те успокоя и ние нямаме такъв,не за друго,но още не съм захранила както трябва Влади.
Той яде веднъж на ден малко зеленчуково пюре.До тук е пробвал само морков,картоф и тиква.Хич не бързам,няма за къде..цял живот боклуци ще яде Mr. Green

Но като цяло си е по-добре с режим,така винаги имаш свободно време и за теб,защото и мама е човек с нужди!

Каката не ми е яла каши,не ги иускаше,с Влади пробвам,но и той не ги тачи та май ще ги пропуснем и този път.На нея си и давах следобед плодово пюре+бисквитки.То аз и вкарах глутена без да искам с едни плазмонки,не бях видяла ,че са с глутен и готово Winkпък и аз май не се притеснявам от него.

Нат03,и аз вярвам,че скоро ще си наваксате,всичко ще е наред.
Ох после ще дописвам ,че писнаха и двамата Laughing

# 520
мноооого благодаря   bouquet

аз до тук съм въвела- картоф,морков,тиква,карфиол,тиквичка,манго,броколи, ябълка,круша,сливи,банан, като днес ни е 40 ден от захранването.
и имаше едно пюре на hipp с разни зеленчуци- грах,броколи,картофи, и незнам си още какво ,но и ориз. та се чудя брои ли се за въведен  newsm78. сега например съм и сварила картоф,тиквичка и карфиол,но ми се струва малко малко ( 130гр. ) та се чудех мога ли да сваря ориз и да го прибавя в бурканчето?

п.п забравих да кажа,че кашата,която съм купила е на MILUPA bio - ей,таз

# 521
velizarka_8 - как правиш попарата? с вода или чай? с колко сирене и масло? и пасираш ли я? аз купих сухари на ХИП за попара, ама хич незнам как се прави.
aissa80, след 4-5 дни опити установих, че е най-добре да се натрошат сухарите, а не да се пасира после, защото става много лепкаво. Изкисвам сирене от вечерта - кубче на 2 см. (или под формата на ледче или на кибритена кутийка), много малко масло (колкото едно грахче слагам) и после правя АМ топличко, но може и с вода. И от вчера 1-2 лъжички плодово пюре, така му се услади повече. Разбърквам с лъжичката и от топлата вода се топи всичко. Сухари и аз взех на HiPP, слагам 3-4 засега, да не му дойде много глутена. После дохранвам със 120 АМ (толкова яде Laughing). Но скоро ще увелича сухарчетата и смятам да замествам през ден или два сутришното мляко. Сега е смесено малко храненето Rolling Eyes Успех!

# 522
Привет!   wavey

Като си говорите за наддаване на бебетата ни .... то и аз трябва да се депресирам явно, онзи ден бяхме на консултация, наддал с 200гр и 3 см ... (6.900 и е 67см) педиатъркта каза, че бил перфектен  newsm78 а други "добронамерени" познати ми казват как бил слабичък и да съм го хранила повече  Joy Joy все едно го държа гладен или е на диета и не му давам достатъчно  hahaha  bowuu (лоша съм, това е положението). Дори вече не се и дразня, а ми е смешно. Хапва си много добре детето, но изразходва много енергия ( не знам дали от това или просто не е от бързо качващите) и като не иска повече няма да му наливам с фуния в гърлото кърмата и пюретата (както казваха другарките от детската на времето).

А за килограмите .... и аз нещо не свалям, уж спрях да пия тая бирена мая ... а котвата съм я пуснала на 64 кг и тва е ... а за дрехите --------- купила съм си един номер по-голям номер дънки и тва е .... имам едни по-широки панталони и тях нося ... въобще няма да давам излишни пари за по-големи дрехи дето после така ще си стоят, само обаче имам слабост към тениските... и от тях си купувам по много.

За захранването - педиатърката каза, че можело да въвеждам глутена вече .... и купих някаква млечна каша с глутен и праскова на Хумана.... но премислих и я оставих за към 7 месец и сега взех една с пребиотици бананова пак на Хумана и днес ще пробвам да я предложа ... ако не му хареса, на мен със сигурност ще ми хареса  bowuu bowuu   chef Мисля да давам и следобед пюре вече и да ги напрвим около 170гр на ден... ама божа работа си е, колкото иска толкова. Има дни в които с голям апетит хапва... но има други, в които не е голям фен... но това е нормално.

Хубав ден, момичета!   bouquet

# 523
И аз влязох да раждам около 80 кг, сега седя на 67 и не мърдам  smile3515 Пак добре, защото от нищо не се лишавам, хапвам каквото и колкото искам и това, че поне не наддавам, пак е нещо.

LITA, аз помислих , че е било нещо от типа на Данонино вашия йогурт, та се заблудих Simple Smile Ама щом е от бурканче, сигурно е детско бебешко Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 12:49 от _Dana_

# 524
велизарка - мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт