Мечетата Барни са ни също много любими 

/, искам да попитам мотивите ви, защо предпочитате вие да си правите плодовите/зеленчуковите пюрета
, ако си купувате плодовете/зеленчуците, а не да давате контролираните и вкусни купешки пюрета
?Изключвам Мъничето и другите, които дават парченца плодове и зеленчуци.
.
.
.Аз лично го купувам от Карфур - около 80 ст е бройката.
Честита Първа Пролет

но си представям каква е била гледката 
и аз мила се запъхтявам, но за сметка на мамите които имат да свалят 5-10 кг, моите са 26
.Подлудих си детето с тия тикви ама свеката явно им е голям фен
Мъждудругото нашият ортопед също е против проходилки и бънджита. И аз подкрепям доводите му!
, татито ни замина за няколко дни в чужбина по работа. Но малкото ми момченце много ме слушка
, въобще не го хареса. Ноооо купешко пюренце от морков, папка си доста сладичко
. Вече хапваме и тиква (а бе аз си мислех, че тиквата е зеленчук, а гледам, че някои мами пишат, че е плод
, на етикета на Хип, пише "Чист зеленчук") и то с голям апетит. Изяжда по около 60-70 гр
И си акаме доволно! Тези дни мисля да дам и морков с картофче
. Май съм навита да дам парченце, а не пюренце. Мъниче, давай съвети
А видеото и аз не успях да видя 

Много кофти ми стана.Уж сси яде детето, а какъв резултат само.Тя изкара преди 2 седмици една тежка седмица,заради зъбките,дано да е от това.

, само кажи какво искаш 
! 
. Аз първите пъти го размачквах с вилица и добавях кърма. Но миналата седмица реших да я пробвам с много мънички парченца, които аз й слагам в устата. Чудесно си го размачква с венците и си го хапва с кеф. Днес й въведох и банана, и направо реших да я пробвам на парченца - много й хареса. Мисля да пробвам и други меки храни по същия начин, но също така ще продължавам да й правя и пюренца, най-вече разни комбинации.
.

Освен това, как да кажа, претърпях развитие в мнението си за тях. Навремето преди 10 години мислех, че няма нищо по-добро от това да си храниш бебето с продукти на ХИП. Бях изкупила пълната им гама пюренца, сокчета, всичко. Моето бебе ги хапваше с огромен апетит, аз му се радвах и така, докато не му докарах разстройство за няколко месеца. Като го позакрепихме, акъла ми стигаше дотам пак да го храня с пюретата на ХИП, но почнах да готвя и домашни, а сокчетата правех само вкъщи. Впоследствие второто ми бебе пък се оказа алергично, изобщо не ядеше грам пюренца, нито купени, нито домашни. Просто се беше стреснала от реакцията си към АМ и не яде нищо такова, направо мина на супички и храна за по-големи. Сега просто нямам никакво желание да давам пюренца, колкото и да са хубави. Ако отидем на море, бих взела няколко да имам подръка, но щом съм си вкъщи, не виждам смисъл, всеки ден може да му се сготви по нещо съвсем лесно. А и още нещо - после повечето деца минават на млечна кухня (някои и на нашата възраст ядат кухня) или отиват в яслата. Е там, както и в ДГ те така или иначе се хранят с възможно най-НЕконтролираните продукти, така че идеята за БИО и екологичност отпада на момента. Предпочитам аз да сготвя с каквито продукти съм избрала за вкъщи, поне докато мога да го правя
Имам възможност да взимам и домашно месо, зеленчуци и т.н. Пюретата обаче са ми добър вариант при пътуване или дълга разходка навън. (Аз реално съм убедена, че никой не може да сготви по-добре храна за моето бебе от мен
)
Затова то ми е на последно място в списъка с евентуални храни, мисля, че към 2 годинки може би ще го дам. Но вие ако нямате алергии, за Дара няма да е проблем да си го хапва. Доста мои приятелки си даваха на децата сле 6 месец кисело млекце и не са имали проблеми.