Януарче весело играе, майка му за ...... пролетта мечтае!

• 28 504
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ели, това е чудесно. Дано се възстанови момчето  Praynig

Селма,  Hug

# 166
  Ели,не търся специализирана ДГ за Алекс,защото съм сигурна,той трябва да обитава сред деца в норма,за да го дърпат напред.А сред себеподобните това няма да се случи.
  Той е избягал не защото му е зле в градината,а защото не признава граници,няма страх....Това е характерно за децата от спектъра,както се досещаш.  Confused Peace

Стилияна,ТЕЛК не решава за ресурсния учител.Но,доколкото подразбрах,със ТЕЛК по-лесно се отпуска такъв.

Ели,преди години една приятелка катастрофира горе-долу при същите обстоятелства(пил шофьор,дърво),като твоите приятели.Беше 19 дни в кома,събрана от парчета (включително и главата й)....
   Сега е жива и здрава с 2 деца.И само шевовете по лицето и някои други места напомнят за случилото се.
   Дано Цецо има не по-малък късмет!  Praynig

# 167
Мила Селма, само мога да си представям какво ти е на душата и сърцето...силно те прегръщам.

Ели, дано всеки ден ни поднасяш добри новини за твоя приятел!

# 168
  • София
Симоната пак ми е пред пристъп и е с мен в офиса. Дано и този път се разминем без драми Praynig

Това време й разказва играта Tired

# 169
  • Willebroek, Belgium
Здравейте момичета  Hug

Почерпете се за мое здраве, но не прекалявайте с алкохола, че знаете какво става после  Mr. Green

Нещо не ми се получават картинките  Rolling Eyes, но се считайте за почерпени  Hug

Ним стискам палци за Симонка  Praynig Praynig Дано мине по леко  Peace

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 10:21 от dobito

# 170
  • Варна
Подкрепям Селма - по-добре е Алекс да е в масова градина. Селма, а за личен асистент мислихте ли? В нашата градина видях, че има детенце с личен асистент (с който е в групата, а отделно си ходи и на ресурсен учител и логопед).
Ним, дано и се размине на Симонка. И Вики тази нощ се разсвири леко. Май при всяко рязко затопляне го прави.
Ели, стискам палци на Цецо! Дано се стабилизира и всичко да е ОК.
П.С. Добито, честит рожден ден!   bouquet

# 171
  • София, Лагера
Добито, честит рожден ден! Желая ти много здраве, лека бременност, послушно хлапе и всеотдаен мъж!  Laughing Hug

Поздрав за всички:
http://www.youtube.com/watch?v=yE7waNi5dc0

# 172
    Страхотен е!  Hug Party

Доби,честит рожден ден!Да ти се сбъдват мечтите!   bouquet Hug

Ним, Praynig Praynig Praynig

# 173
Доби, честит рожден ден! Жива и здрава, лека бременност и много усмивки  Hug
Ним, стискам палци Симонка да пропусне пристъпа  Hug

Новините и днес са обнадеждаващи! Цецо говори, за първи път е попитал какво се е случило, защо е в болница и дали е катастрофирал със собствената си кола. Не помни нищо от катастрофата, засега. Започва разследване, мъжът ми вчера ходи да дава показания в полицията.

Селма, съгласна съм, че децата "извън норма" (не обичам такива квалификации, но за жалост така се казва навсякъде) трябва да се интегрират, социализират и прекарват времето си в нормална обстановка. В тази градина, за която споменах в Русе, децата прекарват по няколко часа и в другите групи.  Peace

Днес ходих в Дом майка и дете в Русе, минах из всички отделения. Имахме практика от университета. ОТ 10 човека, в отделението за бебета с малформации влязохме трима. Останалите ги беше СТРАХ!!!!!!!  СТРАХ от бебе!!!!! И това са ми хора, които ще завършат социална педагогика и ще работят с деца "извън норма"..... Думи нямам за подбора на кадри в помагащите професии...

# 174
Днес ходих в Дом майка и дете в Русе, минах из всички отделения. Имахме практика от университета. ОТ 10 човека, в отделението за бебета с малформации влязохме трима. Останалите ги беше СТРАХ!!!!!!!  СТРАХ от бебе!!!!! И това са ми хора, които ще завършат социална педагогика и ще работят с деца "извън норма"..... Думи нямам за подбора на кадри в помагащите професии...

Боже Господи!  ooooh!
    Тези деца най-много се нуждаят от любов и приемане!Какъв страх!

Миналата година бях поразена (в най-хубавия смисъл) от персонала в Пумпелина.Има много увредени дечица там.Обаче трябва да се види ,с какъв ентусиазъм и позитивизъм се работи с тях.
    В началото и на мен ми беше някак некомфортно (не съм човек от бранша,а и бях бременна.....поверия,глупости.....),но после започнах да гледам нещата със съвсем други очи.  Peace

Наистина ,човек трябва много хубаво да помисли,преди да се заеме с професия ,като твоята Ели!  Hug

# 175
  • София
Dobito, Честит Рожден Ден!   bouquet Желая ти цялото щастие, което очакваш!  Hug

Селма, Шош ходи в Пумпелина около 1,6 г за да може и майка му да получи "корекционна терапия"...  Rolling Eyes При първото си случайно посещение там, по време на разходка в района, влязох и взех да закачам "заспало" дете с тежки увреждания, които аз не можех да забележа, понеже не знаех, че има увредени деца наистина...  ooooh! Реших, че е важно за детето ми да ги възприеме от самото начало като нещо нормално и с точно този аргумент навих баща му, понеже таксата не е малка... Така че, Ели, не се чуди, мила - ние сме генетично натоварени от социализма! Там хора с проблеми нямаше... Не е чудно, че все още трудно се възприемат. Изкривената информация за тези неща е посадена в генетичния код на народопсихологията ни, за това уж интелигентни лекари "съветват" родителите да изоставят детето си с Даун, понеже са млади - друго ще имат. Сякаш е куче!  Tired А в САЩ ми се е случвало мъж в инвалидна количка да флиртува с мен...  Laughing Смятай колко нормално се (само)възприемат "различните" там! Имат самочувствие, имат живот!!!  Wink

Аз подготвям пристигането на роднините от Япония!  Flutter Утре в 23,30 кацат!  Party

# 176
  • Варна
Ели, направо се втрещих какъв процент са се "уплашили" да видят децата. Нали и затова е тази практика - да добият представа за нещата - ако преценят, че не е за тях, да не си губят времето.
Преди време и аз прочетох коментар на 1 мама, която преди това обясняваше колко иска работа по специалността (не помня рехабилитатор ли беше или специален педагог), но когато реално й предложиха - отказа, защото нямало да издържи всеки ден да гледа децата. Много мислих върху това. Аз като ходих в Карин дом, виждах деца със различни проблеми - това са толкова хубави деца, но зависи с какви очи гледаш...
Вчера гледах този клип: http://www.ds-int.org/video/will-you-let-us-in . Замисъла е страхотен.

Ним, как е Симонка днес?
Ели, радвам се, че Цецо е по-добре. Продължавам да му стискам палци. А мацката, която е карала, как е (емоционално) ?

# 177
   Ив,така е с изкривеното възприемане на действителността.....
   На мен от малка ми е било втълпявано ,че "такива" деца се раждат само на алкохолици и наркомани.Демек изначално те са срам на срамното семейство..... Tired

Много,много добре си направила,че си водила Шош на такова място!  Hug
   И аз се радвам,че съм ходила там по време на бременността....Някак чувствам,че по този начин съм вляла на Юлия малка или голяма капка милосърдие още в утробата.
   Колкото до Алекс...Той все-още не усеща по-различните,като по-различни....За него всички са равни,независимо от нищо.....(Вашите деца отбелязват ли разлики м/у хората по някакъв начин?)
   Даже и високомерните,и гнусливите като че ли успява да ги прощава.  Rolling Eyes

# 178
# 179
  • София
Момичета, влизам набързо да кажа, че пристъпът още не е минал. Стиснете по един палец за Симона, че вече 2 дни се мъчи, извадихме и тежката артилерия на лекарствата  Sad

Praynig

Общи условия

Активация на акаунт