Празнувам със пържолка и айрян и килата падат със Дюкан - 248

• 39 770
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Госпожице, не си ми нито на възрастта нито на каквото и да е друго, че да ми държиш такъв тон. Успокой топките и гледай себе си. Като толкова те дразня просто ме подминавай и готово. Каква си ти, че да ми определяш постингите тук какви са?!

..за което искрено се радвам Grinning Според мен по-нормалното и адекватно поведение на една жена на 28г. е да спре да пише всеки ден едни и същи неща и, виждайки, че не е права, да НЕ си поправя грешките Grinning Но явно ти си имаш други убеждения, така че е безсмислено да ти се обяснява каквото и да било Grinning И "топките" ми са си в съвсем спокойно положение, аз излишни нерви за хора, които не са ми никакви, не хабя Grinning Но както ти, така и аз сме тук поради една и съща причина, а именно диетата Дюкан Grinning Благодаря ти, че ме улесняваш - за теб игнор   bouquet

Извинявам се, че влезнах в лошия тон на поведение, но съм убедена, че доста хора искат да четат някакви мотивиращи писания, а не оплаквания и жалвания Wink

# 421
Момичета,  искам да споделя нещо по повод количествата храна.
Да, вярно е, че трябва да се яде, за да се отслабва, но с едно голямо "но" и защо, според мен, са излишни тези спорове.
1. Всеки има различна нужда от поемане на различни количества храна. Нормално е, този който е бил с доста килограми и е свикнал да хапва повече, да има нужда да яде и на режима повече - т.нар. "разширен стомах". Освен това всички сме коментирали, че има и запълване на психична празнина чрез храната и всички ние сме го практикували това, включително и аз. Знаем и за вълчия глад и т.н.
2. Има хора, които се нахранват и с по-малко количество храна, не мисля , че трябва теперва да започват да се тъпчат, защото на режима се "яде". 300-400гр месо на едно ядене не е малко, ако това те засища. Други не се насищат и с 500-600гр.
3. Трябва да се яде, по възможност 5 пъти на ден, но това незначи че трябва да изяждаме по едно теле на хранене или да се пръскаме по шевовете, защото сме на режим , на който се яде. Това от където и да го погледнеш е лакомия. Целта на режима е да ни превъзпита хранителните навици, в това число и тъпченето. Още повече , че това ни изиграва лоша шега в 3-та и 4-та фаза, когато вече трябва да сме се превъзпитали да се тъпчем безконтролно.

4. Тук искам да се направи разлика в ограничаване на храната умишлено, при което оставаш гладен и това да поемаш по-малко храна, от друг на режима, но да се чустваш нахранен и сит от това количество, което с изял.

Това си мисля, докато четях разразилите се престрелки. Може да не съм права, но искахда го споделя

Мир!!!

# 422
момичета, наистина минавате добрия тон понякога! ако някой или нещо не ви кефи, просто го подминавайте без излишни или грубовати коментари!

лястовичка яде толкова и това е.....ако чуете какво ям аз, ще кажете, че е не като врабче, ами мравка! Толкова мога....толкова ям и колкото ми се яде! Всеки има различни хранителни навици! Не е необходимо да се тъпчем, защото в края ма краищата променяме хранителни навици и не искаме да сме на поправка!

btw, аз спрях да пиша поради подобни коментари!

Алис, мерси за коментара!

# 423
Не се карайте момичета,не е хубаво Sad
Все пак сме тук за да се подкрепяме взаимно,което е много важно,а не да се караме!
Бяла Лястовица,може наистина да има проблем с по-голямото количество храна,по късно вечер,важното е тя да се чуства добре и да сваля килограмите. Че режима е на базата на "постоянното"приемане на протеини,спор няма,но всеки е индивидуален.
Желая  ви много минусчета днес и бъдете щастливи Hug Hug Hug

# 424
Още едно нещо ми дойде наум ( извинявам се , че го пиша в нов пост, а нередактира, но нещо ми се скапа редакцията)

За количеството храна, която всеки поема, значение има и това доколко е спокоен, когато се храни и времето, за което поема храна. Забелязала съ, че аз когато съм нервна, понягога поемам по-големи количества храна, друг път пък нервността ми има точно обратното действие, стомаха ми се свива и немога да поема изобщо храна.

Ако се храним бързо, също поемаме по-голямо количество храна, просто мозъка не успява толкова бързо да изпрати сигнал -" стига, вече си се нахранил". Имала съм случаи, ще ми се пръсне шкембето, а аз още гладна и ако не спра, ще се спукам. Ако успея да спра навреме, след малко вече се чуствам сита.

Яжте бавно!!!! Дъвчете добре храната, особено месото и суровите зеленчуци ( йогите препоръчват да се дъвче всяка хапка по 36 пъти). Пийте вода на малки глътки, докато се храните. Неслучайно и Дюкан препоръчва да се пие вода по време на хранене.

Трябва да превъзпитаме навиците си, относно безконтролното тъпчене. Ядем, ако сме гладни, но преди това се запитайте - дали наистина изпитвате глад или ви се яде, поради друга причина.

# 425
  • Пловдив
Вие правите ли разлика между ядене и тъпчене? Никой не кара никого да се тъпче. Но да ядеш кафяна чашка мляко за закуска и това да ти е едно от основните ястия извинете ме - не го намирам за нормално. А колко е месото на половин пиле според вас? Едно цяло пиле изпечено е към 700 грама с кокалите. Половин пиле без кокали е 250 грама. И ако някой смята, че с чаша мляко, 250 грама пиле и 3 яйца се храни нормално ще ме извините, но ... изобщо не е така. Ние не броим калории, това което чета е

Кисело мляко 0.5% -   37 калории за 100 грама - общо 50 калории
Пиле - 110 калории за 100 грама   - общо 300 калории в най-добрият случай.
Яйце - 70 калории - общо 210 калории
Извара - 79 калории - ще я сметна толкова, въпреки че не вярвам да е толкова огромно количество
Овесени трици - 240 калории за 100 грама, в две лъжици не са повече от 80

Това всичко прави 740 калории на ден - ще ме извините, но в гладните диети ядат повече на ден.

Това беше всичко от мен. Всеки  да си яде каквото си иска и колкото си иска. Негова си работа.

Извинявам се, че отново досаждах, за последен път е по темата. Така или иначе за мен вече си е игнор, просто направих един разбор на останалите, които смятат, че ако се яде повече от това количество ще се натъпчат.

П.П. При нормалните режими е необходимо да се ядат около 1600 калории на ден, за да е оптимално отслабването, а когато калориите са по-малко от 1000 вече организмът е на режим да се запаси. Не че някой го интересува де, само да си опресня инфото  Mr. Green

# 426
  • Варна
Добър вечер мили дами!Благодаря ви за бързите отговори и мисля да приема съвета ви относно редуването и се спрях на варианта:5/5,а ето и моето меню за днес:
З-1/2кофичка кисело мляко+3с.л.овесени трици,кафе+100гр.прясно мляко
О-1/2котлет от сьомга,3сварени белтъка и сос от 100гр. к.мляко,2с.л.извара и 2скилидки чесън
В-пак същото, но само с един белтък
След обяд към 16,30 всеки ден ям режимно кремче от рецептата на Тумбето,а и забравих да кажа,че сутрин в к.мляко слагам 1к.л степче и за целия ден изпивам по 300гр.кола лайт е това е за сега.Вече вие ще кажете как е-приемам съвети всякакви-режимни,стига толкова съм писала.А щях да забравя,бройте още 2дюканки за варненската среща Grinning
Еее хайде лека усмихната и отслабваща Hug

# 427
Добър вечер, момичета!   bouquet
Да си споделя и аз как ми мина деня Simple Smile
Първо, сутринта се събудих ужасно гладна и адски ми се ядеше шоколад!
За закуска хапнах триците с течен подсладител и малко канела (но за жалост не преборих желанието за шоколад) и обезмаслено мляко с нес кафе.
За обяд си бях приготвила бъркани яйца и пилешки кренвирши и обезмаслено сирене (не са много вкусни студени Simple Smile) и сега за вечеря - говежди карета на тефлонов тиган...
Днес ми е четвърти ден П и нямам търпение да дойде събота и да си хапна и малко зеленчуци Simple Smile))
Утре вечерта ще се премеря, за да видя ще се сбъдне ли прогнозата от сайта на Дюкан за - 2 кг след ударния етап!
Исках да ви попитам две неща:
1. Може ли някой да даде идеи какво правите с телешкото в П дни ....аз си го правя на тефлоновия тиган, но ми се иска да разнообразя...Също и с телешката кайма освен на кюфтета, има ли и други варианти?(аз кюфтета не обичам много много....
2. За какаото - купих си едно, което уж е обезмаслено, но на кутията пише 10 - 12% и не знам дали става за режима!(това желание за сладко трябва да се бори някакси)
Ще се радвам да прочета съветите ви!

Пожелавам
на всички лека вечер и спокойна нощ!

# 428
Мтъъъй.......Последните няколко поста ме вкараха в размисъл!
Темата не е това,което беше мнооого отдавна,но да кажа и аз през какво минах,за да съм ясна!
Вещи се опита да обясни...Вие не,та не!.....

Та...да разкажа за мен!
В началото на режима е имало дни със зверски глад...Изяждала съм по 2 печени пилета,за яйцата,киселото мляко и задушените пилешки дробчета да не говорим,както за крем карамела или млякото с подсладено сиропче(бях си намерила такова без аспартам и нещо дет' да завършва на -оза)......Яла съм ,когато съм чувствала глад и съм яла само толкова,колкото да не озверея за нещо нережимно.....
Според повечето от вас.....Аз съм преяждала и т.н......Но! За разлика от повечето дето са приятелски настроени към  нововъведенията на самия Дюкан.....Аз се придържах само и единствено към книгата.....Четях си за дадената фаза в която съм какво е разрешено и ядях само от разрешените продукти.....
Когато минах в Трета ФАЗА......Започнах да вкарвам новите храни пак по книга....Започнаха неистови скокове на кантара....Плюсовете бяха огромни....Но с напредването на фазата организма започна да се успокоява и да не "граби" ........Не можех вече и да исках да изяждам същите количества ,както преди.....Просто се засищах от по-малко,защото имаше включени нови храни,а и самият организъм не искаше повече.....Всичко си стана по естествен път.....
Когато минах в Четвърта ФАЗА... сЕ наблюдавах и внимавах да не прекалявам с нищо.....Ако съм прекалила с любима храна - на следващия ден внимавах да не се отпускам и да не повтарям ......Покрай празници -качавам по 1-2 кила,което е нормално,защото се отпускам...Така задоволявам психиката си,че не съм ограничена в нищо....Ям всичко! Разбирате ли-ВСИЧКО! и СЛАДКО И ТЕСТО И НИШЕСТЕНИ И МАЙОНЕЗА и пържено...пРОСТО ВНИМАВАМ ДА НЕ Е ВСЕКИ ДЕН !
рЕЗУЛТАТА????
По калкулатор бях 68 кг...Така влязох в Четвърта!
След няколко месеца в Четвърта - свалих до 62-3 кг....Организма сам си свали...Аз не съм се стремила да правя каквото и да е....Количествата храна ми бяха нормални вече и да исках не можех да изям 2 печени пилета или каквото и да било от предишните количества..................Триците и водата са ми и до ден днешен настолни.....Както и П Четвъртъка......

За здравословните ми проблеми дето ги имах преди....Няма да говоря,освен,ако не ме питате и то на ЛС,че ми е омръзнало да се обяснявам в темата......Който иска-ще разбере....

От мен толкоз! Рапорт Даден!

# 429
OREA здравей!Ще си позволя да коментирам написаното от теб.
Първо кренвиршите не са от толерираните храни,защото са пълни със доста боклуци и съответно не са чисти протеини,това сирене дето си го писала,ако не си го правила ти от дюканските рецепти също не става.Относно телешко-говеждо месо от кайма можеш да си направиш супа топчета или кюфтетата да са например с доматен сос.Супа телешко варено без картофи също е вариянт,а веднъж си правих и винен кебап с телешко.Общо взето разгледай рецептите.

# 430
  • Пловдив

За обяд си бях приготвила бъркани яйца и пилешки кренвирши и обезмаслено сирене (не са много вкусни студени Simple Smile) и сега за вечеря - говежди карета на тефлонов тиган...
1. Може ли някой да даде идеи какво правите с телешкото в П дни ....аз си го правя на тефлоновия тиган, но ми се иска да разнообразя...Също и с телешката кайма освен на кюфтета, има ли и други варианти?

Ми ... за кренвиршите вече казаха. Аз ще попитам за сиренето  newsm78 и каква е тази телешка кайма - готова от магазина ли?  Thinking

# 431
А добър вечер прекрасници  Hug
хайде пак кавги имало,не така сладурки няма смисъл
аз да се отчета, брееееееее 2 седмици в испанско ми се отразиха чудно  Mr. Green 77кг newsm44
това ще да е от специалните биологично чисти трици смляни на брашно,дето си ги купувам тука Joy
мисля другата седмица като се прибирам ,да си купя испански кантар дето показва по малко килограми  Joy и трици,запас поне за 6 месеца hahaha
много ми е мъчно за вас като немога да пиша по честичко,че немога и да ви изчитам напълно ама нищо скоро пак ще съм редовна.важното е че съм режимна
хайде лека и сладки и отслабващи сънища  Hug Hug Hug

# 432
...важното е че съм режимна
БРАВОС Грахче ! Аферим,ашколсун,машшалла.... Mr. Green Hug Peace

# 433
  • Лутаща се
Като сме започнали да разказваме кой колко яде ето и моето дневно меню. Само да уточня - всеки ден е различно, само часовете и количествата са приблизително еднакви. Ето какво беше днес:
Всяка сутрин към 9 изяждам по половин кофичка кисело мляко с 1 ч.л. ленено семе + половината трици за деня под формата на милинки или тричав хляб с подправки.
Към 10 и 30 огладнявам. Днес хапнах 1 купа рибена чорба от толстолоб + 1 кремче
Към 13 и 30 - 1 пилешка пържола.
В 16 и 30 ч.- 1 пилешко бутче + 2 големи парчета телешко + останалите милинки.
Вечерях към 20 ч. - 1 купичка чорба + 2 с.л. извара
Изпила съм към 2 и половина литра вода + 2 кафета.
Т.е. ям 5 пъти дневно, докато се заситя. Ям бавно, за съжаление пред компютъра.
Отслабването ми мисля, че е нормално. От началото до сега - 6 кг. Като имах два пъти задържане по десетина дни по време на цикъла ми. Сега пак задържам, но ще ми свърши след 2 дни и смятам, че пак ще имам минуси.

# 434
Аз да ви пожелая лека и спокойна нощ. Hug
Утре ще пиша моите размисли,че съм гроги от танцовата.Влизам в банята и гушвам след това възглавницата. Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт