КАКВО правите старите се дрехи

• 47 138
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
Оставям ги до кофата ни. Като дойдат да я събират, човека, който ги изкарва по-напред от дворовете ги взема.

# 91
Преди малко оставих до кофите два плика с мои и на децата дрехи.Омръзна ми да ги подмятам напред- назад.Много запазени. След пет минути ги нямаше.

# 92
Аз моите ги слагам в торба за боклук и ги оставям до коша, точно за да има какво да носят циганите. Но странно, че досега не съм видяла някоя циганка, пременена с моя одежда. А имаше някои, които несъмнено щяха да им паснат на стила. Аз доста се радвам на шаренко и дет' се вика мислех, че като втора кожа щяха да им лепнат моите пъстроцветни блузчици и полички.

# 93

Да ти кажа и не само циганите. Помагахме преди време, чрез сайта на социално слабо семейство, което си беше с български произход. Те НЕ ПЕРЯХА ДРЕХИ. Всичко дарено се обличаше по веднъж и после в кофите. (разбрахме постфактум)
Е щото са били социално слаби и са нямали ни пералня, ни стол, на който да слагат веднъж обличаните дрехи.
Laughing

# 94
Пера, сгъвам, вакуумирам и нося в циганската махала. Исках да ги дам на едни девойки от дом за сираци, около 15 - 18 годишни, но те ме изгледаха сякаш им предлагах да стават съучастници в престъпление. А дрехите са в перфектно състояние, също така не са и демоде - от миналата година са. За разлика от техните дрехи - скъсани, протрити, мръсни и стари. Стана ми жал за тези момичета.
Циганите се радват, че на всичко отгоре са и много благодарни.

# 95
На мен пък това с подаряването на познати ми е малко унизително. Ако ще им подарявам, ще подаря нещо ново, или нещо, което току що съм си купила, но съм установила, че не ми стои добре. Но стари, носени с години дрехи не бих подарила на приятел или близък, освен ако сам не прояви огромното желание да ги има. Навремето братовчедка ми доноси всички дрешки, които нашите ми бяха купили от Германия и леля много се радваше да я накипри с тях. Но то и аз самата колко ли ги бях носила. Не им идваше обидно сякаш.
Но сега, когато има такъв голям избор от най-различни модели, просто не бих тръгнала да подарявам и най-красивите си носени дрехи от притеснение да не засегна някой. Имам няколко красиви блузки, които ми се свиди да изхвърля, а като не мога и да ги подарят, си стоят хей така за спомен, в градероба ми.

# 96
Аз не виждам нищо унизително, както в това да давам дрехи на познати, така и в това, да вземам от познати.
Давала съм на много хора, дори и без да си поискат, радвали са се и са ги носили до износване.
Вземала съм аз от роднини преди време - братовчедки, лели и подобни, даже имах период, когато си казвах директно - "Като ти омръзне това палто, ми го дай на мен!" и така.
Мисля, че този начин е по-добрият от хвърлянето, не заради друго, ами и от екологична гледна точка. А още повече се запалих по това, след като пообщувах с разни скандинавски приятели, при които това е масова практика и с цел - екология отново.
Не става дума за изтрити и износени до неузнаваемост дрехи (те отиват в боклука), а за неща, които просто са ти омръзнали и искаш да смениш с нещо друго.

# 97
Аз доста се радвам на шаренко и дет' се вика мислех, че като втора кожа щяха да им лепнат моите пъстроцветни блузчици и полички.

Хаха, и аз така  Laughing

Наскоро изхвърлих едни маркови палтенца и костюми, страшно демодирани и мъжът ми ме бъзикаше, че кварталните циганки ще са hot couture  Laughing

Нямам против да дам дрешки на близки и приятелки, даже ме е яд, че не мога да го направя, но нося малък размер (особено панталони) и няма на кого. Иначе с радост бих подарила, още повече, че при мен дрехите не се задържат задълго, че да са износени.

# 98
Подарявам, оставям до боклука за да ги вземат или ги давам на по-малката ми сестра, ако и стават, и без това си умира да носи дрехите на кака  Simple Smile.

# 99
Тези които са много захабени оставям до контейнера. Които са запазени раздавам на близки, които имат нужда.

# 100
Не до,а в боклукджийската кофа.

# 101
Ако има на кой да ги дам, давам. Иначе в чанта до кофите.
Даже много хубаво ми стана една жена, която наминава покрай кофите като ми каза "Благодаря ти , Кака!" .
Но на баща ми ( Плюшкин виден) пък нещата не ги отрази и от тогава майка го бъзика,че неговите боклуци никой не ги иска.

# 102
Защо ли при нас няма места , които да изкупуват омръзналите ни дрехи?
Жал ми е да ги хвърля. Когато съм оставяла до кофата, знаете ли какво става? Намирам ги разхвърляни навсякъде около кофите. Джобовете обърнати и после дрехите захвърлени. Значи тези, които обикалят край кофите имат нужда от пари, не от дрехи.
Да ги подаря. Правя го. На мен ми е неудобно да ги предложа, но чрез посредник...
Знаете ли обаче какво става..Аз си давам дрехите, които са ми станали малки или просто вече не нося. И съм чувала зад гърба си "Брей, тая само купува...явно много пари има". А истината е, че купувам и бързо ми омръзват. Стоят, търся им място и ми пречат.
Какво да ги правя?Ч

# 103
Някои неща давам на баба ми, други дарявам на нуждаещи се дечица

# 104
Запазените ги дарявам, а другите до кофите.  Тези, за които ми е мило, заминават за село, там да си ги обличам. Peace  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт