Пантофи Зетпол

• 5 669
  • 20
  •   1
Отговори
Момичета, бихте ли ми казали пантофките Зетпол дали са ортопедични ? Доста се рових в нета,видях че има доста мами доволни от тях,не спарват крачето,леки,удобни и в няколко он-лайн магазини влезнах,но никъде не намерих подробна информация за тях.Само в един сайт имаше ето това написано за един модел:
"Детски пантофи.
Стелка - профилактична
Подметка - дишаща
Размери 18-27"

И все пак дали са ортопедични... newsm78 ако профилактична стелка значи ортопедични

# 1
А какво имаш предвид под ортопедична?
Важно е стелката да е права, без възглавничка, за да се развива крачето правилно и свода да се оформя сам.

# 2
http://zetpol.pl/?site=wkladka

Тук ги продават с допълнителна стелка:
http://kasida.bg/category/zetpol-391.html

# 3
Sourcherry-имаме едни пантофки Беко,който уж се водят ортопедични и на стелката има възглавничка за свода,но вече са малки,а и не сме ги ползвали кой знае колко, в повечето време е с чорапки в къщи,но забелязах че някак си стъпва на вътрешната част на стъпалото,набляга точно там където трябва да се оформи сводчето и затова се притеснявам и ми се иска да и взема наистина подходящи,ортопедични пантофки,за да не се задълбочи проблема.Тя проходи преди 3 месеца и всъщност не знам дали е проблем че така стъпва или още е рано да й се оформи крачето както трябва,като отидем на консултация ще питам педито,но до тогава има време и ми се ще да направя нещо по въпроса,затова разпитвам за пантофките.

# 4
Стъпването накриво е причина да я заведеш на детски ортопед.
Обувките трябва да бъдат с напълно равна стелка, освен ако детето няма проблем със стъпалата, но това трябва да каже единствено и само ортопед.
Ако няма причина да се носят ортопедични стелки, то те могат единствено да навредят.

# 5
Нямат възглавничка пантофките Зетпол. Обаче да не те притеснява факта, че детето стъпва навътре. Доколкото знам всички деца са с плоскостъпие първите 2-3 год. Има време да му се оформи свода.
И все пак ако държиш на ортопедичната извивка, решението може да е едни прости стелки на К и К за 2лв. в съответния за пантофчето номер Simple Smile Аз взех такива колкото да ги пробвам и по-скоро да уплътнят обувката, че му е слабо крачето. Друг е въпросът, че взех голям номер и ще почакат докато им додйе ред за носене  Laughing

Ето да видиш снимка на стелката на пантофчето и стелките на К и К - http://www.snimka.bg/?album;aid=484424

# 6
Снощи писах, писах и се оказа, че нищо не се е публикувало Tired
Та:
до 3г е нормално да няма ясно изразен свод при стъпване, и да кривят ходилото навътре.
Не се слагат стелки със свод за да се формира такъв; стимулирането на мускулите на ходилото става с ходене на босо. Именно усещането на граоавини от асфалт, камъчета, трева, пясък..карат мускулите да реагират.
Важното на този етап е, обувките и пантофите да са със мека (пластична) подметка и твърд форт, който държи глезена, тъйкато повечето бебета/деца са с т.нар. "халтави стави".

# 7
  • София
И да не се пуска детето да ходи босо по пода в къщи, защото плочките и паркета са
гладки и не стимулират мускулчетата  на ходилата . Съществува реална опасност да развие плоскостъпие. Така на мен ми каза ортопеда, когато водих сина ми на консултация.

# 8
И да не се пуска детето да ходи босо по пода в къщи, защото плочките и паркета са
гладки и не стимулират мускулчетата  на ходилата . Съществува реална опасност да развие плоскостъпие. Така на мен ми каза ортопеда, когато водих сина ми на консултация.

Това не вярно! Точно обратното - детето трябва колкото е възможно по-често да ходи босо, за да укрепнат мускулите на стъпалото и да се формира свод. Плоскостъпие не е имало в миналото, когато праисторическите хора са ходели боси.
За пантофите на Зетпол - не съм доволна. Ужасно тежки са, запарват и детето ми въобще не можеше да ходи с тях.
Препоръчвам ESANA  пантофи и обувки - от същата ценова категория са, много леки, качествени и красиви. Имаха магазинче на Гладстон, пресечка на Витоша.

# 9
Праисторическите хора не са стъпвали на гладки повърхности - теракот, ламинат и пр.
Идеята е да се ходи бос по неравни терени. Именно това дразни ходилото и оформя свода.
У дома за детето е по-добре да ходи с пантофи, с равна стелка и висока и твърда пета.
Всеки ортопед ще го потвърди Simple Smile.

# 10
Това е остаряло схващане и повечето от Бг-лекарите, които го твърдят, както винаги не са в час.
Немските лекари препоръчват колкото е възможно по-често ходене бос у дома или навън.
В Германия дори в детската ясла децата са само по чорапки или много тънки кожени пантовки, без подметка.

# 11
  • София
Е, добре де. Защо,  смятате, че чужбинските лекари винаги са повече " в час" от нашите?
Те, нашите може да си живеят в България, но  тези, които искат да са" в час", някак  намират начини да са( например четат специализираната литература, продължават да учат и да се развиват точно както и чужбинските им колеги)
Ходенето бос по ламинат и плочки, и ходенето бос на вън са две много различни неща.

# 12
blabla7 ,
сигурна ли си ,че пантофите, които си показала са на Зетпол? Има една БГ фирма, която прави техни имитации, надписът ако го погледнеш от близо не е Зетпол, а нещо друго. Те са пълен боклук, но аз от зетпол съм доволна.

# 13
И аз съм много доволна от Зетпол.
Детето вкъщи и в детската само тях носи. Сменяме ги единствено,защото й умаляват иначе не мърдат.Не й запарват крачето.

# 14
А някой купувал ли е пантофи от КиК?
Никак не харесвам обувките на тази фирма, но пантофите имат някои модели като сандал от плат, та затова се чудя.
На моето дете много лесно му се сваряват крачетата, по тази причина трябва в най-скоро време да купя отворени пантофи за ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт