КАКВО правите старите се дрехи

• 47 093
  • 217
  •   3
Отговори
# 180
1. Подарявам - на майка ми, на приятелки, роднини.
2. Преправям
3. За парцали
4. Хвърлям

# 181
  • До морето
По- хубавите давам на 1-2 познати, които нямат много възможности,  другите мъжът ми носи на работниците си, те пък правят подаръци на дъщерите и жените си  Laughing. Не знам защо, но така се чувставм по- добре, отколкото, ако просто ги оставя до контейнера. Преди давах и в един сирашки дом, но откакто видях щерката на една от възпитателките там облечена отгоре до долу в мои дрехи, спрях  ooooh!. И от други еста съм чувала, че по принцип в такива институции, леличките злоупотребяват и децата, много рядко успяват да видят нещо от даренията  Naughty
Да не мислиш, че възпитателките имат кой знае какви заплати.
Повечето от тях взимат не повече от 300 лв/месец, докато някои циганки си докарват над 600 лв/м само от помощи и детски.

И така да е, не им прави чест, че взимат от децата, нещо, което е дадено за тях. Както казах и  по горе, предпочитам да ги давам на някой, когото познавам , отколкото да ги раздавам за циганиките по контейнерите.

# 182
  • Sunshine state
Аз съм опитвала да дам дрехи в дом и ми отказаха.Разбирам ги. Peace
Хвърлям дрехи,които наистина не стават за носене,а камо ли за подаряване.Просто износвам всичко до дупка. Embarassed

# 183
Радвам се, че попаднах на тази тема, тъкмо сега, когато разработвам проект за инвестиране на внедряване в България точно на такова системно събиране на дрехи, както е в други европейски страни.И тъкмо с ваша помощ биха станали по-ясни нещата.

В някои държави в Европа и света хората оставят непотребните си вещи или отстрани на боклука  в определени дни, или в специални контейнери, или в специални събирателни пунктове.Оставят ги безвъзмездно.Благотворителна организация, да речем Червен кръст ги събира и препродава на търговци на едро, като парите,които изкарва отиват за благотворителност.Мислите ли, че това е приложимо за България? Дали българина е склонен да даде безвъзмездно непотребните си неща, като знае че някой друг ще вади пари от тях? Или ще му е достатъчно, че част от парите (първото прекупуване, че от там нататък ще има още докато стигнат до магазините на дребно за дрехи втора употреба) ще отидат за благотворителност? Като чета тук как хората си нарязват дрехите само и само да не ги ползва друг, малко ме съмнява цялата работа.

Ако питате мен, ще искат пари, и още как.Но как да стане прекупуването? В някакви пунктове? Как ще се определя цената, на бройка, на килограм ли, на пазарлък ли? Трябва да има работник, който да ги изкупува, заплати и т.н. Сложна работа.Да се върнем пак на варианта безвъзмездно даване.Ясно, който се е хванал с това, е разбрал, че номера с черния контейнер няма да мине, братята са изобретателни, значи пак остава да има пунктове за взимане на дрехи или пък кампании.Но как да стимулираме българина да си даде дрехите без пари? Хайде давайте предполжения, измислила съм няколко варианта, пробвайте вие.Имам още много да пиша, но да не става дълъг поста, че аз като ги видя такива и ги прескачам.

# 184
Дали българина е склонен да даде безвъзмездно непотребните си неща, като знае че някой друг ще вади пари от тях?

Без колебание що се отнася до мен - да.
Интересува ме дотолкова, че да си отърва гардеробите от вече ненужните дрехи.
Пролет и есен правя тотална чистка. Нищо не оставям до кофите.
Давам на една приятелка и на жената, която ни чисти входа.
Ако служител на "Червен кръст" дойде на вратата ми с цел да дам непотребни дрехи, с удоволствие ще му подам пликове с прани, изгладени и сгънати дрехи. Обувките в друго чанте. И после въобще не се вълнувам, че с парите от продажбата им някой ще се "облажи".
Същото и що се отнася до дребна и едра техника.

# 185
Аз съм опитвала да дам дрехи в дом и ми отказаха.Разбирам ги. Peace
Хвърлям дрехи,които наистина не стават за носене,а камо ли за подаряване.Просто износвам всичко до дупка. Embarassed
И аз така, но като се скъсат ги ползвам за парцали не всяка тъкан може да се зашива.

# 186
  • софия
Аз, пък, няма да имам нищо против да ги нося в пункт за изкупуване на стари дрехи. Цената за кг няма да е висока, но все нещо ще се вземе.

# 187
Никога до сега не са ми отказвали да приемат дрехи в дом(по-точно в Дом за изоставени деца).Даже организирам мои приятелки,съседи да приготвят пакетите  с дрехи и в определен ден ги закарвам до дома.Всеки път от там ми издават документ за дарение на мое име.

# 188
  • Sunshine state
Аз, пък, няма да имам нищо против да ги нося в пункт за изкупуване на стари дрехи. Цената за кг няма да е висока, но все нещо ще се вземе.
Аз не съм виждала подобни пунктове.Би ли казала нещо повече,понеже ми стана интересно.   bouquet

# 189
  • Бургас
преди трупах. сега хвърлям. оставям ги до контейнера. до половин час някой ги е взел. единствено детските дрешки пазя - тези, които не са лекьосани и захабени. надявам се, че ще потрябват пак  Grinning

# 190
  • софия
Аз не съм виждала подобни пунктове. Би ли казала нещо повече,понеже ми стана интересно.   bouquet
Това беше отговор на поста на nakita. Нали тя има някаква идея и питаше:
Цитат
Но как да стане прекупуването? В някакви пунктове? Как ще се определя цената, на бройка, на килограм ли, на пазарлък ли?
Моята е нещо като борса за стари вещи - дрехи, мебели и т.н. Не съм се интересувала в чужбина точно как е, знам за контейнерите за дрехи, бях попадала отдавна и някакъв документален филм, в който даваха как хора ходят в едно огромно хале за изкупуване на стари неща и си купуват на добри цени мебели за обзавеждане. В БГ нещо подобно правят комуните за лечение на наркомани - поправят стари вещи, които са им дарени и ги продават на достъпни цени. Но не е съвсем същото. Просто си разсъждавам пишейки.

# 191
 Wink Ами преди няколко дни се накиприх с един блузон отпреди 25 години. В момента и цвета и кройката са супер актуални - сив с едни такива ръкави тип прилеп или реглан/не съм сигурна как се казват/. Бях като нова "стара чанта". Grinning

# 192
Ако не си рзчиствам гардероба поне 2 пъти годишно - не знам как ще си събера дрехите, а нещо да стои 25 години е абсурд.Подарявам на едно момиче с 3 деца, което лаботи като болногледачка при съседка, много ми е драго като видя, че се е пременила с мои дрехи, но и аз давам само запазени или почти нови.

# 193
давам ги в магазин, който ги продава, а парите отиват за лечение на наркомани и алкохолици.Аз не взимам нищо.

# 194
давам ги в магазин, който ги продава, а парите отиват за лечение на наркомани и алкохолици.Аз не взимам нищо.

Къде се намира?

Общи условия

Активация на акаунт