КАКВО правите старите се дрехи

• 47 138
  • 217
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
С това съм напълно съгласна, тъй като съм запозната с факта, че разликата в генома на човека и този на шимпанзето е по-малко от ....0.1 процент! Peace
Затова расовите теории и расистите са ми изключително забавни.
Но да не спамим повече.
Не 0,1, ами 1%.

# 61
Тези, които стават за носене, но просто са ни омръзнали или демоде ги пера, гладя и сортирани в пликове (мъжко - женско) нося в една църква, там от години приемат дрехи и ги раздават на нуждаещи се (прането и гладенето е едно от условията им за да приемат дрехите). Предпочитам да ги занеса там, отколкото някой да ги разпилее около контейнера.

# 62
Затварям ги в буркани, стерилизирам в миялната, но преди това задължително ги пера и простирам с щипки в тон.

Между другото дъщеря ми страшно се кефи, ако може да ми отмъкне някоя дреха. Не че няма дрехи и не, че моите са някакъв връх, но самият факт, че вече се намърдва в мамините, я прави много горда.
Като беше 3-4 годишна, си спомням, се навърта около мен, докато простирам. И се заглежда в някакви мои много гиздави прашки. "Мамо, може ли тия гащи да са за мен, когато умреш?" "Да, маменце, твои ще са!" "Уаааааа, ама не искам да умираааааааш!" Едвам я успокоих, наложи се да й подаря гащите приживе.

Joy Joy Joy

А по темата - носим ги на село (тези които вече няма да обличаме).

# 63
Тези, които стават за носене, но просто са ни омръзнали или демоде ги пера, гладя и сортирани в пликове (мъжко - женско) нося в една църква, там от години приемат дрехи и ги раздават на нуждаещи се (прането и гладенето е едно от условията им за да приемат дрехите). Предпочитам да ги занеса там, отколкото някой да ги разпилее около контейнера.

Това в източно православна църква ли? Защото на мен в Св. Седмочисленици и Св. Георги ми отказват подобна помощ.

# 64
  • София
Аз също ги нося на село. Там има много семейства, на които  тези дрехи ще са им от полза.

# 65
Докато някои се чудят какво да си ги правят излишните дрехи други, в други земи, си развиват бизнес (не лош) с въпросния въпрос.
Доказателството - дори в доста нашенски селца дори има отворен килограм, така им е интересно на жениците да ходят там, то може ли нашенка над 60 г, простосмъртна имам в предвид, с тея доходи от пенсийка да си купи от другаде дреха.
Ето в скоба - 220 лв пенсията на майка ми, работила цял живот в Балкантурист, всяка година ходила в командировки по изложения, ФРГ, Швейцария; искам да кажа - не работничка в цех примерно; е, в тея пари трябва да е освен храната и сметките; дрехи?
Добре че българите са вещи в оцеляването от магия.

И всички го знаем, и се правим че сме НАД тея неща. Навирили нос. И аз, включително.
(Или соца ни е възпитал грешно, че всички сме равни? Знам, това е грешката.)
Ще ме извините, но днес съм много раздразнена. Ма само днес ли, ще питате.

Тука дори няма и дни, както в прословутия запад, където народонаселението си изнася дрехи и всичко, което му пълни къщата и си ги разпродават за дребни парици, и си намират разни интересни нещица във вехторийките на съседа, и всички доволни и щастливи.
Ето, пак държавата виновна, колко му е на общината да организира едно такова нещо да се порадват малко българете...

# 66
Тука дори няма и дни, както в прословутия запад, където народонаселението си изнася дрехи и всичко, което му пълни къщата и си ги разпродават за дребни парици, и си намират разни интересни нещица във вехторийките на съседа, и всички доволни и щастливи.
Ето, пак държавата виновна, колко му е на общината да организира едно такова нещо да се порадват малко българете...
Специално старите дрехи не бих изнесла да предложа за продажба на съседа.

# 67
Специално старите дрехи не бих изнесла да предложа за продажба на съседа.

Подобни разпродажби се правят в градинките и в дворовете на училищата с благотворителна цел. Аз съм ходила на 3 такива.

# 68
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Някои раздавам, случвало се е и да дарявам в дом, някои оставям в пликове до контейнерите за смет. Последно оставих дрехи и обувки есента до контейнерите, изчезнаха за секунди! Направо имам чувството, че са ме дебнали да оставя торбите за да ги вземат! Поне до сега не съм намирала дрехите си разпиляни по храстчетата, но пък винаги изчезват много бързо,особено обувките.
 Почиствам гардероба като ми дойде музата, т.е. рядко.

# 69
Седада, обаче пропускаш факта, че болшинството от българите, родени и отраснали по време на соц-а, пазят и употребяват вещите си докато те не се разпаднат или не стигнат във вид абсолютно непригоден за по нататъшна употреба, камо ли продажба.

# 70
Ммм, това за "гаражните разпродажби" е страхотно...
Няма нищо неудобно и срамно в това, а и се намират такива уникални нещица и дреболийки за смешни цени направо.
Жалко само, че тук, в България, на този етап не би се получило така добре.

# 71
# 72

kak е преминала тази разпродажба?

# 73
Това също е решение: http://podariavam.com/

# 74
  • София
Миналия уикенд направих чистка на гардероба си. Събрах ненужни дрехи в 4 големи торби. Две от тях оставих до контейнерите, други две (с чисто нови или по 1-2 пъти обличани дрехи) съм ги приготвила за една жена - циганка е, но много свястна и добра жена, която искам да зарадвам.

Общи условия

Активация на акаунт