Примерна схема за захранване- 31

• 36 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Добрич
Бъни http://gotvach.com/%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA/%D0%A2%D … D0%BE%D0%BA%D0%B0
Между другото тази каша хич не се хареса на девойката

# 391
Какво сирене давате на децата - краве, купешко, обезсолено - ясно. Но каква марка?
И каква е опцията да дам домашно овче сирене?

# 392
Какво сирене давате на децата - краве, купешко, обезсолено - ясно. Но каква марка?
И каква е опцията да дам домашно овче сирене?
Давам сирене Елена в последно време.Овчето сирене мисля,че е за по-големи бебета,ако питаш за бебо.

# 393
Здравейте, откога давате марули/салатки и под каква форма:)

# 394
  • София
Здравейте Wink Имам няколко въпросчета и моля за съвет   bouquet
Доста четох за захранването и въпреки всичко направих доста грешки...но няма връщане назад Rolling Eyes Въпросите са ми три:
    Първо, как се прави режим на хранене newsm78 ? При нас всеки ден е нов и различен въпреки, че сме почти на 7 месеца. (За протокола захраних на 5 месеца и една седмица(преди това само кърма на поискване)- въвела съм доста неща за това време - оризова каша, тиква, картоф, морков, тиквички, круши, ябълки, сливи, праскови). Спи различно през деня съответно и се храни различно...Знам, че е добре да има режим, но как се постига това?
    Второ, три яденета на ден много ли са за това време на захранване и възрастта й? Има обедно, следобедно(плодово пюре заради запека) и вечеря(каша). Общо количество от 100мл до 250мл на ден(последното е рядкост) е отново различно според желанието й(не я насилвам).
   Трето, все повече се чудя дали й стига кърмата... Кога се кърми, кога не. За това и захраних по-рано, защото определено не и стигаше кърмата, но пюретата не са за сметка на млякото. И се чудех дали да не добавям по малко адаптирано мляко в пюретата или не е ок? Просто незнам... ConfusedНе се цедя, защото не става, нито с помпа, нито на ръка, а и кърмата ми е понамаляла.

P.S. Понеже предполагам, че е досадно някой да задава едни и същи въпроси нон-стоп, та ако някъде е обсъждано ще съм доволна на линк или поне номерче на темата bouquet Понеже има много теми, наистина поизчетох някой от тях, но определено нямам време за всичките   bouquet

# 395
chriss,предполагам като казваш три хранения имаш в предвид твърдите храни.Ще те посъветвам плодовото пюре да го даваш следобяд с кашата,защото за вечеря сте малки.Тя се предлага към една годинка и обикновенно е постно ядене.Ако бебето наддава добре и не изглежда гладно,кърмата му е достатъчна.

# 396
chriss може да даваш каша с плод и да махнеш плодовото. До годинка всяко ядене трябва да е млечно, а ако не да се подсигуриш че детето поема достатъчно АМ/кърма, по нататък и мляко/сирене.

Винаги може да кърмиш между храненията с твърда храна, особено сега в жегите, детенцето ще си изпие колкото трябва  Peace

# 397
До колко суров настърган банан мога да давам на 8 месечно бебе?

vihrusha, марули и салати дадох късно аз лично. Беше поне на годинка и 2-3 месеца някъде,но не й допаднаха. Но пък тогава ядеше много краставици, така че пак един вид салата от краставици ядеше.

# 398
  • София
Хора, помагайте!
Бебо се запече.
Уж давам само плодови /по 1/2 бурканче следобяд/ ябълки, круши, сливи.
Обаче те всички съдържат оризово брашно.
И бебето не ака по1-2 дни.
Да минем пак само на кърма ли?

# 399
  • Пловдив
 Захранвам с овесената каша,понеже става бавно,нали всеки ден слагам малко,и увеличавам постепенно,всъщност колко дни да карам така,кога мога да захранвам с друго?колко дни трябва да минат откакто давам овеса?и овесената каша да стигам ли до пълна доза,като под пълна-да уточня че малката изяжда най-много 1 супена лъжица суха каша,разтворена с вода,т.е.слагам 1 супена оризова и 1/3 лъжица овесена.получената смес я смесвам с 50 мл плодово пюре.
И нали като се захрани с глутен е хубаво всеки ден да се дава,но ако давам 10 дни овес,след това да давама 10 дни друга глутенова каша ли?
аз в момента зеленчуци нямам никакви в предвид за захранване,за плодовете кайсии си мислих,и друга зърнена каша,и към края на 8 месец постепенно масло и сирене.

и друго да питам-готовите каши спазвате ли указанието -че повече от 1 месец не трябва да се ползват след отваряне?

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 14:43 от niko11

# 400
Хора, помагайте!
Бебо се запече.
Предлагаш ли вода?
Седите ли? Ако да, можеш да пробваш да го изходиш над гърнето. При нас така се получи след 3 дни неакане. Беше на 5,5 мес.

# 401
Хора, помагайте!
Бебо се запече.
Има плодови без оризово брашно-100 %плод.потърси такива.
Аз вземам на Про-Бижо
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.msg15736948#msg15736948
Разгледай справочник Пюрета и търси чист плод.
За друго не се сещам Rolling Eyes
chriss ние също нямаме режим.Храним се горе долу както го иписваш ти-сутрин давам каша с плод, на обяд зеленчук или зеленчук с месо, следобед което при нас е към 19 часа плодово пюре.
niko11 аз давах овесена каша един месец, но мисля, че това е прекалено.После дадох шпелта.
Принципно глутеновите се дават така-овес, ръж, ечемик, пшеница според количеството глутен в тях.
Указания за кашите не ползвам.Правя на око и уцелвам консистенция както на малчо му харесва-нито много рядко нито много гъсто.Някакси му хванах цаката.Редувам по два пакета каша на месец и то горе долу си свършва.Рядко хвърлям сега.
В началото като теб когато ядеше по малко се наложи да изхърля Whistling

# 402
Захранвам с овесената каша,........,всъщност колко дни да карам така,кога мога да захранвам с друго?колко дни трябва да минат откакто давам овеса? - поне 4-5 дни след като си давала овес можеш да включиш нещо друго
и овесената каша да стигам ли до пълна доза,като под пълна-да уточня че малката изяжда най-много 1 супена лъжица суха каша,разтворена с вода,т.е.слагам 1 супена оризова и 1/3 лъжица овесена.получената смес я смесвам с 50 мл плодово пюре. - ако я харесва можеш да стигнеш до пълна доза
И нали като се захрани с глутен е хубаво всеки ден да се дава,но ако давам 10 дни овес,след това да давама 10 дни друга глутенова каша ли? - да, глутенът се дава най-малко месец, за да се натрупа и да си покаже ще има ли реакция или не. Аз след овеса давах каша на ДМ с ечемик и лимец, пак 10-ина дни, след това през ден почнах да добавям по една пшеничена бисквитка в кашата и на около 25-26-я ден от започването на глутена дадох пшеничена каша. Някъде 10-ина дни след това предложих сухар в попара.
аз в момента зеленчуци нямам никакви в предвид за захранване,за плодовете кайсии си мислих,и друга зърнена каша,и към края на 8 месец постепенно масло и сирене.

и друго да питам-готовите каши спазвате ли указанието -че повече от 1 месец не трябва да се ползват след отваряне? - ако са с мляко - да, ако са безмлечни и на 5-а седмица съм давала.

# 403
  • Пловдив
значи като минат 10-12 дни овесена каша,ще взема друг вид глутенова каша-или ръжена ,или ечемик-10-12 дни,и след нея пшенична,или бисквитка преди това.
А като захранвам с ръжена ,временно няма да й давам овесена,после вече могат да се редуват предполагам.
А това със срока-1 месец,аз като купя 2,3 вида каши,то повечето трябва да го хвърля,както казах тя яде малко,не мога да си представя да изяде 150мл каша newsm78
аз иначе от безглутеновите каши само с оризова съм я захранила,и царевица-но от нишесте.Купих елда да й правя домашна,но освен след като въведа и още една глутенова каша.

преди с баткото уж четох,четох,накрая какво направих -през 8 месец го захраних с бишкоти в АМ слагах,и после бам 1 бисквитена каша -с няколко вида зърнени вътре,добре че не ми е  направил реакция Simple Smile

# 404
  • Добрич
niko11 , следващата глутенова каша не е нужно да я въвеждаш толкова дълго, и 5 дена стигат
Овес не пречи да даваш докато захранваш с ръж, нали вече си въвела овеса
Може да си закупиш брашно или ядки от ръж и ечемик и да правиш домашна каша, така няма да изхвърляш, те са с по-голям срок на годност и ще можеш да си ги ползваш дълго

Общи условия

Активация на акаунт