КАКВО правите старите се дрехи

• 47 141
  • 217
  •   2
Отговори
# 135
Нищо подобно не може да ме обиди.
Която и позната, колкото и близка да ми е, ако ме пита дали искам нещо нейно, ще си й кажа точно това, което мисля - да, искам го или не, не ми трбява, имам си или не го харесвам и т.н.
Къде точно е обидата?

П.П. Ако се зачетете в коментарите на хората, снимани в този сайт:
http://hel-looks.com/ ,
ще видите, че почти всеки втори има нещо от приятел/нещо от роднина или нещо от втора употреба...
Явно не са обидчив народ Joy

# 136
  • София, Бургас
Онзи ден реших да се разчистя и събрах няколко торби със запазени дрехи. Реших да ги дам на един дом за деца до нас. Те с охота ги приеха, но на излизане едно от децата казало на мъжа ми, че лелките отбирали хубавите дрехи, давали ги на магазини за втора употреба и за децата не оставало почти нищо #Crazy Другия път определено няма да ги дам в този дом Crossing Arms

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 16:21 от kateto_85

# 137
  • Бургас
В майка ми ги нося и онзи ден ми звъни да каже да разчистя стаята,защото вече няма място за нищо,та и аз се зачудих и реших,че в дома за сираци няма да ги ползват по предназначение..има едно девойче тук в комплекса обикаля и преди случайно седеше до нас в парка и чух ,че е сирак и взима помощи от църквата...тогава ми светна идея да ги занеса в църквата...

# 138
В повечето случаи ги оставям в затворен плик до кофата, но аз съм Плюшкин и рядко хвърлям, защото все си мисля, че ще потрябва или един ден ще е пак на мода нещо, или ще го префасонирам на по-късен етап и така.
Предлагала съм дрехи на приятели и съм приемала, без обиди. Искаш ли еди какво си - да, ако й хареса и става - ок, ако не - си го взимам и така. Нямам скрупули по отношение на дрехите, това са просто някакви парцалки. Освен това си падам и по секънд хенд.

# 139
Гледам редовно да си почиствам гардероба, за да не трупам излишни дрехи. Оставям ги около циганските къщи. Често виждам някоя дама от ромски произход с моя блуза или пола. Grinning
Ако имаш две ризи-дай едната на ближния!   Simple Smile

# 140
Аз много често си разчиствам дрехите . В 99 % от случаите нямат никакви забележки . Давам на майка ми и на една млада жена от техния квартал , която няма възможности да си купува . Миналата седмица и дадох два плика .
Детските давам на една моя приятелка с две дечица .
Аз не бих се обидила да ми предложат дреха , даже напротив , въпреки че имам възможност да си купувам  Peace

Скоро се пренасяхме в нова къща и отделих разни дрехи на малчо , които бяха в не толкова перфектно състояние . Точно слизах да ги оставям до кофата и мина една циганка с малко дете , че и бременна . Директно я попитах иска ли дрешки . Такава благодарност не съм очаквала и такава радост ... Детето и никога не било имало шапка с козирка и забележете - яке  Rolling Eyes

# 141
Трябва и аз да си прочиствам гардероба. Confused
Чудя се дали в кварталната църква ще ги вземат. Thinking

# 142
в тази тема една самотна майка на две малки деца има нужда от дрехи. Има и ориентировъчни размери.

# 143
  • Кърджали
Моите стари дрехи отиват на село, ако стават за носене още, или в боклука - ао на нио не приличат.Тия дни предстои прочистване на гардероба и доста стари дрехи ще изхвърчат. А са запазени - та ще им търся приложение някъде..
Дрехите на дребната отиват при други деца. Най - вече на роднини и приятели. Като виждам колко пари отиват за друхи, които се носят няколко месеца, просто ако може да влезнат в употреба на някой - добре дошло.
За мен не е срамно да приемеш дрехи от приятел. С удоволствие бих приела, особено детски дрехи, ама като в обкръжението ми всички бебета са родени след нея, просот няма от къде.Та купувам и после давам...

# 144
Оставям до контейнерите. Нямат сантиментална стойност за мен. Нека ако на някой са му полезни, да ги взима. Не ме смущава изобщо кой ще ги облича след мен. Дори се радвам, ако е поне малко полезно.
Би било чудесно ако и ние имахме контейнери на Червения Кръст.
Може ли малко повече информация за организацията в двора на църквата зад хотел Родина? Кого да попитам там? Да не се помъкна с 2 чувала дрехи напразно просто...

# 145
Детските дрехи давам на една приятелка , която има по-малко момиченце от моето.

# 146
Миналата седмица си разчистих гардероба и ги дадох на едно семейство, което има нужда.

# 147
Може ли малко повече информация за организацията в двора на църквата зад хотел Родина? Кого да попитам там? Да не се помъкна с 2 чувала дрехи напразно просто...
Иди и питай на място. Peace

# 148
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Оня ден дадох 2 торби с дрехи на комшийката,като нови бяха ама не съм го обличала 4-5год.Едва ли ще ги облека и затова реших да ги разкарам.

# 149
Вчера ходих на църква и попитах жената, която продава свещи, приемат ли употребяване дрехи. Каза ми , че НЕ приемат, защото нямало какво да ги правят и ме отпрати към БЧК. В същото време по ТВ разни божи служители говореха как едно от задълженията на църквата е да помага на нуждаещите се. Нима това не е част от помощта?

Общи условия

Активация на акаунт