Януарче весело играе, майка му за ...... пролетта мечтае!

• 28 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честно казано и аз не знам от какво се притеснявам, не мога да го формулирам (извинете ме, но от притеснение и няколко безсънни нощи, днес съм на работа и явно звуча объркано).

Най-много ме тревожи това, че Симона явно се терзае. Знам, че децата могат да бъдат и много жестоки, особено в група - сещате се, един подхваща, че Пенчо е сопол и всички почват да се смеят и да го повтарят. Освен това Симона Е дебела (как мразя тази дума Sick), но също така не мисля, че яде извънредно много или че й липсва движение.

Просто ми е криво и го преживявам...

# 196
  • София
... Освен това Симона Е дебела (как мразя тази дума Sick), но също така не мисля, че яде извънредно много или че й липсва движение.
...

Знаем!  Hug Рядко наднорменото тегло е от безогледно плюскане... Не че няма и такива варианти, но пък да караш само на моркови с идеята за съвършен външен вид също не е много здравословно, така че...  Tired

Във вашия случай, доколкото знам, е от лекарствата. Нямаш друг ход, освен да и обясниш, че това не я прави по-малоценна за хората, които я обичат, не само за вас! Време е да садим ценности...  Rolling Eyes

Темата касае също различните, специалните и всички други по-особени социални групи.  Wink Защото много хора се раждат без особености, но никога не се знае (да пази Бог!)

# 197
  • София
Сега ше смОтам един бонбон, щот знам, че и след него вие шъ ме обичате...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 198
Мъчно ти е.  Hug
Ива е дала хубав модел.
Нещата зависят и от това колко е чувствителна Симона към такива думи. Ама, честно да ти кажа, не знам дете, което да приеме философски някой да го нарича еди как си. Това по-късно се усвоява, по мое мнение. Но нека да е посадено (да се допълня след Ивонска Simple Smile)

Има и вариант, ако е била обидена, скоро след това да се отиде в градината и да се обясни на децата какво точно прави Симона да е с повече килограми.
Гледах много хубав филм за едно момиченце, което имаше (да го нарека) проблем. И децата му се смееха. Посъветваха родителите да отидат в училище и в един от часовете детето разказа на останалите от какво е болна и защо е такава. И децата спряха да я обиждат. Това е само филм, но предлага вариант, който може да помогне.

# 199
  • София
 Hug  bouquet

# 200
  • София
Мдаааа. Дълга и тъжна тема... Стараем се ние, но за съжаление децата ни ще преживеят своите болезнени процеси...  Confused Както и ние самите. Дано намерят сили да намерят своя път и да се обградят със стойностни хора... Защото ако са добре сложени и заобиколени с всякаква сволоч, пак нищо добро не ги чака...  Crossing Arms

Нимско, твоето дете не е дебело, то е дете, което се налага да приема медикаменти! Тя нали знае, че те пречат да е по-слабичка?! Вината не е нейна! Това също е важно!  Naughty (нали, Андж?)

# 201
# 202
Съгласна съм с всички вас за това, че сега се "садят ценности", че трябва да ни обичат заради самите нас, но някак това е приложимо в един по-късен етап. Това, че вкъщи мама и тати ни обичат най-много е важно за самочувствието, но трябва да ги научим какво биха могли да отвърнат на една подигравка. Струва ми се, че в момента им трябва практичен опит и "готови фрази" за някои от ситуациите. Симонка би могла да отвърне на подигравката, че е "дебела или голяма" с нещо от типа-"да, но съм по-силна от теб, мога да стигна до по-високо място, стигаш ми само до брадичката" и т.н (тук импровизирам, разбира се). На Ели се подиграват, че е малка (по възраст) и тъй като тя се връзва ужасно много на тази тема, редовно плаче вкъщи. Вчера й измислих няколко отговора, които приложи днес и беше доволна от себе си. Не смятам, че с това ще я науча да разчита все на мен, а просто ще й дам насока на мислене.

# 203
  • София
ДаВинчи, супер идея!  Peace Ще я запомня!  Wink

# 204
   Ним,  Hug
   Струва ми се,че първо на първо трябва да внушиш на Симонка,че тя е добре!Висока,с красиви форми,с разкошна коса и т.п..И нито грам съмнение да няма в очите,думите ,ако щеш миризмата ти.Нито грам!
   И..лично мнение,дано не засегна никой...
   Според мен,не е правилно да се казва на детето ,че Не Е еди какво си,след като то Е.
   Но то трябва да знае за тази своя особеност в положителна светлина.В случая "с красиви закръглени форми",а не онази грозната дума.......

Мога дълго да разсъждавам по темата,но ми е трудно,че пиша с половин ръка.... Crazy

Клеми,страхотно си го казала за "негаранцията".   bouquet
   DaVinci,  thumbsup thumbsup thumbsup

# 205
Аз (мисля и Ивонска също) имах предвид да се каже, че тя не е виновна за това.

А за отвръщането е идеална тактика, но при мен (когато бях дете) не работеше. Просто не можех да се защитя. Бях мъничка, слаба и много чувствителна (т'ва чувствителността не е полезна черта, хич  Mr. Green). Първата ми реакция беше да се разплача, ако някой ме обидеше.

# 206
  • София
Е, то универсална формула няма... За това споделяме, но всеки сам избира за своето дете.  Wink

# 207
  • София; Дружбето
Пракчитески съвет не мога да дам. Винаги съм била с една глава под всички в групата, викали са ми фъстък Mr. Green но никога не съм се чувствала непълноценна, никога не съм се обиждала, че някой ми е викал дребен newsm78 трябва да питам мама как го е постигнала Rolling Eyes Сега като се замисля, не се сещам някога да ми е било комплекс, а имам много познати с подобен такъв newsm78 Сериозно се замислям да питам мама как го е постигнала
Миша се опитвам да я накарам да спре да тъпче само сладко. Отпрала е едно шкембе ooooh! ужас, но ме е страх да не и вкарам пък на нея комплекс, който да доведе до нещо по-опансо в бъдеще Tired Не е лесно да си родител, пууу
Ним Hug Hug минала ли пристъпа

# 208
Аз (мисля и Ивонска също) имах предвид да се каже, че тя не е виновна за това.
    То има много да се допълва по темата.  Simple Smile
    На мен ми се струва,че когато нещата не могат да бъдат променени,е хубаво да се приемат така,както описах горе.

Истинското чувство на родителя дава програма за бъдещето на детето.
    Затова едно дете има нужда да усеща,че е обичано именно такова,каквото си е,а не въпреки това,че е такова,каквото си е.Много е важно,наистина!(според мен,де  Laughing Hug вярно,че универсална формула няма  Peace )

# 209
Нимчеееееее, как ме пипна по болната тема  Laughing Истината е, че децата ни ще се сблъскат с тези неща - дебели, слаби, ниски или високи....винаги ще се намери кой да го обиди....Онзи ден един хлапак казал на моята Биш, че била най-грозната и никой не я харесвал  Crazy Crazy Crazy
Детето не беше силно засегнато (за моя радост), но аз го приех мнооооого лично и ми беше ужасно болно заради нея.....Разбирам те  Hug Hug Hug Hug Взех мерки, разбира се  Mr. Green

Ая пък много искаше да си играе с една кака и какво ли не правеше, за да станат приятелки, но онази кака и казала - Омитай се, грозна парцалке......Такава мъка и обида имаше в очите и, че едвам се стърпях да не извърша престъпление  Close Close Close Close
Аз лично уча децата си всяка сутрин да си казват утвърждения  Heart Eyes Надявам се, че им помагат  Grinning
Ух.....отплеснах се  Blush

Общи условия

Активация на акаунт