Празнувам със пържолка и айрян и килата падат със Дюкан - 248

• 39 688
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • Лутаща се
skarlet71 - тайната е в сушенето на целувките. Вклюваш фурната и оставяш да загрее, примерно на 150 градуса (не знам за Раховеца как е). Разбиваш си сместа и като направиш тавата, изключваш фурната, слагаш тавата и открехваш вратата. Може и да затоплиш на 2 примерно, да попечеш леко, докато се втвърди малко белтъка и после изключваш и открехваш. Но аз досега съм успявала да направя хубави целувки само с един американски подсладител, който не се предлага тук. С течен не стават за съжаление - подводнява се белтъка. А сухите повечето не са подходящи за термична обработка.
А знаеш ли ако приготвя блат как мога да съхраня разбития белтък в/у него (малко по-напред има рецепта за тирамису и реших да изпробвам).
Бях си наумила първо да изпека блата, после да сложа отгоре разбития белтък и да го доопека. Но явно няма как да стане. Имам само течен подсладител, степче не мога да сложа да пека.... Единствения вариант е да разбия белтъка на сняг и да го овкуся със степчето. Но като престои нали ще спадне?
Има ли начин това да не се случи?  newsm78

ivanova 1234 - ето : http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=17717&AlbumId=8128 … p;PhotoId=2580623

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:34 от skarlet71

# 676
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Скарлет..... не знам честно казано. Аз правя една торта по рецептата на Боби1973 (без трици). Крема се прави от белтъци, после към него се прибвая кисело мляко овкусено със степче, и желатин , разбърква се внимателно и се слага в хладилник да стегне....... Става супер крем. Изобщо цялата рецепта е върха.

# 677
... онзи ден специално гледах в Кауфланд, исках да си купя Дижонска горчица. Може би има различни видове, не знам. Тази, която намерих беше в бурканче и в състава й имаше захар. За това се отказах и не си купих....
Аз купувам тази горчица.

Kali_tod - аз вместо кетчуп,  намерих в Лидъл едно доматено пюре без никакви примеси (концентрат).
И аз така - вземам си доматено пюре, има в кутии, има и в шишета. Без захар, разбира се, `щото в колкото кетчупи съм се заглеждала - все са със. Crossing Arms

А за целувките - моите ги правих със Стевия. Не бяха лоши, само дето ми беше убегнал момента с печенето и бая бяха покафенели докато се изпекат. Mr. Green Ама това, не че ме спря да им видя сметката, де! Laughing

# 678
# 679
  • Варна
Ей, много тъжно за Елизабет, велика актриса!

Аз сега да ви разкажа как сгафих днес. Една колежка имаше рожден ден, поздравих я, тя предложи да почерпи с бонбони, сладки, кексове и всякакви други нережимни за мен неща. Тактично отказах под друг предлог/ не съм разтръбявала пред колеги, че съм режимна/, тогава тя предложи сок и гаврътнах една чаша сок. Чак след това се усетих, че това не е сок от степче, но беше късно. Така, че днес режима малко го наруших, но съветснто се връщам в редиците и вече стриктно ще следя какво ми се предлага  Crazy
Горчица и аз купувам от дижонската. Лютеница досега не съм се осмелявала да ям. Аз също си направих кремче от кис. мляко, извара и желатинче, като на една част си сложих есенция лимон, а на другата половин лъжичка какао с ниска масленост, колкото за цвят и лек мирис. Смятам да си направя и крем карамел, но без карамелчето  Laughing Нещо зажаднявам за сладко  Whistling
Довечера смятам да напълня едни печени пиперки с яйца и извара и да ги метна във фурната да ги опека, надявам се да се получи.

# 680
Zverka, успешно влизане в четвърта фаза Peace
Azalita, мои братовчедки влязоха на операция за вените в събота. Казаха ми, че било хубаво да се правят такива операции през зимата. Двете много бързаха да не изтърват сезона. Ако ще се оперираш ти желая успешна операция. Hug
Те и мойте цици плачат за повдигане, ама няма да ги огрее. А земната гравитация ги превлича много и те отдавна са се предали в борбата с нея Joy Joy Joy
Dido4ka, днес явно мислим еднакво с теб. Аз също си направих млечен крем с извара. Аз обаче му сложих канела. Нещо взех много да й се кефя на канелата и се чудя как не съм се сещала до сега, че има и такава подправка. newsm78 А за печения пипер, пълнен с извара на фурна мисля да си го приготвя в петък, че тогава ми е ПЗ ден. За сокчето не се ядосвай, пила си едно за здравето на колежката си. Простено ти е Wink
tonnny_bg, лошо е като почине някой. Но тя си е поживяла много. Важното е, че е живяла достоен живот. Това е...
Tatitt, от къде мога да намеря рецептата за торта на Боби 1973 ?

# 681
Така е ,права си Верони,ама незнам много кофти се почувствах.Така ми беше като почина баба Ванга.Сякаш никога няма да почине,мислех я за безсмъртна едва ли не. Sad Лека и пръст и на нея ,и на Лиз Тейлър. Praynig

Аз пък да се оплача сега.В момента ,в който реша да хапна нещо извън режима на Дюкан(майка ми де отиде и донесе едни сладки и разни кексчета,аз хапнах със следобедното кафе  и в момента съм направо като балон , нямам си и на идея какво да пия/ Подут,боли,пука...ужас.Мисля да остана без вечеря.Май съм отвикнала от нережимности.

# 682
Здравейте,момичета.
От утре реших и аз да се включа към Вас. За протокола 72 кг. съм при ръст 175-176 см. Бих искала да сваля 8-10 кг.  Вдъхнахте ми кураж с Вашите постижения.Четох доста от писаното от Вас, но имам един въпрос. Мисля да изкарам 5 дни ударен период, но се чудя дали после ако редувам 1/1 дни, а не 3 /3 дали ще има резултат.
Предварителна Ви благодаря за отговорите. Simple Smile

# 683
Така е ,права си Верони,ама незнам много кофти се почувствах.Така ми беше като почина баба Ванга.Сякаш никога няма да почине,мислех я за безсмъртна едва ли не. Sad Лека и пръст и на нея ,и на Лиз Тейлър. Praynig

Аз пък да се оплача сега.В момента ,в който реша да хапна нещо извън режима на Дюкан(майка ми де отиде и донесе едни сладки и разни кексчета,аз хапнах със следобедното кафе  и в момента съм направо като балон , нямам си и на идея какво да пия/ Подут,боли,пука...ужас.Мисля да остана без вечеря.Май съм отвикнала от нережимности.
За корема ще ти помогне Еспумизан,ако имаш или друго от тоя сорт. Peace

# 684
  • Варна
Уфф отдъхнах си всичко е наред при мен със здравето newsm44,след като се прибрах си спретнах едно крем карамелче на Тумбето ммм-ухае прекрасно но ще го ям утре,това е за сега  Hug

# 685
Здравейте от мен, момичета! Днес ми е ПЗ ден и комбинирам месото и рибата с краставица. В Лидъл ги продават по 0.69 лв парчето, а са доста големи- отвътре са добре. Днес отново видях на кантарчето минусе,  и вече съм 68 килца, но лошото е, че започна да ми се гади от пилешко и риба. Може би трябва да помисля за по-голямо разнообразие в менюто. Освен това започнах да се увствам много отпаднала, дали има нещо общо с диетката? newsm78 newsm78 От тази вечер вече пия разтворим витамин Ц, дано има ефект.
Лека и отслабваща вечер!  bouquet  bouquet

# 686
http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/04/15/%D1%82%D0%BE%D1% … 1%80%D1%8F%D1%81/

# 687
http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/04/15/%D1%82%D0%BE%D1% … 1%80%D1%8F%D1%81/

За сокчето не се ядосвай, пила си едно за здравето на колежката си. Простено ти е Wink
Naughty Не така........ ядосвай се и не повтаряй такива грешки. Дано не ти се отрази твърде!

# 688
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     veronic , де го видя това слънце!? Аз сабалям умрях от студ, че и цял ден ми е студено...
     zverka, да ти е успешна четвъртата повече от третата  Peace
     Azalita , баш хубава трампа си направила  Peace Пък по въпроса за вените питай bigbaba3, тя щеше да ходи при някакъв доФтор, специалист точно по вените.
      Dido4ka , опита и практиката показват, че вода се пие най-лесно като си държиш бутилка под ръка  Wink
      jully_p , добре дошла отново в правия път и умната, ей  Naughty
      desilosha, и що ще разваляш хубавия сладкиш с масло  Shocked
      Kali_tod , бая неща има вече като за нас, ама пак си иска четене на етикетите, пък който си е кьорчо като мен... А бе зор, ама се преживява, пък като дресираш и домашните  hahaha
      elan71 , че при толкоз вода какво да им е на бъбреците  newsm78
      ivanova 1234, мисля че само първата книга съм виждала в нета, но може и да греша... А, явно греша, skarlet71 , благодаря за жокера  Hug
     tara_6 , добре дошла и успех   bouquet
     lora_1 , определено трябва  Peace
     Tatitt , тъй, тъй  Peace
      Хайде стига съм писала, да раздавам козинките и ...

Но преди да се катурна, да не забравя

Софийска среща на 26.03 от 13 часа в Дивака на Гладстон

Хайде сега вече... лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 689
  • Варна
      elan71 , че при толкоз вода какво да им е на бъбреците  newsm78
Аз имам заболяване,което е от преди 1година и днес бях само на контролен преглет и всичко е наред така,че продължавам да съм режимна с много вода дори казах на докито и той само ми каза да си пия водата и да продължавам с режима това е,Мименсита Hug
Лека и отслабваща на всички      

Общи условия

Активация на акаунт