Примерна схема за захранване- 31

• 36 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 405

и аз ползвам кашата повече от 4 седмици след отварянето, ако е безмлечна! не виждам какво може да стане с тази каша, ако очевидно не се е овлажнила!
с млечните някак не искам да рискувам.. всъщност от скоро давам млечна каша за първи път, но малката ааааадски я харесва! много й допадат млечните неща!

# 406
  • Edinburgh-UK
здравейте мамчета аз тотално се обърках захраних с оризова каша преди 4 дена,днеска дадох само  тиква защото се запече,до вечерта се изходи, след като въведа тиквата да продължавам ли с друг вид безглютенова каша или да въвеждам тиква +друг зеленчук.
не ми е ясно следното като съм захранила с оризова каша трябва ли да продължавам веднага със другите видове каши или може например след 1 седмица да му предложа друг вид,а през тази седмица да въвеждам зеленчуци,ако му давам всеки ден каша +зеленчук в нея няма ли да се запече пак?моля ви помагайте,много съм объркана.опитвам се да намеря схема със  късно захранване с оризова каша но нещо не се получава  Hug благодаря ви предварително от голяма полза ще са ми съветчетата как да продължа нататък

# 407
  • София
   Благодаря за отговорите   bouquet Ще махна вечерното хранене и ще правя следобед каша с плодово пюре (то така или иначе обикновено остатъка от следобедното пюре винаги се изяждаше с кашата на вечеря). Принципно реших да въведа вечерята понеже кърмата ми не й стигаше и все се будеше гладна да суче през час, два .... от което много се уморих  Confused Но после дори и кашата не помогна, та предполагам, че дискомфорта на бебка са зъбки Wink
    Явно и с режим ще се разминем. Иска ми се, но не от някакви амбиции, а просто понеже навсякъде пише, че е добре за детето, ама като не ни се получава  newsm78 Дано в бъдеще да имам повечко успех.
    swetla99, аз също направих така - 3 дни оризова каша и след това тиква за да не се запече. След това продължих със зеленчукови пюрета + отвреме на време и каша с пюре тиква. Но пак като въведох картофа и тиквичката след около 3 седмици се запече твърде много и извънредно въведох круша и слива, като такова хаотично въвеждане далеч не е най-доброто за детето. Та може би изчакай съвет на някоя опитна мама, че да не ги объркаш като мен   bouquet

# 408
здравейте мамчета аз тотално се обърках захраних с оризова каша преди 4 дена,днеска дадох само  тиква защото се запече,до вечерта се изходи, след като въведа тиквата да продължавам ли с друг вид безглютенова каша или да въвеждам тиква +друг зеленчук.
не ми е ясно следното като съм захранила с оризова каша трябва ли да продължавам веднага със другите видове каши или може например след 1 седмица да му предложа друг вид,а през тази седмица да въвеждам зеленчуци,ако му давам всеки ден каша +зеленчук в нея няма ли да се запече пак?моля ви помагайте,много съм объркана.опитвам се да намеря схема със  късно захранване с оризова каша но нещо не се получава  Hug благодаря ви предварително от голяма полза ще са ми съветчетата как да продължа нататък
Здравей! Аз захранвам точно като теб - безмлечна оризова каша и след това тиква. Избрах зеленчуковите пюрета пред плодовите, защото са по-щадящи за стомахчето Peace
Ето схемата, която аз следвам, дано ти помогне Heart Eyes
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20919.0

# 409
Аз започнах захранването с разхлабващи плодови пюрета и пак получи запек.Проблема се реши за 2-3седмици.Някъде четох,че може в началото на захранването да се получи запек докато привикне коремчето към новата храна.И все пак внимавайте да не давате постоянно запичащи храни.

# 410
  • Русе
Здравейте мами! аз направих една беляяяя! Сина ми е на 5 месеца и е само на кърма, реших, че ако има кърма ще го кърмя поне до 6 мес. и тогава ще захранвам, нооо три дни под ред нещо ми беше намаляла кърмата и си помислих край вече нямам ще захранвам! ooooh! почнах със сокче от ябълка прие го много добре 7 дена така, после картоф - пак добре го прие! През това време кърмата дойде и почнах да хвърлям четох четох викам си имам най-ценното, а го хвърлям (отделно имам 7 чанти Кауфланд пълни догоре с пликчета замразена кърма)!Реших да спра захранването и да продължа пак само на кърма, ноооо се случиха странни неща 3 дни след като спрях бебо пропусна акане цели 2 дни, за пръв път! После стана много неспокоен и през деня и през нощта съня беше придружен от въртене на глава, ръце, и дупе, събуждаше се през половин един час най-много през нощта, вземам го успокои се слагам го в леглото пак се върти, абеее кошмар! Така правеше като имаше колики, които минаха в края на втория месец, но много ни измъчиха! Чудя се може ли коликите да се върнат  newsm78 Обаче не плаче малчо, само присвива леко крачета и пак ги отпуска или пък ги вдига на горе  newsm78 Напоследък забелязвам, че страшно силно му къркорят червата, ама толкова силно чак се събуждам, гледам го той спи  newsm78 В момента пак така спинка и от време на време се чуват червата... Възможно ли е да ги обърках след като им показах веднъж друга храна освен кърма, после я спрях  newsm78 Някой правил ли е такава глупост като моята? и мога ли с нещо да помогна на малчо да си спинка по спокойно.... newsm78

# 411
  • Пловдив
Здравейте мами! аз направих една беляяяя! Сина ми е на 5 месеца и е само на кърма, реших, че ако има кърма ще го кърмя поне до 6 мес. и тогава ще захранвам, нооо три дни под ред нещо ми беше намаляла кърмата и си помислих край вече нямам ще захранвам! ooooh! почнах със сокче от ябълка прие го много добре 7 дена така, после картоф - пак добре го прие! През това време кърмата дойде и почнах да хвърлям четох четох викам си имам най-ценното, а го хвърлям (отделно имам 7 чанти Кауфланд пълни догоре с пликчета замразена кърма)!Реших да спра захранването и да продължа пак само на кърма, ноооо се случиха странни неща 3 дни след като спрях бебо пропусна акане цели 2 дни, за пръв път! После стана много неспокоен и през деня и през нощта съня беше придружен от въртене на глава, ръце, и дупе, събуждаше се през половин един час най-много през нощта, вземам го успокои се слагам го в леглото пак се върти, абеее кошмар! Така правеше като имаше колики, които минаха в края на втория месец, но много ни измъчиха! Чудя се може ли коликите да се върнат  newsm78 Обаче не плаче малчо, само присвива леко крачета и пак ги отпуска или пък ги вдига на горе  newsm78 Напоследък забелязвам, че страшно силно му къркорят червата, ама толкова силно чак се събуждам, гледам го той спи  newsm78 В момента пак така спинка и от време на време се чуват червата... Възможно ли е да ги обърках след като им показах веднъж друга храна освен кърма, после я спрях  newsm78 Някой правил ли е такава глупост като моята? и мога ли с нещо да помогна на малчо да си спинка по спокойно.... newsm78

А ти защо си спряла кърмата ? newsm78 На  децата до 1 г основната им храна е  мляко ( кърма или АМ) , според мен не е нормално да му спреш напълно млякото и то на 5 месеца . Напълно възможно е да му се върнат коликите.

# 412
  • Русе
ааа не съм спирала кърмата.... давах сок, а после и картоф между храненията...като ядеше от тях сучеше по малко и гърдите ми станаха по-пълни... или поне така мислех, може обаче да ми е намаляла от моето ядене, а аз да си помислих, че не му стига и да реших да го захранвам  Sad после да съм хапвала по стабилно и пак да почнах да имам много, че да се стига до цедене и хвърляне...

# 413
  • Пловдив
ааа не съм спирала кърмата.... давах сок, а после и картоф между храненията...като ядеше от тях сучеше по малко и гърдите ми станаха по-пълни... или поне така мислех, може обаче да ми е намаляла от моето ядене, а аз да си помислих, че не му стига и да реших да го захранвам  Sad после да съм хапвала по стабилно и пак да почнах да имам много, че да се стига до цедене и хвърляне...

Ааа, ясно, останах с впечатлението, че си спряла да го кърмиш. Едва ли е от това, че си спряла другата храна, по скоро може нещо да не му е понесло. Но аз не мога да разбера как си захранила, казваш " давах картоф между храненията", какво ще рече това, колко пъти на ден си давала картоф? По принцип се започва с една лъжичка, за предпочитане сутрин, към 10-11 примерно и после всеки ден увеличаваш, като съответно наблюдаваш детето и така докато стигнеш пълна порция от 100-150 гр. Както казах , напълно възможно е да му се върнат коликите, по-добре спри сока от ябълка , много е малък за сокове, а и ябълката може да дразни стомахчето. Давай няколко дена само кърма и виж дали ще се успокои.

# 414
  • Русе
Ами точно така правех. давах към 11часа и почнах с една лъжичка стигнахме до 10 и спрях. сокчето давах преди да почна картофа пак по това време, а щом включих картофа го изместих към 14 часа между следващото хранене. Докато ги давах нямаше проблеми. От 10 дена спрях, понеже прецених, че цял живот ще яде различна от кърма храна и е по-добре докато имам да си хапва само от нея и почна първо спря да ака 2 дни после къркорене на червата, въртене в леглото и неспокоен сън   Sad

# 415

а какво те притеснява да продължиш със захранването? бавничко и полека - за никъде не бързате.. не е малко бебечето!

докато имаш кърма, разбира се, захранването не е причина да спираш кърменето... ако пък държиш да заместиш хранене (което изглежда не е случаят!) - добавяй изцедена кърма в домашните пюрета и кашите!
Simple Smile

# 416
  • Пловдив
може ли да се добавя към кисел,грис АМ,в смисъл може ли  да се добави сухо към готовия кисел/грис?или се приготвя по друг начин с АМ newsm78
защото малката я забелязвам че предпочита да хапва твърда храна-не мляко,и следобедното ядене доста й се услажда,и е по-добре да е винаги млечно,в момента й правя всеки ден каша с плод,и слагам АМ,но ми се иска да й разнообразя,и същевременно да е млечно храненето.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:07 от niko11

# 417
  • Edinburgh-UK
30god благодаря за схемичката,разгледах я  Hug
аз вече уж влязох в час прочетох предишните 3 теми и се запознах с доста неща.днеска ще му предлагам сладък картоф+морков,направих си и схемичка
само бих искала да ви попитам към домашно направените пюрета например сладък картоф слага ли се кърма или не е нужно?и още нещо царевица от кога се дава,че гледам тука по магазините всяко 2 пюре е със царевица и това от 4 месеца + ,не е ли още ранно?

# 418

swetla99, в началото аз слагах кърма в домашните пюрета, но имай предвид, че кърмата доста втечнява.. постепенно престанах да добавям кърма и да ги правя с част от водичката, в която са вряли зеленчуците!

# 419
  • Пловдив
може би доста е обсъждано,а и незнам дали точно за тази тема е въпросът ми,но как е по-добре да се съхрани месо за пюрета-сурово ,смляно на кубчета във фризера,или сварено направено на кубчета във фризера???

Общи условия

Активация на акаунт