Примерна схема за захранване- 31

• 36 332
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
При нас кърмата се приема в много по-малко количество вече. Аз имам достатъчно, та и замразявам, но моите кърма пият главно вечер около 19ч и като лягат. Но не повече от 200-250 на дете за деня, което определено е малко. Но пък пием много вода с малко сок.
Аз знам, че сега детето тр да приема около 500мл най малко кърма или мляко, но при нас не става. Сутрин няма начин да пият, 20-30мл макс надете, искат си кашата.

# 616
Ники - по принцип, ако даваш млечни каши и млечни продукти - това пак се брои за мляко.
Наистина ви е малко млякото обаче Rolling Eyes
Гледай да добавяш кърма където е възможно, или да предлагаш млечни каши.
В крайна сметка - най-важното е да се водим по децата - те знаят най-добре какво искат и по колко го искат Simple Smile

# 617
Stef, сутрин и на обяд ядем млечни кашо, привечер и в 22ч пием кърма. Аз изцеждам по 850-900мл и те консумират по около 400-500 общо. Пием доста вода.
Днес бяхме на ваксина и преглед и Йо за 28 дни е качила само 60гр, а Марти 210гр, той добре яде. Доки каза, че ако Йо не качи добре и др месец да ни види гастро за всеки случай. Но аз мисля, че си е от жегите и от зъбчетата. И на двамата им избиват по 2 зъба.

# 618
Е, значи сте добре с дневния млечен прием.
Не се притеснявай за Йо - не може всеки месец да се качва см. и кг., особено в периоди на мъчителни жеги, зъбоникнене или други дискомфорти. Макар че са близнаци, децата са различни в някои отношения Simple Smile А и нали е дама Wink

# 619
Днес пробвахме попарка за 1 път, никакъв успех. Марти мн се мръщи, насила хапна 3-4 лъжички.

# 620
Моето дете до ден днешен се потриса от попарата Laughing

# 621
Именно, Марти направо се потресе, като че ли ток премина през него и то на всяка хапка.
Иначе дадох млечна каша с бисквитка, мн им хареса.

# 622
Момичета, какво слагате в тази попара, да порбвам и аз да дам на моята кукла? Тя не обича млечни каши. Глутенът е въведен. Месото също. Да видим попарка дали ще яде.

# 623
Рашина аз купих сухар на Хипп (него ми препоръчаха в аптеката, леко е сладникав), малко краве сирене (на Маджаров взимам) , краве масло и водичка. И понеже стана на по-едри парчета, леко пасирах, че ние не ядем още с парчера...

# 624
Ники - що с водичка? Пробвай с чай, може и да харесат така попарата Simple Smile Най-идеално става ако се и подслади, но за малки бебоци хич не е удачно. Моето дете и с чай не я харесва де, но все пак, с чай е в пъти по-вкусно Crazy Леле, като си спомня като малка колко попара съм изяла...

# 625
Stef, доки каза да я правя с вода. Аз ще пробвам и с чай, но не съм сигурна, че водата е причината.
Избиват ни зъбки, 2 са показаха и може би за това не ми ядат толкова.

А кус кус от кога и как мога да давам?

# 626
Чаят с нищо няма да навреди (ако не е някакъв екзотичен), интересно защо имаш препоръка с вода да правиш попарата Rolling Eyes
Кус кус можеш да даваш след като въведеш пшеницата. Има и пълнозърнест такъв по диетичните магазини Simple Smile
 Hug

# 627
  Стеф, билките са алергени, вероятно за това е препоръката за попарата с вода Peace

# 628
Има съвсем нормални моно чайчета, като например от лайка или шипка, има и комбинирани плодови - чете се съдържанието и се избира според него. Билковите чайове са друга работа вече, те не са достойни за попарата Laughing

# 629
  Всеки чай е потенциален алерген Стеф, дори лайка и шипка Peace

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 14:46 от mimkis@

Общи условия

Активация на акаунт